Gra live, HU. Stacki mniej wiecej rowne, ja ok 16k przeciwnik ok 14k. Blindy bodajze 200/400 albo 250/500. O przeciwniku w sumie za duzo nie wiem bo jakos tak nie moglem go rozczytac ;]
Rozdanie ktore zapadlo mi w pamieci, no nie moge rozkminic co on sobie myslal.
Jestem na BB podnosze 77.
On bet do 2xBB, ja raise do 6xBB, on chwile sie zastanawia i call.
Flop 866 tecza wiec wydaje sie bezpieczny ale nie chce dopuszczac do wyjscia jakiejs face-karty i zagrywam ostro o pule starajac sie zgarnac ja juz teraz. W przypadku jego call bylibysmy obaj pot-commited.
On sie zaczyna krzywic i strasznie dlugo myslec i w koncu z bolem serca zrzuca pokazujac .. AA ..
Ja pokazuje swoje 77 i pytam na co mnie obstawial, on kwituje krotkim "wiedzialem ze masz pare w rece". No coz w takim wypadku powinien mnie zalatwic juz na pre-flopie chyba bo pewnie by mnie wciagnal w all-ina nawet.
Ktos mnie oswieci na temat jego toku myslenia? Ja rozumiem, ze nie trzymal nutsa no ale chyba w HU nie jest to takie konieczne ,, chociaz nie wiem nie znam sie : P
[HU][NL]specyficzne zlamanie ASow w grze live ;]
- M@jkel
- -#VIP

[HU][NL]specyficzne zlamanie ASow w grze live ;]
Ostatnio zmieniony 08 paź 2009, 22:26 przez M@jkel, łącznie zmieniany 1 raz.
- skuter
- -#VIP

- arek_FJ
- -#aktywny

Generalnie ten jego call po twoim reraisie byl calkowicie bezsensowny. Oczywiscie byloby to zagraniem poprawnym gdyby chcial ciebie wciagnac na flopie, wiedzac, ze prawdopodobnie ma wygrywajacy uklad, ale jak sie okazalo zupelnie nie mial pomyslu na rozegranie tej reki. W takim wypadku powinien Ciebie ponownie przebic przynajmniej 2xpot, po twoim przebiciu, a wtedy bedac juz pot committed musialbys albo foldnac albo zagrac all. 

- halfik
- -#aktywny

-
mudzin85
- -#aktywny