[MTT HU][25pkt PP][1/16]

Analizy rozdań poker teksas z gier heads up, 1 na 1. Cash, Sit'n Go, czy też finałowych gier turniejowych. Grasz w poker teksas? Wejdź!
Awatar użytkownika
dadzio10
-#VIP
-#VIP

[MTT HU][25pkt PP][1/16]

Postautor: dadzio10 » 06 maja 2010, 22:29

party-brak-polskiej-licencji! Poker No-Limit Hold'em Tournament, 20/40 Blinds (2 handed) - Party-Poker Converter Tool from FlopTurnRiver.com

SB (t3180)
Hero (BB) (t2820)

Hero's M: 47.00

Preflop: Hero is BB with JObrazek, 7Obrazek
SB bets t100, Hero calls t80

Flop: (t240) 10Obrazek, 6Obrazek, 3Obrazek (2 players)
Hero checks, SB bets t140, Hero calls t140

Turn: (t520) KObrazek (2 players)
Hero bets t280, SB raises t680, Hero calls t400

River: (t1880) 3Obrazek (2 players)
Hero checks, SB raises to t2240 (All-In), Hero calls t1880 (All-In)

Total pot: t6000

Results:
SB had KObrazek, QObrazek (flush, King high).
Hero had JObrazek, 7Obrazek (flush, Jack high).
Outcome: SB won t6000

Kilka rozdań graliśmy grał agresywnie każdą rękę podbijał z sb

i jak tu gracie ? mogłem się wyrzucić bo stacki głębokie blindy małe 10min spokojna gra... ale taka okazja kolor miałem ? :(

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 06 maja 2010, 22:58

Rozegrane fatalnie przyjąłeś najgorszą z możliwych linii rozegrania tej ręki. Nie widzę blindów jakie były ale przypuszczam że 10/20 więc pierwsze pytanie co Ty robisz z tym J7 na bet x5bb po drugie skoro i tak wiesz że będziesz do rivera robił call to czy nie lepiej na flopie zrobić re-rais i się zestakować już tutaj? W takiej sytuacji masz też opcję że gość wyrzuci swoją rękę. Zastanwiam się co chciałeś osiągnąć tym betem na turn? Totalnie bez sensu bo jeśli gość broni top pary to zagra Ci allina które zapewne sprawdzisz sądząc po tym jak grasz to rozdanie bet na turnie ma sens jeśli chcesz to ukraść ale na re-rais musisz to już wyrzucić bo wkładasz do puli nie potrzebnie tak dużo żetonów mając mega głęboki stack. Gość zagrał bardzo dobrze tą rękę jak dla mnie popełniłeś masę błędów w sumie sam nie wiedziałeś czego chcesz w tym rozdaniu.

Awatar użytkownika
dadzio10
-#VIP
-#VIP

Postautor: dadzio10 » 06 maja 2010, 23:15

Jestem mega zły na siebie :( ehh blindy były 20/40

Mogłem na flopie allina wrzucić albo najlepiej spasować przed flopem przykład no bo były siuted... a blindy małe i hu do tego ...

nie gram hu za dużo dopiero ostatnio zacząłem częściej przydały by się jakieś arty

Dzięki za opinie Grzechu

Baciar
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Baciar » 07 maja 2010, 07:46

Jak dla mnie to powinieneś to wyrzucić już przed flopem to J7... Podbicie SB o 5xBB sugerowało że ma w miare mocną ręke... Na flopie myśle że również sprawdziłbym z tym flush-drowem ale nie wiem po co betowałeś na turnie...;/ Myśle że na turnie powinieneś zrzucić tą ręke po jego re-raise i poczekać na znacznie lepszą okazję. Zostałałaby Ci znaczna ilość żetonów i jeszcze mógłbyś powalczyć, a tak odpadłeś z turnieju :(

Oskarek

Postautor: Oskarek » 07 maja 2010, 08:02

Jakie 5bb?
2,5bb zagrał

masaker
-#VIP
-#VIP

Postautor: masaker » 07 maja 2010, 09:24

Patrząc na rozegranie ręki przez kolesia to nie był to byle jaki gracz tylko całkiem nieźle rozumiejący grę. Zbudował sobie tak ładnie pule,że jego over bet nie koniecznie musiał oznaczać super siłe.

Nawiązując do postu grzecha i wizerunku tego gracza najlepsza decyzją byłby fold, albo w super agresywnym wydaniu 3bet do 300
W twoim rozegraniu flop do przyjęcia , jesli betowałeś turn to po reraise chyba można było sobie odpuścić choć sam pomysł mógł zadziałać, bo spadła wysoka karta której przeciwnik mógł się obawiać.Na river musisz betować ponieważ check/raise już nie jest tak skuteczny kiedy na river spadają groźne karty.

Wróć do „Heads up”