strit i full na river

Kącik wylanych łez. Miejsce w którym możesz opowiedzieć o swojej pechowej przegranej. Widoczne po 20+ postach.
Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

strit i full na river

Postautor: Mlody » 16 sty 2009, 12:20

czasami mam ochote rzucic to wszystko w cholere. Nie macie nieraz wrazenia ze caly wszechswiat jst przeciwko wam?

Kod: Zaznacz cały

PokerStars-nielegalny-w-PL! Rozdanie nr 23951377052: Turniej nr 134356313, $3.00+$0.25 Hold'em No Limit - Poziom I (10/20) - 16/01/2009 5:33:55 ET
Stół '134356313 1' 6-max Miejsce nr 6 to rozdający
Miejsce 1: Konradgabor (1510 żetonów)
Miejsce 2: Mlody87pl (1490 żetonów)
Miejsce 3: beeextreme (1180 żetonów)
Miejsce 4: Pumpoen (1720 żetonów)
Miejsce 5: 2hady7 (1810 żetonów)
Miejsce 6: polskapoker8 (1290 żetonów)
Konradgabor: wpłaca małą ciemną 10
Mlody87pl: wpłaca dużą ciemną 20
*** KARTY WŁASNE ***
Gracz Mlody87pl otrzymał [Qh Js]
beeextreme: sprawdza 20
Pumpoen: pasuje
2hady7: pasuje
polskapoker8: pasuje
Konradgabor: pasuje
Mlody87pl: podbija 40 do 60
beeextreme: sprawdza 40
*** FLOP *** [3d Ah Kd]
Mlody87pl: zagrywa 80
beeextreme: podbija 80 do 160
Mlody87pl: sprawdza 80
*** TURN *** [3d Ah Kd] [Td]
Mlody87pl: czeka
beeextreme: zagrywa 460
Mlody87pl: podbija 810 do 1270 i wchodzi all-in
beeextreme: sprawdza 500 i wchodzi all-in
Niesprawdzony zakład (310) zwrócony do Mlody87pl
*** RIVER *** [3d Ah Kd Td] [As]
*** POKAZANIE KART ***
Mlody87pl: pokazuje [Qh Js] (strita, od Dziesiątki do Asa)
beeextreme: pokazuje [3c Ac] (fulla, Asy na Trójki)
beeextreme wygrał 2370 z puli
*** PODSUMOWANIE ***
Łączna pula 2370 | Prowizja 0
Stół [3d Ah Kd Td As]
Miejsce 1: Konradgabor (mała ciemna) spasował przed Flop
Miejsce 2: Mlody87pl (duża ciemna) pokazał [Qh Js] i przegrał z strita, od Dziesiątki do Asa
Miejsce 3: beeextreme pokazał [3c Ac] i wygrał (2370) z fulla, Asy na Trójki
Miejsce 4: Pumpoen spasował przed Flop (nie zagrał)
Miejsce 5: 2hady7 spasował przed Flop (nie zagrał)
Miejsce 6: polskapoker8 (rozdający) spasował przed Flop (nie zagrał)

Awatar użytkownika
arek_FJ
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: arek_FJ » 16 sty 2009, 13:35

Generalnie, nie widze nic niezwyklego w tym zagraniu. Bad beat jakich wiele. Troche zbyt pochopnie spushowales po turnie, tym bardziej, ze bil cie kazdy flush.

Przeciwnik mial swoje 4 outy i trafil.

sympek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sympek » 16 sty 2009, 14:13

Ja się nie zgodzę że tu był typowy badbeat.

Na preflopie gorsza karta, na flopie tylko cud mógł go uratować, dostaje reraise, sprawdza zamiast pasować, dostaje cud a kończy się tak ja powinno. Przed flopem zagrałbym podobnie ale po flopie jak koleś cie przebija to na co liczyłeś i na co stawiałeś kolesia ? Jedynie co mogło o zmylić to jego niskie przebicie no ale cóż, też miał chyba jakieś obawy.
Jeśli nie wszedł by ten A to on mógłby mówić o badbeat.

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 16 sty 2009, 15:07

Wezcie pod uwage ze to short handed, takie stoly przynajmniej teoretycznie powinno sie grac agresywnie i troche luziej niz FR dlatego zagralem tak jak zagralem, na flusha raczej przeciwnika nie obstawialem szybciej wlasnie na te dwie pary...

Sympek gdyby brac pod uwage Twoja pokerowa teorie sprawiedliwosci i sily kart przed flopem to nikt nigdy nie wygrywalby ze slabsza karta, a to jest wlasnie poker i wszystko sie moze zdarzyc... dlatego nie uwazam tak jak Ty ze full na river byl jakkolwiek by to odbierac sprawiedliwy ;)

sympek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sympek » 16 sty 2009, 17:36

mlody20 pisze:Wezcie pod uwage ze to short handed, takie stoly przynajmniej teoretycznie powinno sie grac agresywnie i troche luziej niz FR dlatego zagralem tak jak zagralem, na flusha raczej przeciwnika nie obstawialem szybciej wlasnie na te dwie pary...

Sympek gdyby brac pod uwage Twoja pokerowa teorie sprawiedliwosci i sily kart przed flopem to nikt nigdy nie wygrywalby ze slabsza karta, a to jest wlasnie poker i wszystko sie moze zdarzyc... dlatego nie uwazam tak jak Ty ze full na river byl jakkolwiek by to odbierac sprawiedliwy ;)

Po pierwsze przeczytaj co napisałem o sytuacji przed flopem ;) "Przed flopem zagrałbym podobnie"
Po drugie ja się dziwie że nazwali to "typowy badbeat", jeśli tylko na turn miałeś lepszy układ :)
Po trzecie " a to jest właśnie poker" , ja naprawdę żałuję że nie wygrałeś ale jakby nie było to ja bym spasował po przebiciu na flopie i wydaje mi się że to by była słuszna decyzja.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 16 sty 2009, 18:30

"
czasami mam ochote rzucic to wszystko w cholere. Nie macie nieraz wrazenia ze caly wszechswiat jst przeciwko wam?

Oj i to nie raz mi sie tak zdaje. Kumpel sie ciagle ze mnie nabija jak mu bad beatow na gg nawysylalem o nazwach typu "koniecswiata" , no to chyba jedyna nazwa, ktora moge podac bez dostania ostrzezenia za pisanie przeklenstw;P

A co do rozdania - powinenes odpuscic na flopie, no a pozniej juz pechowo :/

Oskarek

Postautor: Oskarek » 17 sty 2009, 04:17

Dlaczego mial odpuscic na flopie? podbil o 80 dolozyl 80 po reraise mial Drawa wiec dobrze zrobil , na turnie powinien byc jakis bet z Twojej strony :) no a River wiadomo dzis mialem doslownie takie samo rozdaniu i bylem na Twoim miejscu wkurzylem sie bo odpadlem z turnieju wtedy no ale co zrobic

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 17 sty 2009, 20:52

Wyjatkowo z Oskarkiem sie zgodze, wielkosc puli sugerowala raczej call bo ten raise mozna nazwac bardziej donk raisem niz konkretnym przebiciem a brak akcji na turnie byl spowodowany raczej linia rozegrania tej reki...
no ok niewazne, od tego rozdania mialem mase innych bad beatow i lucky riverow wiec wszystko w normie a nawet na plus;)

Wróć do „Bad beats”