Rozgrywki turniejowe - komentarze

Liga pokerowa w Bochni
koczwi
-#VIP
-#VIP

Postautor: koczwi » 20 sie 2009, 20:30

a więc ile mam pieniążków uzbierać na poniedziałek? 21zł/22?

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 20 sie 2009, 20:54

gramy z wpisowym 25zl, z tego 2zl bedzie odbierane do puli organizacyjnej (teraz na zakup jakies lampy :grin: ) wiec do puli turnieju trafi 23zl a 2 do puli organizacyjnej na wydatki dzieki ktorym sie bedzie lepiej gralo.
W najblizszym czasie rowniez sie pojawi sukno na stoly.
Nie wiem z kad wziales 21/22zl :smile:

koczwi
-#VIP
-#VIP

Postautor: koczwi » 21 sie 2009, 17:05

20 zł - wpisowe do turnieju + 2 zł oplata organizacyjna - tak to rozkminiłem

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 01 wrz 2009, 01:20

Dzisiaj bardzo fjany turniej - mimo ze odpadlem dosc szybkosc. Najpierw skrocilem sie z AT, kiedy na flopie złpaałem Asa i dorzucilem, jednak na turnie rywal postawil mnie na allinie - bylem pewien ze ma lepiej, spodziewalem sie AK AQ. Pokazal 99 a na flopie złapał seta.
Pozniej zostalo mi 2K, blindy bodajze 75/150, wiec mysle zeby sie szybka podwoic albo dowidzenia :grin:
I znowu dostaje podbicie przedemna, majac 66 jade allin, dostaje cal od AK i A na flop i dowidzenia :grin:
Atmosfera na turnieju dobra, i jak to powiedział Morendi: wczesniej nic takiego nie bylo, a tak to kazdy sobie przyjdzie usiadzie przy piwku pogra w fajnym gronie i w fajnej atmosferze :wink: "

Odnosnie turnieju, na stolikach 8 osobowych bedziemy grac zawsze, przynajmnije w arkadii, niestety narazie dysponujemy takim lokalem :wink: zobaczymy ile osob na lige bedzie przychodzic, ale ok 30 zawsze powinno byc :wink:
Jak bedzie duzo wezmie sie stol do bilarda na 2h bedzie 5 stolik.

Swiatelko troche rozjasnilo sale, juz na FT gra wygladała całkiem inaczej, jak i rozstawienie stolikow bylo bardziej komfortowe :grin:

Na kolejny turniej postaram sie zmontowac jeszcze jakies swiatlo dodatkowe :wink:
i powinny byc sukna.

Jesli ktos moze przynosic jakas lampe, np. taka jak dzisiaj niech da znac, moze byc jakas stara byle zeby swiatlo dawala. :grin:

Jak sobie cos przypomne jeszcze to napisze.

Zapraszam do dyskusji :wink:

Blindy:
-25/50
-50/100
-75/150
-100/200
-150/300
-200/400
-300/600
-400/800
-600/1200
-800/1600
-1000/2000
-1500/3000
-2000/4000

takie beda juz zawsze. Stack 4K tez

heniek1039
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: heniek1039 » 02 wrz 2009, 16:18

To prawda coraz przyjemniej się lecz szkoda że się szybko odpada( oczywiście o mnie chodzi).
Haha że też musialem już od pierwszego stolika trafić na Bella, fajnie się z nim rozmawia, ale niechętnie oddaje się mu żetony.
Już w początkowej fazie turnieju przyszło rozdanie na którym dość poważnie się skróciłem. Dostalem do ręki QQ oczywiście zadowolony wykonuje raise do 600, ku mojemu przerażeniu Bell przebija mnie do 1800, niechętnie ale sprawdziłem( obawiałem sie najgorszego-dominacji jego ręki). Flop w blotkach nie pamiętam ale chyba przeczekałem, na co Bell odpowiedział all-inem. Nie chciałem odpaść pierwszy więc spasowałem i pokazałem moje damy, na pocieszenie Bell odsłonił swoje KK i trochę mnie uspokoił :) później już czekałem na coś dobrego. Udało mi się odbić do stacku początkowego ok 4000. Ale później juz po zmianie stolika sprawdziłem all-ina chyba Joja-nie wiem czy dobrze odmieniam :P, dał on na środek ok 2K mialem AQo, niestety nie dało to rady 9 i 6 w kolorze mojego przeciwnika, który dobrał do strita. A później to już popłynąłem... :)

Kaoak
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Kaoak » 02 wrz 2009, 19:14

stalowypret pisze:20 zł - wpisowe do turnieju + 2 zł oplata organizacyjna - tak to rozkminiłem

3 do master idzie

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 02 wrz 2009, 19:22

Kaoak pisze:
stalowypret pisze:20 zł - wpisowe do turnieju + 2 zł oplata organizacyjna - tak to rozkminiłem

3 do master idzie

do mastersa kasa idzie z turniejow ligowych. Jak Stalowy pisal to byl zwykly turniej gdzie 23 zl do puli turnieju, a 2 zl oplata organizacyjna.

Bell
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Bell » 03 wrz 2009, 09:36

Tak, to był fajny turniej, a dla mnie szczególnie z dwóch powodów. Wreszcie nie grałem głupio i dostałem się do pierwszej czwórki.

W ręce, którą Heniek opisuje byłem na dużej w ciemno jeśli dobrze pamiętam a on był zaraz za mną. Na flopie to ja miałem pierwszy akcje i nie wiele myśląc zagrywałem all-in.

Nie wiedziałem, że tak niechętnie oddajecie mi żetony... trochę szkoda :P
Ale poważnie to faktycznie rozmawiało się bardzo miło. Ja bardzo nie lubię kiedy przy stoliku jest zupełna cisza. Wtedy jest tak nudno :)

Odpadłem podejmując trochę pochopną decyzję ale nie wykluczone, że prawidłową. Sprawdziłem all-in z open ended strit draw na flopie i oczywiście nic nie trafiłem, a przeciwnik pokazał QQ :)

Aha i ważna uwaga: lampka daje całkiem sporo światełka i na stoliku finałowym wreszcie nastała jasność :)

heniek1039
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: heniek1039 » 05 wrz 2009, 12:52

Tak tak Bell wszystko mi się pomieszało ja w tym rozdaniu byłem na buttonie, sam sobie rozdałem takie karty i tobie te króle :D

siadajpan
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: siadajpan » 07 paź 2009, 18:58

wow, spasowales damy? no to nh. ja bym sie chyba spushowal pf. W sumie podbijałeś z buttona, więc mógł cię rejzować z szerokim zakresem. No ale.. ja to nie heniek. Nice fold:)

Old
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Old » 08 paź 2009, 11:56

Chcialbym zapytac czy bylaby mozliwosc zmiany dnia rozrywania nastepnych kolejek tak aby nie byly to poniedzialki i wtorki? Nie chodzi mi o ta najblizsza, ale o kolejne.

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 08 paź 2009, 13:15

Wtorki juz pozostana, byc moze jedynie za 3 tygodnie bedzie w inny dzien.

Wróć do „Bochnia”