Spasowany poker :D

Kącik wylanych łez. Miejsce w którym możesz opowiedzieć o swojej pechowej przegranej. Widoczne po 20+ postach.
mati1988k
-#pretendent
-#pretendent

Spasowany poker :D

Postautor: mati1988k » 01 lut 2009, 22:35

Zobaczcie, co spasowałem. Oczywiście przed zobaczeniem flopa :P

Obrazek

A potem tylko rozpacz :P

Awatar użytkownika
qbkqbk
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: qbkqbk » 01 lut 2009, 22:58

jak to mowia- peszek ;D

pablo1972
-#VIP
-#VIP

Postautor: pablo1972 » 01 lut 2009, 22:59

Nie ma co tutaj rozpaczać, ileż to karet i fuli przeszło koło nosa bo nie weszliśmy do gry. A tak swoją drogą zastanawia mnie jedna rzecz, mianowicie jak wygląda sprawa losowania kart podczas gry. Czy flop, turn i river losowane są w momencie ich wykładania. Kiedyś czytałem o algorytmach generowania liczb losowych i jeśli tak to prawie na pewno gdybyś wszedł to flop był by inny.

Awatar użytkownika
qbkqbk
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: qbkqbk » 01 lut 2009, 23:07

a nie jest przypadkiem tak, ze karty sa losowane na rozdanie z gory? (caly board i hole cards)
i w sumie pablo1972, mowisz o karetach i fullach ale musisz przyznac, ze tutaj mamy przyklad troche rzadziej trafiajacego sie ukladu ;)

mati1988k
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: mati1988k » 01 lut 2009, 23:09

w PokerStars-nielegalny-w-PL! jest napisane, że brana jest jakaś zmienna od gracza, czyli najprawdopodobniej rzeczywiście dostałbym inne karty. Chyba, że kolejność tych kart losowana jest przed rozpoczęciem gry...

Ale i tak smutek;p to mój drugi spasowany poker:D

B4cK_PL
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: B4cK_PL » 01 lut 2009, 23:21

co do pasu to nie ma co ubolewać takie coś zdarza sie choć może nie poker ale może i dobrze ze spasowales bo karty nie byly moim zdaniem ciekawe do wejscia na flop jeszcze szczegulnie gdyby podbijali przed flopkiem :P Nie ten to kiedy indziej będzie napewno :) nic straconego :P. Co do losowania kart słyszałem ze sa wytyczane z góry choć nie jestem tego pewien bo jak zawsze jedni pisza tak drudzy jeszcze inaczej i niewiem gdzie by mozna bylo znalejść cały system na jakiej za sadzie to działa :)

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 02 lut 2009, 00:10

a jak wygladala gra na pre flopie ... bo ja uwaza ze 97s jest warte obejzenia flopa z BB :p

mati1988k
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: mati1988k » 02 lut 2009, 00:17

ale BB był 150 już :P i pomyślałem, że nie warto.

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 02 lut 2009, 00:28

no jak na Twoj stack to nie warto :P

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 02 lut 2009, 21:14

qbkqbk pisze:a nie jest przypadkiem tak, ze karty sa losowane na rozdanie z gory? (caly board i hole cards)

Nie mialoby to sensu - tworzylbys tylko baze danych niernie cenna dla potencjalnych hackerow. Teraz nie ma mozliwosci pozdania kart przed flopem - bo nie sa one wygenerowane. Jakbys wygenerowal od razu wszystkie rece i caly board - byloby t zbyt kuszace i ryzykowne

KostuH
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: KostuH » 05 lut 2009, 21:48

To było by bardzo ryzykowne bo zaraz by ktoś napisał bota (sprzedając go za odpowiednią cenę) który czytał by karty które zostaną wyłożone na stół. A i jeszcze tak sobie pomyślałem czy nie ma jakiegoś właśnie bota żeby poznać karty przeciwników, napewno dało by rade zrobić coś takiego ale bardzo ciężko i z częstymi aktualizacjami bo, to są profesjonalne servery i musiało by to bardzo szybko funkcjonować co jest praktycznie niemożliwe więc pomysł bez sensu... :mrgreen:

A żeby tak totalnie nie offtopować to myślę że nie ma co rozpaczać - po prostu pech, takie rzeczy się zdarzają lecz ja chyba bym się pokusił o to obejrzenie flopa :wink:

Wróć do „Bad beats”