That's it, That's all.

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
yerzy
-#VIP
-#VIP

Postautor: yerzy » 06 lut 2011, 22:03

Witamy w czarnym gronie. Gratki

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 12 lut 2011, 23:59

Jestem na etapie instalowania Holdem Managera, jest ktoś kto mi pomoże z popierdolonym postgreSQL ? nie umiem tego ogarnąć, najpierw instalował się automatycznie z HM'em, ale był błąd, więc ściągnąłem samego postgre - i tu pojawiają sie komplikacje - jakieś hasła, użytkownicy ch.. muje dzikie węże, jak raczej nie mam problemów z takimi kwestiami tak to już mnie wkurwiło na maksa.

HELP!

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 13 lut 2011, 00:02

http://www.poker1.pl/strategia/845/poker-tracker-3

Powinno pomóc :wink:

edit:
ale jestem zwias pomyliłem PT3 z HM! ale spróbuj te dane bo to chyba nie ma różnicy.

Awatar użytkownika
RandomOne
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: RandomOne » 13 lut 2011, 00:07

Szfiecu na jakim sofcie chcesz tego HM'a zainstalować ?

@up:
czytaj PW, powinno pomóc :)

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 13 lut 2011, 00:52

jon - może da radę, bo podobnie widzę

edwarddd - w pw przyszła mi wiadomość pl.spam... ;) , ale wiem o co chodziło, widziałem film, ale na nim jest wszystko ładnie pięknie i prosto, a w rzeczywistości tak nie jest :/

Awatar użytkownika
RandomOne
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: RandomOne » 13 lut 2011, 00:58

Szfiecu ja też korzystam z HM'a i wszystko robiłem na podstawie tego filmku. U siebie na kompie i u kolegi zaznaczam, 11470357 - to moje GG, odezwij się do mnie dzisiaj to pomogę Ci to ogarnąć.

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 13 lut 2011, 01:02

Dzięki, zapiszę gg , ale odezwę się jutro, bo powoli wyłączam, chory coś jestem :/

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 15 lut 2011, 00:01

Grał ktoś na ongame cash 5os. i używał do tego HM'a ??!! Działa mi już wszystko jak należy, ale nie mogę okiełznać ustawienia i rozłożenia tych statystyk na stole, tzn co chwilę pojawiają się jakieś dziwne cuda, po rozdaniu pojawia się co było na showdownie w rozdaniu wcześniej, ale nie pojawia się to przy tych osobach, gramy w 5 osób , a np nie pokazuje mi statystyk 2 z nich, jak ktoś zmienia miejsce przy stole, to staty zostają przy starym miejscu - a to chyba nie tak ma działać??

Jeśli może ktoś pomóc to proszę, pewnie już nie dziś, ale może jutro? ;)

Awatar użytkownika
Oziris
-#VIP
-#VIP

Postautor: Oziris » 15 lut 2011, 20:36

Przede wszystkim nie przestawiaj bez sensu statów po stole tylko naciśnij 2x mały symbol pika w ok ie z rozdaniami i tymi strzalkami ( < = > ) pozmieniaj tak, żeby swoje staty miec na miejscu gdzie siedzisz. Następnie poprzesuwaj staty przeciwników (przytrzymujesz prawy klawisz myszy i przesuwasz). Na ongame sh jest syf, bo każdy siada jak mu sie podoba, ale ze spokojem można to ogarnąć wystarczy odrobina obycia. Jak coś to pytaj.

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 15 lut 2011, 21:52

Najlepsze jest to, że moich statów na stole nie widać wcale?! jak dosiada się nowa osoba, to jej staty pojawiają się zazwyczaj byle gdzie, ale zawsze gdzie indziej ;) , po rozdaniu też board i karty z showdownu pojawiają się nie pod tymi graczami pod którymi powinny, ogólnie jest to masakra, musi mi to ktoś chyba łopatologicznie i bardziej wizualnie wytłumaczyć bo inaczej oszaleję. Bo na tą chwilę to do usranej śmierci mogę te staty przestawiać i przestawiać

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 16 lut 2011, 00:09

Trochę pomógł Edawarddd, trochę Oskarek, na koniec Oziris, a i tak najwięcej chyba pomogła aktualizacja HM'a ;) przed chwilą przegrałem całego buy ina JJ na A4 (który to już raz geje przegrywają - dziś nawet już ze 3..) niby tylko 4$ bo testowałem program na micro micro, ale i tak mnie wkurwiło ;P coś czuję, że mogę łapać tilty na cashu, ale się okaże dopiero czy tatuś jest twardzielem czy miękką bułą :D

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 23 lut 2011, 01:04

No dziś za mną pierwsza sesja NL20 - grałem lekko ponad 90minut i wynik jest bardzo obiecujący - oby to nie były tylko miłe złego początki ;P , mało rąk, ale cieszy mnie fakt, że na wszystkich 3 stołach na których grałem siedziało po 2 regów (a gram SH 5 os.) którzy ogarniali grę na pewno na ta chwilę lepiej ode mnie więc wynik tym bardziej pozytywny. Również punkty lecą troszkę szybciej więc i RB mi coś da.

Obrazek

Wiem, że mogę to podczas następnej sesji przegrać w 2 minuty, ale na razie się cieszę ;)

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 07 kwie 2011, 07:16

2 strona, nie ma gry więc też nie ma o czym pisać.

Tak jak wyżej napisałem, były to miłe złego początki, później poszło trochę w dół, co w połączeniu z moim agresywnym BM spowodowało pozbycie się prawie całego rolla na heypoker-brak-polskiej-licencji!.

Teraz czekam między innymi na kasę za wygranie ligi paradise-brak-polskiej-licencji!, robię cashout z wszystkich pokerroomów i planowo pod koniec Kwietnia najpóźniej na początku Maja, wraz z drugim forumowiczem uderzam na F*. Nie gram w ostatnim czasie tak dużo, żeby opłacało mi się siedzieć na heyu dla rake backu, a na F* idę tylko dla maksymalizacji zysków z gry. Większa ilość gier oraz większa liczba słabych graczy trochę mnie do tego przekonała.

Plan jest taki: na początek 70% nauki - 30% gry. - jestem niedouczony i często na własne życzenie daje dupy. (co prawda 3/4 rolla poszło w rozdaniach gdzie byłem dużo z przodu - no ale tak jak pisałem, agresywny BM i swing mnie zajebał) Nie wiem też czy tutaj nie przyda się przeczytanie tej książki o mindsecie. (tylko kiedy ja mam to wszystko zrobić?? :/) Jeśli ktoś jest w stanie taką książkę ogarnąć w .pdf - czytałbym sobie na telefonie to byłbym wdzięczny.

+ Poustawiać maksymalnie HM'a i zacząć na prawdę z niego korzystać mając bazę z f*.
+ bankroll spokojnie na NL10 + shoty lub 1 stół na NL20. SH.
+ pewno wpadnie trochę rusha bo będę go mógł odpalić na telefonie np w toalecie (a to zawsze trochę więcej rąk i gry) ale tutaj akurat myślę, że stawki o pół mniejsze niż w normalnej docelowej grze.

Prawdopodobnie jest to ostatnie podejście do pokera "na poważnie" , postaram się dać z siebie 100%, grać zgodnie z BM itp itd, jeśli się nie uda, pozostanę przy turniejach forumowych grając je dla relaksu po pracy.

Poza pokerowo, już prawie miesiąc minął od pozytywnej obrony licencjata ;), córa rośnie jak na drożdżach - tak więc wszystko póki co jest ok.

Jeśli jakiś wujek ma dobre rady to chętnie wysłucham.

mistrzunio
-#VIP
-#VIP

Postautor: mistrzunio » 07 kwie 2011, 09:11

Kod: Zaznacz cały

http://www.filesonic.com/file/532413391/mindset.pdf

endżoj.

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 07 kwie 2011, 11:21

Szfiecu pisze:Nie wiem też czy tutaj nie przyda się przeczytanie tej książki o mindsecie. (tylko kiedy ja mam to wszystko zrobić?? :/) Jeśli ktoś jest w stanie taką książkę ogarnąć w .pdf - czytałbym sobie na telefonie to byłbym wdzięczny.

właśnie mnie to zaczęło interesować ostatnio czy możliwe jest czytanie pdf z koma. Tzn. technicznie wiem, że jak najbardziej tak, ale czy da się w praktyce czyli czy oczy nie wysiadają, widać rysunki, tabele itc? (tel. HTC wildfire)

Jeżeli chodzi o rady to ja bym proponował przestać grać agresywnym BM, skoro na 100% poważnie to proponuje grać z solidną ilością BI (min 50).

P.S. Powodzenia w grze na kiblu ;)

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 07 kwie 2011, 11:40

mistrzunio jesteś kochany :*

jon - dziś jak już będę w domu pod wieczór, ściągnę to co wrzucił mistrzunio i zobaczymy jak to będzie śmigać. Jak będzie słabo to może jakiś dodatkowy "odczytywacz" pdfów pomoże - myślę, że będzie ok.

PS: Czekam na dalsze rady dobrych wujków bo nie chciałbym kończyć swojej przygody z pokerem na poważnie szybciej niż ją zacznę. ;)

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 07 kwie 2011, 12:17

Moja rada: wybij sobie z głowy ciągłe myślenie o zwycięstwie w EPT :mrgreen:
I myśl o swojej grze, jak można grać cash mając na kilkanaście BI, nie mając możliwości później wpłacić.

BM!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
FarseerPL
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: FarseerPL » 07 kwie 2011, 12:45

Szfiecu pisze:Poza pokerowo, już prawie miesiąc minął od pozytywnej obrony licencjata ;)

Gratulacje :D :trophy:

Co do pokera zaś to sukcesów życzę i wytrwania w postanowieniach ktore tutaj zapisales i będzie dobrze :) (musi być :tak: ) :cool:

PS: dawaj znac na blogu jak idze :grin:

Awatar użytkownika
bartekzet
-#VIP
-#VIP

Postautor: bartekzet » 07 kwie 2011, 16:46

jon124 pisze:właśnie mnie to zaczęło interesować ostatnio czy możliwe jest czytanie pdf z koma

da się, ja mam xperie X10 i bez problemu czytam pdf'y jak jestem gdzieś w drodze, a nie mam nawet multitouch'a :)

koczwi
-#VIP
-#VIP

Postautor: koczwi » 07 kwie 2011, 17:21

A moja rada jest taka:
Gracze nie blefują tak często jak ty sądzisz xD

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 07 kwie 2011, 18:50

jon - odpaliłem na moim WF bez problemu przed podstawowy adobe reader. Da się czytać, odpalasz flow view w menu czy jak to tam i dajesz, ale na pewno poszukam jakiegoś innego readera z przyjaźniejszymi funkcjami typu po wyłączeniu powrót do miejsca gdzie się skończyło czytać itp bo tutaj tak przewijać non stop to tragedia.

Grzes - tak , będę się z całych sił starał grać z BM !

Farseer - znając życie jak nie będzie szło to pewnie i na blogu będzie cisza ;)

koczwi - sam się na tym już niejednokrotnie łapię, jak sprawdzam kogoś tylko po to żeby zobaczyć u niego nutsa którego się spodziewam w 99% :/ z tym też już koniec ! każdy $ będzie ważny.

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 07 kwie 2011, 20:07

nawiązując do postu:
http://www.pokerkings.pl/temat-do-narze ... 71,650.htm

Grałeś z BM? najlepiej się złościć o coś jak się nie gra według zasad a później znowu Bankrolla nie ma :smile:

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 07 kwie 2011, 20:27

GrzesVP pisze:Grałeś z BM? najlepiej się złościć o coś jak się nie gra według zasad a później znowu Bankrolla nie ma :smile:

To samo od razu mi się na myśl nasunęło jak przeczytałem tego posta!! Szybko się Szfiecu wykruszyłeś z założeń!!

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 07 kwie 2011, 20:36

nie w tym rzecz ! żeby to wypłacić (pozostałość na koncie) musiałem ugrać do 40$, a że nie wybrałem do tego jakiegoś dona czy coś, tylko NL30 - gdzie szło dobrze, no i jak zwykle skończyło się syfem, wszystkie postanowienia aktualne od czasu gdy zacznę grać na f* całym rollem. Tam się nie ugnę, nie ma szans!

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 23 maja 2011, 08:59

Miałem napisać swojego tysięcznego posta w dziale "Bieżące wyniki" z wygraną 50k $ we wczorajszym 250k gtd na party-brak-polskiej-licencji!, ale niestety, 1000 będzie "zwykłym" postem ;)

Przy blindach 30/60 (mój stack 4,3k) robię raise z D z AJ do 180, SB call , BB raise do 540, ja call SB call. FLOP AJ3 (bez możliwości FD) to sobie myślę, jestem w domu bo wygrywam z pocketami + AK, AQ, KK, QQ. check, check, ja bet 1200, SB raise , BB fold. Tak więc ja all in no i niestety kolega z SB pokazał 33 :/ turn, river bez pomocy i tak skończyły się marzenia o wielkiej wygranej ;) (oczywiście gdy ja wcześniej miałem 55,JJ,TT to set nie spadał, a zawsze flopy typu AKx....)

Ale jeszcze przyjdzie czas.

Ogólnie dostałem w końcu PS3 więc na pewno teraz będę trochę czasu poświęcał swojej drugiej czarnulce ;) póki co mam GT5 i zamówiłem właśnie Skate 3.

Więcej pokerowego podsumowania na koniec miesiąca.

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”