Dział dla graczy rozpoczynających przygodę z pokerem. Tu poznasz zasady pokera oraz możesz zadać choćby najbanalniejsze pytanie.
-
kocur
- -#zwykly

Postautor: kocur » 22 mar 2013, 14:37
Witajcie!
Głupie pytanie może i zadam, ale chcę się upewnić.
Wchodzi SB(5$) i BB(10$), idą karty. Po rozdaniu kolejni gracze po blindach wchodzą po 10$ czyli równają do BB. I teraz moje pytanie. Przychodzi kolej na wejście gracza który jest na SB to ten gracz wrzuca wtedy 5$ zeby wyrównać do 10$ czy musi wejść za 10$?
Moim zdaniem powinien wejść za 10$ ale nie chce odpowiadać sam sobie na to pytanie bo nie jestem pewien.
Zadam w sumie jeszcze jedno pytanie, teraz mi przyszło do głowy. Czy można się podbijać(licytować) w nieskończoność?
Pozdrawiam!
-
MrGordon
- LEGENDA

Postautor: MrGordon » 22 mar 2013, 14:45
1. SB wtedy jedynie wyrównuje do 10, czyli dorzuca 5.
2. Można tak do allina jednego z graczy robić.

-
kocur
- -#zwykly

Postautor: kocur » 22 mar 2013, 14:50
Super! Dzięki za pomoc!
-
lion_victor
- -#VIP

Postautor: lion_victor » 22 mar 2013, 15:17
Izba celna jak nic... Marna prowokacja marnego funkcjonariusza...
-
kocur
- -#zwykly

Postautor: kocur » 22 mar 2013, 15:22
Dobry żarcik. Ale proszę mnie nie obrażać

. Z resztą już odpowiedź na pytanie została napisana, więc po co nabijanie postów?
-
lion_victor
- -#VIP

Postautor: lion_victor » 22 mar 2013, 15:45
Tak, tak... Wy tam w Gorzowie potraficie się wbić na turniej i narobić Sajgonu pokerzystom. Duży lament był po umorzeniu postępowania?
-
kocur
- -#zwykly

Postautor: kocur » 22 mar 2013, 15:53
Nie rozumiem o co Ci chodzi. Ale jestem razem z Tobą!
Wróć do „Podstawy pokera”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości
Kopiowanie calosci lub fragmentow bez pisemnej zgody zabronione. Strona jest kierowana do uzytkownikow polskojezycznych zamieszkalych w krajach, w ktorych korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Wiadomosci prezentowane w serwisie sa dozwolone wylacznie dla osob podlegajacych jurysdykcjom prawnym, w ktorych uczestnictwo w grach pokerowych online jest legalne. Korzystajac z serwisu, uzytkownik deklaruje wobec administratora, ze uczestnictwo w grach pokerowych online jest w jego jurysdykcji dozwolona i ponosi pelna odpowiedzialnosc za prawdziwosc zlozonego przez siebie oswiadczenia.
Na terytorium Polski poker online moga oferowac jedynie te podmioty, ktore posiadaja zezwolenie Ministra Finansow.
Gra w pokera u operatorow, ktorzy nie posiadaja licencji Ministerstwa Finansow jest zabroniona i grozi konsekwencjami prawnymi. Serwis jest przeznaczony tylko dla osob, ktore ukonczyly 18 lat. Korzystajac z serwisu, uzytkownik potwierdza, ze ma ukonczone 18 lat.