szedł pod wiatr Buba chwat

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 26 cze 2012, 12:15

najlepiej jakbyś nagrał film z gry. Wtedy by się dało łatwo ocenić.
Tak na pierwszy rzut oka:
-grasz MTT za 2,5$ na takim rolu - samobójstwo chyba, że uda się coś fartownie shipnąć ;)
-grasz wszystko więc w niczym na prawdę nie jesteś dobry (zacznij rozwijać się w czymś konkretnym, a resztę grywaj sporadycznie)
-poświęcaj tyle samo czasu na naukę co na grę
Powodzenia :)

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 13 lip 2012, 12:57

wiem, wiem dawno mnie nie było ale i mało czasu i jeszcze mniej gry

dzisiaj krótka sesja zaczęta tak :

party-brak-polskiej-licencji! Poker No-Limit Hold'em, 1 Tournament, 100/200 Blinds (9 handed) - Party-Poker Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Hero (SB) (t1230)
UTG (t1610)
CO (t2480)
MP2 (t1920)
UTG+1 (t1820)
MP1 (t2640)
Button (t10)
MP3 (t3040)
BB (t5250)

Hero's M: 4.10

Preflop: Hero is SB with QObrazek, 7Obrazek
6 folds, Button calls t10 (All-In), Hero raises t300, BB raises t1200, Hero calls t830 (All-In)

Flop: (t2640) AObrazek, 10Obrazek, KObrazek (3 players, 2 all-in)

Turn: (t2640) JObrazek (3 players, 2 all-in)

River: (t2640) 10Obrazek (3 players, 2 all-in)

Total pot: t2640

Results:[spoiler]
Button had 2Obrazek, QObrazek (straight, Ace high).
Hero had QObrazek, 7Obrazek (royal flush).
BB had AObrazek, 3Obrazek (two pair, Aces and tens).
Outcome: Hero won t2470, BB won t170[/spoiler]

ale później na stoliku cash wtapiam stacka mając na łapie
KK
oczywiście trafiam na
AA
co mi się często zdaża

reasumując stack w dupie
wygrana tylko jednego sitka z 4 odpalonych i wyhamowanie chęci do gry na dzień dzisiejszy.
Nic to wracam do malowania kuchni a po południu wymienię drewno w aucie na te z nowszego modelu

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 15 lip 2012, 17:08

Jestem, jestem panowie i panie i co nieco nadgania.

Nie jest dobrze :
nie ma czasu, nie ma zdrowia, nie ma kasy hehehehehe

w kilku słowach

a szczegółowo:
Znowu przekonałem się że ludzie to świnie. Uczyłem przez rok zawodu pewnego studenta który u mnie spotkał prawdziwe życie.
Robotę robił niezłą i błędów nieco mniej niż statystycznie więc dałem mu szansę. W końcu gość twierdzi że kończy studia potrzebuje wolnego na napisanie pracy itp. Zgadzam się bo zainwestowałem, wiedziałem że studiuje krótko mówiąc liczyłem się z tym że koleś może przychodzić w kratkę (w ciągu 2 miesięcy w pracy był 9 dni). Koleś broni się w środę w piątek odchodzi mi z pracy ...
Super nie ?? Dobry szef, dobra pensja, dobra robota nie starczyła ...

Dzień później z roboty odchodzi mi wporzo kierowca. Nie dziwę się brat załatwił mu fuchę w anglii za tyle co u mnie ale w funtach heheheheh.
Szkoda :(
wypisałem mu jak najlepsze referencje, postawiłem flaszkę i przygotowałem się na jeszcze większy za....l.

Niestety mój pęknięty kręgosłup znowu stara się przykuć mnie do łóżka a właśnie w tej chwili nie mogę sobie na to pozwolić :(
trochę szkoda szczególnie że boli jak jasna cholera i zmusza mnie do oglądania tv z pozycji podłogi (dobrze że mało oglądam)

Za przykładem Kosiry wyremontowałem kuchnię choć bez walenia ścian ot malowanie i upiększanie

Na prośbę córki kilka miesięcy temu zrobiłem pod oknem kuchennym rabatkę kwiatową. W sumie robota miła w weekendowe po południe a teraz mam nagrodę w postaci pięknych kwiatów pod oknem i dumnej i szczęśliwej buzi córki.

A pokerowo ??
patrz post wyżej a poza tym długo, długo nic ....
sesje nie regularne, bez planu i bardzo krótkie
również całkowicie bez historii
ale czytam Wasze posty panie i panowie i uczę się co nieco żeby znowu poczytać hehehehe

słowem jestem jak nie ciałem to duchem

P.S.
Na chandrę cały czas pomaga mi fiat uno
małe mody i mamy położony budzik w pościgu za audi
potem jednak dwie porażki gdzie ucieka mi saab 95 oraz jakaś wypasiona toyota.
Kolesie nie bali się 200 na godzinę a ja już więcej nie mogę niestety.
Tak więc muszę modzić dalej. Wpadnie pompa od audi 4 bary z regulatorem ciśnienia przed wtryskiem (przyjmie mi jak sadzę nie więcej niż 1,1 bara stąd potrzeba regulacji) i baypasem na nadmiar ciśnienia.

cel 1:
ponad 90 kucy i brak utraty ciśnienia paliwa przy wysokich obrotach

cel 2:
230 na godzinę z GPS w ręku

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 15 lip 2012, 20:20

Buba - widzę, że chyba sporo dokładasz do tego Fiata - więc moje pytanie: czemu akurat Uno? :P

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 16 lip 2012, 16:11

Szfiecu pisze:Buba - widzę, że chyba sporo dokładasz do tego Fiata - więc moje pytanie: czemu akurat Uno? :P

wręcz przeciwnie panie
zakup + mody + blacharka pełna + malowanie + opony = 4 000
pali 9 na sto przy mega bucie, normalnie zszedłem do 7

jako że jest to ciężarówka odliczam vat od paliwa co od czasu zakupu przyniosło bezpośredni 1500 pln zysku (niecały rok)

słowem fun, fun i jeszcze raz fun za darmochę niemalże
pamiętaj że jeszcze Bestia stoi w garażu ale ona potrafi przy mega, mega bucie wciągnąć ... 80 / 100 ... tak tak panowie to nie literówka ale też tor był ciasny i cały dzień hamowałem lewą nogą często bez puszczania gazu więc miała prawo :)

a fiatem jeżdżę do pracy hehehehe

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 16 lip 2012, 17:04

80 / 100 ??!! że to czołg? :) czy jakaś kurwa amfibia? :P

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 16 lip 2012, 19:59

2,2 turbo 20 wentyli
tor niemal kartingowy pod Częstochową

główna gonitwa odbywała się z A4 1,8 T i B3 2,2 T 20 V

quattro w audi C3 czyli cygarze wykazuje sporą podsterowność (wyjeżdża przodem z zakrętów) żeby tego uniknąć trzeba dociążać przód który jest odciążany przy przyśpieszaniu (charakterystyczne "podnoszenie się" przodu auta przy mocnym przyśpieszaniu)
aby tego dokonać należy dohamowywać auto nie przestając przyśpieszać.
Robię to używając lewej nogi na hamulcu nie puszczając gazu. To przenosi środek ciężkości w przód dociążając przednią oś i niwelując podsterowność (na YT gdzie są filmy z OS-ów starej B grupy widać to wyraźnie. Przed zakrętami albo przy wyjściu z zakrętów zapalają się światłą stopu).
Problemem jest wydajność hamulców i sprawności ich chłodzenia bo dostają strasznie w dupę. Mi udało się wyzerować ich skuteczność doprowadzając tarcze do czerwoności.

materiał poglądowy
http://www.youtube.com/watch?v=-qU4428ltsY

zwróć uwagę na czas 0,40 do 0,50
Wcześniej i później nie widać prędkości tak bardzo bo nie ma żadnej kamery na licznik czy obrotomierz ale to ujęcie pokazuje że na prawdę na tym winklu było szybko (jakieś 130 - 150 na godzinę w zależności od wyjścia z poprzedniego zakrętu . Jak widać mój ponton (protoplasta A8) radzi sobie z dużo mniejszym autem bez większych problemów choć Kobusz ma nieco mniejsze doświadczenie niż ja i trochę mniejszą moc

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 18 lip 2012, 17:58

gdzie grać panowie i panie, gdzie grać ??
po wielomiesięcznych bataliach z nettelerem udało mi się odblokować konto
wzbogaciłem się o 80 euro i zastanawiam się gdzie je złożyć

Lubię PS ale chce gdzie indziej
zaproście i poradźcie :)

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 18 lip 2012, 19:14

buba78 pisze:quattro w audi C3 czyli cygarze wykazuje sporą podsterowność (wyjeżdża przodem z zakrętów) żeby tego uniknąć trzeba dociążać przód który jest odciążany przy przyśpieszaniu (charakterystyczne "podnoszenie się" przodu auta przy mocnym przyśpieszaniu)
aby tego dokonać należy dohamowywać auto nie przestając przyśpieszać.
Robię to używając lewej nogi na hamulcu nie puszczając gazu. To przenosi środek ciężkości w przód dociążając przednią oś i niwelując podsterowność (na YT gdzie są filmy z OS-ów starej B grupy widać to wyraźnie. Przed zakrętami albo przy wyjściu z zakrętów zapalają się światłą stopu)

Zawsze powtarzam, że proste drogi są dla szybkich samochodów, kręte dla szybkich kierowców :D Nie do końca rozumiem co napisaleś, ale potwierdza to na pewno moją tezę

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 18 lip 2012, 21:12

dawaj na zooma na ps :D
izi monej

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 21 sie 2012, 22:32

w skrócie powiem tak :
pierdolę takie na ramię broń
w co ja gram ??
w jakąś loterię czy co ??
jak ochłonę to napiszę kilka słów wyjaśnień

analiza ostatnich kilku dni
AA 2 wygrane 8 przegranych
KK 3 wygrane 9 przegranych
QQ 1 wygrana 11 klęsk sic !!!!

odpuszczam na trochę bo i rol nie wytrzymuje i ja także
niby spokój i cisza ale wewnątrz ... wulkan

zoom porażka która przypomina mi maszynkę wrzutową w barach
klik, klik, klik, klik, klik, klik przegrywam

szkoda ...
ale moja sytuacja udowadnia tylko, że w pokera nie powinni grać ludzie bez krzty szczęścia a ja niestety do takich należę.
Prawo murphhiego to cały ja ... aż w gronie znajomych stało się to przysłowiowe.

No nic idę spać bo serce ciśnienia nie wytrzyma
8 turków - 8 idiotycznych przegranych ze śmieciami szkoda słów

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 28 sie 2012, 17:55

Drogi Dzienniku ..
Albo nie, pójdźmy tą ścieżką :
Drodzy czytelnicy mojego drogiego Dziennika

Otóż powoli kończymy sezon wakacyjny, czego prześwietnym przykładem były niedzielne Dożynki na wsi mojej, które to Dożynki uczciłem sowicie jedząc i wiele piwka popijając.
Było przednie. Piwko zimne, specjały wiejskie, smalec że palce lizać w kliku odmianach, grochóweczka, jazgot sceniczny i jako super atrakcja wyścigi traktorów zabytkowych.
Słowem pyszności

Zdelektowałem, zapiłem usiadłem do pokera.

Jeśli ktoś z szanownych czytelników dał radę przeczytać ostatni post mój to wie gdzie błądziła moja dusza. Ja zaś skoro już się spłakałem publicznie niemal tak samo jak moja 4 letnia córka po utracie ogona swojej ulubionej syrenki postanowiłem wstać jak facet i stawić czoło.

A jak wiadomo:
czystość duszy i serca wesołość daje pokerowi wiele i wiele od pokera dostaje.
Taka jest przynajmniej moja nowa teza. Żona moja zza pleców kiwa głową i mówi że to prawda. Dobrze zna mnie Żona moja , Strażniczka Snu Mego więc taka jest moja nowa teza co już wcześniej stwierdziłem.

Szurnę od razu hardcorem idąc ścieżką Hitchcock’a

1 Tournament, 10/20 Blinds (9 handed)

saw flop | saw showdown

MP1 (t1440)
MP2 (t1400)
MP3 (t1770)
CO (t1470)
Button (t1470)
Hero (SB) (t1480)
BB (t1500)
UTG (t1385)
UTG+1 (t1585)

Hero's M: 49.33

Preflop: Hero is SB with QObrazek, QObrazek
UTG calls t20, UTG+1 calls t20, MP1 bets t60, 4 folds, Hero raises to t160, 1 fold, UTG raises to t1385 (All-In), 1 fold, MP1 raises to t1440 (All-In), Hero calls t1280

Flop: (t4305) QObrazek, 2Obrazek, JObrazek (3 players, 2 all-in)

Turn: (t4305) 6Obrazek (3 players, 2 all-in)

River: (t4305) KObrazek (3 players, 2 all-in)

Total pot: t4305
Main pot: t4195 between MP1, Hero and UTG, won by Hero
Side pot 1: t110 between MP1 and Hero, won by Hero

Results:[spoiler]
Hero had QObrazek, QObrazek (three of a kind, Queens).
UTG had AObrazek, AObrazek (one pair, Aces).
MP1 had AObrazek, AObrazek (one pair, Aces).
Outcome: Hero won t4305[/spoiler]

A potem jeszcze, a związek z tym musi mieć Kubuś Puchatek, wszak odwiedzam jego Las bardzo często, wysyp misi
ZajrzyjSobie

Podsumowując standardowy wieczór z małym multi.
6 stołów - 4 stoły finałowe :plus: 25 USD

Do tego turniej forumowy gdzie byłem zadowolony z swojej gry.
Pechowo odpadłem z wyżebranym kolorem pikowym (na bublu) który od samego początku brał w dupsko od fulika bo kolega miał 99 a na flopie pojawiło się 9QQ. W sumie od początku wiedziałem że nie powinno mnie tam być ale wierząc w swój dzisiejszy dzień hehehehe
ale gra była dobra :tak:

I jeszcze mój komputerowy zespól kopaczy wygrał mecz a juniorzy robią skoki w speedzie który im wciskam.

Dal równowagi ducha i aby pokora miała swój udział w moim życiu, od poniedziałku zepsuły mi się już trzy samochody.
Wczoraj ciężarówka w której wymieniałem dzisiaj uszczelkę pod głowicą sprężarki.
Dzisiaj rano pchałem dizla pod górę z moją żoną mylącą pedał gazu z hamulcem a wracając ze sklepu pęckł mi wąż od chłodnicy w moim szurniętym fiacie.
Traktuje to jako :
:trophy:

oj się dzieje się
wpadnę za niedługo bo nie chciał bym jutro rozruszać się rano pchając ponownie ... tfu zaprzestańcie tych myśli a ja idę do swoją skrzyneczkę .... narzędzi.

I jeszcze coś takiego :
:twisted:
mam namalowane z tyłu na głowie.

pozdrowionka

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 10 paź 2012, 17:50

Dziennik Buby :
Wpis Bieżący godzina 18.15 czasu Cielakowego
Waga : mniejsza
W pasie : mniej i to udokumentowane paskiem (3 dziurka w ostatnie 4 miesiące)
W głowie : raźniej
W tle : jakieś pingwiny hmmmm jeszcze nie paliłem a pingwiny widzę ?? Na szczęście to tylko moja córcia bajkę ogląda

GOOOOOOL, GOOOOOOL, GOOOOOOL
Drodzy podglądacze !!
Buba strzelił gola ! Trzymajcie kciuki żeby tym razem się udało. Może syn hehehehehehe

Do tego w domu mym ospa panuje. Darię pięknie wysypało. A w przedszkolu panie opiekunki mają trochę wolnego bo się pięknie rozlazło. Niestety moja szanowna wariuje bo i mała dzień cały i obcy zalęgnięty pod sercem więc hormony dają już o sobie znać.
Słowem kipisz, rozgardiasz, rozbite auto bo szanowna postanowiła sąsiadkę dogonić i uczyniła to … bez hamowania i w sensie dosłownym :), bolący kręgosłup, ciężka Tyrka i poker.

A ja coraz bardziej spokojny.

Poker ach ten poker … rozrywko ty moja, adrenalinko i bogactwo przyszłe …
Pamiętacie to :
Czystość duszy i serca wesołość daje pokerowi wiele i wiele od pokera dostaje.

Tak do tego podchodzę. Słowo
I dodając do tego przyjętą taksę robię cierpliwe kroki do przodu. Zarobiłem spokojnie na ligę, kończę zbierać na HM i mam sporo przyjemności z gry.
Standardowe wieczorne Multi to 6 stołów (tyle świetnie wchodzi mi na lapka). Odpalam sobie sitki 45 osobowe w jednej stawce i gram pięknie mając wystarczająco dużo czasu na reakcję i obserwację graczy. Do tego mam też wystarczająco dużo AKCJI żeby nie wpadać na głupie pomysły. Ale mam je coraz rzadziej trzeba przyznać. Jako że ilość rąk jest już znacząca zaczyna działać system notatek i kolorów. Powoli modyfikuję taksę wrzucając jednego turka z większym wpisowym na 180 lub 90 osób. Sama przyjemności panie i panowie co wyraźnie wskazuje że jest to taksa w sam raz dla mnie na ten czas.
Jest tylko jeden problem. Mało czasu na naukę. Prawie nie analizuje swojej gry, nie czytam (tylko w kiblu) ani o pokerze ani nic :( a to dla mnie duży wstyd nie mam jeszcze HM więc o głębszej analizie nie ma mowy ale nadrobię to obiecuje sobie.

No to teraz za cierpliwość i lekturę parę przygód z Buby świata
Wysyp pań wspartych … kurcze może jednak córka będzie ;)

Obrazek

A tutaj pokarany limper. Późna faza, koleś limpuje ja pushuje, jak widać udanie choć z cyklu z głebokiej d...y do raju
Obrazek

Lubię takich przeciwników
Obrazek

I na koniec smaczek w postaci pięknie opłaconych rakiet, które pięknie wymierzone zmiatają doborowe towarzystwo
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

I wyjeżdżam jeszcze. W piątek za 1,5 tygodnia. Się będzie działo się .... :D

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 10 paź 2012, 20:18

Też gram akurat te turki z takim samym wpisowym i faktycznie jak nie pójdzie w 2-3 turkach z rzędu to robi się mniej ciekawie, ale co do opłacalności to małymi kroczkami ale do przodu. W sumie, aby utrzymywać się na powierzchni to na każde 5 DoN należy być 3x w kasie wtedy wydatki (5*1,2) = przychodom (3*2). Na wyższych limitach - od 5$ - wystarczy, że w kasie będziesz w nieco poniżej 60% turniejów aby być na "0".

Moim zdaniem do wyrabiania bonusów to ta forma SnG jest dobra - szybciej pkt wyrobi się chyba tylko na Don Turbo lub HU.

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 11 paź 2012, 12:14

Buba tak zerknąłem na jeden ze stołów, dolny z lewej strony, jeśli dobrze widzę masz tam dwóch limperów, i otwierasz AQ 3bb? Imho lepiej podbić 3+2bb lepiej wydać teraz te 2bb, niż potem na flopie lub dalej oddać cały stack.

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 05 lis 2012, 20:37

Buba tyle kurzu na Twoim blogu, a oni jeszcze przyznali Ci rangę?

To kpina jakaś jest! Tu się ban należy, albo chociaż upomnienie :mrgreen:

Gratulacje ;) :tak:

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 05 lis 2012, 20:47

Dajcie spokój chłopakowi. Leczy się u psychiatry odkąd nas poznał. Wróci po paru sesjach u doktora.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 05 lis 2012, 21:39

gama, taa, a jak dobrze pojdzie, to wroci razem z doktorem :D

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 06 lis 2012, 12:16

Buba gratulacje zmiany koloru :) Witamy wśród afroafrykanów.

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 06 lis 2012, 21:09

a dziękuje, dziękuje i doceniam
milczę Panie i Panowie bo pracuje jak cholera i choruje jak cholera
moje plecki nie pozwalają na wiele i latam dna rehabilitację
ale forum czytam i nawet wpis do bloga już niemal zredagowany z kiloma fajnymi akcjami :)

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 07 lis 2012, 13:35

Gratuluję pokerkinga ;-) Czekamy na wpis. I powrotu do zdrowia życzę.

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 11 lis 2012, 12:02

Dziennik Buby wpis podsumowujący

Poranek niedzielny czasu cielakowego

W głowie : śpiewająco gdyż nucę w niedzielny poranek wraz z moją latoroślą
W pasie : jeszcze mniej choć do następnej dziurki brakuje jeszcze ¼ odległości
Waga : o ironio pomimo zmiany objętości nie zmienna

W domu zapanował spokój … dziecie zdrowe, żona nadal wymiotuje zaś obcy w jej wnętrzu rozwija się pomyślnie wzmacniając swoje niewielkie serduszko. Słowem rodzinna sielanka w Bubowej jaskini. Co prawda moje plecki notorycznie odmawiają posłuszeństwa ale zrobiliśmy dochodzenie i już wszystko wiemy. Okazało się że po prostu jest wygięty nie w tą stronę co trzeba o czym komunikuje mi gadzina ciężkim bólem. Nic to jednak ból uszlachetnia, można się do niego przyzwyczaić poza tym słyszałem że to właśnie bogowie pokera w ten sposób wypróbowują swoich wiernych. A ja jestem wierny oj jestem wierny i z lekka bolesny. Ale moje motto jest nadal aktualne więc pozwolę sobie ponownie zacytować :

Czystość duszy i serca wesołość daje pokerowi wiele i wiele od pokera dostaje

I dla tego na początku tygodnia nie podchodziłem do stołów gdyż oblekła mnie chandra po wycieczkach lekarskich. Ale otrząsnąłem się szybko gdyż wiara ma w swój pierwszy milion pokerowy jest niezachwiana. A do tego awans do grona Bardzo Czarnych Ludzi zobowiązuje i pewna rozmowa z naszym specjalistą. Podzielił się człowiek ów cząstką wiedzy swej co doprowadziło do skrystalizowania planów i wyznaczenia sobie konkretnych celów.
Swoją drogą ciekawe czy pewne spotkanie miało bezpośredni wpływ na wysyp wyzwań w naszym świecie ?? ;) A co do spotkania : NIc dodać nic ująć : banda typków z pod pokerowej gwiazdy zakręcona w tą samą stronę co i ja. Czułem się jak ryba w wodzie .... hehehehehe. DO rychłego zobaczenia mam nadzieję.

Wracając jednak do wyzwań

ZAŁOŻENIA

Gra
Wiernie sitki
1 45 os + 1,5 90 os knock + 2,5 90 os
Multi
Znacznie zmodyfikowałem taktykę
Gram minimum 20 stolików na raz uzupełnianych w razie potrzeby do określonej godziny. Pełna dyscyplina i brak ustępstw niemal jak w załodze reaktora jądrowego. To nam daje na tą chwilę około 500 - 600 turków w miesiącu. Pracuje nad zmodyfikowaniem sprzętu czytaj odpowiednio duży monitor oraz cały czas modyfikuje swoje miejsce pracy tak aby podołało wyzwaniom prawdziwego multi

BR
Ciągnę do 700 przechodzę wyżej

Cel
10 K turniei, ROI powyżej 20 % w czasie możliwym do przyjęcia bez specjalnej napinki

Ot taki sobie cel pośredni w moim długofalowym planie.

A teraz drogie czytaczki i czytacze zrzutów kilka ze świata Bubowego Pokera

Zacznijmy niczym Hitchock : Morderstwo doskonałe czyli jak kilować twardzieli
Obrazek

I szedł Buba ulicą i kosił kosą niczym kosiciel

Obrazek

Oraz : Od serca do bankrolla Bubowego

Obrazek

Z cyklu : Twardy jestem jak Roman Bratny

Obrazek

Ale to I tak Mały Pikuś w porównaniu do tego pokazu mocy. Proszę państwa przedstawiam Wam : KARETOFULL w pełnej krasie

Obrazek

I na koniec bardzo miłe zakończenie bardzo przyjemnej, udanej sesji obfitującej w FT i jak widać małe zwycięstwo

Obrazek

Tako rzecze Buba

P.S. osiągnięć czy też wybryków w turniejach forumowych nawet nie komentuje bo hehehehehehehehehehehehe tyle mam sobie do powiedzenia. I jeszcze dla tych nieco mniej zaawansowanych czytaczy którzy być może dopiro kształtują swoją wiedzę pokerową rada bardzo dobra :

NIE BLEFUJ !! oni zbyt często sprawdzają, zbyt często.

ale spoko luz dzisiaj wpływacie na moje wody do zatoki PS więc łatwo skóry nie oddam

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 11 lis 2012, 15:02

maly missclick, a jako moderator nie moge usunąć swojego wlasnego postu nawet :evil:
Ostatnio zmieniony 11 lis 2012, 15:03 przez gama, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 11 lis 2012, 15:02

buba78, co Ty za leki przeciwbólowe na ten kręgosłup bierzesz? bo też takie fajne bym przyjęła :D Mega pozytywny wpis rozłożył mnie na łopatki :) Powodzenia w realizacji celu!

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 19 lis 2012, 08:45

Dziennik Buby wpis bierząco - podsumowujący
Czas cielakowy, przed godziną 8.00 … tuż przed

W pracy : ruszył HM2, miło

Dzień bonusu od pracy „zwykłej” mam. To i dobrze i nie dobrze. Dobrze bo mam sprawy do załatwienia niezwykłej wagi. Nie dobrze bo k…a oznacza to ,że znowu miałem rację marudząc o ciężkim końcu roku, że przemysł zwalnia, pracy coraz mniej i w ogóle dopiero nadchodzi kryzys. I jeszcze ten grudzień który ma teoretycznie całe 17 dni roboczych a w praktyce 15. REWELKA jak dla pracodawcy w mojej transportowej branży.
To wszystko krystalizuje tylko moje postanowienie i potwierdza wcześniej obrany cel. Należy zacząć zarabiać inaczej. Tak też czynię.
Cel w pokorze przyjąłem i wysiłki stanowcze, które można przeliczyć w roboczogodzinach, wkładam.

Ruszył HM2 z uciułanych. Na urodziny Szanowna Małżonka pomogła i jest. Lepiej późno niż wcale. I bardzo dobrze nakazał powiedzieć dział propagandy i wrócił do wewnętrznego świętowania. O walorach tego typu programów rozpisywał się nie będę ale HUD i możliwość dokładnej analizy sesji to jest to .

P.S. Pytanie techniczne :
czy „notatkując” rozdanie w przeglądarce HM2 dostaje później tę notkę na jak gram z graczem ponownie ? I czy można na PS wywołać replay taki jak ze stołu po zamknięciu tegoż stołu ?

Wracając do celu. Gram, gram i gram w sumie jak należy, w sumie ABC z wariacjami niewielkiej wagi. Obrałem cel, wskazałem zakres czasowy oraz cele tygodniowe i miesięczne. Określiłem taktykę obejmującą wszystkie zakresy od ilości stołów, długości sesji, dokładnej godziny 0 od której nie uzupełniamy/otwieramy. Dyscyplina … Jak w swojej własnej firmie. Wniosek jest jeden : chcesz zarabiać na pokerze w trybie ciągłym musisz poświęcać mu wiele godzin dziennie. Inaczej się nie da. Takie moje zdanie. Ale to jak każdą inną pracą albo full Power albo nic.

Idzie dobrze choć długa droga przede mną. Założenia te same
[center]SITKI
45/90 os
Multi
Długość sesji 3 do 5 godzin
[/center]
Taktykę można porównać do jazdy konne : trzymaj, popuść, trzymaj, popuść
[center](TPx2)[/center]
Proste jak najbardziej i równie trudne dodam z przekąsem. Bo jeśli jeszcze karta idzie … a jak nie idzie ? A blinding idzie ! Słowem w odpowiednim miejscu i czasie. Trening czy mistrza. Znalazłem też kilku Regów których linie profitu w sharku są dla mnie motywacją :) a wiem że mogę być lepszy. Swoją drogą znalazłem ich na stawkach 1,5 usd gdzie profit idzie w naście tysięcy. Czemu stoją na najniższych stawkach ? Wypłaty same czy jak ?? Tak czy inaczej ja celuje wyżej

I oczywiście dla czytaczy, oglądaczy scenek kilka z życia Buba

Panie kroją Panów
Obrazek

Siła strita
Obrazek

Wstawiam nie bez kozery. Choć akurat ja tutaj kiluje. Otóż jest to karta która ma największy współczynnik kilowania moich monsterów. I nie mówię tu nawet o high stritach ale o szmatławych stritach również. Jak to jest u Was ? Gracie te konektory bez względu na pozycję i stacki ? Muszę pochylić się nad tym problem choć w sumie nie mam na razie punktu zaczepienia.

A teraz dreszczowce stritowe czyli jak w Turku za 4,5 odpada się na bublu :
Obrazek

Ustawka dziewczynek czyli o jakim prezencie na weekend w pustej chacie marzy każdy facet

Obrazek

Fajnie nie ??

A jeszcze smacznośći:
[center]2,5[/center]
Obrazek

[center]3,5[/center]
Obrazek

Oraz podbudowa stacka mego zapewniająca bezpieczeństwo. Bez wpływu na taktykę i założenia ale jaka spiżarnia heheheh
[center]4,5[/center]
Obrazek

To wszystko jak również fakt że ciężka praca naprawiła błędy młodości co doprowadziło do powrotu linii profitu w sharku na zieloną stronę mocno mnie mobilizuje. Nie robię z pierwszych jaskółek pełnej wiosny ale progres jest

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”