SnG HU Turbo 5$

Analizy rozdań poker teksas z gier heads up, 1 na 1. Cash, Sit'n Go, czy też finałowych gier turniejowych. Grasz w poker teksas? Wejdź!
Awatar użytkownika
Partyzant
-#aktywny
-#aktywny

SnG HU Turbo 5$

Postautor: Partyzant » 01 wrz 2013, 00:26

Sam początek także niewiele wiem o koleżce, ale te kilka minut gry na 10/20 pokazało by, żema jakieś pojęcie o grze. Jego gra różniła się od wszystkich rywali z jakimi dane mi było się zmierzyć grając przz ostatni tydzień hu sng na fiszowatym 888-brak-polskiej-licencji!. Nie pchał się ślepo w każde rozdanie jak inni, nie sprawdzał często moich podbić, samemu nie podbijając co ręk. Na boardzie również widać było rozwage i spokój w grze.

Na flopie zagrał check/raise, sprawdzam bo chyba nie pozostaje nic innego. Na turnie też raczej powinienem sprawdzić co też zrobiłem, bo dalej miałem asa choć ze słabym kickerem, a on równie dobrze mógł sobie zbierać do koloru, choć prezentował się lepiej niż inne fishe na ósemkach, więc czułem że może coś skrywać ciekawego, wyższego kickera z Asem lub jakiegoś seta może... Na riverze przykurwił już ostrego beta, więc myślę, że musiał mieć dobrze, jak nie mocnego Asa to jakiegoś seta, drawowanie do koloru ktorego i tak by nie trafil raczej nie wchodzi w gre po tym check/raise, no chyba, że pomyślał, żgram zwykłego cbeta, bo w sumie mogłem na flopie zagrać więcej niż za 65, ale bałem się, że spłosze go.

Ogólnie koleżka po tym rozdaniu dalej grał dobrego, spokojnego pokera i widać było, że gra na tych stawkach z jakimś tam już pojęciem. Po długiej ciekawej z obydwu stron grze udaje się go pokonać. Jak myślicie, co mógł trzymać na łapie? Może powinienem jednak pokusić się o sprawdznie? Jak to widziecie?

#Game No : 506370800
***** Cassava Hand History for Game 506370800 *****

$10/$20 Blinds No Limit Holdem - ***

Tournament #50662287 $5 + $0.30 - Table #1 (Real Money)

Seat 9 is the button
Total number of players : 2
Seat 4: asyrian2 ( $1,333 )
Seat 9: szerszolWSP ( $1,667 )
szerszolWSP posts small blind [$10]
asyrian2 posts big blind [$20]

** Dealing down cards **

Dealt to szerszolWSP [ Ah, 5s ]
szerszolWSP raises [$45]
asyrian2 calls [$35]

** Dealing flop ** [ 3s, 7c, As ]
asyrian2 checks
szerszolWSP bets [$65]
asyrian2 raises [$130]
szerszolWSP calls [$65]

** Dealing turn ** [ Th ]
asyrian2 bets [$225]
szerszolWSP calls [$225]

** Dealing river ** [ 3c ]
asyrian2 bets [$615]
szerszolWSP folds

** Summary **
asyrian2 did not show his hand
asyrian2 collected [ $820 ]

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 01 wrz 2013, 12:03

x/r na flopie to w większości masz seta TPTK. ja zrzucam się na turnie.

Awatar użytkownika
Ted Forester
-#VIP
-#VIP

Re: SnG HU Turbo 5$

Postautor: Ted Forester » 01 wrz 2013, 12:36

Partyzant pisze:... pokazało by, żema...

made my day :mrgreen:

Graj check back, bet bet.

W twoim rozdaniu masz fold na river. Jedyne co bijesz to flush draw, ale bardzo rzadko, jeśli w ogóle będzie to mieć. Jeszcze może czasem zesplitujesz ze słabym asem. W większości przypadków jesteś dead.

Wróć do „Heads up”