Czesc wszystkim,
Dopiero co sie zarejstrowalem. Forum czytam od dawna, bo gram już pare ladnych lat, ale na powaznie na kase od kilku miesiecy. Potrzebuje malej porady:
Stosuje odds, stosuje tez implied odds ale w wersji hardkorowej (allin). Nauczylo mnie tego to, ze najczesciej limperom cos przyjdzie na turn albo river. Gram najczesciej S&G. W takiej grze przy niskich blindach (np. do 3,4 poziomu) trzeba wchodzic z pozycji SB nawet z nizsza karta. Czesto tak robie nie majac AK na reku, tylko np. jedna wyzsza albo jakies srednie laczniki. Teraz powiedzcie mi prosze czy dobrze to licze - jezeli przy blindach np. 15/30 jestem na SB i mam sprawdzenie za 30 za soba, wiec dorzucam 15 i jedziemy. Ale jak wejdzie mi ze sprawdzeniem za 30 dwoch albo trzech graczy to lepiej czy gorzej, jak to liczyc? Moze moglibyscie mnie skierowac do jakiegos zrodla po polsku lub angielsku na ten temat, bo nic nie moge znalezc.
pzdr
r.
Sprawdzanie na SB przy grze tight
- Sith
- LEGENDA

Wszystko zalezy od tego jakie masz karty wlasne oraz od tego jest na BB
Jezeli BB jest agresywny i zauwazy ze czesto limpujesz, to zacznie Ci krasc. Jak BB jest pasywny - to dolozenie 15 do pote 30 jest zawse EV+. Co do tego czy lepiej wiecej czy mniej graczy - zalezy jaka masz rękę. Jak dążącą do monstera (czyli konektory, wyzsze suited, niskie parki) to lepiej miec wiecej graczy, bo wieksza szansa na dobry profit jak sie zaczepisz na flopie
Jezeli BB jest agresywny i zauwazy ze czesto limpujesz, to zacznie Ci krasc. Jak BB jest pasywny - to dolozenie 15 do pote 30 jest zawse EV+. Co do tego czy lepiej wiecej czy mniej graczy - zalezy jaka masz rękę. Jak dążącą do monstera (czyli konektory, wyzsze suited, niskie parki) to lepiej miec wiecej graczy, bo wieksza szansa na dobry profit jak sie zaczepisz na flopie
Wróć do „Strategia i taktyka w grach stolikowych”