[nl10] [TT] [UTG]

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 5-6 osobowych.
Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

[nl10] [TT] [UTG]

Postautor: knoperss » 16 sty 2011, 12:34

Pierwsza ręka z gościem więc wiemy nic...
Czy call pre był dobry?? czy zrzucić powinienem?Bo po takim becie co można sądzić?? ma mocno ale flop na szczęście trfaiony więc jak dalej to rozgrywamy??

fulltilt-brak-polskiej-licencji! No-Limit Hold'em, $0.10 BB (6 handed) - fulltilt-brak-polskiej-licencji! Converter Tool from FlopTurnRiver.com

MP ($7.75)
CO ($7.93)
Button ($21.10)
SB ($10.54)
BB ($9.92)
Hero (UTG) ($13.93)

Preflop: Hero is UTG with 10Obrazek, 10Obrazek
Hero bets $0.35, MP calls $0.35, CO calls $0.35, 1 fold, SB raises to $1.85, 1 fold, Hero calls $1.50, 1 fold, CO calls $1.50

Flop: ($6) KObrazek, 10Obrazek, QObrazek (3 players)
SB bets $3.85, Hero calls $3.85, 1 fold

Turn: ($13.70) 3Obrazek (2 players)
SB bets $4.84 (All-In), Hero calls $4.84

River: ($23.38) 5Obrazek (2 players, 1 all-in)

Total pot: $23.38 | Rake: $1.55

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 16 sty 2011, 13:34

Call pre jest dobry, jesli wiesz ze gracz potrafi luzno 3betowac lub sqeezowac. Uzywasz huda zeby cos powiedziec o graczu? Albo chociaz zaobserwowales ze agresywnie probuje przejmowac dead money?

Jak sprawdziles to trafiles T to juz nie uciekniesz z tego rozdania, bijesz AK/AQ/JJ/KQ/QJ, na AJ masz tone outow, jak ma QQ i KK to coller.

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 16 sty 2011, 13:45

tak używam huda ale jak napisałem to pierwsza ręka z gościem w sumie z takim betem już wiedziałem że ma mega mocno bo niby kto tak gra i broni blinda? w razie nietrafionego flopa izi fold moim zdaniem. ale czy call flop czy dążymy do all ina?

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 16 sty 2011, 14:02

A co to znaczy nietrafiony flop? Flop 228 jest trafiony czy nie? Bo jesli grasz pod seta to jednak odsow nie dal zachecajacych i zeby to zagranie bylo profitowe musisz tez wygrac takie rozdanie nie trafiajac seta.

Na flopie call czy raise wielkiej roznicy nie robi imo, takim betem pokazuje ze sie raczej commituje, ja tu calluje z reguly flopa i call any turn co by sie sam wystrzelal na wypadek jakby mial jakies AT itp.

blok1122
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: blok1122 » 16 sty 2011, 14:04

No, niestety raczej cooler, jak ma wyższego seta, ale dalej może tu squeezować z KQ, QJ, AQ, AK i w dwóch ostatnich przypadkach overplayować parę, może też tak samo grać z AA i JJ, a wszystkie te kombinacje bijesz. Pech chce, że trzeci gracz wszedł do rozdania preflop i w związku z tym, jeżeli trafisz flop, jaki trafiłeś to jakikolwiek bet i call na flopie Cię commituje, więc już nie ma możliwości ucieczki z rozdania. Ciężko tutaj zrobić hero fold przy oddsach, jakie mamy na turnie (~ 4 do 1), bo nawet zakładając, że on tutaj nigdy nie blefuje i gra tak tylko z AA, KK, QQ i AJ to i tak jesteśmy co najmniej breakeven - AJ będziemy raz na 5 przypadków bić - a spory procent czasu będziemy tutaj z przodu przeciwko two pair/AA.

Aha, jak gość gra często squeeze, to ja tutaj robię easy 4bet pre z najlepszą ręką i zależnie od tego, co gość grał call/fold na 5bet all in.

Granie tutaj tylko pod seta jest EV- i szczerze mówiąc, to sądzę, że na NL10 mało kto będzie squeezował mając słabiej niż QQ na gracza podbijającego z UTG.

Awatar użytkownika
RandomOne
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: RandomOne » 16 sty 2011, 16:25

Call preflop - dobry
Call allin na turn - dobry
Uzasadnienie: jak grasz zgodnie z BM to seta na takim boardzie się nie zrzuca :)
Tylko mam pytanie! dlaczego nie 3betowałeś flopa ? Chciałeś zobaczyć na 4 streacie Asa albo 9 ?

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 16 sty 2011, 19:08

Sam nie wiem... Ja bym się jednak skłaniał ku foldowi pre. Nie znasz kolesia, nie wiesz z czym 3betuje. Oprócz tego do gry po Twoim podbiciu weszło dwóch innych, a jego reraise jest pewny i mocny. Nie obstawiłbym go tu na AK, bo zwykle w takiej sytuacji AK jest tutaj callowane, tym bardziej, że będzie bez pozycji na flopie. Raczej skłaniam się ku monsterowi AA/KK, dlatego call preflop jak dla mnie jest zły, no a reszta to już cooler i musisz lecieć za wszystko. Swoją drogą, faktycznie, czemu nie szedłeś za wszystko już na flopie? ;p

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 17 sty 2011, 19:32

dlaczego nie dalem all ina na flopie sam nie wiem. ale wiem ze to byl easy rais flop bo i tak by sprawdzil skoro wsadzil 3/4 czipsow w rozdanie.
ostatecznie pokazal AQo wiec widac ze pf chyba przesadzil z agresja. co do nietrafionego flopa to np AKx i w podobie zawsze mam dylemat gdy nad moim PP jest wyzsza karta.
dzieki za pomoc ; )

Wróć do „Cash short handed”