[sit][NL][1$]skompletowany niski kolor

Analizy rozdań poker teksas z gier heads up, 1 na 1. Cash, Sit'n Go, czy też finałowych gier turniejowych. Grasz w poker teksas? Wejdź!
Awatar użytkownika
Katowice
-#aktywny
-#aktywny

[sit][NL][1$]skompletowany niski kolor

Postautor: Katowice » 23 gru 2009, 23:43

fulltilt-brak-polskiej-licencji! Poker Game #17035705659: $1 + $0.10 Heads Up Sit & Go (127296404), Table 1 - 15/30 - No Limit Hold'em - 16:44:39 ET - 2009/12/23

Miejsce 1: kosa1964 (1,820)
Miejsce 2: schildi8 (1,180)

kosa1964 wpłaca mały blind w wysokości 15
schildi8 wpłaca duży blind w wysokości 30
Żeton rozdającego jest na miejscu #1

*** KARTY ZAKRYTE ***
Rozdano do kosa1964 :8h :2h
kosa1964 podnosi do 90
schildi8 sprawdza 60

*** FLOP *** :3s :3c :Jh
schildi8 czeka
kosa1964 czeka

*** TURN *** :3s :3c :Jh :Ah
schildi8 czeka
kosa1964 czeka

*** RIVER *** :3s :3c :Jh :Ah :4h
schildi8 czeka
kosa1964 stawia 180
schildi8 podnosi do 720

I tutaj rodzi się pytanie. Jakbyście postąpili? Call, reaise lub fold? Niby mam kolor, tylko bardzo słaby. O rywalu z wcześniejszych rozdań wiedziałem, że mogę spodziewać się wszystkiego - grał po prostu jak chciał. Przed flopem zrobiłem podbicie 3BB licząc, że zrzuci pre-flop co mu się zdarzało wcześniej. Nie zrzucił więc wszedłem z slabą ręką do gry. Jako, że potem nie było praktycznie żadnej akcji, to checkowałem. Gdyby w jakimkolwiek momencie zagrał nawet lekki reaise, to bym zrzucił. Potem przyszło serduszko na riverze i zdecydowałem się podbić o pulę. Zaskoczył mnie jednak dość mocny re-raise. Tylko, że u tego gracza nie oznaczało to kompletnie nic. Ba jego zagranie nawet było dość logiczne, bo wcześniej też grałem i blefowałem na riverze (kilka razy mnie sprawdził, kilka razy przegrał).

Napiszcie jakbyście zagrali, a ja jutro napiszę jak ja zagrałem.

Jah
-#VIP
-#VIP

Postautor: Jah » 24 gru 2009, 09:26

Moim zdaniem powinienes po flopie zagrac c-bet. Zeby wiedziec na czym stoisz. Bo gosciu rownie dobrze moze miec fulla i gra slowplay. Takie czekanie to nic dobrego. Co zrobic na river ? Naprawde nie wiem. Przez brak informacji nie mam pojecia co bym zrobil. Sugerujac sie stawkami -> re-raise.

samol
-#VIP
-#VIP

Postautor: samol » 24 gru 2009, 11:24

Ja nie rozumiem Twojej taktyki. Podbijasz ze smieciowa karta preflop, aby zgarnac 30 zetonow? Jesli przeciwnik nie agresywny scalluj i zobacz co przyniesie flop. Na pierwszych lvl blindow fajnie jest grac troche tight, by przy niskich pulach obserwowac zachowanie przeciwnika.
Na flopie, gdzie jest duza szansa, ze przeciwnik nic nie ma czekasz zamiast zrobic cbeta. Przeciwnik czeka na turnie. Walet i as dobre karty. Swoim podbiciem PF mogles reprezentowac, ktoras z nich. Wiec tu tez moglbys sprobowac zgarnac pule. Przeciwnik mogl przecierz sprawdzic Ciebie z jakimis srednimi connectorami, pocketem itd.
Trafiasz niski kolor i robisz bet pot, ktory wyglada jak blef. Przeciwnik mogl przebic z niczym. Ja bym zabetował o pol potu ewentualnie 2/3 w zaleznosci od tego jak czesto przeciwnik callowal river. W razie przebicia staje sie ono jednoczesnie duzo mniejsze i latwiej jest wtedy sprawdzic :)

Awatar użytkownika
Katowice
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Katowice » 24 gru 2009, 12:42

Zrobiłem call i ostatecznie wygrałem (koncówka rozdania niżej). Rzeczywiście jak patrzę na to dłużej, to rozegrałem to okropnie (choć rywal chyba jeszcze gorzej). Dobrze, że są tutaj takie tematy - chyba zacznę z tego częściej korzystać, bo wtedy rzeczywiście wychodzą błędy.

kosa1964 sprawdza 540

*** ODKRYWANIE ***
schildi8 pokazuje :Qs :Kd para Trójki
kosa1964 pokazuje :8h :2h kolor, Ace najwyższa
kosa1964 wygrywa pulę (1,620) z: kolor, Ace najwyższa

*** PODSUMOWANIE ***
Pula całkowita 1,620 | Wejściówka 0
Stół: :3s :3c :Jh :Ah :4h
Miejsce 1: kosa1964 (mały blind) pokazał :8h :2h i wygrał (1,620) z kolor, Ace najwyższa
Miejsce 2: schildi8 (duży blind) pokazał :Qs :Kd i przegrał z para Trójki

Wróć do „Heads up”