River :(
- sprinter_1989
- -#VIP

River :(
No cóż jak pech to pech ..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Oskarek
Ja mam pytanie na co liczyles callujac preflop? Tak serio pytam? Jesli chcesz grac z taka karta to RAISE preflop bo nie wiem po co callowac z taka karta preflop dalej jakos tam graliscie no i bardziej bym powiedzial ze To Ty miales farta ze na flopie dostales 2 pary niz ze on wygral fartem (czyt. Twoim pechem)
- falkor81
- -#aktywny

- mx
- -#zasłużony

po pierwsze podbicie pre flop ... co Ci daje
- po pierwsze przewage psychiczna bo raisowales jestes agresorem wiec cbet bedzie bardziej skuteczny
- informacje o potencjalnej rece przeciwnika i mozesz obstwiac czy co mogl trafic czy nie
- budujesz pule w przypadku gdy trafisz
imo koles zle zagral ... gra na check/raise i dostaje reraise wiec albo powinien foldowac albo pushowac do konca jezeli uwaza ze ma lepiej zalezy jak wczesniej grales ... Twoje zagranie daje jasno do zrozumienia ze masz duza przewage i nawet gdyby jednie mial draw to jednak nie callowalby takego raisu wiec strita odrzucam a co do all ina na trunie zle zagrane bo jezeli sie bales ze ma lepiej to napewno da call a jesli ze masz lepiej to jednak rozsadny bet bylby lepszym zgraniem i moze bardziej efektywnym i daloby mu do namyslu
- po pierwsze przewage psychiczna bo raisowales jestes agresorem wiec cbet bedzie bardziej skuteczny
- informacje o potencjalnej rece przeciwnika i mozesz obstwiac czy co mogl trafic czy nie
- budujesz pule w przypadku gdy trafisz
imo koles zle zagral ... gra na check/raise i dostaje reraise wiec albo powinien foldowac albo pushowac do konca jezeli uwaza ze ma lepiej zalezy jak wczesniej grales ... Twoje zagranie daje jasno do zrozumienia ze masz duza przewage i nawet gdyby jednie mial draw to jednak nie callowalby takego raisu wiec strita odrzucam a co do all ina na trunie zle zagrane bo jezeli sie bales ze ma lepiej to napewno da call a jesli ze masz lepiej to jednak rozsadny bet bylby lepszym zgraniem i moze bardziej efektywnym i daloby mu do namyslu
- sprinter_1989
- -#VIP

Oskarek, pewnie okropny fart miałem że dostałem dwie pary ... co z tego żeby zrobił raise preflop jak i tak by sprawdziła ?? Zresztą nie będe w HU podbijał na stole cash każdej ręki bo nie gram w taki sposób ...
I oczywiście ja według Ciebie żle zagrałem, a laska była genialnym graczem i sprawdziła mnie z Q7 i wiedziała że dojdzie 7 na river, jeśli ona nie miała szczęścia to ciekaw jestem kiedy według Ciebie ten fart by miała ...
Natomiast pewnie jakbym podbił 3BB preflop i by sprawdziła, a także również wygrała rozdanie to byś mówił że easy fold preflop jak znam życie ...
I oczywiście ja według Ciebie żle zagrałem, a laska była genialnym graczem i sprawdziła mnie z Q7 i wiedziała że dojdzie 7 na river, jeśli ona nie miała szczęścia to ciekaw jestem kiedy według Ciebie ten fart by miała ...
Natomiast pewnie jakbym podbił 3BB preflop i by sprawdziła, a także również wygrała rozdanie to byś mówił że easy fold preflop jak znam życie ...
- sprinter_1989
- -#VIP

Oskarek pisze:sprinter_1989, bo to jest reka na fold preflop a nie na granie , po flopie zobacz jaki overbet pot zrobiles po przebiciu, mozna myslec ze za mocno nie masz skoro tak grasz i myslal/a ze jest lepsza z top para
no i właśnie bardzo dobrze bo miała pomyśleć że nic na tyle mocnego nie mam żeby ją wydoić ... Rozumiem jakby mnie sprawdziła z top pair ale przynajmniej z jakimś porządnym kickerem a nie z 7 ...
-
boooro0
- -#pretendent

no jak dla mnie Q4 fold,ale jak widać trafiasz 2 pary wiec źle nie może być-przynajmniej do river
?? w tym co się stało potem najbardziej dziwi mnie że weszła w Twoj wysoki bet,przeciez Q7 to badziewie,mogleś mieć Q z 9,10,J... dlatego wydaje mi sie ze po Twoim zbyt wysokim becie wyczuła że coś nie gra i sprawdziła ale to tak jak mówie szczęśliwa 7 na koniec i pechowo przegrywasz,ja mimo wszystko po takim becie z top pair i kickerem 7 odpuszczam,z drugiej strony gdybyś zrzucił te karty to taka sytuacja nie miałaby miejsca
-
GoodReason
- -#pretendent

Bardzo nie lubię takich rąk jak K Q czy J z niziutkim kickerem. Z wielu freerolli odpadłem callując taką 'kartę tylko za niskiego blinda', i potem agresywnie rozgrywając top parę traciłem sporo stacka.
Skoro przeciwnik callował po flopie i na turnie, to pewnie miał coś dobrego, może Q z wysokim kickiem, ale może miał QJ (na turnie trafił drugą parę), albo trafił seta, albo slowpayował z KK czy AA. Dwie pary to mocny układ ale pytanie czy warto aż all ina z nim zagrywać, skoro po turnie możliwy był też strit...
Skoro przeciwnik callował po flopie i na turnie, to pewnie miał coś dobrego, może Q z wysokim kickiem, ale może miał QJ (na turnie trafił drugą parę), albo trafił seta, albo slowpayował z KK czy AA. Dwie pary to mocny układ ale pytanie czy warto aż all ina z nim zagrywać, skoro po turnie możliwy był też strit...