[NL][3,40$][FR]soft play

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

[NL][3,40$][FR]soft play

Postautor: Mlody » 05 sty 2009, 21:39

Koles nie chcial wspolpracowac przy wywalaniu shorta i odstawial mi dziwna szopke. Juz raz wywalil mnie z podobnego rozdania z asem z nizszym od mojego kickerem dlatego zdecydowalem sie na granie do konca. Tez byscie sprawdzili?

PokerStars-nielegalny-w-PL! Rozdanie nr 23604090337: Turniej nr 131955145, $3.00+$0.40 Hold'em No Limit - Poziom VII (100/200) - 05/01/2009 15:36:48 ET
Stół '131955145 1' 10-max Miejsce nr 8 to rozdający
Miejsce 1: §fruutland§ (6358 żetonów)
Miejsce 3: FOOLZHOUSE (2564 żetonów)
Miejsce 4: The Pave (170 żetonów)
Miejsce 7: Op10-Op25 (930 żetonów)
Miejsce 8: manziboy (2580 żetonów)
Miejsce 9: Mlody87pl (2398 żetonów)
§fruutland§: wpłaca ante 25
FOOLZHOUSE: wpłaca ante 25
The Pave: wpłaca ante 25
Op10-Op25: wpłaca ante 25
manziboy: wpłaca ante 25
Mlody87pl: wpłaca ante 25
Mlody87pl: wpłaca małą ciemną 100
§fruutland§: wpłaca dużą ciemną 200
*** KARTY WŁASNE ***
Gracz Mlody87pl otrzymał [ :Qh :Ac]
FOOLZHOUSE: pasuje
The Pave: sprawdza 145 i wchodzi all-in
Op10-Op25: pasuje
manziboy: pasuje
Mlody87pl: sprawdza 100
§fruutland§: czeka
*** FLOP *** [ :Qc :Ts :Tc]
Mlody87pl: zagrywa 200
§fruutland§: podbija 600 do 800
Mlody87pl: sprawdza 600
*** TURN *** [ :Qc :Ts :Tc] [ :2d]
Mlody87pl: czeka
§fruutland§: zagrywa 1400
Mlody87pl: sprawdza 1373 i wchodzi all-in
Niesprawdzony zakład (27) zwrócony do §fruutland§
*** RIVER *** [ :Qc :Ts :Tc :2d] [ :9d]
*** POKAZANIE KART ***
Mlody87pl: pokazuje [ :Qh :Ac] (dwie pary, Damy oraz Dziesiątki)
§fruutland§: pokazuje [ :2c :Kh] (dwie pary, Dziesiątki oraz Dwójki)
Mlody87pl wygrał 4456 z boczną puli
The Pave: pokazuje [ :Jc :5s] (parę Dziesiątki)
Mlody87pl wygrał 585 z główną puli
*** PODSUMOWANIE ***
Łączna pula 5041 Główna pula 585. Boczna pula 4456. | Prowizja 0
Stół [ :Qc :Ts :Tc :2d :9d]
Miejsce 1: §fruutland§ (duża ciemna) pokazał [ :2c :Kh] i przegrał z dwie pary, Dziesiątki oraz Dwójki
Miejsce 3: FOOLZHOUSE spasował przed Flop (nie zagrał)
Miejsce 4: The Pave pokazał [ :Jc :5s] i przegrał z parę Dziesiątki
Miejsce 7: Op10-Op25 spasował przed Flop (nie zagrał)
Miejsce 8: manziboy (rozdający) spasował przed Flop (nie zagrał)
Miejsce 9: Mlody87pl (mała ciemna) pokazał [ :Qh :Ac] i wygrał (5041) z dwie pary, Damy oraz Dziesiątki
Ostatnio zmieniony 07 paź 2009, 20:03 przez Mlody, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
stafikus
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: stafikus » 05 sty 2009, 22:03

Mysle że też bym sprawdził, ewidentny blef po flopie, mogłeś pierwszy dość mocno podbić po turnie ciekawe co by zrobił. Swoją drogą to ostatnio spotykam dużo ludzi grających podobnie do tego osobnika

phonik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: phonik » 06 sty 2009, 00:38

Moje spostrzezenia:
- grasz shortem (troszke ponad 11 blindow), wiec istnieje dla Ciebie wlasciwie tylko raise/push albo fold, powinienes raisowac preflop, bo nie masz pozycji, ani naprawde wyjatkowej karty, wiec lepiej zeby za duzo osob nie wchodzilo w rozdanie, zwlaszcza big stack, ktory moze miec doslownie wszystko, poza tym nie mozesz dac mu obejzec flopa za darmo i basta! :)
- raise na flopie, co to jest? min raise? shortem? Na moje tu powinien byc cbet przynajmniej 2/3 puli, lub ew. push bo pewnie niewiele by Ci zostalo. Grajac shortem konczy sie poker a zaczyna agresja, po prostu nie stac Cie na jakiekolwiek manewry podczas rozdania i musisz szybko pokazac przeciwnikowi ze masz mocny uklad i lepiej przy Tobie nie fikac bo mozna oberwac.

I teraz nasuwaja sie trzy mozliwosci, albo ten delikwent folduje przed flopem i masz spokoj, niezaleznie od tego co ma (jakby mial np. trzecia T to bylo by pozamiatane, czekajac z BB moze miec doslownie WSZYSTKO, nie wiesz nic na temat jego kart), albo folduje na twoj cbet, co zdarza sie bardzo czesto jesli w ten sposob zagrywasz.
Przy takich blindach trzeba byc kompletnym idiota zeby sprawdzac shorta, ktory uporczywie buduje pule, albo tez trafiasz na kompletnego donka i jak w tym przypadku, ladnie Ci sie wyplaca ;).

I w odpowiedzi na Twoje pytanie, zagralbym to po prostu inaczej :)

pozdr

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 06 sty 2009, 11:49

Powiem szczerze ze po zakonczeniu tej reki stwierdzilem ze kompletnie zle ja zagralem. Zgadzam sie z Tobia phonik w 100%, moj blad ale na szczescie na flopie pojawila sie Q;)
Tak na marginesie z §fruutland§'em doszedlem do HU w ktorym mnie pokonal bo ja mialem ok 4k a on ok 10k i niestety przy wysokich blindach nie dalem rady sie podwoic;)

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”