strategia we freeolach do 1000 osób!
- polak13
- -#VIP

strategia we freeolach do 1000 osób!
No więc tak.Do Założenia tego tematu skłoniła mnie dyskusja ogólna wszystkich graczy na temat strategi pokerowych,ich przypuszczenia analizy i doświadczenia.Więc miałem w ostatnim miesiącu trochę czasu i postanowiłem to sprawdzic te wszystkie przypuszczenia w praktyce i myślę że początkującym graczom którzy tak jak ja grają w pokera głównie we freeolach może się przyda.
O tuż bardzo dobra radą dla wszystkich początkujących będzie w początkowej fazie turnieju przeczekiwanie do momentu kiedy dostaniemy dobre karty i dopiero wchodzenie do gry.Oczywiście nie wchodzimy do gry ostro z dobrymi kartami tylko co najwyżej podbijamy lekko żeby przeciwnik myślał że nie mamy dobrych kart i powoli zwiększamy i podbijamy stawkę.Ta teoria wzięła się z tego iż zauważyłem że gracze znacznie częściej podbijają mając tylko jedną parę np AK(jeśli mamy 2 pary śmiało sprawdzamy,szanse na zwycięstwo duże a freeoli też dużo) i właśnie tak wysokie pary udawało mi się pszebijac,chodzi o to że gdy wejście do gry nie kosztuje nas zbyt wiele możemy wchodzic do gry częściej nawet ze słabszymi kartami i jest jakiś tam procent szans że dojdzie akurat do dobrego układu i można zawsze coś ugrac.Oczywiście gdy gracze się przebijają to pasujemy chyba że mamy AA KK itd to wtedy można sprawdzic.
Plan główny naszej gry będzie polegał na uzbieranie jak największej ilości żetonów i granie już tylko i wyłącznie dobrymi kartami.Sposób mi się wydaję bardzo dobry na platformie ekspekt poker i innych platformach na których dostajemy na start po 1500 żetonów.Popieram to faktem że na ok 40 freeoli na platformie ekspekt nawet na 1000 osób zajmowałem miejsce w 1 setce,nie wygrywałem tez kokosów ale zawsze euro czy też 2 wpadło i teraz mam żeby grac turki z wpisowym.Myślę że po uzbieraniu 15tys żetonów można już do końca pasowac i sprawdzac tylko z naprawdę dobrymi kartami i na pewno miejsce chociażby w 1 setce będzie,reszta zależy od umiejętności.To jest taki mój sposób na zakańczanie turniejów na płatnych miejscach,a wiadomo jak juz się wie jak zrobic żeby byc z przodu to można już opracowac taktykę żeby turniej wygrac.
W najbliższym czasie planuję założyc mini bloga to myślę że moja teoria choc w części się potwierdzi.pozdrawiam i zapraszam do dyskusji
O tuż bardzo dobra radą dla wszystkich początkujących będzie w początkowej fazie turnieju przeczekiwanie do momentu kiedy dostaniemy dobre karty i dopiero wchodzenie do gry.Oczywiście nie wchodzimy do gry ostro z dobrymi kartami tylko co najwyżej podbijamy lekko żeby przeciwnik myślał że nie mamy dobrych kart i powoli zwiększamy i podbijamy stawkę.Ta teoria wzięła się z tego iż zauważyłem że gracze znacznie częściej podbijają mając tylko jedną parę np AK(jeśli mamy 2 pary śmiało sprawdzamy,szanse na zwycięstwo duże a freeoli też dużo) i właśnie tak wysokie pary udawało mi się pszebijac,chodzi o to że gdy wejście do gry nie kosztuje nas zbyt wiele możemy wchodzic do gry częściej nawet ze słabszymi kartami i jest jakiś tam procent szans że dojdzie akurat do dobrego układu i można zawsze coś ugrac.Oczywiście gdy gracze się przebijają to pasujemy chyba że mamy AA KK itd to wtedy można sprawdzic.
Plan główny naszej gry będzie polegał na uzbieranie jak największej ilości żetonów i granie już tylko i wyłącznie dobrymi kartami.Sposób mi się wydaję bardzo dobry na platformie ekspekt poker i innych platformach na których dostajemy na start po 1500 żetonów.Popieram to faktem że na ok 40 freeoli na platformie ekspekt nawet na 1000 osób zajmowałem miejsce w 1 setce,nie wygrywałem tez kokosów ale zawsze euro czy też 2 wpadło i teraz mam żeby grac turki z wpisowym.Myślę że po uzbieraniu 15tys żetonów można już do końca pasowac i sprawdzac tylko z naprawdę dobrymi kartami i na pewno miejsce chociażby w 1 setce będzie,reszta zależy od umiejętności.To jest taki mój sposób na zakańczanie turniejów na płatnych miejscach,a wiadomo jak juz się wie jak zrobic żeby byc z przodu to można już opracowac taktykę żeby turniej wygrac.
W najbliższym czasie planuję założyc mini bloga to myślę że moja teoria choc w części się potwierdzi.pozdrawiam i zapraszam do dyskusji
-
Palnik
- -#pretendent

- polak13
- -#VIP

-
Kepasa198
- -#pretendent

Najwazniejsze jest nie dac sie wciagnac w glupie all in i bedzie dobrze,pozniej juz tylko pozostaje zdobywanie jak najwoiekszej liczby monet,no i ja juz sie nauczylem,ze wole odpuscic all ina z b dobrymi kartami,a odkrywac flopa,bo na all inie w tych turniejach mozna przegrac z najlepszymi kartamiu na rece...Ja staram sie zawsze doprowadzic do pokazania pierwszych trzech kart:)
-
sallahadin
- -#pretendent

-
bialymaly
- -#aktywny

- polak13
- -#VIP

- sprinter_1989
- -#VIP

W turniejach typu free gdzie gra ponad 1000 osób nie ma nawet opcji utrzymania jakiejkolwiek strategi ... Tu w pierwszym rozdaniu to często kilka allin-ow na jednym stole ... W sumie według mnie w takim freerollu trzeba mieć dużo więcej szczęścia niż w turniejach z buy-in, czy na stołach cash bo tam ludzie uważają co zagrywają, a bynajmniej napewno spotka się o wiele mniej rybek 
-
bialymaly
- -#aktywny

-
ObychO
- -#zwykly

-
cyzio1981
- -#aktywny

-
rstyle1989
- -#pretendent

- halfik
- -#aktywny

freerolle gra sie tam samo jak kazdy inny turniej.
tight na poczatku, bardziej loose w pozniejszej fazie - o ile stack pozwala na gre loose. nie wchodzi sie w all iny, ktore moga nas wyrzucic z turnieju. no i gra sie przeciwnikiem - widzisz, ze caly stol gra tight, ze az d... sciska, to przy kazdym niskim flopie, smialo sie betuje.
swoja droga bzdura jest, ze we freerollach wszyscy non stop wala all iny. nie mam pojecia, gdzie grywaja ludzie, ktorzy tak twierdza. przez pol roku, rozegralem 1-2k freerolli na 20-30 roznych roomach i na znacznej wiekszosci z nich, wiekszosc ludzi gra normalnie. push or fold zaczyna sie dopiero w poznej fazie turka - ale to norma. w kazdym turku tak jest.
tight na poczatku, bardziej loose w pozniejszej fazie - o ile stack pozwala na gre loose. nie wchodzi sie w all iny, ktore moga nas wyrzucic z turnieju. no i gra sie przeciwnikiem - widzisz, ze caly stol gra tight, ze az d... sciska, to przy kazdym niskim flopie, smialo sie betuje.
swoja droga bzdura jest, ze we freerollach wszyscy non stop wala all iny. nie mam pojecia, gdzie grywaja ludzie, ktorzy tak twierdza. przez pol roku, rozegralem 1-2k freerolli na 20-30 roznych roomach i na znacznej wiekszosci z nich, wiekszosc ludzi gra normalnie. push or fold zaczyna sie dopiero w poznej fazie turka - ale to norma. w kazdym turku tak jest.
-
Oczkins
- -#zwykly

- halfik
- -#aktywny

Oczkins pisze:Nie ma strategi we freerolach. Kolesie wchodza z 2 4 all in i wygrywaja. LOS!!
dlatego w poczatkowej fazie siedzisz i czekasz na karte, z ktora warto zaryzykowac. poza tym, jak widzisz ze typ non stop wali all in, to go callujesz z kazda sensowniejsza reka.
a ze mowa o freerollach, to jak sie zdarzy ze np. AA rozjedzie Ci jakis szajs, mowi sie trudno i gra kolejny turek.
- mojżeszPK
- -#aktywny

halfik pisze:dlatego w poczatkowej fazie siedzisz i czekasz na karte, z ktora warto zaryzykowac
W takich turkach po iles k luu gram tak samo. Czekam na poczatku na dobra reke i gram za wszystko ...
Jednak w takie rozdanie moze wejsc nawet kilka osob z kartami godnymi glosnego smiechu.
Przedchwila wlasnie gralem turek na 2k osob w 3 rozdaniu dostaje AK, gram all in , sprawdzaja mnie 2 osoby ...
Zreszta zobaczcie sami z czym oni tam wchodzą :
Niestety ale to jest wlasnie urok grania free.
-
White_Rabbit
- -#zwykly

We freerollach zawsze znajdzie się ktoś kto Cię sprawdzi i zawsze jest szansa, że to on będzie miał fuksa
Na początku myślę, że warto zaryzykowac z dobrą kartą (albo blefem?), fakt, że może byc sytuacja jak powyzej, ale przeciez z reguły takie sytuacje się nie zdarzają.
Ja wyznaję zasadę: zaryzykowac - > miec dobry budzet i ustalac własne warunki na stole
Wiem, wiem... jestem hazardzistą, a w okół sami profesjonaliści, nie bic bo w koncu to ja nabijam pule żebyście mogli wygrywac
!
Na początku myślę, że warto zaryzykowac z dobrą kartą (albo blefem?), fakt, że może byc sytuacja jak powyzej, ale przeciez z reguły takie sytuacje się nie zdarzają.
Ja wyznaję zasadę: zaryzykowac - > miec dobry budzet i ustalac własne warunki na stole
Wiem, wiem... jestem hazardzistą, a w okół sami profesjonaliści, nie bic bo w koncu to ja nabijam pule żebyście mogli wygrywac
-
pappek
- -#aktywny

White_Rabbit pisze:We freerollach zawsze znajdzie się ktoś kto Cię sprawdzi i zawsze jest szansa, że to on będzie miał fuksa
Wiem, wiem... jestem hazardzistą, a w okół sami profesjonaliści, nie bic bo w koncu to ja nabijam pule żebyście mogli wygrywac!
zaryzykowac tak czyli all in z rekami z potencjalem 56s itd i kazda parka , nabic budzet tak ,
ale we freerollu nie ty dyktujesz warunki tylko dealer ale mysle ze nie ma wogole sensuj grac takich freerollow chyba ze nagrowy to są takie ze na osobe wychodzi z dolara
-
mariusztsw
-
Kaoak
- -#zwykly

-
66roman
- -#zwykly

mojżeszPK pisze:halfik pisze:dlatego w poczatkowej fazie siedzisz i czekasz na karte, z ktora warto zaryzykowac
W takich turkach po iles k luu gram tak samo. Czekam na poczatku na dobra reke i gram za wszystko ...
Jednak w takie rozdanie moze wejsc nawet kilka osob z kartami godnymi glosnego smiechu.
Przedchwila wlasnie gralem turek na 2k osob w 3 rozdaniu dostaje AK, gram all in , sprawdzaja mnie 2 osoby ...
Zreszta zobaczcie sami z czym oni tam wchodzą :
[url=http://img268.imageshack.us/img268/2817/36038092.jpg]Obrazek[/URL]
Niestety ale to jest wlasnie urok grania free.
To i tak miales mocnych przeciwnikow.Widzialem juz(Partypoker)jak wchodza z 2-9,3-t i podobne koszmarne karty.
- tommko
- -#VIP

-
OloPK
- -#aktywny

-
Seko77
- -#pretendent

- raper111
- -#pretendent

Wróć do „Strategia i taktyka w grach stolikowych”