[SIT] [FR] [NL] Steal z buttona short 87h.
- drynk
- LEGENDA

[SIT] [FR] [NL] Steal z buttona short 87h.
Czy taki steal to dobre zagranie? Miałem image gracza tight - przede wszystkim ze względu na to, że dostawałem zupełnie niegrywalne ręce. Stwierdziłem, że skoro do mnie nie ma żadnego betu, to moje suited connectory nadają się na push. W przypadku calla mam całkiem niezłe % (oczywiście zakładając, że nikt nie miał pocketa 88+). No i oczywiście mam jeszcze szanse na zgarnięcie blindów bez showdownu, co w tym konkretnym przypadku miało miejsce i było bardzo pożądanym zjawiskiem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 08 paź 2009, 16:52 przez drynk, łącznie zmieniany 1 raz.
- mx
- -#zasłużony

- wheeny
- -#zasłużony

No cóż, jak mxlambert napisał, decyzja poprawna, zwłaszcza w obliczu tego, co się stało.
Ja jednak bym tak nie zagrał, bo po prostu bałbym się sprawdzenia przez jakąkolwiek parę. Co oczywiście oznacza tylko tyle, że Twoje mojo jest większe od mojego mojo.
Muszę się jeszcze sporo nauczyć o stealu!
Chyba zamiast tajtować w naszych darmowych turkach, spróbuję więcej rozgrywać pozycją i stackiem... Może się nauczę czegoś.
Ja jednak bym tak nie zagrał, bo po prostu bałbym się sprawdzenia przez jakąkolwiek parę. Co oczywiście oznacza tylko tyle, że Twoje mojo jest większe od mojego mojo.
Muszę się jeszcze sporo nauczyć o stealu!
- Tosiak
- -#VIP

- falkor81
- -#aktywny

Jedyne dobre zagranie w tej sytuacji... niezależnie czy masz image tight czy też loose ponieważ masz jeszcze żetonów na max 3 koła a nawet jeśli dostaniesz później dobrą rękę to dubble up nie dużo Ci daje ponieważ lądujesz mniej więcej w tym samym miejscu co teraz czyli na shortstacku... Jeśli grasz z rozsądnymi graczami to mimo tego że blindy byłyby przekonane o tym że kradniesz to sprawdzą Cie jedynie z bardzo wąskim zakresem rąk (coś w stylu 88+ AJ+ w przypadku gry tight pewnie jeszcze mniej) jakiekolwiek niższe układy raczej (z bólem) zrzucą. Jeśli wygrałbyś to rozdanie to skracasz sprawdzającego o 1/3 stacka (i wracasz do gry) a jest to strata na którą blindy nie mogą sobie pozwolić ponieważ jest was nadal 8 na stole (czyli bubble jeszcze daleko). Dodatkowo tak wysokie blindy oznaczają że spadek do 2k powoduje utratę elastyczności w rozgrywaniu ręki (jakikolwiek raise sprawia że gracz jest pot commited).
- mx
- -#zasłużony

Tosiak pisze:Jak na moje oczywisty all in - tym bardziej jesli miales image tight. 300 zetonow to 1/3 stacka. I sam jak napisales, ze w przypadku calla i tak masz niezle szanse na wygrana. Jak najbardziej poprawnie
Dodatkowo masz jeszcze jako takie folding equity gdyby teraz przeszly Cie blindy bylby to call z ny two praktycznie
-
shadycl
- -#zwykly

- Sith
- LEGENDA

imho dobrze zagrany all-in - zwlaszcze ze tylko suited connectory daja Ci jakas sensowna szanse na walke z monsterem (jak zostaniesz sprawdzony z overpara - nie jestes tak bardzo w dupie - jak w przypadku posiadania nizszej pary - masz opcje na kolor dwie pary czy strita - przy czym kolorem i stritem pokonasz tez ewentualnego seta).
- Mlody
- -#zasłużony