Spiegol pisze:ravanhani: Bet $0.61
Spiegol: Call $0.61
Nie kumam za bardzo Twojego sprawdzenia... Mógłbyś napisać czym kierowałes się wciskając call zamiast raise?

Sith pisze:Spiegol pisze:ravanhani: Bet $0.61
Spiegol: Call $0.61
Nie kumam za bardzo Twojego sprawdzenia... Mógłbyś napisać czym kierowałes się wciskając call zamiast raise?

Sith pisze:1. Warto wchodzic z takimi rękami vs. shortstack, bez odpowiednich implied odds?

Spiegol pisze:Teoretycznie nie warto. Suited connectory rozgrywamy na graczy z 100bb+ aby to było opłacalne. Gdzieś tak wyczytałem, czy w którymś filmiku widziałem. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę.

drynk pisze:W tym rozdaniu faktycznie trochę niepoprawnie zagrałeś call preflop. Jesteś oop, nie masz dostatecznie wysokich implied odds. Wszystko w tym rozdaniu przemawia za foldem PF.
Jedyna rzecz, która może usprawiedliwiać to zagranie, to nieco lepsze pot-odds z racji tego, że siedzisz na BB.

rozegrałem jakieś 2400 rąk i wyszedłem do przodu 3BI, także chyba najlepszy wynik jak do tej pory.
GAME #3476217784: Holdem NL $0.01/$0.02
Seat 9: pronvis ($2.00 in chips)
Seat 2: SanVis ($2.00 in chips)
Seat 1: December7 ($0.86 in chips)
Seat 8: Spiegol ($3.36 in chips)
Seat 10: staswhite ($2.03 in chips)
Seat 4: 2rui ($0.89 in chips)
Seat 5: FaceCup ($2.30 in chips)
Seat 3: sufiy82 ($1.01 in chips)
Seat 6: iimarr ($0.84 in chips)
iimarr: SB $0.01
Spiegol: BB $0.02
*** HOLE CARDS ***
Dealt to Spiegol [![]()
]
*** PRE FLOP ***
pronvis: Raise To $0.06
staswhite: Call $0.06
December7: Fold
SanVis: Fold
sufiy82: Call $0.06
2rui: Call $0.06
FaceCup: Fold
iimarr: Call $0.05
Spiegol: Fold
*** FLOP ***
[![]()
![]()
]
iimarr: Check
pronvis: Bet $0.32
staswhite: Call $0.32
sufiy82: Fold
2rui: Raise To $0.83
iimarr: Fold
pronvis: Raise To $1.94
staswhite: Call $1.62
*** TURN ***
[![]()
![]()
![]()
]
*** RIVER ***
[![]()
![]()
![]()
![]()
]
*** SHOW DOWN ***
pronvis: shows [![]()
] (Full house)
staswhite: shows [![]()
] (Four of a kind)
2rui: shows [![]()
] (Full house)
*** SUMMARY ***
Total pot $4.70 Rake $0.33
staswhite: wins $4.70

Jednak postanowiłem się wstrzymać z przenosinami na comeon-brak-polskiej-licencji!, nie chce grać pod presją rolla na NL4 (jak śmiesznie to brzmi LOL!
Dlatego ograniczyłem się do oglądania 2-3 filmików na tydzień i dobrze na tym wychodzę. Jak mam chwilę wolnego czasu to zamiast oglądać Discovery czy Polsat Sport odpalam filmik 40-45 minutowy i chłonę wiedzę. Z umiarem, ale skutecznie!
niestety. Przez trzy tygodnie robiłem to systematycznie i nigdy o tym nie zapominałem. W ostatnim tygodniu wolałem grać niż przeglądać rozdania lub po sesji po prostu łapałem lenia i nie chciało mi się przeglądać historii rozdanie po rozdaniu. Tutaj na pewno muszę się poprawić!
lubi patrzeć jak gram, a ja lubię taką grę bo w czasie gry tłumaczę jej swój punkt widzenia, czemu zagrałem tak a nie inaczej, czemu tu odpuściłem i czemu poluje na tego gracza, wręcz sam się uczę w takich momentach!

gama pisze:Spiegol, może sobie jakiś challenge mały zrobimy? Hajstejkowcy mają swoje, to my zróbmy sobie mikroczelendż :) Miałam nie grać cashówek, ale ciągle mi po głowie chodzą i jakbyśmy sobie challenge wymyślili to nie przeszkadzałoby mi to, że gram NL2 i widziałabym w tym jakiś cel. No i pierwszy raz w życiu by mi się udało BM przestrzegać :) Co Ty na to?

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości