Mam panowie i panie pytanie.. mam nadzieje ze znajdzie sie ktos doswiadczony w tych sitkach i trochę mi podpowie.
Jak wiadomo na bossmedii trochę inne są stoly SH - 5 osobowe. Mam zamiar grać te za 3.30€ - 1msc -10,50 2msc -4,50 i teraz pytanie jak takie cudo grać?? początkową fazę jak w zwyklych DoNach? co dalej?
sng 5osobowe na bossmedii.. jak grac?
- polak13
- -#VIP

Te turnieje mają to do siebie że nie można grać pasywnie tylko zbierać żetony żeby zająć 1 miejsce.Na początku wiadomo zawsze 2 odpadnie i zostanie 3 ale potem są schody jak zostaje 2 a przeciwnik ma 4500 tys żetonów przewagi.Graj normalnie swoje byle nie pasywnie bo potem ciężko wygrać ale przy 3 stołach zawsze można 1 leciutko wygrać i być do przodu po np 50 sitkach.powodzenia..oczywiście zdarzają się przypadki że przeciwnik ma 2 buyiny przewagi a i jeszcze przegra ale to są już przypadki
-
pablo1972
- -#VIP

polak13 pisze:oczywiście zdarzają się przypadki że przeciwnik ma 2 buyiny przewagi a i jeszcze przegra ale to są już przypadki
Tutaj się z tobą nie zgodzę.
Często gracze z wysokim stackiem lekceważą shorta i wtedy łatwo jest się podwoić.
Dalej poddenerwowany takim obrotem sprawy zaczyna popełniać błędy i kończy poza kasą.
Gdy grałem na paradaise właśnie te sitki to zdecydowanie na początku tight i przynosiło to niezłe efekty.
- polak13
- -#VIP

Zależy tez od struktury trochę czy to turbo czy zwykły sng ale przeważnie jest tak że mniejszy stack jest stawiany na all inie i dużo zależy od pierwszego flipa.Ogólnie 5 osobowe sng to żadna polityka,najważniejsze dojść do hu a potem to już indywidualna sprawa każdego gracza czy gra agresywnie czy raczej czeka na monstera.
-
pablo1972
- -#VIP

-
sosek
- -#zwykly

- polak13
- -#VIP

-
tygrytron18
- -#aktywny

Wróć do „Strategia w turniejach pokerowych”