runner runner ful?

Kącik wylanych łez. Miejsce w którym możesz opowiedzieć o swojej pechowej przegranej. Widoczne po 20+ postach.
Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

runner runner ful?

Postautor: Mlody » 29 gru 2008, 16:35

w takich chwilach jedyne slowo jakie wydobywa sie z moich ust to "KUR*A"!!

Chcialem na flopie zrobic raise ale stwierdzilem ze flop jest bezpieczny i postanowilem wciagnac w rozdanie ich obu.. no i klops ze tak powiem:P

Kod: Zaznacz cały

PokerStars-nielegalny-w-PL! Rozdanie nr 23365506607:  Hold'em No Limit ($0.05/$0.10) - 29/12/2008 10:32:57 ET
Stół 'Eurynome II' 6-max Miejsce nr 5 to rozdający
Miejsce 1: AndréBergsma ($10.90 żetonów)
Miejsce 2: tatsuya13 ($21.40 żetonów)
Miejsce 3: Billmelate ($7.65 żetonów)
Miejsce 4: KRAMPUSZ1 ($10 żetonów)
Miejsce 5: 7rico7 ($4 żetonów)
Miejsce 6: Mlody87pl ($4.55 żetonów)
Mlody87pl: wpłaca małą ciemną $0.05
AndréBergsma: wpłaca dużą ciemną $0.10
*** KARTY WŁASNE ***
Gracz Mlody87pl otrzymał [5c 5h]
tatsuya13: pasuje
Billmelate: podbija $0.20 do $0.30
KRAMPUSZ1: pasuje
7rico7: sprawdza $0.30
Mlody87pl: sprawdza $0.25
AndréBergsma: sprawdza $0.20
*** FLOP *** [Qc 5d 3s]
Mlody87pl: czeka
AndréBergsma: czeka
Billmelate: zagrywa $0.30
7rico7: pasuje
Mlody87pl: sprawdza $0.30
AndréBergsma: sprawdza $0.30
*** TURN *** [Qc 5d 3s] [9h]
Mlody87pl: czeka
AndréBergsma: czeka
Billmelate: zagrywa $0.50
Mlody87pl: podbija $0.50 do $1
AndréBergsma: podbija $2 do $3
Billmelate: pasuje
Mlody87pl: podbija $0.95 do $3.95 i wchodzi all-in
AndréBergsma: sprawdza $0.95
*** RIVER *** [Qc 5d 3s 9h] [9s]
*** POKAZANIE KART ***
Mlody87pl: pokazuje [5c 5h] (fulla, Piątki na Dziewiątki)
AndréBergsma: pokazuje [3c 9d] (fulla, Dziewiątki na Trójki)
AndréBergsma wygrał $10 z puli
*** PODSUMOWANIE ***
Łączna pula $10.50 | Prowizja $0.50
Stół [Qc 5d 3s 9h 9s]
Miejsce 1: AndréBergsma (duża ciemna) pokazał [3c 9d] i wygrał ($10) z fulla, Dziewiątki na Trójki
Miejsce 2: tatsuya13 spasował przed Flop (nie zagrał)
Miejsce 3: Billmelate spasował na Turn
Miejsce 4: KRAMPUSZ1 spasował przed Flop (nie zagrał)
Miejsce 5: 7rico7 (rozdający) spasował na Flop
Miejsce 6: Mlody87pl (mała ciemna) pokazał [5c 5h] i przegrał z fulla, Piątki na Dziewiątki

Awatar użytkownika
Ted Forester
-#VIP
-#VIP

Postautor: Ted Forester » 29 gru 2008, 16:47

Ja miałem ostatnio większy zonk. Po flopie Ax7 miałem flusha,a koleś top pair. Koleś ostro podbijał,więc tylko sprawdzałem,żeby wyciągnąć więcej chipsów. Turn 7, river 7 i przegrywam rozdanie :wink: Kilka rozdań później mam parę kałboi na ręku, podbijam preflop, ten sam koleś co wyżej sprawdza. Flop Jx9(2 piki). Ja all in, koles sprawdza. Pokazuje As9. Oczywiście turn i river dochodzą piki i odpadam z turnieju :wink: Co zabawniejsze, jeden z moich króli też pik :smile:

chomar
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: chomar » 29 gru 2008, 17:17

I znów sprawdza się stare powiedzienie: Slowplay you pay.
Tak wolno grałeś, że kolesiowi z 93 opłacało się grać i chętnie to robił. Nie warto zawsze "pazernym"

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 29 gru 2008, 17:36

chomar akurat sie z Toba nie zgodze, slow play nie oplaca sie kiedy stol jest drawowy a w tym przypadku flop i turn byly bardzo przyjazne dlatego zdecydowalem sie wciagnac obu i liczyc ze ktorys z nich ma 2 pary (mial) i ladnie mi sie wyplaci, w chwili kiedy poszly all iny bil mnie tylko wyzszy set dlatego uwazam ze rozdanie zagralem poprawnie a przegralem z powodu normalnego pecha ktory jak w zyciu tez w kartach sie po prostu zdarza.

Mozna oczywiscie dyskutowac czy raise na flopie bylby lepszy ale mysle ze wyploszylbym wtedy tego, ktory zlapal 2 pary i nie udaloby mi sie zbudowac duzej puli bo ten 2 mial pewnie tylko top pare (w stylu KQ, QJ, AQ a nawet QT) i nie dorzucilby wiecej dolarow.

Caly czas sadze ze dobrze to zagralem i przegralem bo mialem mniej szczescia :oops:

Jezeli ktos ma jakies argumenty jak moglem zagrac inaczej ta reke to chetnie wyslucham;) Ale jak to mowia bad beaty zdarzaja sie tylko dobrym graczom wiec nie ma co plakac :mrgreen:

chomar
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: chomar » 29 gru 2008, 19:08

Tak, ja mam jeden pomysł :P
Po flopie trzeba było podbić, a nie sprawdzać. Jak byłaby szansa, że AndréBergsma by sprawdził mają taką parę i takie karty? on by spasował, a Billmelate grał dalej z Tobą

Oskarek

Postautor: Oskarek » 29 gru 2008, 19:16

Przed chwila mialem podobna sytuacje wkurzylem sie no bo kurde.... mam 89s a flop 567 i dwa w moim kolorze czyli super turn 4 river 7 na river dopiero alliny do koloru nic nie doszlo a ten pokazal 74 .... kurde wkurzylem sie.... cale szczescie ze mala stawka :D
Miales pecha no

chomar
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: chomar » 29 gru 2008, 19:50

a znów nic nie zakładałeś? czemu, skoro szło do koloru?

siati
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: siati » 29 gru 2008, 20:30

Etam ciesz się, że nie miałeś więcej kasy na stole. Zdarza się, teraz przegrałeś, a 2-3 następne razy wygrasz. W takich sytuacjach można robić tylko dwie rzeczy, albo ostry rais/all in na flopie, albo tak jak Ty to zrobiłeś.

Wróć do „Bad beats”