SH NL40 A4s

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 5-6 osobowych.
Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

SH NL40 A4s

Postautor: alekspolak1 » 27 lis 2010, 00:24

Przeciwnik ze statsami na poziomie
50/25
3bet z SB 20%,
steel 50% SB...

Ciezko mi go naprawde okreslic na cokolwiek, wiem jedno po jego grze bylo widac ze plasuje sie w tych graczy grajacych typowo stackiem i dlatego tu daje do analizy jedno rozdanie z nim gdzie na flopie mam powazna decyzje. W puli moze nie jest z byt wiele ale ostatnio baczna uwage zwracam na takie pule bo tak naprawde one sa najwazniejsze i na nich najwiecej sie zarabia... Prosze o jakiekolwiek wasze zdanie na ten temat, foldowac ? pushowac ? callowac ?

***** Hand History for Game 3641910411 ***** (Prima)
$40.00 USD NL Texas Hold'em - Thursday, November 25, 08:55:27 ET 2010
Table Adriatic (Real Money)
Seat 2 is the button
Seat 1: kanatiivad ( $25.93 USD )
Seat 2: BobSh0o ( $85.81 USD )
Seat 3: jkbenno ( $24.10 USD )
Seat 5: pitak0 ( $46.45 USD )
Seat 6: chacha782 ( $31.21 USD )
jkbenno posts small blind [$0.20 USD].
pitak0 posts big blind [$0.40 USD].
Dealt to pitak0 [ :4c :Ac ]
chacha782 folds
kanatiivad folds
BobSh0o folds
jkbenno calls [$0.20 USD]
pitak0 raises [$1.20 USD]
jkbenno raises [$2.40 USD]
pitak0 calls [$1.20 USD]
** Dealing Flop ** [ :Ah , :3c , :Td ]
jkbenno bets [$5.60 USD]
Moj ruch: co wg was powinienem zrobic ?

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 27 lis 2010, 00:26

Był to rozdanie z mojego bloga a wiec wrzuce odrazu 2 analizy graczy.

Ted Forester,

Ted Forester pisze:Co do rozdania to są tu 2 opcje - nigdy fold. Jeśli jest agresywny (najlepiej jak masz jeszcze jakąś historię z nim) to możesz zagrać mały raise, żeby wyindukować blef (dobry board do grania 3bet blefów, ponieważ mało graczy raisuje tutaj jakiś dobry układ). Jeśli nie jest zdolny do takich blefów to call.

Edit jeśli gram raise to zawsze call.

piotrek_nowy

piotrek_nowy pisze:Raise mi sie wogole nie podoba, Blefy to mozesz indukowac od ogarniajacych graczy, a nie od donka ktory patrzy w swoje karty, patrzy na board i gra. Zreszta jak potuje flopa, to bardzo czesto potuje turn potuje river i efekt masz taki sam, czyli wszystkie pieniadze ida na srodek. A przy okazji nie wyrzucasz total aira.

Izolacja pre bardzo ok, tyle ze ten minraise juz wyglada bardzo niefajnie. Ja tam z reguly widze naprawde mega dobre rece u fisha, takze najlepsze na co mozesz liczyc to to ze ma pare i przestraszyl sie asa - stad jego pot bet aby wyindukowac fold equity na Ciebie (troche to pokrecone ale duzo graczy tak mysli), Tak czy inaczej z parami na turn juz moze mocno zwolnic, ale niekonieczni, a asa bedzie pot betowac do konca.

Tutaj liczy sie historia, jak rozgrywal inne pule, czy zdarzalo mu sie limp/raisowac i co tam na showdownie pokazywal itp. Na unk fisha ja to zrzucam, albo call flop i patrzymy co sie dzieje na turn/river.

Czekam na dalsze analizy jutro pod wieczor napisze jak to rozegralem i czemu.

Awatar użytkownika
Ted Forester
-#VIP
-#VIP

Postautor: Ted Forester » 27 lis 2010, 00:47

Jeszcze raz ja ;) Wczoraj źle spojrzałem na to rozdanie i kompletnie pomyliłem pozycje oraz nie zobaczyłem jaki stack ma przeciwnik ;)

Ja gram tutaj call na flopie i dalej w zależności od jego statystyk i Twoich readów calldown lub fold.

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 28 lis 2010, 15:11

Ok jak widać nikt wiecej sie nie wypowie...

Co do tego rozdania poszedlem droga myszlenia jak opisales tutaj piotrek.
piotrek_nowy pisze:najlepsze na co mozesz liczyc to to ze ma pare i przestraszyl sie asa - stad jego pot bet aby wyindukowac fold equity na Ciebie (troche to pokrecone ale duzo graczy tak mysli)]

Spotykam się bardzo czesto tu na ladbrokes-brak-polskiej-licencji! NL40 z takimi zagraniami od srednich przeciwnikow ktorzy gdy majac pre flop znakomita reke w ich mniemaniu tyu KK-JJ nie potrafia odpuscic pozniej na flopie gdy wypada As i dodatkowo chca na mnie zmusic fold jezeli mam tylko slabego Asa. A więc wali o pulę, jezeli nie mam Asa no to wiadomo ze folduje bo w tym przypadku do niczego mi sie nie oplaca drawowac. Ale ze mialem Asa to zagralem to tak:

***** Hand History for Game 3641910411 ***** (Prima)
$40.00 USD NL Texas Hold'em - Thursday, November 25, 08:55:27 ET 2010
Table Adriatic (Real Money)
Seat 2 is the button
Seat 1: kanatiivad ( $25.93 USD )
Seat 2: BobSh0o ( $85.81 USD )
Seat 3: jkbenno ( $24.10 USD )
Seat 5: pitak0 ( $46.45 USD )
Seat 6: chacha782 ( $31.21 USD )
jkbenno posts small blind [$0.20 USD].
pitak0 posts big blind [$0.40 USD].
Dealt to pitak0 [ :4c :Ac ]
chacha782 folds
kanatiivad folds
BobSh0o folds
jkbenno calls [$0.20 USD]
pitak0 raises [$1.20 USD]
jkbenno raises [$2.40 USD]
pitak0 calls [$1.20 USD]
** Dealing Flop ** [ :Ah, :3c, :Td ]
jkbenno bets [$5.60 USD]
pitak0 raises [$22.40 USD]
jkbenno folds
pitak0 wins $32.76 USD from main pot

Stawialem na to ze ma KK-JJ ale nie mialem jakos pewnosci na 100% ani ochoty sie z nim bawic, zagralem bet pokrywajacy jego all ina zeby nie musiec juz w tym rozdaniu podejmowac decyzji a w razie jego blefu na flopie miec spokoj i nie musiec sie martwic ze cos trafi bo mu na to pozwolilem, bo rowniez mozliwosc karty stylu TJ byla znajac tych srednich graczy.

Awatar użytkownika
Ted Forester
-#VIP
-#VIP

Postautor: Ted Forester » 28 lis 2010, 15:25

alekspolak1 pisze:Stawialem na to ze ma KK-JJ ale nie mialem jakos pewnosci na 100% ani ochoty sie z nim bawic, zagralem bet pokrywajacy jego all ina zeby nie musiec juz w tym rozdaniu podejmowac decyzji a w razie jego blefu na flopie miec spokoj i nie musiec sie martwic ze cos trafi bo mu na to pozwolilem, bo rowniez mozliwosc karty stylu TJ byla znajac tych srednich graczy.

Jeśli on ma KK-JJ, parę typu TJ, lub air (gdzie najlepszy air to jakieś KQ) to ile ma outów? Max 5. Totalnie bez sensu jest tutaj stawiać go na allinie. Grasz call i na turnie albo sam Ci wrzuca stacka, albo czeka i betujesz tak, żeby się wypłacił. Nawet jeśli zagra check/fold turn to masz takie equity przeciwko niemu, że opłaca się dać mu szansę na blef.

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 28 lis 2010, 15:35

Ted Forester pisze:Jeśli on ma KK-JJ, parę typu TJ, lub air (gdzie najlepszy air to jakieś KQ) to ile ma outów? Max 5. Totalnie bez sensu jest tutaj stawiać go na allinie. Grasz call i na turnie albo sam Ci wrzuca stacka, albo czeka i betujesz tak, żeby się wypłacił. Nawet jeśli zagra check/fold turn to masz takie equity przeciwko niemu, że opłaca się dać mu szansę na blef.

Wiem tyle ze sa sytuacje w ktorych sie czuje pewny i takie w ktorych sie czuje nikomfortowo. W tej akurat czulem sie nie komfortowo, bylem po ostrym downswingu i jest sie wtedy troche bardziej bojazliwy niz normalnie, a wiec postanowilem przekazac caly ciezar decyzji na niego. Nie wiem czy jak ja bym mial sprawdzic all ina nie mialbym wiekszych watpliwosci, przez moja oslabiona psychike...

Zgadzam sie w 100% ze moge dac call i dac mu pobawic sie na turnie, ale poprostu nie mialem do tego glowy.

Wróć do „Cash short handed”