[NL][2$] strit po flopie

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
maji
-#aktywny
-#aktywny

[NL][2$] strit po flopie

Postautor: maji » 19 lut 2011, 18:28

Miejsce 3: CARLITLES ($1.94 żetonów)
Miejsce 4: xQxNITROxQx ($3.81 żetonów)
Miejsce 5: peugeot666 ($1.61 żetonów)
Miejsce 6: DJDeep666 ($1.67 żetonów)
Miejsce 7: hili270 ($2.08 żetonów)
Miejsce 8: smith_slp ($1.78 żetonów)
hili270: wpłaca małą ciemną $0.01
smith_slp: wpłaca dużą ciemną $0.02
laban197: nie gra
PokerEatsMe: nie gra
CapitanPrice: nie gra
*** KARTY WŁASNE ***
Gracz smith_slp otrzymał [4h 3c]
CARLITLES: pasuje
xQxNITROxQx: sprawdza $0.02
peugeot666: pasuje
DJDeep666: sprawdza $0.02
hili270: sprawdza $0.01
smith_slp: czeka
*** FLOP *** [7s 6c 5d]
hili270 jest rozłączony
Graczowi hili270 skończył się czas gdy był rozłączony
hili270: czeka
smith_slp: czeka
xQxNITROxQx: stawia $0.26
DJDeep666: pasuje
hili270 jest połączony
hili270: pasuje
smith_slp: przebija $1.50 do $1.76 i wchodzi all-in
xQxNITROxQx: sprawdza $1.50
*** TURN *** [7s 6c 5d] [9s]
*** RIVER *** [7s 6c 5d 9s] [Kh]
*** POKAZANIE KART ***
smith_slp: pokazuje [4h 3c] (strita, od Trójki do Siódemki)
xQxNITROxQx: zrzuca karty
smith_slp wygrał $3.42 z puli
*** PODSUMOWANIE ***
Łączna pula $3.60 | Prowizja $0.18
Stół [7s 6c 5d 9s Kh]
Miejsce 3: CARLITLES spasował przed Flop (nie zagrał)
Miejsce 4: xQxNITROxQx nie pokazał [6s 5c]
Miejsce 5: peugeot666 spasował przed Flop (nie zagrał)
Miejsce 6: DJDeep666 (rozdający) spasował na Flop
Miejsce 7: hili270 (mała ciemna) spasował na Flop
Miejsce 8: smith_slp (duża ciemna) pokazał [4h 3c] i wygrał ($3.42) z strita, od Trójki do Siódemki

gdy zobaczyłem bet przeciwnika przetarłem oczy i szybko sobie pomyślałem że nikt normalny z 89 nie zrobiłby tak ogromnego betu aby się izolować. Tym samym nie miał kogo blefować bo tylko ja zostałem więc postawiłem go na over ewentualnie set. Klasyk jak można zarobić na błędzie. Wydało mi się też że łatwiej będzie mu wrzucić wszystko po flopie niżby wyszedł turn bądź river cokolwiek trzymał.
Gram bez statystyk.

call czy za wszystko?
Ostatnio zmieniony 20 lut 2011, 22:05 przez maji, łącznie zmieniany 1 raz.

foxx
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: foxx » 20 lut 2011, 00:56

Wydaje mi się, że to w tym przypadku zależy od przeciwnika. Ja także skreśliłbym 89 z jego zakresu i pozostawił sety, overpary i 2 pary. Jeżeli jest nitem to myślę, że z łatwością mógł spasować do twojego shove - wtedy lepszy byłbym porządny raise. Jeżeli jest maniakiem to jak najbardziej shove.

Call moim zdaniem byłby błędem. Nie masz nutsa twoja ręka będzie raczej tracić wartość niż ją zyskiwać. Co prawda na pewno nie ma 89, ale może mieć 88, może mieć 99, może mieć dwie pary, które mają outy do fulla, może mieć seta, który też ma outy do fulla. Zrobisz call, spadnie 8 albo 9 albo 7 albo 6 albo 5 albo 4 i dostaniesz duży bet - co wtedy zrobisz?

maji
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: maji » 20 lut 2011, 09:59

sprawdziłbym anyway a to tylko przez ten duży błędny bet. (nl5) - polecam :)

foxx
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: foxx » 20 lut 2011, 13:30

Oczywiście mam na myśli, że call na flopie byłby wg mnie byłby niedobry w przeciwieństwie do raise, a nie do dalszych etapów.

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 21 lut 2011, 11:01

Rywal takim betem pokazuje ze ma srednio mocna reke z ktora chce sie stakowac, takze raise flop zeby jak najszybciej wrzucic wszystko do puli (glownie ze wzgledu na to ze jest sporo niedobrych kart ktore moga przestraszyc Twojego rywala jak i Ciebie). Jakbym mial okreslic rywala na reke to najczesciej bedzie to para i draw, czasem dwie pary.

Wróć do „Cash full ring”