to jest juz k.. przegiecie ...

Kącik wylanych łez. Miejsce w którym możesz opowiedzieć o swojej pechowej przegranej. Widoczne po 20+ postach.
Awatar użytkownika
quo87
-#aktywny
-#aktywny

to jest juz k.. przegiecie ...

Postautor: quo87 » 29 gru 2008, 23:17

Czlowiek meczy sie zeby cos wyszlo a tu wychodzi jak zawsze, kolejne nieudane rozdanie, a mam ich co nie miala, dobrze ze tylko niekture tu zamieszczam.

Gra HU 4 graczy, pierwsza runda wygrana i final z typem co jakos dziwnie gra.
Dostaje AA na lape to zasieje all ina gosc calluje z K5 i juz na floopie trafia tripsy ;// no i jak to sie nie wkurwic mam ...

Obrazek

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 29 gru 2008, 23:31

ehh rozumiem Twoj bulwers , idiotycznie zagral ... ale hmmm czemu zawsze wchodzicie all in z AA pre flop ... karta ma mega potencjal ale malo to donkow ?? ja przegralem z 72off majac AA na pre flopie ... i od tego czasu patrze tylko jaki flop jest jezeli uznam ze niebezpieczny to gram ostroznie ... a powiedz mi co byls zyskal gdyby sfoldowal ... BB ?? tylko karte marnujesz a i zwiekszasz ryzyko

Awatar użytkownika
stafikus
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: stafikus » 29 gru 2008, 23:56

mxlambert[b] dobrze powiedział: gdyby spasował to niemiałbyś nic oprócz blindów, ja na twoim miejscu zagrałbym spokojnie żeby tylko zobaczyć co jest na flopie. Swoją drogą mając pare nie lubie gdy na flopie wyskakuje jakaś parka bo wtedy niewiadomo czy akurat niedoszło przeciwnikowi do trójki

Awatar użytkownika
quest
-#VIP
-#VIP

Postautor: quest » 30 gru 2008, 01:00

mxlambert pisze:ehh rozumiem Twoj bulwers , idiotycznie zagral ... ale hmmm czemu zawsze wchodzicie all in z AA pre flop ... karta ma mega potencjal ale malo to donkow ?? ja przegralem z 72off majac AA na pre flopie ... i od tego czasu patrze tylko jaki flop jest jezeli uznam ze niebezpieczny to gram ostroznie ... a powiedz mi co byls zyskal gdyby sfoldowal ... BB ?? tylko karte marnujesz a i zwiekszasz ryzyko

Czyli twierdzisz że wiekszym ryzykiem jest gra z AA pre flop niż po zobaczeniu kart...? lol
Zobaczysz że po kliku takich przegranych z AA bedziesz sobie myslał że lepiej postawic przeciwnika przed all inem niż poźniej miec do siebie pretensje że "grałem ostrożnie" a wygrał np z dwoma parkami 57...

Awatar użytkownika
sn00pski
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sn00pski » 30 gru 2008, 01:12

Zycie, czasem sie trafi jakis mega idiot ;) wyrazy wspolczucia ;)

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 30 gru 2008, 01:18

quest pisze:
mxlambert pisze:ehh rozumiem Twoj bulwers , idiotycznie zagral ... ale hmmm czemu zawsze wchodzicie all in z AA pre flop ... karta ma mega potencjal ale malo to donkow ?? ja przegralem z 72off majac AA na pre flopie ... i od tego czasu patrze tylko jaki flop jest jezeli uznam ze niebezpieczny to gram ostroznie ... a powiedz mi co byls zyskal gdyby sfoldowal ... BB ?? tylko karte marnujesz a i zwiekszasz ryzyko

Czyli twierdzisz że wiekszym ryzykiem jest gra z AA pre flop niż po zobaczeniu kart...? lol
Zobaczysz że po kliku takich przegranych z AA bedziesz sobie myslał że lepiej postawic przeciwnika przed all inem niż poźniej miec do siebie pretensje że "grałem ostrożnie" a wygrał np z dwoma parkami 57...

no tak lepiej zebrac BB z taka karta ... ehh takie flopy to rzadkosc a jesli masz wygrac to i tak wygrasz .... a nie uwazasz ze rozsadniejszy jest bet .... ?? wogole ta cala gra all in pre flop to jeden wielki coin flip a nie poker ... a co do tego ... czy grania ostroznie ... hmm ale nie przewale calego stacku i zostanie mi tyle by powalczyc jeszcze ... i nie przegram totalnie ... btw sfoldowales wogole kiedykolwiek taka karte ... bo ja tak i bylem z tej decyzji bardzo zadowolony ...
edit zreszta kazdy gra tak jak chce ... ja powiedzmy zaczynam dojrzewac do tej gry i dopiero odnajduje swoj styl ... i nie ma sposobu na rozgrywanie takich rak ... ale uwierz mi takie zagranie to na shorcie albo kiedy juz masz pojecie o przeciwniku ... a przy rownych stackach ... to sam wiesz albo trafi albo nie ... a zalozmy ze to rozegral podbil 5x BB koles wchodzi ... widzi taki flop koles daje all in ... on folduje ...ile stracil ?? 5 BB a nie X$

Awatar użytkownika
quest
-#VIP
-#VIP

Postautor: quest » 30 gru 2008, 01:33

AA można i spasowac tylko czy nie będzie Ci głupio jeżeli przeciwnik pokaże Ci na koniec że wygrał pule do kórej sam dokladałeś ze słabą parą ? A kiedy walisz all ina wtedy jak dostaniesz trzeciego asa ? wtedy może byc jeszcze bardziej przykro jak sie okaże że przeciwnik ze swoich kart 57 ułożył np strita...
Zgadza sie coin flip ale z duża przewagą wygranej szczególnie w HU

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 30 gru 2008, 01:39

quest pisze:Zgadza sie coin flip ale z duża przewagą wygranej szczególnie w HU

Albo coinflip, albo z przewaga...

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 30 gru 2008, 01:44

wiem rozumiem i nie neguje sily tej karty ... tylko czy naprawde warto wchodzic all in ... tez tak wchodze .... ale juz coraz rzadziej i tylko w niektorych sytuacjach a co do HU ... tu jest o tyle ciezko ze takie "monstery " nie trafiaja sie czesto sa swoistymi rarytasami ... bo tu mozna wygrac nawet z najnizsza para ... a i pare nie tak latwo trafic wiec po co all in'owac ... mam nadzieje ze rozumiesz .... w ten sposob zbyt wiele HU nie wygrasz bo wiele osob da fold ... tylko donki takie jak ten wejda albo koles ktory ma pare .... btw que87 moglbys zapodac historie z gry pre flop ?? bo mnie to intryguje troche bo nie sadze zebys wszedl all in tak odrazu .... bo jezeli byl rais pozniej re rais i doszlo do all in'ow to rozegrales to dobrze a cos czuje ze tak bylo ;)

Wróć do „Bad beats”