Rozdanie z turnieju

Kącik wylanych łez. Miejsce w którym możesz opowiedzieć o swojej pechowej przegranej. Widoczne po 20+ postach.
Awatar użytkownika
Albert
-#VIP
-#VIP

Rozdanie z turnieju

Postautor: Albert » 14 gru 2008, 19:40

PokerStars-nielegalny-w-PL! Game #22912811477: Tournament #124392314, Freeroll Hold'em No Limit - Level IV (25/50) - 2008/12/14 19:34:12 CET [2008/12/14 13:34:12 ET]
Table '124392314 164' 9-max Seat #3 is the button
Seat 1: trataj (2025 in chips) is sitting out
Seat 2: esiek (5195 in chips)
Seat 3: domineither (2690 in chips)
Seat 4: Thomasthekin (2315 in chips)
Seat 5: jajcogniot (1865 in chips) is sitting out
Seat 6: szwabek (1845 in chips) is sitting out
Seat 7: kaereste (2895 in chips)
Seat 8: Zblef (3450 in chips) is sitting out
Seat 9: BigBankrolll (1580 in chips)
Thomasthekin: posts small blind 25
jajcogniot: posts big blind 50
*** HOLE CARDS ***
Dealt to Thomasthekin [Kc Qd]
szwabek: folds
kaereste: folds
Zblef: folds
BigBankrolll: folds
trataj: folds
esiek: calls 50
domineither: calls 50
Thomasthekin: raises 250 to 300
jajcogniot: folds
esiek: folds
domineither: calls 250
*** FLOP *** [2c Kh 8h]
Thomasthekin: bets 400
domineither: calls 400
*** TURN *** [2c Kh 8h] [As]
Thomasthekin: checks
domineither: bets 300
Thomasthekin: calls 300
*** RIVER *** [2c Kh 8h As] [2h]
Thomasthekin: checks
domineither: bets 750
Thomasthekin: calls 750
*** SHOW DOWN ***
domineither: shows [Qh 5h] (a flush, King high)
Thomasthekin: mucks hand
domineither collected 3600 from pot
*** SUMMARY ***
Total pot 3600 | Rake 0
Board [2c Kh 8h As 2h]
Seat 1: trataj folded before Flop (didn't bet)
Seat 2: esiek folded before Flop
Seat 3: domineither (button) showed [Qh 5h] and won (3600) with a flush, King high
Seat 4: Thomasthekin (small blind) mucked [Kc Qd]
Seat 5: jajcogniot (big blind) folded before Flop
Seat 6: szwabek folded before Flop (didn't bet)
Seat 7: kaereste folded before Flop (didn't bet)
Seat 8: Zblef folded before Flop (didn't bet)
Seat 9: BigBankrolll folded before Flop (didn't bet)

Poprosiłbym o analizę... Jak to zobaczyłem, to nie wytrzymałem i zjechałem kolesia :mrgreen: :twisted:

A myślałem tak:
Mam w miarę dobre karty, spróbuję zagrać. Typowy loose sprawdza moje podbicie, myślę jest spoko. Flop w miarę dobry, podbijam, żeby sprawdzić, co ma. Sprawdza, myślę sobie, że złapał parę KK ze słabym kickerem albo ma słabą kartę i liczy na seta. Później spada A, czekam, on podbija, chwila zastanowienia i sprawdzam. Bet był w miarę niski - tak mi się wydawało, poza tym, on, gdyby miał parę z asem kickerem, podbiłby na flopie. Ostatnia karta, ob podbija dość wysoko. Są problemy. Ale sprawdziłem, bo wcześniej blefował. Niestety... Nie tym razem.

Fillag
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Fillag » 15 gru 2008, 02:53

Pech z tym flushem, 1vs1 drawowanie nie jest tak czeste jak gdy jest juz 3 czy 4 graczy na flopie. Ale podbijajac tylko o 400 a pot z tego co widze byl juz 650 dajesz wariatowi szanse dobrac kluczowa karte. Na turnie mogles sie wystraszyc asa i juz bez podbicia z twojej strony... W zasadzie mogl wejsc z jakims Ax wiec zrozumiale - gosc rzecywiscie gral loose bo chcial chyba cie na tego asa wystraszyc + dobieral kolor wiec semi-blef. No i pech...

Nic zarzucic ci nie moge. Jedyny sposob w jaki mogles wygrac to rozdanie to podbic sporo wiecej na flopie (conajmniej 100% puli) a i to niekoniecznie, bo przeciwnik widac nie zdaje sobie sprawy ze ma ledwo 30% szans na dobranie koloru i mozliwe ze wlazlby all in w to rozdanie juz na flopie. Donkow nie brakuje, zwlaszcza na freerollach.

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 15 gru 2008, 10:29

a ja mam inne pytanie ... czy bedac na pozycji przeciwnika ... i majac duzzzyyy stack wrto grac calling station i probowac dobrac do koloru za tak cene ??

Awatar użytkownika
sprinter_1989
-#VIP
-#VIP

Postautor: sprinter_1989 » 15 gru 2008, 10:43

Gościu po flopie miał draw do flusha, a wszedł w podbicie preflop pewnie dlatego że miał ręke suited ... Zebrał flush i się cieszył ... Miałeś hit po flopie i jedyne co mogłes zrobić to więcej podbić, ale i tak sądze że by Cie sprawdził, ponieważ to był freeroll i ludzie nie zwarzają na to że nie zawsze im musi dojść ten draw ...
Ostatnio zmieniony 15 gru 2008, 11:13 przez sprinter_1989, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Albert
-#VIP
-#VIP

Postautor: Albert » 15 gru 2008, 10:50

Miałem na flopie wysoką parę z niezłym kickerem i podbiłem w miarę delikatnie, żeby go nie wystraszyć. Ciężko się gra z takimi ludźmi ;) Widziałem wcześniej jak podbijał z jakimiś 26 i wygrywał :D Myślałem "teraz cię mam gnoju". Trudno, będę jeszcze walczył o konsolę :D Wczoraj ze stacku 200 doszedłem do około 3k, ale później dałem się wciągnąć w bardzo głupi all in i przegrałem na 700/800 miejscu :]

tygrytron18
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: tygrytron18 » 15 gru 2008, 12:17

Przeciwnik grał zabawowo bo to był turniej darmowy. Przed flopem mogłeś mocniej podbić. W takich turniejach nie ma sensu analizować przeciwnika. Po flopie jak byś zagrał all in to i tak by zagrał.

Wróć do „Bad beats”