tomziolo blog- zdobywając everest-brak-polskiej-licencji!
- tomziolo
- -#aktywny

No i czas na kolejny wpis dotyczacy moich zmagan z Betclickiem.
Dobra wiadomosc
Jak widac na wykresie nie jest najgorzej wciaz jestem na zero. Wzialem sie za sitki 1,2,3 nawet 5€ i zdecydowana wiekszosc w kasie przewaznie 2 miejsce, nawet 2 HU za 3€ 1:1. Poczatkowa strata to MTT Omaha za 5 i nieszczesny rebuy za 3€, ktory kosztowal mnie bodaj 9€ i ktory koncze na 27/190 dzieki fantastycznemu wloskiemu dostawcy internetu, ktory mnie pozbawil neta na ponad pol godziny w koncowce (a i dodam, ze platnych bylo 20 miejsc).
I teraz ta zla wiadomosc.
Moj stan konta to niewiele ponad 20€ dzieki stolikom cashowym. Juz tyle razy sie nad tym zastanawialem i dalej nie moge pojac swojego zachowania. Po jaka cholere sie pcham na cash? Chyba jestem jakims pieprzonym masochista, ktory lubi przegrywac. Moja gra ma zawsze taki sam przebieg. szybko sie podwajam, a potem laduje swoj caly stack w jakiegos tripsa, kolor, a nawet fulla i zjezdzam do zera. Jak rasowa plotka napalam sie na swojego "nutsa" kompletnie nie zwracajac uwagi na to co przyniesie board. Dobrze, ze chociaz FPP leca i mam ich juz ponad 150.
Nic zobaczymy co mi przyniesie wtorek.
Dobra wiadomosc
Jak widac na wykresie nie jest najgorzej wciaz jestem na zero. Wzialem sie za sitki 1,2,3 nawet 5€ i zdecydowana wiekszosc w kasie przewaznie 2 miejsce, nawet 2 HU za 3€ 1:1. Poczatkowa strata to MTT Omaha za 5 i nieszczesny rebuy za 3€, ktory kosztowal mnie bodaj 9€ i ktory koncze na 27/190 dzieki fantastycznemu wloskiemu dostawcy internetu, ktory mnie pozbawil neta na ponad pol godziny w koncowce (a i dodam, ze platnych bylo 20 miejsc).
I teraz ta zla wiadomosc.
Moj stan konta to niewiele ponad 20€ dzieki stolikom cashowym. Juz tyle razy sie nad tym zastanawialem i dalej nie moge pojac swojego zachowania. Po jaka cholere sie pcham na cash? Chyba jestem jakims pieprzonym masochista, ktory lubi przegrywac. Moja gra ma zawsze taki sam przebieg. szybko sie podwajam, a potem laduje swoj caly stack w jakiegos tripsa, kolor, a nawet fulla i zjezdzam do zera. Jak rasowa plotka napalam sie na swojego "nutsa" kompletnie nie zwracajac uwagi na to co przyniesie board. Dobrze, ze chociaz FPP leca i mam ich juz ponad 150.
Nic zobaczymy co mi przyniesie wtorek.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- tomziolo
- -#aktywny

Jak sie mozna bylo spodziewac w koncu sie wyzerowalem na stolikach.
Dzis robie ostatnia wplate za 50€ i uroczyscie obiecuje, ze jak znowu przegram te kase na cashu to koncze z gra w pokera, bo bedzie to oznaczalo, ze jestem hazardzista a nie pokerzysta.
A teraz cos z zycia we Wloszech
Jadac wczoraj samochodem za Smartem (dla nieznajacych sie na samochodach dodam, ze Smart to taki dziwnie wygladajacy 2osobowy pojazd, w ktorym nawet zakupy trudno upchnac
) zauwazylem, ze jest troche za barzdo obciazony. Podjazdzam blizej i patrze ,a w srodku 2 niczego sobie osilkow, a za siedzeniami wioza pieska. Pieknego OGROMNEGO Husky
poprzypinanego jakos dziwnie pasami.
A jaki to ma zwiazek z pokerem? Ano taki, ze ludziska maja naprawde fantazje i niech nikogo nie zdziwi jak komus AA zostanie polamane przez malutkie 72o.
A i do zobaczenia przy stlikach na Turku betcklika 18 stycznia, moze ladna pula sie uzbierac z tych rebuy
Dzis robie ostatnia wplate za 50€ i uroczyscie obiecuje, ze jak znowu przegram te kase na cashu to koncze z gra w pokera, bo bedzie to oznaczalo, ze jestem hazardzista a nie pokerzysta.
A teraz cos z zycia we Wloszech
Jadac wczoraj samochodem za Smartem (dla nieznajacych sie na samochodach dodam, ze Smart to taki dziwnie wygladajacy 2osobowy pojazd, w ktorym nawet zakupy trudno upchnac
A jaki to ma zwiazek z pokerem? Ano taki, ze ludziska maja naprawde fantazje i niech nikogo nie zdziwi jak komus AA zostanie polamane przez malutkie 72o.
A i do zobaczenia przy stlikach na Turku betcklika 18 stycznia, moze ladna pula sie uzbierac z tych rebuy
- wheeny
- -#zasłużony

- tomziolo
- -#aktywny

- tomziolo
- -#aktywny

Dzisiejszy dzien niczego sobie.
Szlifuje forme na jutrzejszy betclik. Wlasnie wpadlo 40€ z turku za 6€ 258graczy. 8 miejsce to calkiem niezly wynik, ale niedosyt pozostaje, 2 bledy na FT i po grze. Szkoda, bo za pierwsze calkiem ladna sumka sie uzbierala
Szlifuje forme na jutrzejszy betclik. Wlasnie wpadlo 40€ z turku za 6€ 258graczy. 8 miejsce to calkiem niezly wynik, ale niedosyt pozostaje, 2 bledy na FT i po grze. Szkoda, bo za pierwsze calkiem ladna sumka sie uzbierala
- tomziolo
- -#aktywny

-
piotrek_nowy
- -#VIP

Co do pierwszego rozdania: rozumiem ze call na flopie to floating bez pozycji? Bo nie bardzo rozumiem dlaczego callowales. Rywal gral dosc standardowa linia - raise preflop/cbet, na turn wchodzi niezla karta do blefowania dla pierwotnego agresora - wiec mial podstawy zeby dalej betowac. Oczywiscie - rozmiar tego betu mogl sugerowac ze ma powietrze, no ale watpie ze sadziles ze Twoj J high flush draw jest dobry, wiec naprawde nie rozumiem jak mogles sie zestackowac na turnie. Tym bardziej ze miales sporo zetonow i spokojnie mogles poczekac na dobra okazje.
pozdrawiam
edit: drugie rozdanie cos zle popatrzylem, obstawial Cie na dwie wysokie karty (podbiles zawsze tylko dwie wysokie moze?) i sie nadzial na Twoja pare akurat. Glupio zagral i trafil, nie da sie ukryc.
pozdrawiam
edit: drugie rozdanie cos zle popatrzylem, obstawial Cie na dwie wysokie karty (podbiles zawsze tylko dwie wysokie moze?) i sie nadzial na Twoja pare akurat. Glupio zagral i trafil, nie da sie ukryc.
-
samol
- -#VIP

Pierwsze rozdanie jak to zaznaczył Piotrek kiepsko rozegrane. Nie miałeś oddsów na call.
W drugim przy takich blindach i stacku z 88 na ręku ja wrzucam AI. Takim podbicie po becie kontynuacyjnym się commitujesz. Oponent nie ma praktycznie FE na check/raise. Pewnie też dlatego Twój przeciwnik zagrał AI. 30% szans, że nic nie trafiłeś i to przy niskim flopie. Zabiera Ci szanse na blef. Pech chciał, że byłeś lepszy i mu doszło.
W większości wypadków będzie leżeć coś wyżej niż 8. I wtedy masz zgadywanke, czy Twój przeciwnik trafił flop lub nie. A gdy zagra AI tak jak tutaj musisz wyrzucić kartę, która mogłaby być lepsza.
W drugim przy takich blindach i stacku z 88 na ręku ja wrzucam AI. Takim podbicie po becie kontynuacyjnym się commitujesz. Oponent nie ma praktycznie FE na check/raise. Pewnie też dlatego Twój przeciwnik zagrał AI. 30% szans, że nic nie trafiłeś i to przy niskim flopie. Zabiera Ci szanse na blef. Pech chciał, że byłeś lepszy i mu doszło.
W większości wypadków będzie leżeć coś wyżej niż 8. I wtedy masz zgadywanke, czy Twój przeciwnik trafił flop lub nie. A gdy zagra AI tak jak tutaj musisz wyrzucić kartę, która mogłaby być lepsza.
- tomziolo
- -#aktywny

- tomziolo
- -#aktywny

Jak nie ma zadnych wpisow to niestety znaczy, ze znowu sie wyzerowalem na betclicku.
Niby niedobrze, ale dzieki temu juz wiem na 100% gdzie tkwi problem w mojej grze
.
To tylko i wylacznie nadmiar gry. Jak to mozliwe oto przyklad mojego normalnego dnia z zycia:
Rano
Wstaje z doza niesmialosci i niecheci do zycia jak codzien i ruszam do pracy
Poludnie
Najlepsze co sie zdarzylo Wlochom czyli polpoludniowa przerwa na obiad i drzemke
Wieczor
Odpalam swojego cudownego Acera ( na ktory niektorzy narzekaja w innym temacie, ja jestem zachwycony) i wlaczam pokerkins i stoliki. Poczatek rewelacyjny, pelne skupienie super wyniki na cashu (np z 10 dobijam do 40€), niezla gra w turku potem nagle cos sie wali.
A to jakis badbeat wpadnie, a to blefuje na sliskim boardzie i szybko spadam w dol, potem to juz nieustanna pogon za przegrana kasa najczesciej z miernym efektem.
Noc
Rozpamietywanie porazek i obietnica , ze jutro nie bede juz taki glupi (akurat
)
Takze ten tydzien mocne postanowienie poprawy i zero wplat do jutra albo soboty
Wczoraj bardzo udany dzien.
Ugralem sporo jak dla mnie punktow na betcliku i wygralem ticket do SnG 10os. z pula 1000€. Odpadam jak 13, ale przewazyla kalkulacja, bo czulem sie na silach powalczyc o pierwsza 5 i SnG z pula 2000€. Sprawdzilem ze ten najlepiej platny sit jest w niedziele o 22 i obawiam sie ze moge nie miec neta, a tak spokojnie o 20 znajde miejsce na gre.
Przy okazji pozdrowienia dla Mazaka z tego co widzialem to ten ticket tez ma
Drugi turek to nasz freeroll na Chilli. Jako, ze mam ochote na jeszcze jeden komp, moze byc Asus ( wkoncu daja za darmoche
) zarejstrowalem sie przezylem maly szok o 21 -ponad 70 uczestnikow nice
. Gra na zupelnym luzie i ostatecznie 8 poddalem sie, bo gralem w barze i nie chcialem sprwdzac cierpliwosci gospodarza
. Przez ponad 2 godziny z pierwszej piatki nie spadam , a na FT mialem ponad 40k, gdzie 2 chyba 15 i zastanawiam sie czy nie lepiej bylo wlaczyc Sitout i rano sprawdzic jak sie sytuacja ulozy. 4$ majatkiem nie sa, ale starczy na nasz frezout za tydzien,ktory zamierzam wygrac 
Niby niedobrze, ale dzieki temu juz wiem na 100% gdzie tkwi problem w mojej grze
To tylko i wylacznie nadmiar gry. Jak to mozliwe oto przyklad mojego normalnego dnia z zycia:
Rano
Wstaje z doza niesmialosci i niecheci do zycia jak codzien i ruszam do pracy
Poludnie
Najlepsze co sie zdarzylo Wlochom czyli polpoludniowa przerwa na obiad i drzemke
Wieczor
Odpalam swojego cudownego Acera ( na ktory niektorzy narzekaja w innym temacie, ja jestem zachwycony) i wlaczam pokerkins i stoliki. Poczatek rewelacyjny, pelne skupienie super wyniki na cashu (np z 10 dobijam do 40€), niezla gra w turku potem nagle cos sie wali.
A to jakis badbeat wpadnie, a to blefuje na sliskim boardzie i szybko spadam w dol, potem to juz nieustanna pogon za przegrana kasa najczesciej z miernym efektem.
Noc
Rozpamietywanie porazek i obietnica , ze jutro nie bede juz taki glupi (akurat
Takze ten tydzien mocne postanowienie poprawy i zero wplat do jutra albo soboty
Wczoraj bardzo udany dzien.
Ugralem sporo jak dla mnie punktow na betcliku i wygralem ticket do SnG 10os. z pula 1000€. Odpadam jak 13, ale przewazyla kalkulacja, bo czulem sie na silach powalczyc o pierwsza 5 i SnG z pula 2000€. Sprawdzilem ze ten najlepiej platny sit jest w niedziele o 22 i obawiam sie ze moge nie miec neta, a tak spokojnie o 20 znajde miejsce na gre.
Przy okazji pozdrowienia dla Mazaka z tego co widzialem to ten ticket tez ma
Drugi turek to nasz freeroll na Chilli. Jako, ze mam ochote na jeszcze jeden komp, moze byc Asus ( wkoncu daja za darmoche
-
prayer89
- -#aktywny

- tomziolo
- -#aktywny

Jak narazie dalej jest dobrze (moze juz bedzie tak zawsze
).
Kolejny forumowy turek na paradise-brak-polskiej-licencji! i 8 miejsce. Short allin ja go izoluje swoimi AQ i dostaje allina od dealera AA i pozamiatane
Jak wpisalem wyzej poszlo 50€ na betcklik, spokojna gra kartami i po 2 godz. dobijam do 72€ wylaczam kompa i zajmuje sie innymi rzeczami
Odpalilem dwa stoliki 0.05/0.10PL jak sie podwoilem screeny nizej. Oprocz tego MTT za 1€, odpadam w polowie stawki i 3 HU za 3€- wynik 2:1.
Tak wiec gram dalej spokojnie dzisiaj mnostwo czasu na gre , ale postaram sie go wypelnic czym innym
).
Kolejny forumowy turek na paradise-brak-polskiej-licencji! i 8 miejsce. Short allin ja go izoluje swoimi AQ i dostaje allina od dealera AA i pozamiatane
Jak wpisalem wyzej poszlo 50€ na betcklik, spokojna gra kartami i po 2 godz. dobijam do 72€ wylaczam kompa i zajmuje sie innymi rzeczami
Odpalilem dwa stoliki 0.05/0.10PL jak sie podwoilem screeny nizej. Oprocz tego MTT za 1€, odpadam w polowie stawki i 3 HU za 3€- wynik 2:1.
Tak wiec gram dalej spokojnie dzisiaj mnostwo czasu na gre , ale postaram sie go wypelnic czym innym
- tomziolo
- -#aktywny

Wczoraj malo czasu na gre, tylko 3HU za 3€, wynik 1:2 niestety nie umie grac w defensywie. Wystarczy ze doprowadze do 1300:1700 i juz trace glowemMusze nad tym jeszcze popracowac. Jeszcze wczoraj dwa stoliki otwarte i znowu podwojenie, takze stan konta calkiem przyjemne 86€. Dzis mam zamiar podgonic troche z punktami, ale pan kac mi troszke przeszkadza 
- tomziolo
- -#aktywny

- tomziolo
- -#aktywny

Czas na maly opis.
Rewelacyjne sa te turki na betcliku
. Na 10 osob 3 byly sitout, takze na 7osob 3 w kasie.Blindy 12 minutowe, takze nastawilem sie na dluga gre. Dosc szybko 2 polecialo, jednego ja wywalilem takze juz wiedzialem ze bedzie dobrze
Najgorzej jak zostalo nas 6 w tym 3 sitouty, znalazl sie agresor co podbijal z any two, a ze mial wiecej szczescia niz rozumu na river zawsze cos dozbieral. Postanowilem odpuscic i powalczyc o 2 miejsce co sie udalo. Caly sit trwal poltorej godziny, na drugim stole zagralem freerolla wktorym z kosira doszlismy do FT, takze forma jest 
Rewelacyjne sa te turki na betcliku
- tommko
- -#VIP

- tomziolo
- -#aktywny

tommko pisze:tom co to za rodzaj turków z pulą 1000€ i darmowym wpisowym ?
Grasz na Betckliku, zdobywasz FPP i w zaleznosci od zdobytych punktow masz bronze, silver... status i gwarantowany udzial w srodowych freerolach w ktorych mozna wygrac tickety do SnG z pula 2000€ (!), 1000€ i 500€. Super sprawa z czystym sercem i pustym
- tomziolo
- -#aktywny

Mecze turki na betcliku z roznym efektami. Dzis najlepsze 5miejsce w turku za 10€. Moglo byc chyba lepiej, ale fatalnie rozegralem te KK w koncowce. Prosze o komentarze.
Nie chcialem allinowac preflop, zeby cos zgarnac oprocz blindow, ale ostatecznie chyba przekombinowalem
Nie chcialem allinowac preflop, zeby cos zgarnac oprocz blindow, ale ostatecznie chyba przekombinowalem
- tomziolo
- -#aktywny

Nic nie pisze, bo jestem ciagle bez neta w domu i tylko jak jestem w barze to moge sobie pograc i poczytac wiadomoosci.
Z racji tego ze to miejsce publiczne to czesto mam publicznosc przy grze i stwierdzam, ze jednak z Wlochami nie da sie wygrac.
Dla nich kazda para, kazdy A, wiekszosc K i 2 karty suited kwalifikuja sie do allina preflop. Ktos powie, ze nic trudnego tylko przeczekac i z naprawde mocnymi kartami wchodzic, fakt ale robie podbicie 3bet dajmy na to z AQs i dostaje ze 2 alliny niewazne z jakiej pozycji. Co sie okazuje jeden 66, drugi J8o, kto wygrywa? Oczywiscie J8, bo kompletuje strita.
Turnieje za 1 i 2,5€ maja srednio ok 500 uczestnikow, struktura turbo. Jak myslicie ile czasu sie je gra?
Pierwsze 100 osob odpada po ok10min, do godz zostaje max. 50, kilka razy zdarzylo sie FT, takze wiem ze trwa max 15min. Allin-pass, raise-allin. Probowalem sitki za 10,15 i 25€. Tu z kolei masakryczna agresja na poczatku. Probowalem przeczekac, ale tez to niewiele daje bo jak zostaje 5 os, ja stack w ok poczatkowych 1500, blindy 100/200 niewiele moge zdzialac.
Ma ktos dla mnie jakies rady jak z nimi grac?
Wieczorkiem znowu gram sitka 10 osob na betckliku tym razem z pula 500€. Sprawdzilem sobie przeciwnikow na sharku, praktycznie wszyscy sa na minusie srednio ok1000€, rekordzista ponad 4k., Tak wiec raczej sa to cashowcy (gdzies te punkty Fpp musieli ugrac), jaka proponujecie strategie?
Z racji tego ze to miejsce publiczne to czesto mam publicznosc przy grze i stwierdzam, ze jednak z Wlochami nie da sie wygrac.
Dla nich kazda para, kazdy A, wiekszosc K i 2 karty suited kwalifikuja sie do allina preflop. Ktos powie, ze nic trudnego tylko przeczekac i z naprawde mocnymi kartami wchodzic, fakt ale robie podbicie 3bet dajmy na to z AQs i dostaje ze 2 alliny niewazne z jakiej pozycji. Co sie okazuje jeden 66, drugi J8o, kto wygrywa? Oczywiscie J8, bo kompletuje strita.
Turnieje za 1 i 2,5€ maja srednio ok 500 uczestnikow, struktura turbo. Jak myslicie ile czasu sie je gra?
Pierwsze 100 osob odpada po ok10min, do godz zostaje max. 50, kilka razy zdarzylo sie FT, takze wiem ze trwa max 15min. Allin-pass, raise-allin. Probowalem sitki za 10,15 i 25€. Tu z kolei masakryczna agresja na poczatku. Probowalem przeczekac, ale tez to niewiele daje bo jak zostaje 5 os, ja stack w ok poczatkowych 1500, blindy 100/200 niewiele moge zdzialac.
Ma ktos dla mnie jakies rady jak z nimi grac?
Wieczorkiem znowu gram sitka 10 osob na betckliku tym razem z pula 500€. Sprawdzilem sobie przeciwnikow na sharku, praktycznie wszyscy sa na minusie srednio ok1000€, rekordzista ponad 4k., Tak wiec raczej sa to cashowcy (gdzies te punkty Fpp musieli ugrac), jaka proponujecie strategie?
- yerzy
- -#VIP

- tomziolo
- -#aktywny

To chyba na tyle. Bylo milo, ale sie skonczylo
. Juz nie mam sily do gry. Ciulam sobie punkty caly tydzien, zajmuje wysokie miejsce w satelicie do tego SnG z pula 500€. Gram spokojnie, znowu 3 graczy na pauzie i odpadam, bo k... koles zdecydowal sie zaryzykowac draw do koloru i oczywiscie k.... uzbieral. Nie wiem moze zle poprostu gram, moze mam pecha ale szkoda mi nerwow na takie porazki.
-
legfe
- -#aktywny

Albo coś źle zrozumiałem z tego screena albo sprawdziłeś jego AI z TP i słabym kickerem? Mogłeś spokojnie spasować i grać dalej.
http://en.sevenload.com/videos/kg5qojj- ... awcia-cz-I
http://pl.sevenload.com/filmy/vzCR5U8-S ... Faza-Rebuy
Obejrzyj sobie, może coś pomoże.
Poza tym przeczytaj o BM, bo po wcześniejszych postach widzę, że głupio straciłeś cały bankroll.
http://en.sevenload.com/videos/kg5qojj- ... awcia-cz-I
http://pl.sevenload.com/filmy/vzCR5U8-S ... Faza-Rebuy
Obejrzyj sobie, może coś pomoże.
- tomziolo
- -#aktywny

- tomziolo
- -#aktywny

- tomziolo
- -#aktywny

Czas na maly wpis.
Wczorajszy sukces (3na 1000 free na betclic-brak-polskiej-licencji!) mnie odrobine podbudowal psychicznie zobaczyma na jak dlugo
. Z 12 wczorajszych euro zobilem na cashu narazie 19 i nabilem troche punktow, takze jest malutkie swiatelko w tunelu i moze jeszcze powalcze w generalce na betclic-brak-polskiej-licencji!. Codziennie zmagam sie tez z satelita do Monte Carlo o 18.30. Jak narazie najlepszy wynik to 17 miejsce (tylko 10 ticketow niestety
), odpadlem po tym jak wrzucilem allina po flopie z 2 para i drawem do koloru, wygral oczywiscie kolega z A na river
I tu dochodze do sedna sprawy, czy na niskim flopie z A i jakims smieciem tez sprawdzacie allin,czy moze sami wrzucacie allina. Pytam, bo juz naprawde jestem zmeczony tymi przegranymi z graczami dla ktorych A na reku jest nie do zrzucenia.
Maly przyklad z wczorajszego free
Zastanawiam sie czy gdybym nie wrzucil od razu allina tylko po flopie mocno podbil i po turnie allinowal czy to by cos dalo? Pewnie nie , bo po pierwsze to taki co A nie zrzuci, po drugie to freeroll i wreszcie po trzecie wszyscy w kasie
Wczorajszy sukces (3na 1000 free na betclic-brak-polskiej-licencji!) mnie odrobine podbudowal psychicznie zobaczyma na jak dlugo
I tu dochodze do sedna sprawy, czy na niskim flopie z A i jakims smieciem tez sprawdzacie allin,czy moze sami wrzucacie allina. Pytam, bo juz naprawde jestem zmeczony tymi przegranymi z graczami dla ktorych A na reku jest nie do zrzucenia.
Maly przyklad z wczorajszego free
Zastanawiam sie czy gdybym nie wrzucil od razu allina tylko po flopie mocno podbil i po turnie allinowal czy to by cos dalo? Pewnie nie , bo po pierwsze to taki co A nie zrzuci, po drugie to freeroll i wreszcie po trzecie wszyscy w kasie
Wróć do „Mój pokerowy mini blog”