slow play i konsekwencje

Kącik wylanych łez. Miejsce w którym możesz opowiedzieć o swojej pechowej przegranej. Widoczne po 20+ postach.
pablo1972
-#VIP
-#VIP

slow play i konsekwencje

Postautor: pablo1972 » 15 lut 2009, 09:22

Nie wiem który to już raz, ale po raz kolejny sprawdziła się stara maksyma. Za każdym razem obiecuję sobie że więcej tego nie zrobię. Pewnie wystarczyło mocno zabetować na flopie i było by po sprawie. Chociaż koleś miał drawa do pokera i nie wiadomo jak by się zachował, ale tego nigdy się nie dowiem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Ted Forester
-#VIP
-#VIP

Postautor: Ted Forester » 15 lut 2009, 12:40

No jak były 2 kara to nie można slowplay'ować moim zdaniem. Ale tutaj tak jak napisałeś - miał draw do pokera, więc pewnie nawet jakbyś zabetował za pulę to by sprawdził.Mnie to najbardziej wkurza jak nie daję pot oddsów typkom, oni drawuja... i zawsze dostaną na river. Ostatnio kolesiowi brakowało Q do strita. Sprawdzał moje bety za pota i oczywiście na river został wynagrodzony :evil:

Awatar użytkownika
asape
-#VIP
-#VIP

Postautor: asape » 15 lut 2009, 12:54

Ja staram sie unikac takich sytuacji... Przy drawowym flopie i nutsie z mojej strony trzeba mocno uderzyc.. Nie mozna mu dac drawowac.. Dales mu darmowa karte.. Na turnie koles nie trafil i probowal Cie wybetowac, Ty tutaj tez tylko call, moim zdaniem raise bylby najlepszy... River- no tutaj to juz nic nie mogles zrobic :) Ja bym to inaczej zagral ;)

Altey
-#VIP
-#VIP

Postautor: Altey » 15 lut 2009, 13:08

Według mnie nawet gdyby betował, czy raisował na turnie to i tak rywal by zagrał. Miał draw do pokera, do koloru i do strita więc szansę były duże. Show play jest zawsze ryzykowny. Opłacił by się w tym przypadku gdyby na river spadła np. 3 karo, wtedy rywal all-in z kolorem a ty zgarniasz pule fullem. Nie udało się tym razem- trudno. Jedyny błąd na turnie mogłeś go jednak raisować

Awatar użytkownika
asape
-#VIP
-#VIP

Postautor: asape » 15 lut 2009, 13:12

suchyziom pisze:Jedyny błąd na turnie mogłeś go jednak raisować
... A uwazasz, ze czekanie po flopie bylo poprawne? Dla mnie to byl pierwszy blad..

Altey
-#VIP
-#VIP

Postautor: Altey » 15 lut 2009, 13:21

... A uwazasz, ze czekanie po flopie bylo poprawne? Dla mnie to byl pierwszy blad..

To znaczy, zależy na co ocenił rękę rywala. Chciał wyciągnąć jak najwięcej i przegrał. Myślę że poprawny był by bet 2xBB na flopie i czekać na reakcję rywala. Jeśli wejdzie to znaczy że musi mieć draw lub Top Pare. Podbicie na turnie oznaczało że labo coś ma i chce cie wciągnąć do gry, albo do czegoś drawuje i boi się że podbijesz o pulę, także tutaj raise.
Czy dało się to wygrać? Zależy od rywala, czy zrzucił by draw do pokera po flopie - wątpię.

phonik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: phonik » 15 lut 2009, 15:24

Prosta sprawa, nigdy nie slowplayuje sie seta na flopie z drawem - to zasada z ABC pokera. W wiekszosci przypadkow jesli przeciwnikowi nie spadnie szczesliwa karta na turnie to folduje na second barrel. Tu oczywiscie obowiazkowy cbet, bo masz flush draw na flopie.

pozdr

Pablo Muchettii
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pablo Muchettii » 15 lut 2009, 15:32

Na miejscu tego kolesia nawet bym po flopie sprawdziłbym twojego all in. Koles mial duze możliwości:)

pablo1972
-#VIP
-#VIP

Postautor: pablo1972 » 15 lut 2009, 19:22

Macie rację że źle to rozegrałem ale chęć wciągnięcia gościa w pułapkę była silniejsza. Po jego bet na turnie byłem pewien że ma jakąś parę lub dwie.

deadprez
-#VIP
-#VIP

Postautor: deadprez » 16 lut 2009, 09:12

ja OESD do pokera nie zrzucilbym nawet jakbys zagral allina :)
slowplay czasem jest dobry ale zawsze lepiej od razu budowac pule niz dawac dobierac

Awatar użytkownika
suchy176
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: suchy176 » 16 lut 2009, 12:52

Dokładnie lepiej od razu zabaetować i zorientować się co może mieć przeciwnik. Na turnie jakbyś mu poprawił mocno to sądzę, że by jednak sfoldował aczkolwiek kto wie... Czasami slowplay popłaca a czasami nie tym razem ostro się naciąłeś no ale taki jest poker, następnym razem będziesz wiedział, że lepiej coś zgarnąć niż nic nie zagarnąć i być w plecy eh... Pozdrawiam i powodzenia w dalszej grze...

Wróć do „Bad beats”