sng45os. 0,5$ 2 pary na flopie

Analizy rozdań poker teksas z gier sit'n go wielostołowych (18, 30, 45, 90, 180 osobowe itp.).
Awatar użytkownika
genowaty
-#VIP
-#VIP

sng45os. 0,5$ 2 pary na flopie

Postautor: genowaty » 07 mar 2013, 18:08

Poker Stars-nielegalny-w-PL-! No-Limit Hold'em, 0.5 Tournament, 10/20 Blinds (9 handed) - PokerStars-nielegalny-w-PL! Converter Tool from http://www.flopturnriver.com

Button (t1,500)
SB (t1,500)
BB (t1,500)
UTG (t1,500)
UTG+1 (t1,500)
MP1 (t1,500)
Hero (MP2) (t1,500)
MP3 (t1,500)
CO (t1,500)

Hero's M: 50.00

Preflop: Hero is MP2 with JObrazek, 9Obrazek
1 fold, UTG+1 bets t40, 1 fold, Hero calls t40, 2 folds, Button calls t40, SB calls t30, 1 fold

Flop: (t180) 9Obrazek, JObrazek, 4Obrazek (4 players)
SB checks, UTG+1 checks, Hero checks, Button bets t180, 2 folds, Hero raises to t440, Button calls t260

Turn: (t1,060) 3Obrazek (2 players)
[color=#CC3333] ???

Pomimo tego, że niekoniecznie musiałem znaleźć się w tym rozdaniu, mam pytanie odnośnie gry po turnie...wsuwamy tu wszystko chcąc bronić mocnego układu czy niski bet aby zachęcić gracza jeszcze do sprawdzenia?

Awatar użytkownika
mefius
-#VIP
-#VIP

Postautor: mefius » 07 mar 2013, 18:31

Na turn spada blank, twój układ nie jest zagrożony, ja bym tu grał beta za ok 40% 50% puli, trzeba wyciągnąc value, wsuwam dopiero na river. Pewnie nie masz żadnych readów, ale jest to turek za 0,5 gdzie roi się od fishów, którzy sprawdzą cię tutaj z Jx, czy z drawem. Seta raczej bym odrzucił, poszedłby olek pre.

Awatar użytkownika
Samyazza
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Samyazza » 07 mar 2013, 20:49

Twoja ręka wygląda tu mocno. Gdyby trafił seta to po Twoim reraise pewnie wrzucałby stack. Na turnie gram 60% puli dla protection od jakichś QT które jest w jego range. Choć obstawiałbym na AJ/KJ.

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 07 mar 2013, 20:57

Ja ze względu na właśnie BI turka i jego fazę poszedłbym jednak w pusha. Jak to fish o jakim mówi mefius, to i tak gotów to sprawdzić. Co więcej chyba wolałbyś uniknąć sytuacji kiedy mimo wszystko gość wejdzie w kolejną uliczkę, spada trzeci blank albo co gorsza A lub K, a wiadomo, że są świry przy takich BI, które zagrają A4, A3, K4, K3. Nagle po river możesz być z tyłu...

bnkn
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: bnkn » 07 mar 2013, 23:01

Niezbyt wcześnie odrzuciliście seta? JJ, czy 99 z pewnością zostałyby przebite preflop, ale co z 44 czy nawet 33. W grze znalazło się 4 graczy nie tylko dlatego że to pierwsze rozdanie, przecież niskie pary idealnie pasują na call z buttona. Za czwórkami przemawia gra na flopie, trójki jakby na siłę naciągnąć fakty i później pomnożyć je przez cuda też są możliwe. Oczywiście nie ma to znaczenia, bo nawet gdyby to była prawda wciąż masz 4 outy, a po drugiej stronie czeka cała masa układów które definitywnie w tym momencie bijesz. Gorsze jest to że każdy z nich obecnie drawuje, dlatego co do wysokości betu to stawiałbym na coś 600-700 które w praktyce jest allinem... zanim mnie zjedziecie za bet, spójrzcie na to tak. Już się nie opłaca przeciwnikowi, a wygląda tak głupio że może go przekonać do sprawdzenia np. z jakimś waletem z niższym kickerem... lub wyższym któremu dojdzie ale za to już nikt nie może.

Awatar użytkownika
genowaty
-#VIP
-#VIP

Postautor: genowaty » 08 mar 2013, 10:09

Wysokie bety za 2/3 3/4 czy 3/5 puli tu nie wchodzą w grę bo wtedy już wsuwam wszystko gdyż wynoszą one ponad połowę pozostałych mi żetonów i tu pytanie czy wsuwać wszystko czy dać jeszcze niski bet żeby jeszcze jakąś część od niego wyciągnąć bądź skusić go na 3beta.

Ja osobiście zagrałem za wszystko i dostałem sprawdzenie i wygrałem, tylko czy tak powinienem zagrywać na przyszłość?

Awatar użytkownika
mateuszek115
-#VIP
-#VIP

Postautor: mateuszek115 » 09 mar 2013, 13:44

genowaty, Ja różnie rozgrywam takie ręce. x/r na flopie jak dla mnie prawidłowy, dochodzi teraz turn tak jak napisali blank. Zastanówmy się z jakim zakresem kolo może sprawdził nasz rais na flopie. Jest to turniej z niskim wpisowym, więc obstawiłbym że trafił top parę z jakimś tam kickerem, może również dobierać do strita, ale raczej dla mnie mało realne;). Turn: ja rozgrywam tak na bardzo agresywnego gracza gram donk rais lub nawet czekam. Na unka zagrałbym tu dla value za 1/2 puli. Naprawdę jest mało układów które cię eliminują więc powinieneś grać tu raczej dla value.
genowaty pisze:Wysokie bety za 2/3 3/4 czy 3/5 puli tu nie wchodzą w grę bo wtedy już wsuwam wszystko gdyż wynoszą one ponad połowę pozostałych mi żetonów
- tu właśnie się zawsze zastanawiłem czy to dobry tok rozumowania. jeżeli chesz grac tu dla value powinienes zagrac po to żeby wyciągnąć jak najwięcej żetonów, czyli za powiedzmy 1/2 puli, bo skro gramy dla value to znaczy że uwżamy nasz układ za najmocniejszy, czyli tak czy siak wrzucamy na river, więc dla mnie to czy stanowi połowę czy nie to i tak będziesz chciał wrzucić wszystkie żetony. Chodzi mi tou o maxymalizację, a nie wyrzucenie pushem z rozdania twojgo przecwinika. Twój push miał na celu raczej wyrzucenie kolesia z puli, niż uzyskanie większej ilości żetonów

Awatar użytkownika
mefius
-#VIP
-#VIP

Postautor: mefius » 09 mar 2013, 14:34

mateuszek115 pisze:
genowaty pisze:Wysokie bety za 2/3 3/4 czy 3/5 puli tu nie wchodzą w grę bo wtedy już wsuwam wszystko gdyż wynoszą one ponad połowę pozostałych mi żetonów
- tu właśnie się zawsze zastanawiłem czy to dobry tok rozumowania. jeżeli chesz grac tu dla value powinienes zagrac po to żeby wyciągnąć jak najwięcej żetonów, czyli za powiedzmy 1/2 puli, bo skro gramy dla value to znaczy że uwżamy nasz układ za najmocniejszy, czyli tak czy siak wrzucamy na river, więc dla mnie to czy stanowi połowę czy nie to i tak będziesz chciał wrzucić wszystkie żetony. Chodzi mi tou o maxymalizację, a nie wyrzucenie pushem z rozdania twojgo przecwinika. Twój push miał na celu raczej wyrzucenie kolesia z puli, niż uzyskanie większej ilości żetonów

W tym przypadku 1/2 puli to absolutny maks, większych betów nie ma sensu tutaj stawiać. Jak pisałem preferowałbym 40%, może nawet 30%. Czasami zdarza się że że w odpowiedzi na mniejsze bety for value dostaniemy pusha for buff od słabych graczy, tutaj byłoby to całkiem możliwe.

gadek3
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: gadek3 » 05 cze 2013, 17:54

W jego rangu wg mnie sa Jx, QT, T8, A9 i rzeczywiscie 33,44 a moze nawet 99.
Na turnie grasz 1/3 i liczysz na push. Jak tylko callnie to i tak pushujesz river chyba, ze spadnie K, 8, 7, wtedy bym raczej tylko zaczekał

Wróć do „Sit'n Go multitable”