That's it, That's all.
- Szfiecu
- LEGENDA

Jestem na etapie instalowania Holdem Managera, jest ktoś kto mi pomoże z popierdolonym postgreSQL ? nie umiem tego ogarnąć, najpierw instalował się automatycznie z HM'em, ale był błąd, więc ściągnąłem samego postgre - i tu pojawiają sie komplikacje - jakieś hasła, użytkownicy ch.. muje dzikie węże, jak raczej nie mam problemów z takimi kwestiami tak to już mnie wkurwiło na maksa.
HELP!
HELP!
- jon124
- -#VIP

http://www.poker1.pl/strategia/845/poker-tracker-3
Powinno pomóc
edit:
ale jestem zwias pomyliłem PT3 z HM! ale spróbuj te dane bo to chyba nie ma różnicy.
Powinno pomóc
edit:
ale jestem zwias pomyliłem PT3 z HM! ale spróbuj te dane bo to chyba nie ma różnicy.
- RandomOne
- -#aktywny

- Szfiecu
- LEGENDA

- RandomOne
- -#aktywny

- Szfiecu
- LEGENDA

- Szfiecu
- LEGENDA

Grał ktoś na ongame cash 5os. i używał do tego HM'a ??!! Działa mi już wszystko jak należy, ale nie mogę okiełznać ustawienia i rozłożenia tych statystyk na stole, tzn co chwilę pojawiają się jakieś dziwne cuda, po rozdaniu pojawia się co było na showdownie w rozdaniu wcześniej, ale nie pojawia się to przy tych osobach, gramy w 5 osób , a np nie pokazuje mi statystyk 2 z nich, jak ktoś zmienia miejsce przy stole, to staty zostają przy starym miejscu - a to chyba nie tak ma działać??
Jeśli może ktoś pomóc to proszę, pewnie już nie dziś, ale może jutro?
Jeśli może ktoś pomóc to proszę, pewnie już nie dziś, ale może jutro?

- Oziris
- -#VIP

Przede wszystkim nie przestawiaj bez sensu statów po stole tylko naciśnij 2x mały symbol pika w ok ie z rozdaniami i tymi strzalkami ( < = > ) pozmieniaj tak, żeby swoje staty miec na miejscu gdzie siedzisz. Następnie poprzesuwaj staty przeciwników (przytrzymujesz prawy klawisz myszy i przesuwasz). Na ongame sh jest syf, bo każdy siada jak mu sie podoba, ale ze spokojem można to ogarnąć wystarczy odrobina obycia. Jak coś to pytaj.
- Szfiecu
- LEGENDA

Najlepsze jest to, że moich statów na stole nie widać wcale?! jak dosiada się nowa osoba, to jej staty pojawiają się zazwyczaj byle gdzie, ale zawsze gdzie indziej
, po rozdaniu też board i karty z showdownu pojawiają się nie pod tymi graczami pod którymi powinny, ogólnie jest to masakra, musi mi to ktoś chyba łopatologicznie i bardziej wizualnie wytłumaczyć bo inaczej oszaleję. Bo na tą chwilę to do usranej śmierci mogę te staty przestawiać i przestawiać
, po rozdaniu też board i karty z showdownu pojawiają się nie pod tymi graczami pod którymi powinny, ogólnie jest to masakra, musi mi to ktoś chyba łopatologicznie i bardziej wizualnie wytłumaczyć bo inaczej oszaleję. Bo na tą chwilę to do usranej śmierci mogę te staty przestawiać i przestawiać- Szfiecu
- LEGENDA

Trochę pomógł Edawarddd, trochę Oskarek, na koniec Oziris, a i tak najwięcej chyba pomogła aktualizacja HM'a
przed chwilą przegrałem całego buy ina JJ na A4 (który to już raz geje przegrywają - dziś nawet już ze 3..) niby tylko 4$ bo testowałem program na micro micro, ale i tak mnie wkurwiło ;P coś czuję, że mogę łapać tilty na cashu, ale się okaże dopiero czy tatuś jest twardzielem czy miękką bułą 
przed chwilą przegrałem całego buy ina JJ na A4 (który to już raz geje przegrywają - dziś nawet już ze 3..) niby tylko 4$ bo testowałem program na micro micro, ale i tak mnie wkurwiło ;P coś czuję, że mogę łapać tilty na cashu, ale się okaże dopiero czy tatuś jest twardzielem czy miękką bułą - Szfiecu
- LEGENDA

No dziś za mną pierwsza sesja NL20 - grałem lekko ponad 90minut i wynik jest bardzo obiecujący - oby to nie były tylko miłe złego początki ;P , mało rąk, ale cieszy mnie fakt, że na wszystkich 3 stołach na których grałem siedziało po 2 regów (a gram SH 5 os.) którzy ogarniali grę na pewno na ta chwilę lepiej ode mnie więc wynik tym bardziej pozytywny. Również punkty lecą troszkę szybciej więc i RB mi coś da.
Wiem, że mogę to podczas następnej sesji przegrać w 2 minuty, ale na razie się cieszę
Wiem, że mogę to podczas następnej sesji przegrać w 2 minuty, ale na razie się cieszę

- Szfiecu
- LEGENDA

2 strona, nie ma gry więc też nie ma o czym pisać.
Tak jak wyżej napisałem, były to miłe złego początki, później poszło trochę w dół, co w połączeniu z moim agresywnym BM spowodowało pozbycie się prawie całego rolla na heypoker-brak-polskiej-licencji!.
Teraz czekam między innymi na kasę za wygranie ligi paradise-brak-polskiej-licencji!, robię cashout z wszystkich pokerroomów i planowo pod koniec Kwietnia najpóźniej na początku Maja, wraz z drugim forumowiczem uderzam na F*. Nie gram w ostatnim czasie tak dużo, żeby opłacało mi się siedzieć na heyu dla rake backu, a na F* idę tylko dla maksymalizacji zysków z gry. Większa ilość gier oraz większa liczba słabych graczy trochę mnie do tego przekonała.
Plan jest taki: na początek 70% nauki - 30% gry. - jestem niedouczony i często na własne życzenie daje dupy. (co prawda 3/4 rolla poszło w rozdaniach gdzie byłem dużo z przodu - no ale tak jak pisałem, agresywny BM i swing mnie zajebał) Nie wiem też czy tutaj nie przyda się przeczytanie tej książki o mindsecie. (tylko kiedy ja mam to wszystko zrobić?? :/) Jeśli ktoś jest w stanie taką książkę ogarnąć w .pdf - czytałbym sobie na telefonie to byłbym wdzięczny.
+ Poustawiać maksymalnie HM'a i zacząć na prawdę z niego korzystać mając bazę z f*.
+ bankroll spokojnie na NL10 + shoty lub 1 stół na NL20. SH.
+ pewno wpadnie trochę rusha bo będę go mógł odpalić na telefonie np w toalecie (a to zawsze trochę więcej rąk i gry) ale tutaj akurat myślę, że stawki o pół mniejsze niż w normalnej docelowej grze.
Prawdopodobnie jest to ostatnie podejście do pokera "na poważnie" , postaram się dać z siebie 100%, grać zgodnie z BM itp itd, jeśli się nie uda, pozostanę przy turniejach forumowych grając je dla relaksu po pracy.
Poza pokerowo, już prawie miesiąc minął od pozytywnej obrony licencjata
, córa rośnie jak na drożdżach - tak więc wszystko póki co jest ok.
Jeśli jakiś wujek ma dobre rady to chętnie wysłucham.
Tak jak wyżej napisałem, były to miłe złego początki, później poszło trochę w dół, co w połączeniu z moim agresywnym BM spowodowało pozbycie się prawie całego rolla na heypoker-brak-polskiej-licencji!.
Teraz czekam między innymi na kasę za wygranie ligi paradise-brak-polskiej-licencji!, robię cashout z wszystkich pokerroomów i planowo pod koniec Kwietnia najpóźniej na początku Maja, wraz z drugim forumowiczem uderzam na F*. Nie gram w ostatnim czasie tak dużo, żeby opłacało mi się siedzieć na heyu dla rake backu, a na F* idę tylko dla maksymalizacji zysków z gry. Większa ilość gier oraz większa liczba słabych graczy trochę mnie do tego przekonała.
Plan jest taki: na początek 70% nauki - 30% gry. - jestem niedouczony i często na własne życzenie daje dupy. (co prawda 3/4 rolla poszło w rozdaniach gdzie byłem dużo z przodu - no ale tak jak pisałem, agresywny BM i swing mnie zajebał) Nie wiem też czy tutaj nie przyda się przeczytanie tej książki o mindsecie. (tylko kiedy ja mam to wszystko zrobić?? :/) Jeśli ktoś jest w stanie taką książkę ogarnąć w .pdf - czytałbym sobie na telefonie to byłbym wdzięczny.
+ Poustawiać maksymalnie HM'a i zacząć na prawdę z niego korzystać mając bazę z f*.
+ bankroll spokojnie na NL10 + shoty lub 1 stół na NL20. SH.
+ pewno wpadnie trochę rusha bo będę go mógł odpalić na telefonie np w toalecie (a to zawsze trochę więcej rąk i gry) ale tutaj akurat myślę, że stawki o pół mniejsze niż w normalnej docelowej grze.
Prawdopodobnie jest to ostatnie podejście do pokera "na poważnie" , postaram się dać z siebie 100%, grać zgodnie z BM itp itd, jeśli się nie uda, pozostanę przy turniejach forumowych grając je dla relaksu po pracy.
Poza pokerowo, już prawie miesiąc minął od pozytywnej obrony licencjata
, córa rośnie jak na drożdżach - tak więc wszystko póki co jest ok.
Jeśli jakiś wujek ma dobre rady to chętnie wysłucham.
-
mistrzunio
- -#VIP

Kod: Zaznacz cały
http://www.filesonic.com/file/532413391/mindset.pdfendżoj.
- jon124
- -#VIP

Szfiecu pisze:Nie wiem też czy tutaj nie przyda się przeczytanie tej książki o mindsecie. (tylko kiedy ja mam to wszystko zrobić?? :/) Jeśli ktoś jest w stanie taką książkę ogarnąć w .pdf - czytałbym sobie na telefonie to byłbym wdzięczny.
właśnie mnie to zaczęło interesować ostatnio czy możliwe jest czytanie pdf z koma. Tzn. technicznie wiem, że jak najbardziej tak, ale czy da się w praktyce czyli czy oczy nie wysiadają, widać rysunki, tabele itc? (tel. HTC wildfire)
Jeżeli chodzi o rady to ja bym proponował przestać grać agresywnym BM, skoro na 100% poważnie to proponuje grać z solidną ilością BI (min 50).
P.S. Powodzenia w grze na kiblu

- Szfiecu
- LEGENDA

mistrzunio jesteś kochany :*
jon - dziś jak już będę w domu pod wieczór, ściągnę to co wrzucił mistrzunio i zobaczymy jak to będzie śmigać. Jak będzie słabo to może jakiś dodatkowy "odczytywacz" pdfów pomoże - myślę, że będzie ok.
PS: Czekam na dalsze rady dobrych wujków bo nie chciałbym kończyć swojej przygody z pokerem na poważnie szybciej niż ją zacznę.
jon - dziś jak już będę w domu pod wieczór, ściągnę to co wrzucił mistrzunio i zobaczymy jak to będzie śmigać. Jak będzie słabo to może jakiś dodatkowy "odczytywacz" pdfów pomoże - myślę, że będzie ok.
PS: Czekam na dalsze rady dobrych wujków bo nie chciałbym kończyć swojej przygody z pokerem na poważnie szybciej niż ją zacznę.

-
GrzesVP
- LEGENDA

- FarseerPL
- -#aktywny

- bartekzet
- -#VIP

-
koczwi
- -#VIP

- Szfiecu
- LEGENDA

jon - odpaliłem na moim WF bez problemu przed podstawowy adobe reader. Da się czytać, odpalasz flow view w menu czy jak to tam i dajesz, ale na pewno poszukam jakiegoś innego readera z przyjaźniejszymi funkcjami typu po wyłączeniu powrót do miejsca gdzie się skończyło czytać itp bo tutaj tak przewijać non stop to tragedia.
Grzes - tak , będę się z całych sił starał grać z BM !
Farseer - znając życie jak nie będzie szło to pewnie i na blogu będzie cisza
koczwi - sam się na tym już niejednokrotnie łapię, jak sprawdzam kogoś tylko po to żeby zobaczyć u niego nutsa którego się spodziewam w 99% :/ z tym też już koniec ! każdy $ będzie ważny.
Grzes - tak , będę się z całych sił starał grać z BM !
Farseer - znając życie jak nie będzie szło to pewnie i na blogu będzie cisza
koczwi - sam się na tym już niejednokrotnie łapię, jak sprawdzam kogoś tylko po to żeby zobaczyć u niego nutsa którego się spodziewam w 99% :/ z tym też już koniec ! każdy $ będzie ważny.
-
GrzesVP
- LEGENDA

nawiązując do postu:
http://www.pokerkings.pl/temat-do-narze ... 71,650.htm
Grałeś z BM? najlepiej się złościć o coś jak się nie gra według zasad a później znowu Bankrolla nie ma
http://www.pokerkings.pl/temat-do-narze ... 71,650.htm
Grałeś z BM? najlepiej się złościć o coś jak się nie gra według zasad a później znowu Bankrolla nie ma
- Spiegol
- LEGENDA

- Szfiecu
- LEGENDA

nie w tym rzecz ! żeby to wypłacić (pozostałość na koncie) musiałem ugrać do 40$, a że nie wybrałem do tego jakiegoś dona czy coś, tylko NL30 - gdzie szło dobrze, no i jak zwykle skończyło się syfem, wszystkie postanowienia aktualne od czasu gdy zacznę grać na f* całym rollem. Tam się nie ugnę, nie ma szans!
- Szfiecu
- LEGENDA

Miałem napisać swojego tysięcznego posta w dziale "Bieżące wyniki" z wygraną 50k $ we wczorajszym 250k gtd na party-brak-polskiej-licencji!, ale niestety, 1000 będzie "zwykłym" postem
Przy blindach 30/60 (mój stack 4,3k) robię raise z D z AJ do 180, SB call , BB raise do 540, ja call SB call. FLOP AJ3 (bez możliwości FD) to sobie myślę, jestem w domu bo wygrywam z pocketami + AK, AQ, KK, QQ. check, check, ja bet 1200, SB raise , BB fold. Tak więc ja all in no i niestety kolega z SB pokazał 33 :/ turn, river bez pomocy i tak skończyły się marzenia o wielkiej wygranej
(oczywiście gdy ja wcześniej miałem 55,JJ,TT to set nie spadał, a zawsze flopy typu AKx....)
Ale jeszcze przyjdzie czas.
Ogólnie dostałem w końcu PS3 więc na pewno teraz będę trochę czasu poświęcał swojej drugiej czarnulce
póki co mam GT5 i zamówiłem właśnie Skate 3.
Więcej pokerowego podsumowania na koniec miesiąca.
Przy blindach 30/60 (mój stack 4,3k) robię raise z D z AJ do 180, SB call , BB raise do 540, ja call SB call. FLOP AJ3 (bez możliwości FD) to sobie myślę, jestem w domu bo wygrywam z pocketami + AK, AQ, KK, QQ. check, check, ja bet 1200, SB raise , BB fold. Tak więc ja all in no i niestety kolega z SB pokazał 33 :/ turn, river bez pomocy i tak skończyły się marzenia o wielkiej wygranej
(oczywiście gdy ja wcześniej miałem 55,JJ,TT to set nie spadał, a zawsze flopy typu AKx....)
Ale jeszcze przyjdzie czas.
Ogólnie dostałem w końcu PS3 więc na pewno teraz będę trochę czasu poświęcał swojej drugiej czarnulce
póki co mam GT5 i zamówiłem właśnie Skate 3.
Więcej pokerowego podsumowania na koniec miesiąca.
Wróć do „Mój pokerowy mini blog”