[FR][54$][freezeout][turbo][AKo]

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
Awatar użytkownika
Trabant
-#VIP
-#VIP

[FR][54$][freezeout][turbo][AKo]

Postautor: Trabant » 21 kwie 2010, 19:18

Wpisowe 54$, zagrały 82 osoby, pula nagród 4100$

Dopiero co uformował się finałowy stolik, gramy 5 ręke, dostaje AKo na big blindzie.
Oczywiście żadnych readów, bo to nie turniej na ready ;)

TEXAS_HOLDEM, NO_LIMIT, T5-46341765-64
played at "Table #2" for USD TC from 2010-04-21 12:57 until 2010-04-21 12:58

Seat 1: CrocMonsieur (12,015 in chips)
Seat 2: piikki-x (11,180 in chips)
Seat 3: buche 200 (20,015 in chips)
Seat 5: goodpokeher (6,905 in chips)
Seat 6: laique (5,080 in chips)
Seat 7: Trab1983PL (16,060 in chips)
Seat 8: a_snippet (5,150 in chips)
Seat 9: Rebuy kkthx (32,180 in chips)
Seat 10: Fish_Stalk (14,415 in chips)

ANTES/BLINDS
BETTING_LEVELS_CHANGED
, laique posts ante (300), Trab1983PL posts ante (300), a_snippet posts ante (300), Rebuy kkthx posts ante (300), Fish_Stalk posts ante (300), CrocMonsieur posts ante (300), piikki-x posts ante (300), buche 200 posts ante (300), goodpokeher posts ante (300), laique posts small blind (1,500), Trab1983PL posts big blind (3,000),

PRE-FLOP
a_snippet folds,
Rebuy kkthx raises to 30,000,
Fish_Stalk folds,
CrocMonsieur folds, piikki-x folds,
buche 200 folds,
goodpokeher folds,
laique folds,
Trab1983PL ??

Jak byście zagrali, jaka decyzja?
Call czy fold??

Jesze wrzuce strukturę wypłat.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 21 kwie 2010, 20:21

Hmm. Osobiście zastanowił bym się nad ALL IN-em. :mrgreen: Nie wiem czy byłoby to rozważne zagranie ale call raczej odpada, moim zdaniem AI lub Fold. Byłeś już na płatnych a mogła to być znakomita sytuacja na podwojenie się i dotarcie do pierwszej trójki. Na potwierdzenie mojej decyzji powiem iż Twój współczynnik M według Harringtona wynosił 2,2 na oko tak więc jest to bardzo prosty ALL IN, ale to Ty jesteś graczem miesiąca więc chyba nie wypada mi pouczać Cię. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Trabant
-#VIP
-#VIP

Postautor: Trabant » 21 kwie 2010, 21:27

JimBeam pisze:Hmm. Osobiście zastanowił bym się nad ALL IN-em. Nie wiem czy byłoby to rozważne zagranie ale call raczej odpada, moim zdaniem AI lub Fold.

Ja byłem na big blindzie, nie mogłem zagrać pierwszy allina :)

Pitr3k
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Pitr3k » 21 kwie 2010, 21:39

Call ! :P Wydaje mi się, ze gdyby mial AA,KK to probowalby wciagnac kogos do gry przebijajac do 2.5 BB czy cos takiego. Nie wiem jak gracze rozgrywaja takie rece na tak wysokich stawkach - przynajmniej dla mnie ;). Po za tym blindy tez juz wysokie w porownianiu do Twojego stacka, wiec predzej czy pozniej jakas reke bedziesz musial rozegrac - lepsza okazja mogla sie juz nie natrafić. Przy okazji zostalbys ChipLeaderem, dzieki czemu niektorzy gracze rzadziej kradna zetony gdy jestes na BB, bo boja sie odpasc - chociaz to tylko moja hipoteza :D.

W najgorszym przypadku prawdopodobnie Coin Flip ;). Powodzenia!

Awatar użytkownika
Trabant
-#VIP
-#VIP

Postautor: Trabant » 21 kwie 2010, 21:47

Pitr3k,

Zauważyłeś że są wysokie blindy... zwróć uwage że 3 graczy ma o połowe mniej żetonów odemnie.

Warto sprawdzić dla flipa, bo raczej nie obstawiał bym go na ręke Ax ?

Pitr3k
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Pitr3k » 21 kwie 2010, 22:02

Wiem, wydaje mi sie, ze mogl zagrac z AJ/AQ/AK, a nawet KQ mogl sobie na to pozwolic, poniewaz ma 2x wiecej zetonow od kazdego z graczy i w przypadku przegranej reki, dalej zostaje w grze z pokaznym stackiem w porownaniu do innych. Jedna taka kradziez zwieksza jego stack o 7k zetonow, co w tym momencie robi duza roznice. Oczywiscie rownie dobrze mogl miec ta pare :)

Zarowno Fold jak i Call chyba byl dobrym rozwiazaniem :D. A to czy warto sprawdzic flipa to Ty musisz sobie odpowiedziec i tak jakiegos prawdopodobnie bedziesz musial wygrac zeby dostac sie do TOP3. Teraz juz i tak pozostaje faza AI/Fold.

W kazdym badz razie to Ty grasz na wysokich stawkach, moze dlatego wlasnie ja nie dochodze do takich wygranych :). Powodzenia.

Awatar użytkownika
M@jkel
-#VIP
-#VIP

Postautor: M@jkel » 21 kwie 2010, 23:09

w turbo turku nie wyrzucam takich rak;
nawet jesli jest to flip to w koncu musimy go zagrac

zbyt szybko tracimy fe zeby to odpuscic, takie jest moje zdanie

JenOr
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JenOr » 21 kwie 2010, 23:13

Ty poważnie masz dylemat?
Przeciez nawet dla niego czyli cheapleadera kradziez blindow z kazda w miare rozsadna reka to zmocnienie staka o 1/4 swoich zetonow, wiec musi miec swiadomosc, ze to jest mega oplacalne. A ze zagral z UTG+1? Teraz duzo czesciej kradnie sie z wczesnych pozycji niz poznych, przynajmniej ja tak robie i to przynosi duzo lepsze efekty. Ja nie widze innej opcji jak call. Co innego z AQ, tu moglbys miec dylemat, bo bije Cie zbyt duzo rak. Ale AK? Ja tam czuje sie mocny, a w najgorszym razie coinflip nie jest dla mnie straszny. Miejsca od 10 do 6 sa dla mnie prawie tak samo platne, wiec celujemy wyzej, a ciezko myslec o lepszym miejscu bez wzmocnieniu stacka.

Piszesz, ze nie obstawialbys go na Ax. Ja wlasnie dawalbym takiej rece najwieksze szanse, tu praktycznie kazdy As ma obowiazek pushowac, zwlaszcza taki stack jak Twoj, czyli sredni i ktoremu zal bedzie go stracic ze srednia reka.

Awatar użytkownika
Trabant
-#VIP
-#VIP

Postautor: Trabant » 22 kwie 2010, 01:26

Wiem koledzy zagrałem jak ci.. i spasowałem :)

Sam niejednokrotnie w analizach tlumaczyłem że w takich przypadkach to jest easy call bo trzeba grać o zwycięstwo, a jak przyszlo co do czego to dałem fold.

...jak bym miał tak ze 2min więcej na zastanowienie to bym sprawdził ;)

Tak czy siak dałem fold, przeciwnik karty z muckował, turniej skończyłem na 7 miejscu.

masaker
-#VIP
-#VIP

Postautor: masaker » 22 kwie 2010, 08:02

No szkoda że juz nie mam czego komentować, jenor bardzo fajnie napisał odpowiedź.
Easy call miejsca 6-10 są totalnie nie ważne.Gramy o zwycięstwo, przy tych blindach i strukturze turbo nie ma na co czekać to idealna sytuacja

Awatar użytkownika
sh4
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sh4 » 22 kwie 2010, 08:58

BI to 54$, za miejsca 7-10 dostaniesz 2-4BI (kwoty wysokie nominalnie a nie w stosunku do wpisowego), przy założeniu, że grasz wg BM to jest to raczej easy call. gośc miał pewnie coś w stylu AT/AJ, face cards albo pocket 44-TT.

sir_spider
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sir_spider » 22 kwie 2010, 14:32

Ja bym poszerzyl zakres do 22-99 + moze ale watpie jakies face cards; ale nie obstawialbym go na zadne ax, chyba ze go re pushowales czy reraisowales;

ale moglo to byc raczej tez qq+ jesli facet jesli sprytny

moglbym to wywalic jesli stol pasywny i mozna latwo meczyc shortow :)

JenOr
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JenOr » 22 kwie 2010, 15:12

janczarek pisze:Ja bym poszerzyl zakres do 22-99 + moze ale watpie jakies face cards; ale nie obstawialbym go na zadne ax, chyba ze go re pushowales czy reraisowales;

Skad Ty to wszystko wytrzasnales? Po czym wnioskujesz, ze nie ma Ax? Po jednym becie, ktory moze oznaczac wszystko i nic? Nie mozna wykluczac tutaj zadnej reki, a wszelka analiza co on moze miec to jak slepy strzal. Mozesz okreslic powiedzmy okolo 15-stu rak startowych, z ktorymi mogl to zrobic, ale zeby od razu wykluczac Ax? Na jakiej podstawie, bo jestem ciekaw.

Latwo meczyc shortow? Tam kazdy jest shortem, wiec nie wiem kogo Ty nazywasz shortem. Tam nie powalczysz stackiem, po prostu im lepsza karta tym wciskasz badz sprawdzasz all-ina. To wszystko, zadna filozofia juz na tym etapie turnieju nie wystepuje.

Stol pasywny? Toz to dopiero 5 raka, wiec skad On mogl wiedziec jaki to stol? Przeczytales wogole wpis Trabanta, czy tak sobie napisales bo Ci sie nudzilo? Widziales wspolczynnik M w stosunku do wszystkich graczy?

sir_spider
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sir_spider » 22 kwie 2010, 17:02

JenOr pisze:
janczarek pisze:Ja bym poszerzyl zakres do 22-99 + moze ale watpie jakies face cards; ale nie obstawialbym go na zadne ax, chyba ze go re pushowales czy reraisowales;

Skad Ty to wszystko wytrzasnales? Po czym wnioskujesz, ze nie ma Ax? Po jednym becie, ktory moze oznaczac wszystko i nic? Nie mozna wykluczac tutaj zadnej reki, a wszelka analiza co on moze miec to jak slepy strzal. Mozesz okreslic powiedzmy okolo 15-stu rak startowych, z ktorymi mogl to zrobic, ale zeby od razu wykluczac Ax? Na jakiej podstawie, bo jestem ciekaw.

Latwo meczyc shortow? Tam kazdy jest shortem, wiec nie wiem kogo Ty nazywasz shortem. Tam nie powalczysz stackiem, po prostu im lepsza karta tym wciskasz badz sprawdzasz all-ina. To wszystko, zadna filozofia juz na tym etapie turnieju nie wystepuje.

Stol pasywny? Toz to dopiero 5 raka, wiec skad On mogl wiedziec jaki to stol? Przeczytales wogole wpis Trabanta, czy tak sobie napisales bo Ci sie nudzilo? Widziales wspolczynnik M w stosunku do wszystkich graczy?

nie wiem czy dasz wiare ale tak;

generalnie ja bym nie wyrzucil ak w takiej sytuacji, bo flipa trzeba kiedys wygrac, ale pomimo ze moje doswiadczenie w mtt jest znacznie mniejsze niz Trabanta, zaobserwowalem takie zagrania z niskimi pocketami ktore licza na flipa; dlatego ze po 5 rekach czy nawet 15 nie mozna zauwazyc na 100% zachowan przeciwnika
napisalem tylko o tym co widzialem - ze z silnymi rekami rzadko zdarza sie pushowanie, bo przeciwnicy maja/mysla ze maja jakies FE i mogc repushowac najwiekszego stacka ktory nie moze ich sprawdzic z marginalna reka.

Tyle; napisalem tez po to zeby poznac tez opinie innych i ich obserwacje;

masaker
-#VIP
-#VIP

Postautor: masaker » 23 kwie 2010, 09:21

Może określenie zasięgu call w tej sytuacji było by dość ciekawe i pouczając.
Może niech każdy spróbuje określić dokładnie z jakim zasięgiem by tu zagrał call.

Moj zasięg to 88+ AQ+ i mam nadzieje na taki zasięg przeciwnika A8+ 22+ KJ+

Awatar użytkownika
sh4
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sh4 » 23 kwie 2010, 11:46

masaker pisze:Może niech każdy spróbuje określić dokładnie z jakim zasięgiem by tu zagrał call.

lepiej określać zasięg kart przeciwnika. trzeba dodać, że pula wynosiła 7500, jego stack 32k, czyli ok. 1/4. wg teorii betujemy max 1/4 stacka, jak więcej to allin. poza tym biorąc pod uwagę stacki innych graczy, było bez znaczenia czy gośc zrobi bet (minimum te 2.5BB) czy allin. jak ktoś inny dostałby mocną rękę to i tak doszłoby do allinów preflop.

są 3 shorty, jest pytanie czy warto poczekać chwilę aby odpadły i mieć gwarantowaną prawie stówkę więcej ? opinie części mogą być zniekształcone przez wysokość wygranych (niewielu z nas gra mtt z BI 54$). jeśli byłby to mtt z BI 5$ (nasz Bankroll powinien wynosić te 500$), w tej sytuacji struktura wypłat byłaby w przybliżeniu następująca:

7- 19 $
8 - 15 $
9 - 12.60$
10 - 10.50 $

to co, pasujemy AK, bo czekamy aż shorty odpadną i może uda się zarobić 9 dolców więcej ? w tej sytuacji jest to dla mnie oczywisty call bez żadnego zastanawiania się.

Chudy-L
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Chudy-L » 30 sie 2010, 22:20

Jak dla mnie easy call jak sam Trabant83 stwierdził. Blindy są tak wysokie, że można nie doczekać lepszej ręki do podwojenia się. Double up, praktycznie gwarantuje miejsca 1-4. Tu i tak wszyscy są pot commited więc każdy raise to powinien być all in. Jesli miałby parkę to flip a przy Ax byłby zdominowany więc duża szansa była na wygranie tego.

Awatar użytkownika
dadzio10
-#VIP
-#VIP

Postautor: dadzio10 » 11 wrz 2010, 15:08

lol wp :D

masz bm przecież żeby grać takie turki easy call :P nie będziesz miał lepszej okazji zresztą co ja Ci to pisze jak ty to wiesz :D

a do 3 miejsca masz mały zysk więc nie rozumie twojej decyzji .. ?

legfe
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: legfe » 11 wrz 2010, 17:17

Jak masz takie scaring money, to lepiej nie graj turków z tak wysokimi wpisowymi. :P

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 17 wrz 2010, 20:03

legfe, to nie scaring money, ale po prostu zachowawczy styl gry Trabanta :).

Dla mnie easy call, właśnie przez strukturę turnieju. Przy fold zostaną Ci niecałe M2. Trzeba by cudu by dostać lepszą rękę w turbo.

Fakt 3 osoby polecą szybciej niż Ty (maksymalnie), ale między 100$, a 190$ to nie ma praktycznie żadnej różnicy.

Flipa a takim momencie biorę z pocałowaniem w rękę.

Krzysiek13
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Krzysiek13 » 26 wrz 2010, 04:27

Są tylko dwie ręce mocniejsze od AK, i według mnie jeżeli przeciwnik złapał by Asy lub Króle w tej sytuacji próbował by z nich wyciągnąc jak najwięcej poprzez ściągniecie do gry większej ilości graczy. Ja bym to sprawdził, a w ostateczności cieszył się z tych $105 ;)

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 27 wrz 2010, 13:06

Krzysiek13, a ilu bys graczy chcial sciaganc do gry majac asy na ft ?

Krzysiek13
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Krzysiek13 » 27 wrz 2010, 22:35

glory źle mnie zrozumiałeś, miałem na myśli to że w tego typu sytuacji, gdzie cały stolik posiada short-stacki, zwykłe przebicie prawdopodobnie ściągnęło by do gry 1-2 graczy ze słabszymi rękami, zważając uwagę na to że wszyscy grają super tight.
Nie odnosiłem się tutaj do ogólnej taktyki gry z monsterem, tylko do tej poszczególnej sytuacji.

blok1122
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: blok1122 » 28 wrz 2010, 12:05

Nie bardzo rozumiem Twój tok rozumowania. Kogo tu chcesz ściągnąć do gry podbiciem, jak prawie połowa graczy nie ma na 20 ante? No sorry, ale set mining się skończył w tym turnieju jakieś 15 poziomów temu. Może by jeszcze miał zlimpować? A propos zagrania z AK w tym momencie wszystko już zostało powiedziane, więc nawet nie ma co komentować.

Maciejjas
-#VIP
-#VIP

Postautor: Maciejjas » 29 wrz 2010, 15:28

Przeciez to jest syutacja marzenie w kazdym turnieju nie wazne co przeciwnik mial ty bedac shortem dostajesz taka karte istne cudo .

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”