THE BEST OF Kwiecień 2014 - PROPOZYCJE
- iza_doria
- LEGENDA

THE BEST OF Kwiecień 2014 - PROPOZYCJE
Podajemy propozycje do THE BEST OF Kwiecień 2014 !
- lion_victor
- -#VIP

- iza_doria
- LEGENDA

- lion_victor
- -#VIP

- gama
- LEGENDA

- iza_doria
- LEGENDA

- tommko
- -#VIP

Slodziak pisze:iza nic się nie martw spieszę z drugą częścią poradnika, której Glory nie zdążyłnapisać zanim hotel pod Paryżem okazał się pralnią pieniędzy.
4. Autostop
Najtańszy, a zarazem dosyć emocjonujący środek transportu. Nie licząc nowych dziwactw typu blablacar autostopem jedziemy zawsze za darmo - minusy często dojazd do celu wymaga wzięcia kilku autostopów. Jednak nawet w tym - wydawałoby się - łatwym środku transportu mogą znaleźć się nie przewidziane trudności.
Zawsze należy być przygotowanym na różnorodność kulturową kierowcy. Kiedyś z żoną wybraliśmy się autostopem na Hawaje. Do pewnego momentu wszystko było ok, ale w okolicach włoskiej Wenecji zatrzymało się auto Rumunów (w zasadzie to cyganów pisane z małej). Ciężko powiedzieć co robić w takim momencie - zrezygnować nie wypada, bo wieszczy to szybki wpierdol. Wsiąść nie warto, bo istnieje jakieś 103,5% szans na stratę wszystkich pieniędzy. Jedynym sposobem by tego uniknąć jest przenośne cb radio i stałe pytanie czy nie jedzie jakiś cyganowóz w pobliżu.
5. Nazwa kraju
Wydawałoby się nikła sprawa, ale nic bardziej mylnego. ZAWSZE należy zwracać uwagę na dokładną nazwę kraju, do którego chcemy lecieć.
Niecały rok temu żona zarezerwowała rewelacyjne wczasy w Korei Południowej. Normalnie 1$ nocleg ze śniadaniem. Wybraliśmy się na miesiąc, bo to i tak drożej niż sam samolot, a na miejscu okazało się, że nei mamy wiz... do Korei Północnej.
6. Imię żony
Również nasze dane trzeba wpisywać z wielką ostrożnością. Kiedyś przypadkiem pomyliłem imię żony i skończyło się samotnym tygodniem w Barcelonie. Do dziś mi wypomina, że zrobiłem to celowo. Bo przecież Patrycja i Kasia nie mogą się pomylić...
7. Hotel boy
Większość hoteli posiada swoich boji. Ma taki odstawić nasze auto na parking, wziąć walizkę do pokoju i ogólnie być na każde takie zawołanie. I jest to bardzo dobre rozwiązanie, bo mój stary kręgosłup nie dawał już rady z taką ilością walizek.
Niestety kiedyś w Burkina Faso zarówno samochód, jak i walizki nam zniknęły. Po wyjaśnieniu okazało się, że nie każdy murzyn w oczojebnym, pomarańczowym stroju jest hotel boyem. ZAWSZE należy sprawdzać identyfikator.
8. Wielbłądy
W ciepłych krajach podróż na wielbłądach nie jest niczym ekstrawaganckim. Ci bardziej leniwi turyści po prostu wynajmują zwierza i jadą pod górkę miło, wygodnie... i w smrodzie.
Niestety kiedyś z żoną w Górnej Republice Nowej Gwinei nie powiedziano nam, że wielbłądów nie należy... klepać po tyłku. Nieopisany jest mój strach z 500 metrowego biegu wielbłąda, który skoczył się moim bolesnym upadkiem na dupsko.
wymiótł tym poradnikiem
- lion_victor
- -#VIP

Wróć do „THE BEST OF THE BEST”