slow play i konsekwencje
-
pablo1972
- -#VIP

slow play i konsekwencje
Nie wiem który to już raz, ale po raz kolejny sprawdziła się stara maksyma. Za każdym razem obiecuję sobie że więcej tego nie zrobię. Pewnie wystarczyło mocno zabetować na flopie i było by po sprawie. Chociaż koleś miał drawa do pokera i nie wiadomo jak by się zachował, ale tego nigdy się nie dowiem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Ted Forester
- -#VIP

No jak były 2 kara to nie można slowplay'ować moim zdaniem. Ale tutaj tak jak napisałeś - miał draw do pokera, więc pewnie nawet jakbyś zabetował za pulę to by sprawdził.Mnie to najbardziej wkurza jak nie daję pot oddsów typkom, oni drawuja... i zawsze dostaną na river. Ostatnio kolesiowi brakowało Q do strita. Sprawdzał moje bety za pota i oczywiście na river został wynagrodzony 
- asape
- -#VIP

Ja staram sie unikac takich sytuacji... Przy drawowym flopie i nutsie z mojej strony trzeba mocno uderzyc.. Nie mozna mu dac drawowac.. Dales mu darmowa karte.. Na turnie koles nie trafil i probowal Cie wybetowac, Ty tutaj tez tylko call, moim zdaniem raise bylby najlepszy... River- no tutaj to juz nic nie mogles zrobic
Ja bym to inaczej zagral 

-
Altey
- -#VIP

Według mnie nawet gdyby betował, czy raisował na turnie to i tak rywal by zagrał. Miał draw do pokera, do koloru i do strita więc szansę były duże. Show play jest zawsze ryzykowny. Opłacił by się w tym przypadku gdyby na river spadła np. 3 karo, wtedy rywal all-in z kolorem a ty zgarniasz pule fullem. Nie udało się tym razem- trudno. Jedyny błąd na turnie mogłeś go jednak raisować
- asape
- -#VIP

-
Altey
- -#VIP

... A uwazasz, ze czekanie po flopie bylo poprawne? Dla mnie to byl pierwszy blad..
To znaczy, zależy na co ocenił rękę rywala. Chciał wyciągnąć jak najwięcej i przegrał. Myślę że poprawny był by bet 2xBB na flopie i czekać na reakcję rywala. Jeśli wejdzie to znaczy że musi mieć draw lub Top Pare. Podbicie na turnie oznaczało że labo coś ma i chce cie wciągnąć do gry, albo do czegoś drawuje i boi się że podbijesz o pulę, także tutaj raise.
Czy dało się to wygrać? Zależy od rywala, czy zrzucił by draw do pokera po flopie - wątpię.
-
phonik
- -#aktywny

-
Pablo Muchettii
- -#VIP

-
pablo1972
- -#VIP

-
deadprez
- -#VIP

- suchy176
- -#pretendent

Dokładnie lepiej od razu zabaetować i zorientować się co może mieć przeciwnik. Na turnie jakbyś mu poprawił mocno to sądzę, że by jednak sfoldował aczkolwiek kto wie... Czasami slowplay popłaca a czasami nie tym razem ostro się naciąłeś no ale taki jest poker, następnym razem będziesz wiedział, że lepiej coś zgarnąć niż nic nie zagarnąć i być w plecy eh... Pozdrawiam i powodzenia w dalszej grze...