specyficzne wypłaty

Dział dla graczy rozpoczynających przygodę z pokerem. Tu poznasz zasady pokera oraz możesz zadać choćby najbanalniejsze pytanie.
Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

specyficzne wypłaty

Postautor: radost21 » 22 gru 2008, 13:31

tamat zakładam bowiem coraz czesciej udaje mi sie trafic na turniej w którym zamiast tradycyjnego podziału puli za miejsca 1 -50% 2 - 30% 3 -20 % czy tez 1 -70% 2 - 30%
jest płatnych 5 miejsc (stolik 10 osobowy) a wypłaty wynoszą nie licząc rake
równowartośc wpisowego

to jednak ze udaje mi sie trafić to za mało >> bowiem nadal poruszam sie na chybił trafi

już wiem ze w sieci boss media to sa coolery
na ipoker równiez takie znalazłem (nazywaja sie double cos tam)
na PokerStars-nielegalny-w-PL! (mają angielska nazwę - wszystko albo nic)
a reszta???

moze mnie ktos oswieci
poszukuje takowych gier w sieci
ongame, w pokoju fulltilt-brak-polskiej-licencji! poker, everst
inne info równiez mile widziane

luki501
-#VIP
-#VIP

Postautor: luki501 » 22 gru 2008, 13:44

Ja polecam Sit'n'go na paradise-brak-polskiej-licencji! z czterema miejscami płatnymi.
Podział
I miejsce - 41%
II miejsce - 29%
III miejsce - 19%
IV miejsce - 11% czyli zwrot kosztów

tygrytron18
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: tygrytron18 » 22 gru 2008, 14:23

Są to turnieje double czyli połowa osób ma kasę są to dobre turnieje dla osób które umieją dobrze grać.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 22 gru 2008, 18:10

Na ONGAME sa to turnieje DOUBLE UP radost :) na pewno je znajdziesz

victoo
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: victoo » 22 gru 2008, 19:13

ja czesto gram na tych turniejach na bwin-brak-polskiej-licencji! (Double or Nothing). Jestem początkujący, bo gram od miesiąca ale bankroll mi stabilnie rośnie. Taki mój mały rekord to osiem kolejnych wygranych turniejów (wygrana to oczywiście miejsce 1-5 na 10os stoliku).

Dzięki tym stolikom mam kase na te większe turnieje, na których jak na razie kiepsko mi idzie.

Awatar użytkownika
Schizophremikk
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Schizophremikk » 23 gru 2008, 10:59

tak, to chyba wlasnie stolik w tym stylu - Double or Nothing, swoją drogą nie jest to takie głupie bo czy ktoś z was probował się zapisać i praktycznie nic nie robić?;)
Zanim ciemne nas zjedzą jest duże prawdopodobieństwo że Pechowa Piątka odpadnie - a my podwoimy swój wkład;)

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 23 gru 2008, 11:18

Schizophremikk pisze:czy ktoś z was probował się zapisać i praktycznie nic nie robić?;)
Zanim ciemne nas zjedzą jest duże prawdopodobieństwo że Pechowa Piątka odpadnie - a my podwoimy swój wkład;
no tak to turnieje nie tylko ze specyficzną wypłata ale i przebiegiem gry
zdarzało mi sie wejśc do strefy wypłat rozgrywajac tylko 1 rozdanie

Robinmaster
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Robinmaster » 23 gru 2008, 12:22

to typowe turnieje w ktorych grasz tylko swoja i mozesz sobie pozwolic na malutkie blefy poniewaz te duze moga nas kosztowac porazke bo wiekszosc graczy gra wlasnie mega tight i zadko trafi sie jakis maniak :)

Awatar użytkownika
Schizophremikk
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Schizophremikk » 24 gru 2008, 16:23

przed chwilą grałem na tego typu turnieju SnG na expekcie (Duble Up). Strasznie upierdliwie grają na expekcie, na 6 osob musiałem wywalić trzy na allinach po flopie bo z tymi kolesiami co zostali to się grać nie dało. Praktycznie ciągle foldują. Nuda, Panowie na tych stolikach, nuda.

Robinmaster
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Robinmaster » 24 gru 2008, 16:29

no niestety takie stoliki kazdy chce byc w tej 5 co wygrywa , i kazdy gra tight mozna troche to wykorzystac na nasza kozysc i od srodkowej czesci duzo krasc blindow co zwiekszy nam o wiele szanse na wygranie takiego turka bo zaloze sie ze czesc osob to tam gra karty typu AA , KK , AK i nic poza ten zakres :)

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 24 gru 2008, 17:04

nie polecam tych double up na ongame... gra sie dlugo i zmudnie po godzinie wylatuje maksymalnie 1 gracz... ciezko sie gra i malo ludzi wchodzi z czymkolwiek... natomiast w coolerach an paradise-brak-polskiej-licencji! calkowite przeciwienstwo :D po 10-15 minutach juz przynajmniej trzech nie ma, caly turniej trwa do 30 minut i latwo zgarniamy kaske :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Dudak1
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Dudak1 » 25 gru 2008, 00:49

Double or Nothing to bardzo przyjazne turnieje dla świeżych graczy. Ja zaczynałem moją przygodę na PokerStars-nielegalny-w-PL! od właśnie turniejów za 1$ o 2$ potem za 5$ o 10$ <- jest to raczej pewny sposób budowania bankrolla- praktycznie zawsze można wygrać tego SnG grając rozważnie ;)

Lukasmag
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Lukasmag » 25 gru 2008, 13:31

ja tez czesto duble or nothing gram ale zaczelo mi sie nei podobac ze coraz to wiecej czasu przed tymi grami spedzamm,i teraz zmianilem troche taktyke i to samo gram duble ale ze TURBO czyli blindy szybko skacza,i wtedy gracze troche ozywaja.polecam turbo,ale czaem trzeba zagrac agresywniej bo moze sie okazac ze to nas blindy zjedza

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 19 lut 2009, 11:41

wczoraj pytałem na shout boxie ale odpowiedz nie padła
zapytam wiec tu: pod jaką nazwą szukać tego typu turniejów na unibecie
i czy w ogóle są na tej platformie

Wróć do „Podstawy pokera”