[FL][15/30 euro]szok

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 5-6 osobowych.
GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

[FL][15/30 euro]szok

Postautor: GrzechuTG » 29 paź 2008, 11:56

Wczoraj grając na limit wszedłem na stawki 15/30E poobserwować przeciwnika z którym często gram na niższych i sprawdzić czy zachowuje się tak samo tam jak na tych niższych. Trafiłem na coś co dla mnie jest nie zrozumiałe nie pojęte nawet nie potrafię sobie tego racjonalnie wytłumaczyć.

Na river wyleciała czwarta karta tego samego koloru.
Zaczęło się rozdanie akurat z polakiem jakimś pre-flopa podbili do 60E trzech grało miał on około 189,5E na koncie flopa ktoś podbił on rais. oni call po 60E turn tak samo na riverze zostało mu 1.5E !!! on pierwszy licytował dał alina za całe 1.5E ok pierwszy spasował jeszcze bo może nie miał żadnej karty w tym kolorze ale to i tak dziwne nie dołożyć 1.5E? może blefował ale ok ale to że ostatni spasował i nie dołożył już tych 1.5E to dla mnie wogołe nie zrozumiałe włożyli do puli po 200E prawie i odpuścili gdy było trzeba dołożyć 1.5E :| wytłumaczy mi ktoś tutaj jaka jest logika? no i ofc zgarnął pulę prawie 600E bez gry :)
Ostatnio zmieniony 11 paź 2009, 14:17 przez GrzechuTG, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 29 paź 2008, 12:04

Moze dla nich sprawa wizerunku, honoru i nie pokazanie kompletnie niczego bylo warte wiecej niz pula 200euro ;)

lucart

Postautor: lucart » 29 paź 2008, 12:19

glupota to jest nie do wytlumaczenia!! moze zle spojrzeli. ale 1,50 euro smieszne :D

chyba ze w ten sposob chcieli sobie z konta na konto przekazac pieniadze...

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 29 paź 2008, 12:48

hehe nie nie przekazanie z konta na konto nie wchodzi w grę bo to byli gracze którzy dużo tam grają złe zauważenie też raczej nie wchodzi w grę raczej już bym bardziej przychylał się do wypowiedzi młodego że może nie chcieli pokazać kart ale za 1.5E to ...

Oskarek

Postautor: Oskarek » 29 paź 2008, 12:51

Moze nic nie mial a moze po prostu pomylil przyciski :) na forum byly juz takie przypadki (radost ;P)

merszel

Postautor: merszel » 29 paź 2008, 13:11

Ja chce takich ludzi na stolikach :twisted:

Koleś może ma za dużo pieniędzy i miękkie serce. Postanowił się podzielić swoją gotówką z towarzyszami ze stolika. A co.

kubusdagus
-#VIP
-#VIP

Postautor: kubusdagus » 29 paź 2008, 13:13

Może mafia pierze pieniądze :twisted: Bo innego wytłumaczenia nie mam... Nawet nie chcę liczyć ile pot odds wychodziło w tej chwili ;p

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 29 paź 2008, 13:18

Chyba za dużo bajek ostatnio oglądacie ;) To nie jest temat żeby sobie spamować zadałem konkretne pytanie i jeśli ktoś nie ma pomysłu jak na nie odpowiedzieć to niech nie odpowiada ; P :twisted: Oskarek nie na pewno nie pomylili guzików... Kuba pieniędzy też nie piorą bo akurat grali tam gracze którzy bardzo dużo grają kilka stołów na raz.

Awatar użytkownika
Oziris
-#VIP
-#VIP

Postautor: Oziris » 29 paź 2008, 13:38

Wydaje mi się, że na wysokich stawkach wszyscy się trackują, a co za tym idzie każdy showdown oznacza wskazówkę dla przeciwników. Być może mieli sety i zbierali do fulla, nie uzbierali to niestety. Wiesz dla nich to tylko 7 stawek w ciemno a nie 200€

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 29 paź 2008, 14:41

Ja wiem że dla nich to mało ale mi chodzi o to że przecież nawet tak jak mówisz mieli sety to nie dołożyłbyś te 1.5E żeby sprawdzić co ma przeciwnik? przecież równie dobrze mógł nic nie mieć ;d

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 29 paź 2008, 16:00

szok nie szok >> raczej samo życie
pisałem juz gdzies o podobnym przypadku w turnieju za duża kasę
miałem podobnie chciałem wyciągnąc od faceta jak najwiecej (ba wszystkie zetony :oops: )
i w ostatnim kliknieciu miałem wejsc all in za (pół tysiąca - cos takiego)
niestety w kluczowym momencie >> MOMENT kilknięcia
pootwierały mi sie inne stoliki
spanikowałem
i zamist allin ze zwycieskim układem wcisnałem FOLD

ale ogólnie czułem sie jak w tytule
przezyłem szok >> bo odpadłem na bublu w turnieju o pól miliona
sieett...

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 29 paź 2008, 20:21

hehe radsot bez urazy ale to nie są osoby którym trzęsą się ręce przy puli 600E ;p Ja myślę że po prostu nie chcieli pokazać swoich kart i spasowali.

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 29 paź 2008, 22:04

GrzechuTG pisze:hehe radsot bez urazy ale to nie są osoby którym trzęsą się ręce przy puli 600E
pewno ze bez urazy :mrgreen: bo rece mi sie nigdy nie trzesą > na razie pije bez objawowo< :mrgreen:
po prostu nie zdazyłem kliknąc gdzie trzeba
czyli PANIKA w moim przypadku = brak refleksu :oops:

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 31 paź 2008, 11:59

nie wiem za bardzo co tutaj analizowac... jak dla mnie banda bogatych donkow ktorzy dobierajac do drawow wrzucili cale swoje stacki a kiedy ich nie trafili przypomnieli sobie ze przeciez sa prosami i nie pokaza swoich NIEnutsow (dorzucajac 1,5e) przeciwnikom zeby nie mieli telsow na przyszlosc... :]

kubusdagus
-#VIP
-#VIP

Postautor: kubusdagus » 31 paź 2008, 12:57

GrzechuTG pisze:Chyba za dużo bajek ostatnio oglądacie ;) To nie jest temat żeby sobie spamować zadałem konkretne pytanie i jeśli ktoś nie ma pomysłu jak na nie odpowiedzieć to niech nie odpowiada

Przepraszam Grzechu, że zaśmieciłem Ci ten temat. Faktycznie moja wypowiedź była dziecinna, ale niestety nie jestem jeszcze na tyle dobrym pokerzystą, by zrozumieć działania przedstawionych przez Ciebie bohaterów, więc wymyśliłem coś troszkę abstrakcyjnego, tak dla żartu. Analiza tego rozdania jest chyba za poważna dla mnie. Tak jak młody20 powiedział, a Ty powtórzyłeś, zapewne chodziło im o niepokazanie kart. Toć cała analiza zapewne.

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 31 paź 2008, 13:05

Hehe no to teraz to dopiero mi sie oberwie :wink: Ale zapytam tak przy okazji : w jakiej kolejnosci sa pokazywane karty przy stole ? Przeciez rownie dobrze ten koles co podbijal caly czas no to byc moze to on by pokazal pierwszy karty, a reszta by zrzucila. Karty są wiec pokazywane w odwrotnej kolejnosci do rozdającego, czy tak jak sie karty rozdaje ?
Zawsze jak gramy live ze znajomymi to mamy ten problem - wielu sie spiera, ze istnieje reguła "sprawdzania" - sprawdzam Cie i pokazujesz mi swoje karty pierwszy...

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 31 paź 2008, 14:13

Kuba moja odpowiedź co do Twojej wypowiedzi też była zartobliwa ;p
Młody tutaj nie chodzi o analizę ale o to co ich kierowało.

No i w końcu ktoś dotarł do sedna ;) przecież ten który dawał 1.5E pokazywał pierwszy karty więc teoria że nie chcieli pokazać kart upada heeh :) Czyli zagadka zostanie nie rozwiązana :) ;p

kubusdagus
-#VIP
-#VIP

Postautor: kubusdagus » 31 paź 2008, 14:23

GrzechuTG pisze:przecież ten który dawał 1.5E pokazywał pierwszy karty więc teoria że nie chcieli pokazać kart upada heeh

Nie wiem jak jest na paradise-brak-polskiej-licencji!, bo tam rzadko grywam, ale na niektórych roomach, np. unibet-brak-polskiej-licencji!, czy fulltilt-brak-polskiej-licencji!, jakby tych dwóch sprawdziło i by im zamuckowało przegrane karty, to można zajrzeć w historię rozdania i tam się dowiedzieć co mieli. Więc teoria ta nie jest do końca obalona :P

Awatar użytkownika
barthek
-#VIP
-#VIP

Postautor: barthek » 31 paź 2008, 16:34

tylko i wylacznie dlatego ze nie chcieli pokazywac kart.. (skoro wykluczasz transfer pieniazkow miedzy kontami).

ostatnio w turku live mialem bardzo podobna sytuacje. gralismy w omahe pot limit i przy duzych blindach SB uderzyl o pot (zostalo nas 4) i dostal od kazdego call. board wyskoczyl wyjatkowo po nieprzyjacielsku i nikomu nic nie doszlo.. KK997 rainbow..
wszyscy po kolei dawali check (kazdy sie bal drugiego czy aby sie nie czai - w koncu kazdy wszedl spore podbcie preflop) i po river koles z utg (czyli 3ci w kolejce) zrzucil karty nei chcac ich pokazywac (jakos nie pomyslal, ze przeciez moglby je mucknac).

najsmieszniejsze jest to ze pule wygralem ja (z 55 na rece), a wygralby ten co spasowal reke (przy check) z 66 na lapie :D byl bardzo zly :P

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 31 paź 2008, 19:18

Niestety w paradise-brak-polskiej-licencji! właśnie nie pokazuje kart jeśli spasujemy i nie można ich zobaczyć w historii co trochę jest nie dobre... W sumie już teraz nic mnie nie dziwi bo to co wyprawiają ludzie na wysokich stawkach na limice to poezja hehe;d sprawdzają wszystko i do końca aż uczą się nie wierzy że można wchodzić za 100E do końca mając Q7 ba i jeszcze to wygrać bo przeciwnik podbija z J5 ;d
Ostatnio zmieniony 09 lis 2008, 22:54 przez GrzechuTG, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 31 paź 2008, 19:46

jak dla mnie to dobrze ze nie pokazuja kart. Wkoncu po to jest tzw muck albo fold zeby przeciwnik nie mogl sobie po prostu wlaczyc historii.\

P.S.
Widze ze dzisiaj to jest jakas plaga na forum ale jak byc konsekwentnym to do konca a jestem na takie sprawy bardzo wyczulony wiec moze i jestes wirtuozem na wysokich stawkach na limit texas holdem ale drogi Grzechu pisze sie "nie wierzy" :twisted: :mrgreen:

Tomi99
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tomi99 » 08 lis 2008, 16:40

bez sensu zachowanie i zle dysponowanie kasa chyba?
prawda

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Re: szok

Postautor: Sith » 09 lis 2008, 22:49

GrzechuTG pisze: wytłumaczy mi ktoś tutaj jaka jest logika? no i ofc zgarnął pulę prawie 600E bez gry :)

A nie moglo byc tak, ze grali na 4-8-12-16-chujwieilu stolach rownoczesnie - i jak tylko zoreintowali sie ze kolo ma lepszy uklad - wlaczyli guzik check/fold - i karty zrzucil za nich automat. W sumie sporo kasy i dziwny uklad stacka - wiec byl to pewnie blad - ale jak raja jakies kosmiczne ilosci stolow to mogli po prostu takiej pierdoly nia zauwac - zwlaszcza ze limit gdzie jednak stack przy stole ma troche mniejsze znaczenie.

Pozdrawiam

Sith

Wróć do „Cash short handed”