samol - cash games

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
samol
-#VIP
-#VIP

Postautor: samol » 10 mar 2011, 21:44

Elegancko działa Table Ninja :) Grałem 15-18 stołów.
Przy 15 czuję taką samą dynamikę. Na 18, niby sit outów nie łapię, ale wiem, że nie zauważam wszystkich spotów gdzie mógłbym wyciągnąć extra value. Więc chyba pozostanę przy 15 ;)
No i jeszcze jedna kwestia...
Dziś kolejne 7BI poniżej EV....
No skaczę poprostu KURWA z radości.....

Dodaje wykres z marca...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

samol
-#VIP
-#VIP

Postautor: samol » 15 mar 2011, 00:44

Muszę pochwalić się pewnym valuebetem hahaha

PokerStars-nielegalny-w-PL! Game #59212940182: Hold'em No Limit ($0.02/$0.05 USD) - 2011/03/15 0:25:43 CET [2011/03/14 19:25:43 ET]
Table 'Philia VIII' 6-max Seat #1 is the button
Seat 1: donmigueto ($12.50 in chips)
Seat 2: 4discofish ($4.36 in chips)
Seat 3: samol20 ($11.95 in chips)
Seat 4: steveb1971 ($2.74 in chips)
Seat 5: gueditos ($15.45 in chips)
4discofish: posts small blind $0.02
samol20: posts big blind $0.05
rafdzima: sits out
*** HOLE CARDS ***
Dealt to samol20 [Kh 3c]
steveb1971: folds
gueditos: calls $0.05
donmigueto: folds
4discofish: folds
rafdzima leaves the table
samol20: checks
*** FLOP *** [Ts 8s 3s]
gueditos: checks
*** TURN *** [Ts 8s 3s] [Ks]
gatitonegro joins the table at seat #6
gueditos: checks
*** RIVER *** [Ts 8s 3s Ks] [Kd]
samol20: bets $11.90 and is all-in
gueditos: calls $11.90
*** SHOW DOWN ***
samol20: shows [Kh 3c] (a full house, Kings full of Threes)
gueditos: shows [3d 3h] (a full house, Threes full of Kings)
samol20 collected $22.73 from pot
*** SUMMARY ***
Total pot $23.92 | Rake $1.19
Board [Ts 8s 3s Ks Kd]
Seat 1: donmigueto (button) folded before Flop (didn't bet)
Seat 2: 4discofish (small blind) folded before Flop
Seat 3: samol20 (big blind) showed [Kh 3c] and won ($22.73) with a full house, Kings full of Threes
Seat 4: steveb1971 folded before Flop (didn't bet)
Seat 5: gueditos showed [3d 3h] and lost with a full house, Threes full of Kings

Jutro pewnie coś napiszę więcej i wkleję wykres ;)

samol
-#VIP
-#VIP

Postautor: samol » 18 mar 2011, 17:24

NL10 i NOWE CELE
Bonus uwolniony, zacząłem grę na NL10. Wszystko idzie pozytywnie i po mojej myśli :)
Trzeba teraz wyznaczyć cele. Jest ich kilka:

:arrow: rozegrać do końca kwietnia 50k rąk na NL10 z winrate: 3BB/100 - cel realny, ale nie wiem jak to będzie z winrate ;) Strzelam w ciemno, że jestem w stanie taki osiągnąć

:arrow: oglądanie średnio 1 filmik szkoleniowy przynajmniej co 2 dni

:arrow: zdobyć gold star w marcu - na tą rangę potrzeba robić 100VPP na dzień, a w tym miesiącu jeden dzień rezerwy (31 dni). Obecnie mam już 4 dni rezerwy, no i zacząłem grać NL10, więc to na spokojnie wykonam.

:arrow: utrzymać Gold Star w kwietniu!

:arrow: analiza sesji - najlepiej po każdej. Chodzi mi tu głównie o sprawdzanie range przeciwników w pokerstove i porównywanie z tym jak zagrałem i czy to jest EV+. Jeszcze nigdy się tak w analizy nie bawiłem, ale pora zacząć. Mam nadzieję, że wymuszę to na sobie. Powinienem dzięki temu sporo najróżniejszych liczb zapamiętać, co pozwoli na szybsze podejmowanie decyzji

:arrow: pełna analiza gry po 50k rąk - czyli szeroko pojęte wyszukiwanie leaków w HM

:arrow: zacząć pisać notatki - do tej pory wpisywałem notatki u pojedyńczych graczy. Teraz chce notować każde kluczowe rozdanie oraz każdy betting pattern, który zauważę - głównie chodzi tu o regów. Dziś była pierwsza sesja z notatkami, ale jeszcze nie to co chciałem uzyskać. Chyba tylko u 5 osób coś zanotowałem

:arrow: Jeśli uda się zrealizować cel nr 1 to chcę do końca maja mieć rolla na grę na NL25 i przynajmniej spróbować pojedynczych shotów na tych stawkach

Postanowień mam sporo, będzie to wymagać sporo pracy i poświęconego czasu. Ale, aby w pokerze coś osiągnąć trzeba być ambitnym i ryzykować :D Blog Foxxa dał mi niezłą motywację ;)

Dorzucam wykres gry w marcu, tam gdzie większe swingi pod koniec to NL10:

Obrazek

Wklejam też, jak wygląda u mnie gra ;) Staaaaaaaary komputer swego czasu się popsuł i został extra monitor. Więc podłączyłem go i widzę wszystkie stoły na raz ;-)

Obrazek

foxx
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: foxx » 18 mar 2011, 18:05

samol pisze:oglądanie średnio 1 filmik szkoleniowy przynajmniej co 2 dni

A skąd czerpiesz te filmy szkoleniowe?

samol pisze:analiza sesji - najlepiej po każdej. Chodzi mi tu głównie o sprawdzanie range przeciwników w pokerstove i porównywanie z tym jak zagrałem i czy to jest EV+. Jeszcze nigdy się tak w analizy nie bawiłem, ale pora zacząć. Mam nadzieję, że wymuszę to na sobie. Powinienem dzięki temu sporo najróżniejszych liczb zapamiętać, co pozwoli na szybsze podejmowanie decyzji

A jakiego typu sytuacje są najbardziej odpowiednie do takiej analizy? Nie zastanawiałem się nad tym jakoś głębiej, ale intuicyjnie czuję, że nie wszystkie są tak samo wartościowe bo taka analiza nie uwzglęnia wielu istotnych zmiennych sytuacyjnych, związanych z dostosowywaniem się do konkretnego gracza.

samol pisze:Blog Foxxa dał mi niezłą motywację ;)

Super :oops:

samol pisze:Dorzucam wykres gry w marcu

Wygląda jakby allin ev ciągle powiększało różnicę względem rzeczywistych wyników :mad: Myślałem, że to przy większych próbkach raczej zmierza do prawdziwego wyniku...? Chyba, że to jeszcze nie jest większa próbka?

samol
-#VIP
-#VIP

Postautor: samol » 18 mar 2011, 22:11

foxx, chce analizować wszystkie "kluczowe" rozdania w sesji z uwzględnieniem zakresów przeciwników. I właśnie dlatego po każdej sesji, aby pamiętać wszystkie ready. Pozwoli mi to później w podobnych sytuacjach zachować się lepiej. Bez zastanawiania się, czy posiadam dodatnie equity lub nie ;) Nie robiłem czegoś takiego nigdy, i nie wiem jak to się uda lub, czy przyniesie korzyści.

To chyba nie jest jeszcze "większa próbka" :P Sam się zastanawiam kiedy to powróci do normy. Dla mnie to spora próbka. Dziś po wpisie znów zagrałem sesję krótką i -5$ EV, a -40$ z gry... Ale już jakoś to mnie nie rusza. Marzec mnie do tego przyzwyczaił :P

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”