Dział dla graczy rozpoczynających przygodę z pokerem. Tu poznasz zasady pokera oraz możesz zadać choćby najbanalniejsze pytanie.
-
Maverick
- -#aktywny

Postautor: Maverick » 05 cze 2008, 01:56
Może mi ktoś powiedzieć dlaczego w tej sytuacji ja wygrałem a nie było splita?
Jedyne sensowne wytłumaczenie jakie mi się nasuwa to takie, że ja miałem 2 karty do układu na ręku ale ostatecznie układ mieliśmy taki sam. To mój pierwszy turniej w Omaha więc chętnie poznam odpowiedź na to pytanie

-
titanum
- -#VIP

Postautor: titanum » 05 cze 2008, 06:29
nie znam omahy tak więc ja ci niewiele powiem ale napisze bo chciałem grac w omahe i pasuje sie coś dowiedzieć, no i chyba sie z tobą zgodze w końcu miałeś te 2 pary no i jak już powiedziałeś miałeś na ręku te karty to chyba jedyne wytłumaczenie,
-
Mundi_Gutierrez
- -#VIP

Postautor: Mundi_Gutierrez » 05 cze 2008, 06:31
W grze Omaha i w jego odmianach o końcowym układzie decydują 2 karty z ręki i 3 ze stołu,w tym przypadku u Ciebie JT,u przeciwnika J9,dlatego twój układ był zwycięski bo pozwolił ci skompletować strita od Asa a przeciwnikowi od Króla

-
Sebola
- -#VIP

Postautor: Sebola » 05 cze 2008, 07:21
Mundi_Gutierrez pisze:W grze Omaha i w jego odmianach o końcowym układzie decydują 2 karty z ręki i 3 ze stołu,w tym przypadku u Ciebie JT,u przeciwnika J9,dlatego twój układ był zwycięski bo pozwolił ci skompletować strita od Asa a przeciwnikowi od Króla

Tak - zawsze układ tworzą 2 karty z Twojej ręki (nie mniej i nie więcej - dokładnie dwie) i 3 karty ze stołu.
Mundi Ci odpowiedział - ja chciałem przestrzec przed typowym błędem graczy OMAHA i typową sytuacją z fullem - na stole załóżmy jest 4J44A - facet mający na ręku np. AKQ10 myśli że ma fulla - nic bardziej mylnego - najwyższym jego układem jest trójka 444 - AK(z ręki) i 444(ze stołu). W takiej sytuacji lepiej jest mieć na ręce jakąś parę np. 2289, bo wtedy ma się fulla - 22(z ręki) i 444( ze stołu)
-
dedoel
- -#aktywny

Postautor: dedoel » 06 cze 2008, 11:16
hehe widac nieznajomosc zasad gry

troche ciezko moze byc grac i wygrywac w omahe jesli nie znasz dokladnie zasad nie mowiac juz o strategiach. polecam najpierw preczytac zasady

no a co do rozdania to juz zostalo wyzej napisane miales wyzszego strita, przypatrz sie dobrze temu rozdaniu i wez 2 karty ktore kompletowaly najlepszy mozliwy dla ciebie uklad i zoabcz tez u przeciwnika
-
Maverick
- -#aktywny

Postautor: Maverick » 06 cze 2008, 15:00
No już wiem, że miałem wyższego strita

Heh nie wiedziałem, że układ to 2+3

Myślałem, że jak się ma jedną kartę na ręku to też wystarczy

Swoją dorgą dosyć śmieszne bo nieznajomość tej zasady nie przeszkodziła mi w tym, żeby zająć 20 całkiem dobre dla mnie miejsce na ponad 100 uczestników

Wróć do „Podstawy pokera”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości
Kopiowanie calosci lub fragmentow bez pisemnej zgody zabronione. Strona jest kierowana do uzytkownikow polskojezycznych zamieszkalych w krajach, w ktorych korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Wiadomosci prezentowane w serwisie sa dozwolone wylacznie dla osob podlegajacych jurysdykcjom prawnym, w ktorych uczestnictwo w grach pokerowych online jest legalne. Korzystajac z serwisu, uzytkownik deklaruje wobec administratora, ze uczestnictwo w grach pokerowych online jest w jego jurysdykcji dozwolona i ponosi pelna odpowiedzialnosc za prawdziwosc zlozonego przez siebie oswiadczenia.
Na terytorium Polski poker online moga oferowac jedynie te podmioty, ktore posiadaja zezwolenie Ministra Finansow.
Gra w pokera u operatorow, ktorzy nie posiadaja licencji Ministerstwa Finansow jest zabroniona i grozi konsekwencjami prawnymi. Serwis jest przeznaczony tylko dla osob, ktore ukonczyly 18 lat. Korzystajac z serwisu, uzytkownik potwierdza, ze ma ukonczone 18 lat.