[NL 25]TOM CRUISE

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

[NL 25]TOM CRUISE

Postautor: radost21 » 02 lip 2008, 15:00

Ochrona silnej pary >>
>> Czyli jak to agresja nie zawsze popłaca. :!:

A było to tak> godzina 23.31 czyli czas, w którym oczy mówią fold, ale serce jeszcze się buntuje. Jeszcze tylko jedno rozdanie > prosi i mocniej pompuje krew.

Na ręce para dam, przy stoliku duża ciemna >> jak ja kocham atakować z takiej pozycji.
Tak tez było i tym razem.
Na jeden call 0,25$ i raise 1$ odpowiedziałem przebiciem do 2$.
Nie trudno zgadnąć, że w rozgrywce zostało nas dwóch > jeden, bowiem wykonał fold a drugi dołożył do puli. :yes:

Z uśmiechem przywitałem flopa. :grin: :grin: Walet dwójka i szóstka, notabene każda z innej parafii sprawiły, że ochrona QQ przed ewentualnym Królem lub Asem odwiedzającym stół w ostatnich z dwóch kartach wydawała się dziecinna igraszką> Dlaczego wiec jeszcze nie spróbowac dodatkowo na tym zarobić.

Weszłem za wysokość puli >> rywal sprawdził. 10 czerwień na turnie mnie nie przestraszyła. :roll:

Zacząłem za to kombinować :oops: >> cóż tez przeciwnik tym razem ma. Sprawdza nie mruga nie przeklina. Tylko niebezpiecznie kuka jednym okiem (dziwny awatar wybrał sobie na Poker Stars-nielegalny-w-PL-!).

No dobra :arrow: jak przyjdzie na river K albo As >to wtopiłem. Lepiej wiec tego nie oglądać. Zagrywam za wysokość puli. Rywal sprawdza, river rozluźnia moja gardę >> co jak co ale 5pik to cos na co czekałem. Czyli karta, która na stole nie zmieni już nic.
:trophy:

Końcówka rozdania miała być formalnością przed upragnionym snem.
Jednakże los zadrwił sobie ze mnie. Mój all in został oczywiście sprawdzony. Chwile potem doszło do wyłożenia kart. :shock: :shock: :shock:

OMG od wysokości flopa byłem agresorem w przegranym rozdaniu. Nie można przecież wygrać >> parą dam z trzema waletami.

Była godzina 23.33, oczy mi się zamknęły, ręce opadły. Myszka się spociła. :no:
A ochrona silnej pary okazała się >> misssion impossible.
No tak Tom Cruise to ja nie jestem…
Ostatnio zmieniony 15 paź 2009, 17:25 przez radost21, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Arnoldao
-#VIP
-#VIP

Postautor: Arnoldao » 02 lip 2008, 16:19

radost21 pisze:A ochrona silnej pary okazała się >> misssion impossible.
No tak Tom Cruise to ja nie jestem…

Może i nie :mrgreen:
Ale za to walczyłeś bohatersko jak Mel Gibson w filmie "Patriota".
Tyle że on bronił kraju a ty królewskie (z tego słowa bym wyrzucił litery ól a dodał u) siostry. :twisted:

Szkoda tak się naciąć na takie karty gdyż liczyło się na wygraną. Wszystko poniżej QQ, taką sytuacją można tylko wymarzyć. Przeciwnik okazał się sprytny i tobie oddał inicjatywę. :cry:

Aja19
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Aja19 » 02 lip 2008, 16:44

Jeśli chodzi o rozegranie tego rozdania to myślę że rozegrałeś je dość dobrze choć mam parę uwag.
Chciałbym Cię spytać ile czasu grałeś na tym stole i czy zawodnik,który był z Tobą w grze został przez Ciebie odczytany jako agresywny czy bardziej grający konserwatywnie??Jeśli był to wg Ciebie gracz agresywny,który grał wiele rozdań to miałeś pecha,a jeśli to był gracz który gra małą ilość rozdań, to myślę że mogłeś spodziewać że może mieć kartę typu AA,KK czy JJ i zakładał na Ciebie pułapkę już na samym preflopie.Po drugie wg mnie przed flopem powinieneś zagrać około 4-5$ i wtedy ewentualnie po flopie zrobić beta sprawdzającego.Jeśli dostałbyś reraise to znaczyłoby zrzucić parę dam choć pewnie dla niektórych byłoby to niemożliwe:P:P

No ale oprócz tego rozdanie rozegrane dobrze i wg mnie miałeś po prostu pech,którego uniknąć się nie da...

Pozdro i czekam co powiedzą na to bardziej doświadczeni gracze;)

Aha i jaki to soft był??:D:D

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 02 lip 2008, 18:06

Aja19 pisze:Chciałbym Cię spytać ile czasu grałeś na tym stole i czy zawodnik,który był z Tobą w grze został przez Ciebie odczytany

pewno ze został wchodził do gry z figurami w rozmiarze XL
jesli chodzi o pokój to był to PokerStars-nielegalny-w-PL!
a wokoło mnie na short stole siedziały >> nikomu nic ( z nicka oczywiscie) nie mówiące gwiazdy :mrgreen:

ale bez zalu >> nawet dosc szybko zasnałem po tej grze

Awatar użytkownika
gladiator12345
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: gladiator12345 » 02 lip 2008, 20:35

Heh ja miałem podobnie tylko,że ja miałem AA no to rais 0,50$(gram na stawkach 0,05-0,10$)gość call i na flop wychodzi 5J2,to ja rais 0,70$ on call,wychodzi 7 to ja all in(gram ze stackiem 2$)on call no i poległem :cry: na jego 222 :cry:

rahzell
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: rahzell » 02 lip 2008, 21:55

To jest niestety istota pokera, mając bardzo dobrą rękę, widząc sprzyjający (bez zagrożeń) flop, trzeba obstawiać. Obstawiać dużo. A to, że mógł trafić seta lub jedną z dwóch wyższych par, niestety ciężko wkalkulować. Można powiedzieć, czemu akurat wtedy trafił seta? Cóż, nic się nie zrobi, wstań podnieś głowę i rozegraj kolejne rozdanie będąc bogatym o kolejne doświadczenie.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
mazak
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mazak » 02 lip 2008, 23:48

radost21 pisze:A ochrona silnej pary okazała się >> misssion impossible.

Gra na silną ręke ma niestety ten minus że łatwo popłynąć krocie... I mnie to dziś spotkało i dochodzę do takich wniosków że jeżeli ktoś dorzuca mi przed flopem x3 lub x4 i po flopie sprawdza pot bet to w dalszym etapie chyba lepiej odpuscic... nawet jesli ten kolo blefuje - dobiera to chyba ryzyko robi się zbyt duże...

Rozegrałem duzo rozdan i wiem ze wiekszosc pasuje po bet pot po flopie... 90% rozdan toczących sie dalej po flopie, gdy miałem tylko pare na reku i gdzie turn river nie wzmacnial mojego ukladu - były rozdaniami przegranymi - ba byly to porazki dosc kosztowne z reguly ...

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 03 lip 2008, 07:42

mazak pisze:Rozegrałem duzo rozdan i wiem ze wiekszosc pasuje po bet pot po flopie... 90% rozdan toczących sie dalej po flopie, gdy miałem tylko pare na reku i gdzie turn river nie wzmacnial mojego ukladu - były rozdaniami przegranymi - ba byly to porazki dosc kosztowne z reguly ...
tak
najwieksze moje wygrane z reguly sa z graczami którzy wierzą w siłę jednej pary z kickerem

to rozdanie kosztowało mnie all ina za jekies 24$ wiec oczywiscie nie dramatyzuje
raczej próbuję opisać mechanizm zaskoczenia
IN MINUS :mrgreen:
a smaczku całej historii dodaje fakt że naprawde kładłem się juz spać >> wiec wyszło o jednen most za DALEKO

Awatar użytkownika
maximus86
-#VIP
-#VIP

Postautor: maximus86 » 03 lip 2008, 08:04

zgadzam się że największe przegrane są wtedy gdy mamy wysoką parę lub 2 pary a przecinik od razu po flopie trafia seta... ja w turnieju najczęściej tak odpadam :(

radost21 pisze:a smaczku całej historii dodaje fakt że naprawde kładłem się juz spać >> wiec wyszło o jednen most za DALEKO

hehe Radost a Twoja Pani nie skarży się że musi zasypiać sama w łóżku?? :D czy może jednak gra razem z Tobą? :)

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 03 lip 2008, 08:12

maximus86 pisze:hehe Radost a Twoja Pani nie skarży się że musi zasypiać sama w łóżku?? czy może jednak gra razem z Tobą
nie
choc czasem słysze jak sie MODLI
o moje szybkie z turniejów ODPADANIE

tylko wiesz jak to w życiu
CZASEM robi wielką róznicę :oops:

Triglycenide
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Triglycenide » 03 lip 2008, 22:21

preflop rais do3,5-4 (jestes oop nie chcesz w grze rak Ax,Kx),na flopie bet2/3 pota,na turnie check(dla kontroli wysokosci puli,masz tylko pare)i teraz 2 wersje:
1 jesli on betuje robisz call i check/fold na river(jezeli gracz jest w miare ogarnietym gosciem),na slabego,agresywnego gracza stawiasz go na alinie po jego becie.
2 jesli on czeka za Toba na river value betujesz i niestety calujesz juz pusha(bo musisz)

Awatar użytkownika
Panterek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Panterek » 07 lip 2008, 22:16

Zgadzam się w sumie, raise preflop do 2$ strasznie mi się podoba. Nie żeby to coś zmieniało, ale jak już coś robić - to porządnie. A co do rozegrania po flopie - brakuje mi jednej rzeczy - pytania "Co on może mieć?". Obstawiałeś go na AJ? Skoro tak - dlaczego bałeś się króla?
Szczególnie skoro przeciwnik grał mega tight (tak rozumiem "wchodzenie do gry z figurami XL"), biłeś tylko AJ. A to z kolei nie wydaje się zbyt sensowne skoro tylko sprawdzał twoje bety. Ogólnie w/g mnie podpada to pod sytuację kiedy dostajesz call tylko od ręki która cię bije. Do tego jeszcze brak pozycji... Agresywne granie flopa było ok, ale już na turnie bym zwolnił.

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 07 lip 2008, 22:36

Panterek pisze:Zgadzam się w sumie, raise preflop do 2$ strasznie mi się podoba. Nie żeby to coś zmieniało, ale jak już coś robić - to porządnie. A co do rozegrania po flopie - brakuje mi jednej rzeczy - pytania "Co on może mieć?". Obstawiałeś go na AJ? Skoro tak - dlaczego bałeś się króla?
hmm czymy rozmawiamy o tej samej rozgrywce
mam QQ na preflopie atakuje aby sprawdzic czy rywal ma rownie dobra karte
facet sprawdza wiec go obstawiam na AK AQ w kolorze
na flopie jedyna figura i w dodatku mniejsza od mojej karty>> jest to J
gram dalej agresywnie bowiem jesli ma AK to moze nie bedzie dociagał AQ juz powienien puscic
skoro gra dalej moze miec na rece J z wyzszą kartą (K,A)
all in daje przy stole bez obawy o kolor i wyzsza pare
para waletów na rece rywala mnie jednak zaskakuje
ale taki jest poker
z para JJ i nietrafionym flopie pewno dałby pass
a przy jednej damie na stole pewno do konca by liczył ze mam dame z wyzszym kikerem :mrgreen:

dedoel
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dedoel » 08 lip 2008, 11:41

czyli jest tak ze typek robil check a Ty podbijales ciagle? jesli tak to po co all in na riverze?? pomysl co to by Tobie dalo? jedyne mozliwosc przegrania wszystkiego, na 90% nie wygranie wszystkiego... rozwaz takie przypadki..on ciebie sprawdzal bez mrugniecia okiem...wiec albo mial bardzo dobrze i ten all in skazywal cie na porazke ( co tez sie stalo) albo mial jakas parke, nie za mocna i nie sprawdzilby tego all ina...trzeba bylo zrobic CHECK i zobaczyc co on ma..jesli mial dobrze to przegrywasz wszystko a jesli ma zle to nie sprwadzi Cie...proste..pula juz byla jakas tam i nie powinienes jeszcze wchodzic all in, bo na dluzsza mete to nie bedzie oplacalne zagranie

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 08 lip 2008, 11:57

wszystko pieknie tylko ze
to było moje ostatnie tego dnia rozdanie >> coś w stylu woz albo przewóz
oczywiscie ze mogłem a NAWET powinieniem poczekac po river

ale po co skoro podjąłem wczesniej decyzje
> obstawiłem ze nie ma AA KK < o JJ zapomniałem >> i to mnie zgubiło
a nawet gdyby zrobił call >> walnał bym mu all ina
gdyz Tom cruise >> nie jestem :mrgreen:

Awatar użytkownika
Panterek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Panterek » 09 lip 2008, 13:18

radost21 pisze:hmm czymy rozmawiamy o tej samej rozgrywce
mam QQ na preflopie atakuje aby sprawdzic czy rywal ma rownie dobra karte
facet sprawdza wiec go obstawiam na AK AQ w kolorze
na flopie jedyna figura i w dodatku mniejsza od mojej karty>> jest to J
gram dalej agresywnie bowiem jesli ma AK to moze nie bedzie dociagał AQ juz powienien puscic

Chyba faktycznie mówimy o dwóch innych rozdaniach. O ile jeszcze call na flopie z dwiema overcardami jestem w stanie zrozumieć, o tyle takie samo zagranie na turnie jest kompletnie bezsensu. Widzę trzy opcje sprawdzenia na turnie: a. overpair, b. underpair w stylu 9tek lub 10tek (liczy że ty masz dwa overy bez J), c. trójka. A ty mi tu wyjeżdżasz z AQ/AK?
:yes:

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 09 lip 2008, 14:34

Panterek pisze:O ile jeszcze call na flopie z dwiema overcardami jestem w stanie zrozumieć, o tyle takie samo zagranie na turnie jest kompletnie bezsensu. Widzę trzy opcje sprawdzenia na turnie: a. overpair, b. underpair w stylu 9tek lub 10tek (liczy że ty masz dwa overy bez J), c. trójka. A ty mi tu wyjeżdżasz z AQ/AK

jasne ze mógł miec i niska trójkę >> tylko ze do gry wchodził z podbiciem mając AK AQ AJ i widziałem tez króla z waletem w kolorze

co sie zas tyczy opisu rozdania >> z jednym sie chyba zgadzamy
zrobiłem złe założenia na siłe reki przeciwnika i tyle
a co do rozdania >> mozna przegrac >> mozna tez wygrac

jednak z taka karta i z takim układem stołu zawsze warto powalczyc o wszystko

a majatku na ewentualnosc porazki przed sobą >> w kasie >> nie TRZYMAM

Awatar użytkownika
Panterek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Panterek » 09 lip 2008, 19:29

Ano właśnie o to mi chodzi...

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 10 lip 2008, 10:53

szczerze to zaczalbym sie powaznie zastanawiac juz po jego callu na turnie co on tam moze miec ze tak bohatersko sprawdza kazde Twoje podbicie;)

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 10 lip 2008, 11:20

mlody20 pisze:szczerze to zaczalbym sie powaznie zastanawiac juz po jego callu na turnie co on tam moze miec ze tak bohatersko sprawdza kazde Twoje podbicie;)
jasne tylko że na dobra sprawe to zastanawianie i tak doprowadziłoby do tego samego końca
zaoszczedzilem sobie MYSLENIA w sytuacji co moze miec ze wyjezdza na koniec z all ina
a sprawdzic na bank bym sprawdził
chocby dla samej nauki i wiedzy co tez koles miał

Wróć do „Cash full ring”