TOBorowy Blok

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
RTOB
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: RTOB » 10 lip 2008, 22:18

W KOŃCU...Po ok, 3 i pół miesiąca grania prawie co tydzień na paradise-brak-polskiej-licencji! odniosłem Zwycięstwo :trophy:
Grało mi się spokojnie - cały czas do przodu i od 15 min turnieju wogóle nie wyszedłem z top 10. Na Final Table byłem z chyba 5 stackiem, później w okolicach 3 (czasem 2 czasem 4 miejsce).
Gdy zostało nas 5 byłem szczęśliwy z kasy, jednak fakt, że małem w miarę bezpieczną przewagę 4000 nad 4 miejscem (mój stack 10.000) próbowałem walczyć o wyższą lokatę.
Po Unlucky Riverze zrównałem się z Invidią - było nas 4.
Jednak kolejkę później musiałem z bólem pożegnać sympatyczną lubelankę - river dał mi seta Q a Invidia posiadała AA.
Zostało nas 3: Ja, Sebola i Oloczykandre. Sebola zyskiwał dużą przewagę zarówno nade mną jak i Olczym (skrócik :razz: )
W końcu rozdanie nie pamiętam jakie wyeliminowało Olczego i zostałem sam na sam z Sebolą. Miałem chyba 4,5 raza mniejszy stack niż Sebola, jednak udało mi się (dzięki drawowi, którego Sebola nie dostał) zrównać z nim. Później lekka przewaga na moją korzyść i ostatnie rozdanie 78 vs 7Q flop 10 10 7 turn x river 8. Fart ale udało się wygrać 20E i mieć szanse na koszulkę :mrgreen:

Awatar użytkownika
RTOB
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: RTOB » 11 lip 2008, 22:06

Tak więc dzisiaj tylko grałem na paradise-brak-polskiej-licencji! (trzeba zrobić użytek z 20E wygranych :mrgreen: )
Więc wchodzę najpierw na stolik 0,05-0,1E pograłem z 15! min i uznałem, że mało się tam dzieję (gracze pasywni nawet przy dobrych kartach, slowplayu starałem się limpować nawet z dobrymi kartami ale mało co wyciągałem)
Przeniosłem się na stolik 0,12-0,25E tam wyglądało to podobnie ale wszedłem z 10E i wyszedłem z 13 (zawsze lepsze 2E na + niż 1,2E na plus na stawkach 0,05-0,1)
Wogóle to celem były RH aby zagrać w Midsummer Madness i we 10K freeroll. Jednak to czego byłem tam świadkiem załamało mnie. Jak można grać o 10k cały czas alliny!?
Na szczęście szybko odpadłem z tych turniejów ;)
Poszedłem na stoliki cashowe i zarobiłem na nich odpowiednio 5 i 8E tak więc po dniu z 20E zrobiłem 34,5 :mrgreen:
Zatem dzisiejszy dzień = 14,5E +

Awatar użytkownika
RTOB
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: RTOB » 14 lip 2008, 00:02

Post za wczoraj.
Niestety, spadek i to spory - jakieś 20E na -.
Zostało mi 15E, ale to jeszcze nie jest pozycja stracona.
Grałem na stolikach NL12-25 E i chyba robiłem to zbyt agresywnie. Niestety przeciwnicy nie lubili naciskać na "FOLD" i popłynęły mi 2 buyiny po 10E :cry:
Na pocieszenie to co jest poniżej (tak na pocieszenie - pierwszy poker w karierze)
Później okazało się, że spasowałem drugiego pokera (2,4 pik na ręce) flop (5,3,6 pik)
Przetrwałem tamten dzień i teraz pisze post za dzisiaj ;)

Post dzisiejszy.
Początek nie za ciekawy (poszedł buyin za 10E) zostało 5 w kasie.
Więc co? wszystko albo nic - gram z 5 E. po 20 min dochodzę do 10E - jest nieźle. Jednak z powrotem spadam do 5 :mad:
Później dobry stolik dobrałem i z 5E zrobiłem 18 z haczykiem :mrgreen:
Jest lekki + jednak wciąż muszę popracować aby wyjść ponad 20E. Ale to już jutro :razz:

PS. Coś mi się wali i czasami nie mogę załącznika dorzucić oO
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
RTOB
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: RTOB » 14 lip 2008, 10:26

Dzisiaj z rańca postanowiłem pograć na Unibecie.
Zostało mi tam trochę kasy po wywalczeniu 15E w naszym turku (postanowiłem coś z tym zrobić)
Znalazłem stolik (później bardzo ciekawy się okazał) i gram z 4E - tak aby nie narażać wszystkiego.
Na początku lekko w dół do 3E
Później w górę, górę i górę do 6E. Myślę sobie - jeszcze 10 min i ide.
Później dwa rozdaniai spadłem do 4.
Cały czas dół i zostało mi...0,5E :mrgreen:
Tak więc mam 45s i gram alllin :twisted:
Koleś pokazuje 56 ale na szczęście na boardzie para i 3 wyższe karty niż 6 :mrgreen:
później A5 i znowu allin (miałem 0,7E), koleś sprawdza i ma A6, ale znowu board mnie ratuje :mrgreen:
Mam już koło 1E.
Kilka wygranych rozdań i już 2,5E.
Na koniec wciągam do gry 2 graczy i zmuszam ich aby mnie zallinowali. Mam straighta i 7,8E.
Wychodzę od stołu z +3,8E :razz:

Jeszcze ciekawe rozdania - nie brałem w nich udziału - na szczęście.

PS. Post nr 200 :razz:

Awatar użytkownika
RTOB
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: RTOB » 16 lip 2008, 21:02

Wczoraj nie było posta więc napisze co było wczoraj :mrgreen:
Tak więc rano troszkę do przodu - przekroczyłem 20E.
Wieczorem postanowiłem zagrać jednak przewaliłem całe 10E - przez jakieś 40 min nie dostałem żadnej (!) wyższej pary na ręce niż 66 ;/
Dodatkowo karty takie jak AK, AQ przegrywały z AT, lub jeszcze gorszymi,
Drawy wogóle nie wchodziły - na 8 straight drawów wszedł zaledwie 1...
Zaś Flush drawy - było ich 5 weszło 0 :evil:

Dzisiaj rano znów kilka E do przodu - mam ich 14 z hakiem :mrgreen:
Morał - na UNIBECIE GRAJ RANO! ;)

BTW. Grałem w Wiśniewskim na Uni...skończyłem na 198 miejcu moje J8 przegrało z K8, oczywiście na flopie była 8-ka inaczej bym nie grał allina...
Phela ładnie cisnął u Wiśniewskiego na stoliku :mrgreen: chyba Michał musiał przez niego 3 Rebuye robić :mrgreen:

Awatar użytkownika
RTOB
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: RTOB » 18 lip 2008, 12:14

Tak więc wczoraj na Padadisowym turku - ŹLE - 19 miejsce :evil:
Jedynym pocieszeniem jest fakt, że Maximus był 20 więc w generalce zbliżyłem się do niego o 1 ptk :mrgreen:
Co do turnieju to wogóle śmieszne - 2 razy po flopie miałem Top parę i mało żetonów więc podbijałem o 1-2xBB (blindy 50 - 100) i 2 razy przeciwnikom doszło do strita :evil:
Po drugim zagraniu zostało mi 430 żetonów i czekałem po prostu kiedy przyjdzie na mnie czas...
Mając A8s na ręce postanowiłem pójść allin - na flopie 8 "jest nadzieja" - pomyślałem, ale river jak to river - J i koleś pokazuje JQ i papa

Dzisiaj kontynuacja zbierania kasy na Unibecie zagrałem sobie 2 razy po 30 min na NL20 i 2 razy po 10E na początek. W pierwszej sesji 6E na przód (dzięki secie K na turnie i zagraniu slowplayem)
2 sesyjka była spokojna dopóki nie dostałem AA, byłem na middle a koleś z early podbija do 0,8$, ja bez wahania re-raise do 2$, reszta fold koleś allin - więc musiałem pójść za całą kasę (11E z hakiem) i zostały modły - aby był set.
Seta nie było ale okazało się, że nie był on konieczny :mrgreen:
Zobaczcie poniżej

Awatar użytkownika
RTOB
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: RTOB » 24 lip 2008, 21:57

Dzisiaj zaliczyłem Bubbla w turku na paradise-brak-polskiej-licencji! czyli 6 miejsce :mrgreen:
Ale jestem zadowolony, bo cały czas byłem w środkowo-dolnej części tabeli i na 35 graczy doszedłem do zaszczytnej szóstki. Szkoda, bo kasa była blisko ale pod koniec zabrakło doświadczenia, agresji i szczęścia :oops:
Za tydzień morderczy bój między innymi z Questem, Radostem, Alvesem, Olczykandrem, czy Maximusem
Więc BĘDZIE SIĘ DZIAŁO :twisted:

Awatar użytkownika
RTOB
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: RTOB » 26 lip 2008, 17:45

No To Jedziem :twisted:
W końcu udało mi się znaleźć fundusze na depozyta w PokerStars-nielegalny-w-PL! i czas wypełnić 150 FPP na koszulkę :mrgreen:
Będę tu informował o swoich postępach więc będzie trochę do czytania ;)
Na początek 5$ na stole NL10 zobaczymy jak tu idą punkty :mrgreen:

Awatar użytkownika
RTOB
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: RTOB » 26 lip 2008, 19:05

No to wynik
Punkty - 4
Kasa - -9,4$ :evil:
Ale kijnia...wogóle nic nie idzie :evil:
dziś nie gram na Starsach bo szkoda kasy

Awatar użytkownika
RTOB
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: RTOB » 26 lip 2008, 21:14

Hehe...
Kolejne 8$ poszło się kompać bo trudno wygrać fullem AATTT z karetą T, albo top parką J z setem 5...albo innym kolorem :evil:
a FPP zmieniło się z 4 na 6 wow :evil:

Przerzucam się na NL10 nie wiem co mnie podkusiło aby grać na NL25
Ale mądry polak po szkodzie :oops:

@EDIT

Po pograniu chwile na NL10 doszedłem do wniosku, że tu się całkiem inaczej gra - dużo inaczej :mrgreen:
Wszedłem z 5$ czyli ani to nie był Bigstack ani Shortstack. Po prostu czuję się w miarę pewnie jak mam 1/2 Bigstacka ;)
I gra - od początku byłem na + najpierw spokojnie do 7$ a później JdKd na ręce i flop 9d xd 10s, ja mały bet - 0,1$ koleś raise do 0,6$ jeszcze jeden call i ja call. Turn - 7d i uśmiech na twarzy. Check - koleś znowu raise 2$, następny fold ja allin - koleś call. pokazał seta 9 i miałem 15$ :mrgreen:

Dzisiejszy dzień:
stan kasowy: -8,55$
stan punktowy: 7 FPP
do koszulki brakuje 143FPP

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 27 lip 2008, 07:41

nie moge uwierzyc ze tak sie meczysz na PokerStars-nielegalny-w-PL!
toz przeciez tam chyba najsłabsi gracze grają >> albo mnie ten soft tak lubi :mrgreen:
jak juz grasz te mikrostawki to rada >> odpal chociaz 2-3 stoły równoczesnie
prawdopodobienstwo ze na któryms trafisz jakiegos monstra jest duzo wieksze
a na jednym stole 0,1BB to tylko cierpliwosc stracisz :cry:

Awatar użytkownika
RTOB
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: RTOB » 27 lip 2008, 08:27

radost21, dzięki za rady, tak sobie myślałem, że dzisiaj zagram na 2 stoły.
Wczoraj jak grałem na NL25 to normalnie myślałem, że soft chce abym przegrał. Bo nic ale to nic nie wchodziło - albo miałem parę po flopie a koleś seta albo nie miałem nic a przeciwnik coś dostawał :evil:
zaś na NL10 karta spoko więc może Soft chce abym bankrollu pilnował i nie grał na stołach gdzie mam za mało kasy :mrgreen:

Awatar użytkownika
RTOB
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: RTOB » 27 lip 2008, 10:03

KKKKUUUUURRRRRR......
no ja nie mogę - z 50$ zostało mi 23 :evil:
I przegrywam je z gracją i to w jaki sposób:
ręka AK, flop AKx, turn J river x i co ma koleś TQ
Ręka AJ flop 2 piki i A, turn pik river pik i koleś ma K w piku a ja J w piku
Ręka 55 - flop 95x, allin - pokazuje 99 :evil:
Aż mam ochotę wywalić komputer przez okno ale resztkami woli się powstrzymuje :evil:
Jak ktoś chcę rozdania to niech pisze

PS. Mam 12FPP - wielkie pocieszenie

Chyba się jednak wyprowadzę ze starsów bo niedługo nie zostanie mi tam ani jeden cent

@EDIT

A mówili że najgorsze badbeaty są na Unibecie (miałem 1 na tydzień grania) i paradise-brak-polskiej-licencji! (2 na 4 dni grania) a tu? dzisiaj 2 wczoraj też 2 :mad:

Awatar użytkownika
quest
-#VIP
-#VIP

Postautor: quest » 27 lip 2008, 13:30

U mnie było podobnie, miałem układy których byłem pewien że wygram: sety po flopie, kolory a zawsze ktoś miał coś lepszego. Jak ktoś w rozdaniach wygrywał większe pule np z dwoma parami to szlak mnie trafiał. W końcu spłukałem się do 0 a na koncie było ok. 120 punktów. Wygrałem mała kasę w turnieju i tak doszedłem do 150.
Jeśli mogę Ci poradzić to graj na tych stawkach 0.25. Szukaj stołów z średnia co najmniej 7 $ nie będąc nawet w rozdaniu i tak dostaniesz 1 punkt. Odpal dwa stoły z minimalnym buy in 5 $ i staraj sie tylko wchodzić z jak najlepszymi kartami. Na stołach 0.10 miałem wrażenie że wchodzili w rozdania tylko z wysokimi parami, punkty idą bardzo wolno a przecież głównie o to chodzi.

Wojtekwm
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Wojtekwm » 27 lip 2008, 14:17

RTOB pisze:@EDIT

A mówili że najgorsze badbeaty są na Unibecie (miałem 1 na tydzień grania) i paradise-brak-polskiej-licencji! (2 na 4 dni grania) a tu? dzisiaj 2 wczoraj też 2 :mad:

wszedzie sa bad beaty, miales pecha i tyle. Nic tylko siadac jutro lub pojutrze do stolu i sprobowac to odrobic :) jak sie nie uda to trudno ale bad beat nie bedzie z toba wiecznie wiec jest szansa ;]

Awatar użytkownika
RTOB
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: RTOB » 27 lip 2008, 14:37

jak sie nie uda to trudno ale bad beat nie bedzie z toba wiecznie wiec jest szansa ;]

Mam nadzieję że najpierw nie zejdę do 0 i uda mi się choć w części odbudować stacka.
Na razie gram i zobaczymy jak to wyjdzie :mrgreen:

@EDIT

Tak więc pograłem chwile według taktyki Questa i muszę powiedzieć, że była ona opłacalna - w końcu. Zarobiłem całe 3$ co przy prawie 20$ spadku dzisiaj jest marną pociechą ale jednak jest.
Co do punktów to najpierw ich sporo leciało ale z czasem przybywały wolniej i udało mi się na dwóch stołach uzbierać 10FPP

Tak więc podsumowanie:

Stan kasowy: -21,05
Stan punktowy: 37FPP
Brakuje 114 ;)

@EDIT2
Punkty idą coraz szybciej :mrgreen:

@EDIT3 :razz:

Kurde Quest dzięki za tamtą podpowiedź - ta taktyka się sprawdza :mrgreen:
Nie dość, że punkty lecą jak deszcz w tym roku to jeszcze nadrabiam stracone $$ :razz:
W ogóle dobrze mi się gra na takich zasadach. Nadrobiłem 10 $ z rana i zostało już "tylko" 18,05$ do wyjścia na 0.
Szkoda bo w pewnym momencie zacząłem eksperymentować z 3 stolikami ale okazało się, że mój mózg ma za mało RAMu i nie mogłem się skupić :oops:

Tak więc dzisiaj tylko Freerolle i na Starsach już nie gram.

Podsumowanie starsów:

Stan kasowy: -18,05
Stan punktowy: 48FPP
Brakuje 102 hehe już prawie 1/3 koszulki :mrgreen:

Awatar użytkownika
RTOB
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: RTOB » 27 lip 2008, 22:33

Ostatnie dobre sesyjki sprawiły, że obecnie nie chcę wyrzucać kompa.
Przez chwilę nawet mój bankroll osiągnął wartość 40$ ale niestety spadł z niej.
Co do punktów to idą do przodu cały czas :mrgreen:
obecnie gram ostatnią sesję dnia dzisiejszego i niestety wtopiłem 1 buyin mój set T nie dał rady Str8 :oops: a na drugim stoliku mam tylko 2$ spróbuję chociaż doprowadzić bankroll do stanu wyjściowego czyli 32, obecnie jest 29.

Stan pewnie się nie zmieni za bardzo:

Stan kasowy: -22,2
Stan punktowy: 62FPP
Brakuje tylko 88 FPP :twisted:

Niestety ostatnie rozanie 33 na ręce na flopie 3 więc allin (2,5$) sprawdza z 66 i niestety runner-runner str8 do 9 <lol>
Taki chyba jest PokerStars-nielegalny-w-PL! - same dziwne rozdania :mrgreen:

Dużo pisałem o przegranych rękach czas i o wygranych :mrgreen:

TT na ręce więc rise 3xBB sprawda mnie kilku kolesi,
flop: 98x
Alliny
turn:8
river:T
koleś pokazał 99 (współczuję) :twisted:

inna ręka:

AdKd weszła 1 osoba
flop 9d, 2d, Xx
turn 3x
alliny
river 5d
pokazał 99 (też współczuję) :razz:

Awatar użytkownika
RTOB
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: RTOB » 28 lip 2008, 12:50

Dziś kontynuacja na Starsach.
Tradycyjnie wtopione 2 buyiny na początek ale nie zraziłem się tym i grałem dalej :mrgreen:
I na szczęście później w dwóch rozdaniach odrobiłem całe straty i wyszedłem na +
Później raz w dół raz w górę i ostatecznie grę ranno-południową zakończyłem ze stackiem równym 28,35$.

Stan kasowy: -21,65
Stan punktowy: 83FPP
Brakuje tylko 67 FPP <- Już bliżej niż dalej ;)

Na zakończenie dam rozdanie. Spasowałem po flopie. Jak rozgrywać niskie parki grająć shortstackiem? (w tym rozdaniu akurat byłem po wygranym allinie a tak mam stack koło 5$)

PokerStars-nielegalny-w-PL! Rozdanie nr 19164206515: Hold'em No Limit ($0.10/$0.25) - 2008/07/28 - 07:21:20 (czasu ET)
Stół 'Lyra IV' 9-max Miejsce nr 9 to rozdający
Miejsce 1: RTOB11 ($10.75 żetonów)
Miejsce 2: IIRamses ($4.30 żetonów)
Miejsce 3: toesek ($21.15 żetonów)
Miejsce 4: OrphandGland ($30.35 żetonów)
Miejsce 7: Free_Koko ($4.75 żetonów)
Miejsce 8: Giddaschorsh ($16.65 żetonów)
Miejsce 9: owzthat ($25.25 żetonów)
RTOB11: wpłaca małą ciemną $0.10
IIRamses: wpłaca dużą ciemną $0.25
BadBoyz26: nie gra
Quaggi: nie gra
*** KARTY WŁASNE ***
Gracz RTOB11 otrzymał [5d 5h]
toesek: pasuje
OrphandGland: pasuje
Free_Koko: pasuje
Giddaschorsh: sprawdza $0.25
owzthat: pasuje
RTOB11: sprawdza $0.15
IIRamses: czeka
*** FLOP *** [9s Ks 7c]
RTOB11: zagrywa $0.25
IIRamses: pasuje
Giddaschorsh: podbija $0.50 do $0.75
RTOB11: pasuje
Niesprawdzony zakład ($0.50) zwrócony do Giddaschorsh
Giddaschorsh wygrał $1.20 z puli
*** PODSUMOWANIE ***
Łączna pula $1.25 | Prowizja $0.05
Stół [9s Ks 7c]
Miejsce 1: RTOB11 (mała ciemna) spasował na Flop
Miejsce 2: IIRamses (duża ciemna) spasował na Flop
Miejsce 3: toesek spasował przed Flop (nie zagrał)
Miejsce 4: OrphandGland spasował przed Flop (nie zagrał)
Miejsce 7: Free_Koko spasował przed Flop (nie zagrał)
Miejsce 8: Giddaschorsh wygrał ($1.20)
Miejsce 9: owzthat (rozdający) spasował przed Flop (nie zagrał)

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 28 lip 2008, 13:25

według mnie robisz jeden podstawowy bład na starsach
wchodzisz na stoliki 0,25BB z wkładem 5$
czego sie boisz przeciez skoro zakładasz ze bedziesz grał tight to lepiej wniesc duzo niz mało

zyskujesz podwójnie wchodzisz tylko z mocna kartą
all ina jestes w stanie rozegrac za 3xwieksza kwotę
ai goscie inaczej beda cie traktować

wiem >> potrzeba do tego dyscypliny ale opłaca sie
prawdopodobieństwo ze na sesji dostaniesz karty na all ina zawsze sa duze

z drugiej strony >> nigdy nie miałes tak ze załujesz zbyt niskiego all ina ? >>
pamietaj all ina to nic innego jak szansa od losu z dopalaczem
bo mozesz wygrac kilkukrotnosc sumy która odwazysz sie postawic
3x5 = 15 ale 3x15 to juz 45 >> posłuchaj serca i muzyki liczb :mrgreen:

Awatar użytkownika
RTOB
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: RTOB » 28 lip 2008, 19:56

radost21, czaję o co Ci chodzi i wiem, że może to być bardziej opłacalne - często bowiem grałem np. na stolikach 0,10-0,20 z 10$ a nie z minimalnymi 5 i faktycznie szedłem do przodu.
Jednak teraz, gdy zbieram na koszulkę muszę mieć za co oglądać rozdania bo ze statystyk wychodzi mi, że wszedłem w 1/8 wszystkich rozdań w tym prawie połowę z SB i BB (gdy nikt nie podbijał)
Obecnie taktyka Questa się sprawdza - nie tracę a punkty idą do góry to pozostanę jeszcze te 2 dni przy niej.
Później gdy będę walczył o bonusa i będzie mi potrzebne więcej kasy to spróbuję wykorzystać Twoją metodę :mrgreen:
A co do allinów to mówiąc szczerze nawet mając KK boję się grać za wszystko bo zawsze znajdzie się ktoś z parką typu 55, 77 itp. kto będzie chciał sprawdzić i nie zawaha się. A flopy często zabójcze (dające sety rywalom) :cry:

Awatar użytkownika
RTOB
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: RTOB » 28 lip 2008, 23:25

Tak więc dzisiaj a nawet wczoraj zakończyłem swój dzień z następującymi wynikami:
Stan konta: 28,5$ czyli
Stan kasowy: -21,5$ (szkoda, że grając łącznie 4 stoliki na 2 schodzę do 0 a na 2 muszę odrabiać stracone $
Stan punktowy: 101 (mam już ponad 2/3 koszulki) :mrgreen:
Brakuje 49(!)FPP

Szkoda, że czasem gdy mam KQ i na flopie JQK na turnie x a riverze A okazuje się, że koleś ma AA na ręce :oops:
Ale czasem trafia się runner-runner str8 vs set przeciwnika :mrgreen:
Tak więc ilość badbeatów i lucky riverów są równe ale szkoda, że jestem na - :cry:

Awatar użytkownika
RTOB
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: RTOB » 29 lip 2008, 12:12

No to jedyne co mogę dzisiaj powiedzieć to AMEN!
Postanowiłem sobie zagrać sesyjkę tym razem na 3 stołach NL25 i 5$ na każdym.
Boże tym razem soft wynagrodził mi wszystkie krzywdy :mrgreen:
Prawie wszystko wchodziło i w 20 min z łącznie tych 15$ na stole zrobiłem 35$ i praktycznie moje straty zostały odrobione (chyba z 1,5$ straty zostało)
A co więcej przekroczyłem magiczną barierę 150FPP :mrgreen: (screen poniżej)

Co tu więcej mówić robimy bonus - już tylko niecałe 350 FPP zostało :razz:

Tak więc:
Stan kasowy: -1,9$
Stan punktowy: 152 FPP
do koszulki nie brakuje :mrgreen:
do wyzwolenia bonusu brakuje 348 FPP :twisted:

Awatar użytkownika
RTOB
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: RTOB » 29 lip 2008, 22:44

Tak więc tradycyjnie wieczorna sesyjka na 2-3 stolikach 0,10-0,25$ z tradycyjnym buyinem - 5 (Sory Radost jeśli poczujesz urazę do tego, że nie stosuję Twojej taktyki ale mi z moją jest dobrze :mrgreen: )
Tak więc straciłem 1 buyin (miałem KJ na flopie J a koleś KK pokazał)
A na innych byłem na +
łącznie po tej sesyjce wyszło mi ok +11$
Mam zatem 59,2$.

Stan kasowy: +(w końcu na plus) 9,2$
Stan punktowy: 165 FPP
do wyzwolenia bonusa brakuje 335 FPP

Mimo pierwszych nieudanych dni w końcu na Starsach mi idzie więc soft też zaczyna mi się podobać :mrgreen:
Na razie tu jeszcze chwilę pobędę :twisted:

A i 2 ciekawe screeny. Oba wygrane - ten drugi trochę farciarsko ale jest :mrgreen:
A co do pierwszego - miodzio :D

Awatar użytkownika
RTOB
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: RTOB » 31 lip 2008, 10:49

Na razie robię sobie przerwę ze Starsami (cel osiągnięty a bonus może trochę poczekać - w końcu jest pół roku na wyrobienie go :razz: ) więc przerzucam się na TonegoG :twisted:
Wrzuciłem tam 20$ + 20$ za banery + 20$ bonusa daje ciekawą opcję do wykorzystania :mrgreen:
Chętnie zobaczę jak tam się gra. Wszedłem na stolik NL20 z 8$ zobaczymy co wyjdzie ;)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
@EDIT

Więc zagrałem wstępnie na 57 min z tak jak napisałem wyżej 8$ na NL20.
Na początku w dół - do 3,5$ później w górę do 11, w dół do 8 i skończyłem na 12$, czyli +4$ :mrgreen:
Jak na taki okres czasu to nie za dużo ale na mój bankroll (40$) to chyba znośnie.
wyrobiłem 14 iPointsów. Chyba to nie za dużo ale nie pchałem się na stoły o najwyższych pulach :razz:

Tak więc na razie jest znośnie
choć po przeliczeniu wyszło mi, że nie wyrobię całego bonusa jeśli będę tyle zbierał :oops:
ale pożyjemy - zobaczymy :mrgreen:

Jeszcze ta ratująca ręka (tak to jest jak wszyscy limpują preflop :D )

Awatar użytkownika
RTOB
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: RTOB » 31 lip 2008, 17:43

No to ze starsami kończę - powód? 0 na koncie :evil:
Ale odwały tam idą. Więcej nie wracam na ten walony room

a mogłem wypłacić te 60$ i być 10 na + ale postanowiłem robić bonusa - mam za swoje :oops:

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”