[NL 4]T9 vs TK

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
tezapl
-#aktywny
-#aktywny

[NL 4]T9 vs TK

Postautor: tezapl » 05 maja 2008, 13:58

powiecie ze lamerskie zagranie, zgodze sie. Ale mialem nadzieje ze bedzie liczyl na kolor a nie ze ma dziesiatke, peszek. Nie zaluje.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 21 paź 2009, 19:55 przez tezapl, łącznie zmieniany 1 raz.

cruiserjeja

Postautor: cruiserjeja » 05 maja 2008, 14:04

nie wiem kto o zdrowych zmyslach calluje all-ina 'liczac na kolor' na paired board, gdzie moze byc juz drawing dead -_-

1vixen21
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: 1vixen21 » 05 maja 2008, 16:32

na początku po lekkim podbiciu mozna było o
wiele rzeczy pomyśleć ale jak już all in poszło to chyba ze 100 razy trzeba się zastanowić przecież na kolor by nie gral czy na 2 pary czyli najbardziej prawdopodobna była trzecia 10

tezapl
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: tezapl » 05 maja 2008, 18:14

nie ma oznaczen kto co gral po kolei i źle komentujecie, to ja najpierw rzucilem all ina nie on :)

Awatar użytkownika
peliniusz
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: peliniusz » 05 maja 2008, 22:38

masz bardzo dobre nastawienie... przegrałeś i nie żałujesz... bo jesteś pewny że odrobisz(?!) tak właśnie powinno sie podchodzić do pokera... czy wygrywasz czy przegrywasz - niech będzie Ci to obojętne...
po co sie wkurzać na takie coś jak wiele wiele razy miałeś (tak jak wszyscy) większego farta ! :P
PS. Swoją drogą stawka nie była za wysoka... 6dolców stracone to jeszcze nie tragedia... ale przy większych stawkach powinno sie też zachować spokój w takich sytuacjach... bo przecież zawsze można odrobić :P

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 06 maja 2008, 13:08

Jak sie gra na 0.02/0.04$ to chyba kazdego przegrana az tak nie boli.. :P Co do rozdanai zwykly bad beat, moze nie najlepiej przez Ciebie rozegrany, bys moze stracil mniej dajac poprostu calle, ale najwyrazniej chciales zyskac wiecej i straciles niestety. Poprostu poker, gorzej jakbys mial zalozmy A8 a on TJ, to juz by byla gorsza sprawa.
Ale co prawda to prawda - miales pecha :)

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 06 maja 2008, 18:59

Tosiak pisze:Jak sie gra na 0.02/0.04$ to chyba kazdego przegrana az tak nie boli.. :P

Hehe no to jest dobre :wink: Wlasnie dzisiaj o tym pisalem rowniez na swoim blogu bo mialem dzisiaj straszny dzien...straszny bo przez kilka bardzo zle rozegranych przeze mnie rąk bylem jestem w plecy...uwaga... prawie 4 euro. No ta... bardzo smieszne... :wink: Tak wlasnie ludzie reagują...tylko ze czasem to naprawde nie chodzi o przegraną kwote, chodzi o tą swiadomosc, ze jest glupia porazka. I myslenie "co by bylo, gdybym gral na wyzszych stawkach?" przynajmniej dla mnie po przegranej 6 dolcow nie daje spokoju. To takie glupie pozbawienie sobie mozliwosci dalszej gry, jesli z zalozonego sobie na poczatku bankrollu pozostalo juz pare dolcow.

A co do rozdania... gralbym, ale raczej nie all-in. Choc na bank bylbym pewien, ze lepiej miec nie moge, no bo z drugiej strony...dlaczego ktos musi miec karty jeszcze lepsze od naszych ? Jak pech to pech...

tezapl
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: tezapl » 06 maja 2008, 19:39

normlanie bym nie zagral od razu all ina ale tu chodzilo o szybka akcje powiekszenia bankrollu jak sie nadazy pierwsza lepsza okazja
nie udalo sie, nic sie nie stalo

zostalo mi po tym zagraniu chyba 0,40$ na rece AQ i oczywiscie przegrana z J6 przeciwnika, tak to juz jest i nic sie nie poradzi

dedoel
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dedoel » 06 maja 2008, 21:52

easy all in!!! majac taka trojke na flopie wiadomo ze sie sprawdza wszystko

lukasz4891
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: lukasz4891 » 06 maja 2008, 22:36

very easy jescze z takim kickerem

invidia

Postautor: invidia » 07 maja 2008, 13:21

lukasz4891 pisze:very easy jescze z takim kickerem

Z takim tzn, z jakim? 9 nie jest chyba najlepszym kickerem?

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 07 maja 2008, 15:12

invidia pisze:
lukasz4891 pisze:very easy jescze z takim kickerem

Z takim tzn, z jakim? 9 nie jest chyba najlepszym kickerem?

Ja zrozumialem, jakoze chodzi o Krola...

invidia

Postautor: invidia » 07 maja 2008, 16:48

No jak dla mnie to tezapl gra pod loginem tezaaPL a nie biruttini. I o jego all in tutaj chodzi.:)

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 07 maja 2008, 16:51

invidia pisze:No jak dla mnie to tezapl gra pod loginem tezaaPL a nie biruttini. I o jego all in tutaj chodzi.:)

Mysle tu o easy all-in tego gracza z krolem... no bo dziewiatka to co to za kicker, jak juz wspomnialas...
Male nieporozumienie :wink:

prosty
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: prosty » 08 maja 2008, 09:54

po pierwsze pre flop albo raise albo fold
po drugie: twój pierwszy bet powinien być w granicach 0.18 (pot 0.22$)
po trzecie nie podbiłeś pre flop więc trudno ci obstawić przeciwnika na jakikolwiek zakres rąk więc grasz w ciemno. w sytuacji w której się znalazłeś po flopie to ja bym zagrał reraise do 0.45$ i fold na jego all in.
jak cie koleś miniraisuje na micro stawkach oznacza "mam silny układ" w 98% przypadków)

Awatar użytkownika
maximus86
-#VIP
-#VIP

Postautor: maximus86 » 08 maja 2008, 13:32

tezapl pisze:po trzecie nie podbiłeś pre flop więc trudno ci obstawić przeciwnika na jakikolwiek zakres rąk więc grasz w ciemno. w sytuacji w której się znalazłeś po flopie to ja bym zagrał reraise do 0.45$ i fold na jego all in.
jak cie koleś miniraisuje na micro stawkach oznacza "mam silny układ" w 98% przypadków)

z tym się zgodzę, trudno tak naprawdę było przewidzieć co ma przeciwnik bo nie podbiłeś sporo na pre flopie... jednak nie zmienia to faktu że to typowa wystawka przez komputer żebyś stracił jak najwięcej kasy... ja myślę że na takich stawkach koleś by i tak wszedł KT więc moim zdaniem dobrze to rozegrałeś i nic tu się nie dałoby zrobić...

Awatar użytkownika
barthek
-#VIP
-#VIP

Postautor: barthek » 08 maja 2008, 15:53

dajcie spokoj! kto podbija sporo z T9s preflop?!? bo w kolorze? 3bb moooze bym dal, ale z taka karta to ja raczej limpuje by zobaczyc flopa i dopiero gram w pokera a nie bawie sie w outowanie przeciwnikow na preflopie..

przeciez jezeli by weszli w wyzsze podbicie znaczy ze cos maja.. a po co nam kolesie z silna karta w rozdaniu, gdzie juz troche wlasnej kaski dalismy? bez sensu.. limp do flopa a potem bym tylko myslal jak tu wyciagnac od kolesia kaske.. jego allin potraktowalbym jako probe przestraszenia mnie i udowodnienia ze 'niby mam ta dyche'..

jedyna sytuacja, w ktorej bym ta reke spasowal po flopie to taka, ze gralbym z kolesiem juz troche i mialbym jako takiego reada.. i wiedzialbym ze blefowac to on nie za czesto a wchodzic tlylko z wysokimi i mocnymi.. tyle w temacie - o!

Awatar użytkownika
maximus86
-#VIP
-#VIP

Postautor: maximus86 » 09 maja 2008, 08:44

dajcie spokoj! kto podbija sporo z T9s preflop?!?

oj Barthek czytaj ze zrozumieniem ;) nie napisałem że Teza miał podbić na pre flopie, bo z taką kartą to normalne że gra się ostrożnie, tylko że trudno było wyczuć karty przeciwnika bo wszyscy zrobili call (i nie było żadnych raisów), a jednak koleś miał w miarę przyzwoitą kartę (KT)...

prosty
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: prosty » 09 maja 2008, 10:49

barthek pisze:dajcie spokoj! kto podbija sporo z T9s preflop?!? bo w kolorze? 3bb moooze bym dal, ale z taka karta to ja raczej limpuje by zobaczyc flopa i dopiero gram w pokera a nie bawie sie w outowanie przeciwnikow na preflopie..

Ciekawy sposób rozumowania...totalnie niewłaściwy ale ciekawy...wyobraź sobie sytuację...limpujesz T9s za tobą limpuje jeszcze 3 osoby (bo tanio) flop 3 7 T rainbow ...masz top pare to pewnie bet, nie ? jeden koleś cie calluje i tak przez wszystkie streety aż do rivera gdzie koleś ci pokazuje 7 3s jak byś podbił to taki gracz (zakłądamy że nie jest loose) skłąda się z prędkością światła.
Każdy zawodnik ma jakiś swój styl i wchodzi z określonym zakresem rąk, który ty dzięki podbiciu jeszcze możesz zawęzić (biorąc pod uwagę pozycję, głębokość stacka itp) jak tego nie robisz preflop to grasz tylko w oparciu o swoje karty, board i "czutkę".

barthek pisze:przeciez jezeli by weszli w wyzsze podbicie znaczy ze cos maja.. a po co nam kolesie z silna karta w rozdaniu, gdzie juz troche wlasnej kaski dalismy? bez sensu.. limp do flopa a potem bym tylko myslal jak tu wyciagnac od kolesia kaske.. jego allin potraktowalbym jako probe przestraszenia mnie i udowodnienia ze 'niby mam ta dyche'..

Jak ktoś ma silną rękę to i tak wejdzie. co do all in kolesia ... to na micro stawkach są 2 zagrania, które oznaczają mocną rękę mini raise i all in (overbet np 2-3x pot)

jednak nie zmienia to faktu że to typowa wystawka przez komputer żebyś stracił jak najwięcej kasy... ja myślę że na takich stawkach koleś by i tak wszedł KT więc moim zdaniem dobrze to rozegrałeś i nic tu się nie dałoby zrobić...

Co do teorii spisku, action flopów, i lucky riverów w necie... Wiadomo, że rozdawanie kart przez soft pokerowy jest oparte o jakiś tam algorytm imitujący losowość ale chyba nie wierzysz w to, że soft sobie ciebie upatrzył żeby ci BR zabrać ?:> Poker ma to do siebie, że dopóki nie spadnie river wszystko jest możliwe. Jeden algorym lepszy inny gorszy to fakt ale raczej nie wybierają one sobie ofiar do "ogolenia"

dla przykładu napiszę 2 rozdania z turniejów live z tego tygodnia:

final table. w grze 8 zawodników. ja na BB...middle position podbija do 900 (chip leader) jeden call SB dokłada ja też dokładam z 44 z nadziejąna 4 na flopie. Flop: Ts9s4d. SB check ja zapoznawczo za pół pota prawiechip leader call reszta fold Turn Qh ja zagrywam za 3k zostawiając (w stacku zostaje mi jakieś 1/7 tego co w puli) dostaje call River As. gram all in chip leader pokazuje mi J5s i flusha ... soft mnie wystawił tym lucky riverem ? miałem pecha na riverze i tyle.

drugie rozdanie to: w grze 12 zawodników (2 krótkie stoły) ja na short stacku z early position gram all in z AJo za mna zawodnik szybki all in i jeszcze gracz z dużą ilością żetonów na buttonie sprawdza. pokazują kolejno A4s i KK.. cholera znów mnie soft wystawił i jeszcze K na flopie i po zabawie.

jak sie gra w pokera trzeba się przyzwyczaić do bad beatów i suckoutów... taki już jego urok

Awatar użytkownika
maximus86
-#VIP
-#VIP

Postautor: maximus86 » 09 maja 2008, 13:20

prosty pisze:soft mnie wystawił tym lucky riverem ? miałem pecha na riverze i tyle

co do pechów to zgadzam się i to normalna sprawa jest,i to się zdarza raz na jakiś czas. ale ja miałem na mysli że czasem soft wybiera graczy z którymi nie ważne co mamy to ciągle przegrywamy... dla przykładu podam moje zdarzenie na TonymG grałem sobie na jednym stoliku i w miarę szło, nagle przychodzi do gry nowy zawodnik i czar prysł... z każdą ręką na przeciwko jego przegrywałem...miałem chyba z 4 razy wysokie pary na ręce (AA,KK,QQ) i inne wysokie układy i zawsze koleś dostawał mocniejsze karty i nie bał się mnie sprawdzać na preflopie przy wysokich podbiciach... i jak tu można mówić o pechu?

1vixen21
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: 1vixen21 » 09 maja 2008, 14:30

Ja Też już nie wiem co robić na 5 ostatnich gier kiedy miałem AA wszystkie przegrałem i najczęściej przez jakies farciarskie karty na riverze dla moich przeciwników. Wczoraj grałem sobie za otrzymane 11$ na pokertime (jak ktos jeszcze nie zna tej promocji to na pw zapraszam) no i po kilku grach na sit&go zostało mi 7.80$ przeniosłem się na stoliki grałem rozważnie nie przerzucałem się podwoiłem się w końcu aż tu co miałem AA no to podbiłem lekko żeby nie spłoszyć weszło kilku graczy w końcu po floopie gdzie Q było najwyższe po moim podbiciu został tylko 1 gracz cały czas mnie sprawdzał po turnie on przebił ja sprawdziłem na riverz doszła 2 nie było szans na streeta ani kolor podbiłem 4$ on 8$ no i tak doszło do all in i co on miał Q2 myślałem że oszaleje. W sumie mógł mieć na ręce 2 pary ale nie grał w taki sposób żeby coś mogło na to wskazywać dlatego zagrałem all in no ale wyszło jak wyszło:(

Awatar użytkownika
barthek
-#VIP
-#VIP

Postautor: barthek » 09 maja 2008, 15:52

@prosty

totalnie niewlasciwy? przestan.. odwolujac sie do twojego przykladu z flopem rainbow oraz dwoma parami na flopie a moim top pair.. to czy naprawde myslisz ze na micro stawkach (do ktorych sie uparcie odnosisz) bet rzedu 3-4bb odstraszylby kogos z 73?! owszem - karta tragedia, ale nie widze powodu, dla ktorego ktos mialby nie wejsc znajac zachowania graczy przy takich stolach..

i jeszcze raz odnoszac sie do twojego przykladu.. jakbym mial top pair dalbym bet za ok 2/3 puli.. w przypadku call uwazalbym juz na slowplay.. to w przypadku kiedy nie znam przeciwnika.. jak znam to juz b. roznie bywa..

i pisz co chcesz karty takie jak T9s bede probowal limpowac, badz wchodzic z jak najmniejszym kosztem.. z zasady.. ale ogolnie ja nie gram szablonowo, wiec ode mnie mozesz sie spodziewac roznych dziwnych zagran

tezapl
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: tezapl » 09 maja 2008, 17:07

prosty pisze:ale chyba nie wierzysz w to, że soft sobie ciebie upatrzył żeby ci BR zabrać ?:> Poker ma to do siebie, że dopóki nie spadnie river wszystko jest możliwe. Jeden algorym lepszy inny gorszy to fakt ale raczej nie wybierają one sobie ofiar do "ogolenia"

ja uwazam ze te algorytmy losujace to jest pic na wode,
algorytmy te sa bardzo madre, jak jakis room ma mniejszy obrot to ustawia sobie tak algorytm aby splukac dobrych graczy albo setki fishow i nie mowcie ze tak nie jest

czy jest jakas komisja sprawdzajaca autentycznosc losowania kart ? bo jezeli jest to dostaje w lape i siedza cicho, takei moje zdanie

1vixen21
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: 1vixen21 » 10 maja 2008, 08:52

tezapl pisze:
prosty pisze:ale chyba nie wierzysz w to, że soft sobie ciebie upatrzył żeby ci BR zabrać ?:> Poker ma to do siebie, że dopóki nie spadnie river wszystko jest możliwe. Jeden algorym lepszy inny gorszy to fakt ale raczej nie wybierają one sobie ofiar do "ogolenia"

algorytmy te sa bardzo madre, jak jakis room ma mniejszy obrot to ustawia sobie tak algorytm aby splukac dobrych graczy albo setki fishow i nie mowcie ze tak nie jest

czy jest jakas komisja sprawdzajaca autentycznosc losowania kart ? bo jezeli jest to dostaje w lape i siedza cicho, takei moje zdanie

cruiserjeja

Postautor: cruiserjeja » 10 maja 2008, 09:33

tezapl pisze:

jak moga splukac kilku graczy, przeciez wtedy kilku innych zyskuje
oni maja kase za sam obrot $ i zalezy im tylko na tym zeby grac jak najwiecej- z tego maja rake

tez czasem mam takie wrazenie jakby wszystko sie odwrocilo, jak przez tydzien na 4 stolach niemoglem ani 1 rozdania wygrac- ja kolor z asem, koles full, ja Flopuje fulla, on dostaje na riverze wyzszego, ale suma szczescia i pecha = 0 i teraz jest ok;]

Wróć do „Cash full ring”