IPoker, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 4 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.
BTN: $8.79 (439.5 bb) 25/12/3,6 do tego steal tylko 18%, ale z BTN już 40%. Niestety tylko 157 hands.
Hero (SB): $3.78 (189 bb)
BB: $0.76 (38 bb)
CO: $2 (100 bb)
Preflop: Hero is SB with K
CO folds, BTN calls $0.02, Hero raises to $0.10, BB folds, BTN calls $0.08
Po jego limpie i to z pozycji gdzie 40% razy kradnie, myślę sobie, że niszczę go zakresem, co już jest błędem i nieprawdą. Po wrzuceniu do pokerstove wychodzi około 52 do 47 dla mnie tylko (jak to jest możliwe i jak to jest liczone mada faka?). Niemniej na szybko czuję, że jestem z przodu
Flop: ($0.22) T
Hero bets $0.16, BTN calls $0.16
Na flopie spada jakże piękna dla mnie dama. I wobec jego całego zakresu tu już na bank jestem z przodu. Poczyniam więc standardowy cbet, na który przeciwnik odpowiada sprawdzeniem. Jego fold to cbet wynosi 43%. Pytanie również czy cbet nie powinien być większy jak trafiam, czyli w tym przypadku. Mi słabe wydaje się uzależnienie wielkości podbicia od wartości posiadanej ręki, ale może to jest właśnie kontrola puli???
Turn: ($0.54) 6
Hero bets $0.28, BTN calls $0.28
Nie ukrywam, że turn mocno mnie zaniepokoił. Miałem ogromną ochotę cisnąć check i doczekać do końca lub spasować. Ale to by było chyba bardzo słabe bać się trafionego koloru, więc kolejny w miarę standardowy bet (może za mały, ale nie chciałem budować wielkiej puli na tak niepewnym gruncie). Oczywiście po raz kolejny dostaje call.
River: ($1.10) 7
Hero bets $0.08, BTN raises to $0.80, Hero folds
Na riverze już totalnie nie wiedziałem czy jestem z tyłu czy z przodu, ale podejrzewałem to pierwsze. Choć pokerstove pokazuje 77% dla mnie!? Wymyśliłem więc szatański plan. Cisnę taki gej bet, o którym ostatnio sporo się mówi, a przeciwnik może odczyta to jako zaproszenie do rozdania z bardzo silną ręką. I tylko callnie. Nie odczytał
Results: $1.26 pot ($0.08 rake)
Final Board: T
BTN mucked and won $1.18 ($0.56 net)
Hero mucked K
Co o tym wszystkim myślicie?

ale bet to chociaż za $0,30