set z flopa w końcowej fazie turnieju...

Kącik wylanych łez. Miejsce w którym możesz opowiedzieć o swojej pechowej przegranej. Widoczne po 20+ postach.
Kasandrito
-#aktywny
-#aktywny

set z flopa w końcowej fazie turnieju...

Postautor: Kasandrito » 25 lis 2009, 01:02

nie czytam tego działu, pierwszy raz się tutaj wpisuje, nigdy szczególnie nie psioczyłem na badbeaty, ale ostatnie 1,5 tyg. wypompowały mnie psychicznie (nie wiem jakim cudem nie jestem mimo wszystko na minus... ale jak pomyślę ile byłbym do przodu)

kolejne z dziś:

** Hand # 2981953586 starting - 2009-11-25 00:34:47
** €2,500 GUARANTEED[3209705]:Table 35 [Multi Table Hold'em] (1,000|2,000 NL - MTT) Real Money

coudoux13 sitting in seat 2 with 82915.72
dedubi sitting in seat 3 with 88238.84[Dealer]
higgy555 sitting in seat 4 with 36314.64
djoulone sitting in seat 5 with 98570.00
jimmytoon sitting in seat 6 with 35275.00
Binos sitting in seat 7 with 12536.00
HOPSTERx sitting in seat 8 with 32405.00
queballl sitting in seat 9 with 11910.00
TheBluffPL sitting in seat 10 with 18525.00
higgy555 ante'd - 100.00
djoulone ante'd - 100.00
jimmytoon ante'd - 100.00
Binos ante'd - 100.00
HOPSTERx ante'd - 100.00
queballl ante'd - 100.00
TheBluffPL ante'd - 100.00
coudoux13 ante'd - 100.00
dedubi ante'd - 100.00
higgy555 posted the small blind - 500.00
djoulone posted the big blind - 1000.00

** Dealing cards to TheBluffPL: 2c, 2d
jimmytoon folded
Binos folded
HOPSTERx folded
queballl folded
TheBluffPL raised to 2425.00
coudoux13 folded
dedubi called - 2425.00
higgy555 folded
djoulone called - 2425.00

** Dealing the flop: Jd, 2h, Qs
djoulone checked
TheBluffPL checked
dedubi bet - 4337.50
djoulone folded
TheBluffPL called - 4337.50

** Dealing the turn: 10h
TheBluffPL checked
dedubi bet - 8675.00
TheBluffPL went all-in - 11662.50
dedubi called - 11662.50
dedubi shows: Qh, 7h

** Dealing the river: 5h
dedubi wins 40675.00 from the main pot

czy zrobiłem coś źle? czy skończyłoby się inaczej?
przez długi czas grałem idealnie, niesprawdzane blefy, resteale ze śmieciami, cały czas stack na TOP10, potem straciłem internet na 15 minut i trochę mnie to wyprowadziło z równowagi, zadzwoniłem do kumpla, żeby dokończył za mnie i 3 razy wpisał złe hasło, odzyskałem połączenie i zadzwoniłem na 24h infolinie i hasło odzyskałem, ale byłem już kompletnie wybity z rytmu i straciłem parę tysięcy...

czy mogłem tego uniknąć?
za mocno :/

Destro
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Destro » 25 lis 2009, 01:31

Ja bym to rozegral agresywniej na flopie. Po jego becie 4337.50 wrzucam allin. To chyba jedyna szansa, zeby gosc zrzucil.

samol
-#VIP
-#VIP

Postautor: samol » 25 lis 2009, 01:38

To jest fold preflop. Masz niewystarczajace implied odds, by grac z ta reka i do tego bez pozycji.

zdzisio
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: zdzisio » 25 lis 2009, 11:19

Nie ma informacji jak daleko jestes w turnieju, czy to środek turka, bubble, albo okolice, czy może już jesteś w ITM i jaki jest twój cel FT czy ITM i stamtąd chcesz atakować na FT.

Walczysz z big stackiem czyli zakładasz, że może sprawdzić twojego AI - on na tym nie ucierpi wiele a ty owszem. Preflop kiepsko call od 2 graczy jedynie set może cię uratować. Flop trafiasz wyśmienity - masz tu 94% na wygraną i do tego twój przeciwnik ma top pare - o czym nie wiesz rzecz jasna, ale co pozwoli ci na zgarnięcie kasy a nawet podwojenie czyli sytuacja pomyślna imo;
Jedyne czego bym się obawiał to jego OESD który może cię pobić, oczywiście bije cię też ewentualny trpis J lub Q, ale na to bym nie patrzył; AK JJ ani QQ nie ma ze względu na 0 akcji preflop, jeśli ma 9To lub 9Ts to jest ryzyko zrobienia strita lub nawet flusha które cie biją, zaś każda inna ręka jest mocno w tyle; W tym miejscu zastanawiasz się co chcesz osiągnąć - czy chcesz wyciągnąć ile się da na tej ręce i betujesz powoli czy dajesz AI aby odepchnąć kolesia ewentualnie zostać sprawdzony z bdb ręką;
Raczej zrobiłbym tu podobnie do ciebie gdyż z tą ręką czułbym się na tyle komfortowo, że byłbym gotów zaryzykować na niej turniej w celu podwojenia, chyba że masz reada na tego gościa i wiesz, że ze swoim stackiem sprawdza agresywne małe stacki to AI na flopie
Na pytanie czy mogłeś tego uniknąć można postawić dwojaką odpowiedź:
- możliwe, że mogłeś go odepchnąć AI na flopie najlepiej jeszcze przed jego akcją
- nie mogłeś bo nie wybierasz kart spadających na stół i o ile preflop był coinflip o tyle po flopie miałeś super rękę z 94% szans wygranej

Jak dla mnie dobrze rozegrane gdyż set vs 1 oponent przy praktycznie nieskoordynowanym stole jest bdb ręką; Cóż czasem ktoś złapie backdoor flushdrawa i życzę ci żebyś następnym razem był to ty :)

A co do rozłączenia netu też tego nienawidzęc MaSaKrA! btw jak twój kumpel mógł 3x wpisać złe hasło lol

aha powiedz mi jeszcze jakie znaczenie miał twój AI na turnie jak wiadomo było że on nie zrzuci i river musi spaść?

Kasandrito
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kasandrito » 25 lis 2009, 12:52

Destro pisze:Ja bym to rozegral agresywniej na flopie. Po jego becie 4337.50 wrzucam allin. To chyba jedyna szansa, zeby gosc zrzucil.

gość dość agresywny i lubił grać z marginalnymi rękami, więc byłem pewien, że po flopie mam ponad 80%, a nawet 90%, na pewno nie stawiałem go na OESD, bo te rozgrywał pasywniej. na takim flopie myślałem o wciągnięciu go, a nie o wyrzuceniu ;) (wziąłem nawet czas po jego becie na flopie)

samol ->
na bezrybiu i rak ryba :) wcześniej zrzucałem 88 i 99 po overbetach preflop, poza tym w tym turnieju wcześniej dwa razy złapałem seta 22, więc zadziałał efekt placebo ;)

zdzisio ->
byłem już w kasie, turek na 594 osoby, płatne 60 miejsc, akcja działa się jak zostało 35, a ja miałem dwudziesty któryś stack. gram tylko o zwycięstwo oczywiście (750e, więc całkiem nieźle).

co do hasła to z mojej winy, bo sądziłem, że jest inne - logowałem się do softu na innym komputerze u siebie w domu i hasła zapomniałem, więc wysłali mi jakieś losowe :) i zrobiłem auto-login.

co do OESD to jak napisałem wyżej wykluczyłem to po jego akcji na flopie.
co do Twojego ostatniego pytania - nie rozumiem, co miałem dać call i zostawić sobie 3k? :)

specjalnie wziąłem czas na flopie i myślałem z 20 sekund, żeby poczuł się jeszcze mocniejszy, all in po turnie jest tutaj automatyczny, chociaż generalnie jak już trapuje to turna nie rozgrywam tak pasywnie jak tutaj tylko biję, choć myślę, że w tym przypadku by i tak nie zrzucił, w końcu złapał flush draw.

Awatar użytkownika
zielony0528
-#VIP
-#VIP

Postautor: zielony0528 » 25 lis 2009, 13:45

Ja przy takim flopie z setem po becie przeciwnika od razu trzeba bylo dawac raise.
Nawet jakby dal call.To juz by wiedzial ze masz mocno.
I turn strasznie niebezpieczny dlatego ja setow nie gram metoda slowplay.
On obstawil Cie pewnie maks na jakas pare bo tylko dales call na flopie wiec postanowil uderzyc mocno na turnie zeby Cie wyblefowac a jak sie nie uda zawsze mysli mam top pair i draw do koloru.
Ten turn jest tragiczny ja bylbym w stanie zrzucic tego seta na turnie.
Bylo trzeba bic raise na flopie to pewne no a ze akurat przyfracil ladnie co poradzic losowosc.

Ja nie twierdze ze zagrales zle.Na ak bym go nie obstawil bo na bank dalby re-raise na twoj raise na PF.
Predzej jakies dwie pary albo 98.
Ale poprstu nie pokazeles mu swojej sily.Chcial Cie wyblefowac na turnie dlaczego?
Bo czul sie pewny dlatego tego sprobowal.
Jakbys pokazal mu swoja sile raisem na flopie nawet jakby dal call na flopie przy all-inie na Twoim turnie byla by zrzutka.
Ostatnio zmieniony 25 lis 2009, 15:45 przez zielony0528, łącznie zmieniany 1 raz.

Kasandrito
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kasandrito » 25 lis 2009, 15:07

jak już wspominałem gość nie rozgrywał agresywnie OESD ani gutshotów, więc dlaczego zrzuciłbyś seta na tym flopie? zostałoby mi jakieś 10-11 BB.

wystarczy, że zrzuciłem w tym turku QJ na flopie QJT po becie i raisie przede mną, grając tak asekuracyjnie i zrzucając seta na turnie zostawiając sobie jakieś resztki nie mam czego szukać w turniejach.

Awatar użytkownika
zielony0528
-#VIP
-#VIP

Postautor: zielony0528 » 25 lis 2009, 15:33

TheBluffPL pisze:jak już wspominałem gość nie rozgrywał agresywnie OESD ani gutshotów

Nigdy nie mow Nigdy :mrgreen:
TheBluffPL pisze:dlaczego zrzuciłbyś seta na tym flopie

na turnie moglbym zrzucic.Na flopie jest raise oczywisty.
TheBluffPL pisze:zostałoby mi jakieś 10-11 BB.

hehehe mowisz ze masz malo BB to co Ty robisz z tymi 22 z middle position?Rozumeim z Sb ,BB.
4 graczy przed Toba raise 1,5 BB i ratuje Cie tylko 2 na flopie.I tak ladnie ja zlapales.

Jakbys dal raise albo all-in na flopie on by to zrzucil.
Ten bet jego wskazuje ze chcial lekko zabrac pule z top para.A Ty nie pokazales mu ze masz sile.

Ja nie mowie ze zle zagrales.Nie obstawialem go na ak bo jakby je mail to bys dostal re-raise na PF.Predzej 98s moglby miec.
Sprobowal Cie on wyblefowac dlaczego?
Bo czul sie na tyle pewny nie pokazales mu swojej sily.Jakbys dal raise na flopie nawet przy jego call, na turnie przy Twoim all-in dalby zrzutke.
A tak blefowal czesciowo no i ta czesc akurat mu doszla.

Kasandrito
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kasandrito » 25 lis 2009, 17:19

ja i tak nie rozumiem dlaczego miałbyś zrzucać seta na takim turnie mając na uwadze głębokość stacków, a w zasadzie braku tejże głębokości ;) zbyt duża zachowawczość moim zdaniem i w następstwie zdawanie się na najbardziej prawdopodobny rzut monetą w którymś z kolejnych rozdań.

zostaje Ci 10 BB, a Ty zrzucasz, bo rywal na pewno dozbierał do strita. no, ale mniejsza z tym

Sprobowal Cie on wyblefowac dlaczego?
Bo czul sie na tyle pewny nie pokazales mu swojej sily.Jakbys dal raise na flopie nawet przy jego call, na turnie przy Twoim all-in dalby zrzutke.

zgodzę się, że board nie był na tyle przyjazny, żeby tutaj slowplayować, jak sądzę zagrałem tak, bo nie odzyskałem jeszcze koncentracji po tym zerwaniu neta. zresztą w jednym z pierwszych rozdań będąc na BB po miniraisie z cuttoffa postanowiłem restealować z 86s, a koleś akurat miał AKo, więc coś było nie tak z koncentracją :)

jeszcze jedna uwaga - jaki raise po flopie? tutaj bierzemy pod uwagę albo call i pokazywanie "słabości" albo all in, na all ina miałby do dorzucenia 16BB, czy by się skusił? tego się nie dowiem.
gdybym zagrał jakiegoś miniraise'a to pewnie by dorzucił, no a po turn miał do tego draw do koloru, więc 5-6 BB na pewno by dorzucił.

także rzeczywiście jedynym rozwiązaniem jest tutaj all in na flopie, pytanie tylko czy wyrzuciłby tę top parę, w końcu to jest turniej za 5 euro, a nie 5 555.

zdzisio
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: zdzisio » 25 lis 2009, 22:27

Jak dla mnie w tej fazie turnieju z twoim stackiem o ile można dyskutować o wejściu/słabym rise - ja nie jestem pewien czy grałbym 22 to zależy od stołu, ale raczej nie, o tyle od flopa z tą ręką byłeś już praktycznie pewien, że rozegrasz ją do końca inaczej zostajesz z małym stakiem i czaisz się na rozsądną rękę nie mając na to za dużo czasu a czy uda ci się znaleźć lepszą okazję niż set - ciężko powiedzieć to raczej wymagałoby dużego fuksa
Tym bardziej jeżeli nie stawiasz przeciwnika na oesd to już chyba nie ma ręki która może ci realnie zagrozić no bo jaka? QJ - 4 outy nie ma co się jej obawiać, para Q lub J - 3 outy na tripa też nie biorę pod uwagę szczególnie w tej fazie gry;
Po turnie gdybyś, kiedy to mogłeś ewentualnie zacząć się obawiać strita lub drowa do niego, zrzucił rękę został byś na niewesołym szorcie i dużej presji do ataku mając raczej gorszą rękę niż teraz takie moje wrażenie

jak dla mnie tutaj wóz albo przewóz, (tym bardziej że jesteś ITM) jeśli celujesz w FT a set przeciwko agresywnemu graczowi to bdb ręka; rozegrałbym podobnie czyli wyciągamy ile się da i mamy nadzieje, że nie trafi małooutowca; nie da się dojść do wysokich miejsc grając tylko ręce w których jesteś wielkim faworytem przez cały czas tym razem to on mocno ryzykował, ale na twoje niestety udało mu się

Wróć do „Bad beats”