River daje mi upragniony kolor do Krola niestety za slaby

Kącik wylanych łez. Miejsce w którym możesz opowiedzieć o swojej pechowej przegranej. Widoczne po 20+ postach.
Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

River daje mi upragniony kolor do Krola niestety za slaby

Postautor: alekspolak1 » 08 wrz 2009, 01:08

dawno w bad beatach nie pisalem ale po tym co dzis sie na tych popiepszonych stolach dzialo dam wam jeden przyklad mojego dzisiejszego jakby to powiedziec pecha... wiele razy dzis mi sie zdazalo przegrywac rozdania majac nutsa-1 tak jak to rozdanie tylko jedna reka mnie bila no i w dupe ze ...... musiala akurat byc u mojego przeciwnika.....

szkoda slow dzisiejsza sesja na zupelne 0 mi wyszla... a mialem juz dosyc potezna sume trzy cyfrowa do przodu... niestety ostatnie 15 minut sesji okazaly sie dla mnie nozem w plecy ktore mi daly powazna nauczke na temat gry przez internet....

TEXAS_HOLDEM, NO_LIMIT, R5-4332604-478
played at "Kyoto" for USD RM from 2009-09-07 19:02 until 2009-09-07 19:03

Seat 1: 4rsen ($42.62 in chips)
Seat 4: -WDKT- ($40.65 in chips)
Seat 8: miiin ($108.30 in chips)
Seat 10: AAleksiejPL ($31.42 in chips)

ANTES/BLINDS
miiin posts blind ($0.15), AAleksiejPL posts blind ($0.30).

PRE-FLOP
4rsen folds, -WDKT- raises to $1.20, miiin folds, AAleksiejPL calls $1.20.

FLOP [board cards: 9D,JS,7S ]
AAleksiejPL checks, -WDKT- bets $1.35, AAleksiejPL calls $1.35.

TURN [board cards: 9D,JS,7S,8D ]
AAleksiejPL bets $2.10, -WDKT- calls $2.10.

RIVER [board cards: 9D,JS,7S,8D,5S ]
AAleksiejPL bets $4.80, -WDKT- raises to $19.05, AAleksiejPL bets $26.77 and is all-in, -WDKT- calls $26.77.

SHOWDOWN
AAleksiejPL shows [ 9S,KS ]
-WDKT- shows [ AS,2S ]
-WDKT- wins $61.49.

SUMMARY
Dealer: -WDKT-
Pot: $62.99, (including rake: $1.50)
4rsen, loses $0
-WDKT-, bets $31.42, collects $61.49, net $30.07
miiin, loses $0.15
AAleksiejPL, loses $31.42

niestety w tym rozdaniu zle obstawilem mojego przeciwnika... bylem przekonany ze ma albo strita albo seta... ale nigdy w zyciu go nie obstawialem na dobieranie do koloru tak jak ja to robilem..

Awatar użytkownika
m509716
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: m509716 » 08 wrz 2009, 15:44

No i to jest właśnie konkretny bad bet, a nie zagranie w którym KK bije QQ. JA tak samo jak Ty nie stawiał bym że przeciwnik ma kolor, a tym bardziej od asa. Ja bym go obstawił na strita do J, bo mógł mieć np T9. W sumie to dobrze by było jak byś po flopie dał jakiś bet, bo miałeś parę 9, a koleś jak widać jechał bez niczego, ale wyszło jak wyszło. Ogólnie to dobry typek, chciałbym takich trafiać którzy podbijają z A2 nie mając nic, pozdro.

Awatar użytkownika
bazee
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: bazee » 10 wrz 2009, 13:21

to jest bad beat? moim zdaniem nie..

zle zagrales i tyle :) zamiast go probowac wyrzucic z rozdania to sprawdzales go do konca z 2para i drawem... a ze on mial lepszego drawa to juz inna historia...

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 11 wrz 2009, 21:50

bazee pisze:zle zagrales i tyle :) zamiast go probowac wyrzucic z rozdania to sprawdzales go do konca z 2para i drawem... a ze on mial lepszego drawa to juz inna historia...

jezeli bet moj na turnie byl tylko sprawdzeniem to sorry ale chyba nei umiesz analizowac rozdan bazee :)

A co to jest wg ciebie bad beat ? moim zdaniem trafienie na riverze nuts-1 gy przeciwnik trafia nutsa jest napewno wiekszym bad beatem niz gdy AA przegrywa z 22. Ablowiem mnie tylko jedna reka mogla bic i w takich sytuacjach sie nie oszczedza pieniedzy

Wróć do „Bad beats”