dobry fold?
ja gdybym miał to 8 to chyba nie waliłbym za pule..
TEXAS_HOLDEM, NO_LIMIT, T5-17594517-100
played at "Table #21" for USD TC from 2010-01-25 13:38 until 2010-01-25 13:39
Seat 3: NIKWLAWS7 (10,160 in chips)
Seat 4: sanyaall (5,835 in chips)
Seat 7: bartekzeeet (18,025 in chips)
Seat 8: joksa159 (26,260 in chips)
Seat 9: gagoun (5,110 in chips)
Seat 10: donatien49 (10,675 in chips)
ANTES/BLINDS
BETTING_LEVELS_CHANGED
, bartekzeeet posts small blind (100), joksa159 posts big blind (200), DEALING_HOLE_CARDS
.
PRE-FLOP
gagoun folds, donatien49 calls 200, NIKWLAWS7 folds, sanyaall folds, bartekzeeet calls 200, joksa159 checks.
FLOP [board cards: 8S,7H,7C ]
DEALING_FLOP
, bartekzeeet checks, joksa159 checks, donatien49 bets 500, bartekzeeet calls 500, joksa159 folds.
TURN [board cards: 8S,7H,7C,AS ]
DEALING_TURN
, bartekzeeet checks, donatien49 checks.
RIVER [board cards: 8S,7H,7C,AS,8D ]
DEALING_RIVER
, bartekzeeet checks, donatien49 bets 1,600, bartekzeeet folds.
SHOWDOWN
donatien49 wins 1,600.
SUMMARY
Dealer: sanyaall
Pot: 1,600
NIKWLAWS7, loses 0
sanyaall, loses 0
bartekzeeet, loses 700
joksa159, loses 200
gagoun, loses 0
donatien49, bets 700, collects 1,600, net 900
[nl] [11$] [J7]
-
prayer89
- -#aktywny

- bartekzet
- -#VIP

-
samol
- -#VIP

Oskarek wg założenia Negraneu bronimy blindów i możemy callować trochę luźniej niż zwykle. J7 jest spoko kartą do dołożenia. W szczególności jeśli to jest 1/180 stacka
Oczywiste jest, że gdy nawet top pare trafimy to tego nie rozgrywamy. Liczymy na jakis dobry uklad typu tripsy. Albo na jakiś ciekawy draw na boardzie 895. 896. itd.
Oskarek Gordon rozgrywa wszystkie damy suited, aż po Q6 i wszystkie walety, aż do J5. Bo właśnie liczy na trafienie boarda np. 89T, i w drugim przypadku 987.
PS. Ja bym zabetowal 1/3-1/2 puli na turnie, jeśli przeciwnik miał tendencje do czekania w tej fazie licytacji z pozycją. Jeśli dość agresywnie rozgrywał turn to check był dobry i pechowo nie dostałeś akcji.
A ten bet pot na river to ja interpretuje jako próba wyciągniecia jak największego value właśnie przez to, że będzie to odczytane jako słabość i sprawdzi go osoba z 7x. Ale to, by było takie mocno chytre zagranie
Oczywiste jest, że gdy nawet top pare trafimy to tego nie rozgrywamy. Liczymy na jakis dobry uklad typu tripsy. Albo na jakiś ciekawy draw na boardzie 895. 896. itd.
Oskarek Gordon rozgrywa wszystkie damy suited, aż po Q6 i wszystkie walety, aż do J5. Bo właśnie liczy na trafienie boarda np. 89T, i w drugim przypadku 987.
PS. Ja bym zabetowal 1/3-1/2 puli na turnie, jeśli przeciwnik miał tendencje do czekania w tej fazie licytacji z pozycją. Jeśli dość agresywnie rozgrywał turn to check był dobry i pechowo nie dostałeś akcji.
A ten bet pot na river to ja interpretuje jako próba wyciągniecia jak największego value właśnie przez to, że będzie to odczytane jako słabość i sprawdzi go osoba z 7x. Ale to, by było takie mocno chytre zagranie
- bartekzet
- -#VIP

samol pisze:a bym zabetowal 1/3-1/2 puli na turnie,
wiem, wiem.
po raz kolejny się wkopałem slow playem. ale z drugiej strony jak zobaczyłem tego asa na turn miałem nadzieje, że trafił go z jakimś słabym kickerem i chciałem go raisować, ale on uderzył dopiero na river gdzie już byłem w dupie.
ps.
oglądam właśnie ept deauville i ten rumun co gra zagrał na angolu właśnie niesamowitego value za dwa razy pule jeśli się nie mylę przy boardzie Jx2x2. ten go callnął rumun pokazał J i angol zmuckował, pewnie kitrał jakieś TT albo 99, ale zagranie tego rumuna bardzo mi się spodobało.
-
Kasandrito
- -#aktywny

jak dla mnie donatien49 próbował przejąć pulę na flopie, a potem na river po mega pasywnym rozegraniu z Twojej strony, nie wydaje mi się, żeby trafił tutaj tę ósemkę.
ja bym raisował flopa, a potem betował turn. wiadomo, że będąc na blindach możemy mieć any2 i często kumaci gracze wykorzystują ten fakt w udawaniu np. trafionych niskich tripsów, a inni kumaci
mający pozycję wiedzą o tym i nie dają wiary przez co ładnie opłacają niezłe układy tego typu.
mam nadzieję, że zrozumiale, późno już
ja bym raisował flopa, a potem betował turn. wiadomo, że będąc na blindach możemy mieć any2 i często kumaci gracze wykorzystują ten fakt w udawaniu np. trafionych niskich tripsów, a inni kumaci
mam nadzieję, że zrozumiale, późno już
- falkor81
- -#aktywny

Również wygląda mi to na próbę przejęcia puli po zbyt pasywnym rozegraniu z twojej strony... czego miał się właściwie bać ? Jakbyś miał wysokiego A to pewnie byś grał bardziej agresywnie a prawdopodobieństwo że masz tripsa jest nie duże (z czego mniejszy możesz zrzucić przy odpowiednio silnym zagraniu). Jak dla mnie to był pokaz czystej agresji i przejęcie puli.
Po takim rozegraniu ręki imho call byłby właściwszy...
Po takim rozegraniu ręki imho call byłby właściwszy...
- Mlody
- -#zasłużony

Ja zgadzam sie z Oskarkiem, wywalam ta reke i mam spokoj
nie patrze na odsy itp. bo niby co chcecie trafic? tripsa z flopa? trafisz pare to i tak masz slabego kickera i utrudniona gre.
Ale przy takim rozegraniu robie easy call, moim zdaniem trafil asa i postanowil podstepnie go slowplayowac albo po prostu to zwykla proba przejecia puli
Jest tez szansa ze trzyma tam jakies smieszne 44 itp.
Mowicie, ze pre flop sprawdzacie za niewielka czesc stacka ale jak musicie sprawdzic na river tez za praktycznie nieduza czesc stacka majac fulla to chcecie pasowac?:P
nie patrze na odsy itp. bo niby co chcecie trafic? tripsa z flopa? trafisz pare to i tak masz slabego kickera i utrudniona gre.
Ale przy takim rozegraniu robie easy call, moim zdaniem trafil asa i postanowil podstepnie go slowplayowac albo po prostu to zwykla proba przejecia puli
Jest tez szansa ze trzyma tam jakies smieszne 44 itp.
Mowicie, ze pre flop sprawdzacie za niewielka czesc stacka ale jak musicie sprawdzic na river tez za praktycznie nieduza czesc stacka majac fulla to chcecie pasowac?:P
-
samol
- -#VIP

Mlody z para nie rozgrywasz tego, chyba ze przemieniamy karte w blef
Dokladajac na sb liczymy na tripsy (JJx, 77x), 2 pary lub jakis straight draw (KQT, QT9, 986, 865, 654) rozegrany agresywnie lub już na flopie strita (T98). 1/160 to ogromne implied oddsy.
Warsaw jak widziałem na jego filmiku nawet z dużo mniejszymi oddsami z tą ręką dorzuci na SB.
Co do river chyba Goral na pokertexas pisal w artykule/blogu, ze najwiekszy blad to sprawdzanie na river z druga najlepsza reka. Ja tu, bym sprawdzil tylko wtedy, gdybym wiedzial, ze ten gracz potrafi tak blefowac. Na nieznanego dobre zrzucenie. Jego gra trzyma sie kupy, i jakym mial go na jakakolwiek karte obstawiac to wlasnie na 8x. Ewentualnie czysty blef. Z 7x pewnie nie probowalby takiego zagrania. Tak naprawde to wygrywamy tu tylko z blefem. Jak ma 7x (bez asa) to podział puli. A7, 8x i oddajemy pule.
Warsaw jak widziałem na jego filmiku nawet z dużo mniejszymi oddsami z tą ręką dorzuci na SB.
Co do river chyba Goral na pokertexas pisal w artykule/blogu, ze najwiekszy blad to sprawdzanie na river z druga najlepsza reka. Ja tu, bym sprawdzil tylko wtedy, gdybym wiedzial, ze ten gracz potrafi tak blefowac. Na nieznanego dobre zrzucenie. Jego gra trzyma sie kupy, i jakym mial go na jakakolwiek karte obstawiac to wlasnie na 8x. Ewentualnie czysty blef. Z 7x pewnie nie probowalby takiego zagrania. Tak naprawde to wygrywamy tu tylko z blefem. Jak ma 7x (bez asa) to podział puli. A7, 8x i oddajemy pule.
Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”