raz na wozie raz pod wozem - Shpon'erski BLOG

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
skrzychuz
-#VIP
-#VIP

raz na wozie raz pod wozem - Shpon'erski BLOG

Postautor: skrzychuz » 04 mar 2008, 13:54

Witam
No to i ja dołącze do tych co prowadzą bloga. Dziś jest 4.03.08 gram w pokera niecale 3 miesiące, gram jako Shpon bądź skrzychuz. Przez ostatnie dwa miesiące grałem głównie Sit & Go na 6 osób i na 2(Heads-Up) za 1$ i 2$ czasami za 5$ Ugrałem tak 500 CdPoints. Pare dni temu przyszlo mi na myśl żeby spróbować na stolikach cashowych ( nie szło mi na początku mojej przygody) więc pewnie teraz większość gier będzie właśnie na takich stolikach. Jeśli będzie to czytać choć pare osób i komentować zarazem, to będe zadowolony. HEJ

skrzychuz
-#VIP
-#VIP

Postautor: skrzychuz » 09 mar 2008, 11:55

Ostatnio gram na stolikach "cash" poniżej kilka ciekawych (szczęśliwych dla mnie układów)

afobam1: Wnieść zakład blind ($0,10)
modjopopo: Wnieść zakład blind ($0,10)
Dealt to skrzychuz: At
Dealt to skrzychuz: 5t

*** Pre-Flop *** :

waffen7: Wejść/sprawdzić ($0,10)
modjopopo: Czekać
skrzychuz: Wejść/sprawdzić ($0,10)
afobam1: Czekać

*** Flop *** : 8t 5ki 10t
waffen7: Czekać
modjopopo: Czekać
skrzychuz: Wnieść stawkę ($0,10)
afobam1: Wejść/sprawdzić ($0,10)
waffen7: Wejść/sprawdzić ($0,10)
modjopopo: Spasować

*** Turn *** : [ 8t 5ki 10t ] Dt
skrzychuz: Wnieść stawkę ($0,15)
afobam1: Wejść/sprawdzić ($0,15)
waffen7: Wejść/sprawdzić ($0,15)

*** River *** : [ 8t 5ki 10t Dt ] 2ki

skrzychuz: Wnieść stawkę ($0,25)
afobam1: Podbić ($1)
waffen7: Podbić ($2,55)
skrzychuz: Podbić ($4)
afobam1: Spasować
waffen7: Wejść/sprawdzić ($1,70)
skrzychuz: Wyłożyć karty
waffen7: Spasować

Przyznam, że miło się zaskoczyłem, że tak szybko udało mi się podwoić stack, stawki co prawda nie duże, ale jak dla mnie wystarczające

Kolejna szczęśliwa zagrywka dla mnie:

lukas_czarny jest na miejscu 1 z $2.80.
petyx jest na miejscu 2 z $6.45.
Bartholdi54 jest na miejscu 3 z $13.66.
Sir_Nelson jest na miejscu 4 z $8.43.
jack1337 jest na miejscu 5 z $5.97.
Shpon jest na miejscu 6 z $4.58.

Złóż Stawki w Ciemno:

Przycisk jest przy miejscu 2.
Bartholdi54 składa stawkę małą w ciemno opiewającą na sumę $0.05.
Sir_Nelson stawia stawkę dużą w ciemno opiewającą na sumę $0.10.

Rozdaje Karty Własne:

lukas_czarny: -- --
petyx: -- --
Bartholdi54: -- --
Sir_Nelson: -- --
jack1337: -- --
Shpon: As Kd

Przed-flop:
jack1337 podnosi $0.35.
Shpon wchodzi $0.35.
lukas_czarny podnosi $0.90.
petyx składa.
Bartholdi54 składa.
Sir_Nelson podnosi $1.35.
jack1337 podnosi $5.62.
Shpon wchodzi $4.23.
lukas_czarny składa.
Sir_Nelson wchodzi $4.52.

Flop (10d Jh 9c Qh Kc):

Wyłożenie Kart:
jack1337 pokazuje karty 8h 8s.
jack1337 posiada 9c 10d Jh Qh Kc: Strit
Shpon pokazuje karty As Kd.
Shpon posiada 10d Jh Qh Kd As: Strit
Sir_Nelson pokazuje karty Ks Kh.
Sir_Nelson posiada 9c 10d Jh Qh Ks: Strit

Shpon wygrywa $13.95.

Podsumowując, jak na pierwsze dni grania na cash tables troche się zdźwiłem, oczywiście przedstawiłem tylko dwie lepsze sytuacje, też przegrywam oczywiście te pięniądze. Staram się grać bardzo tight i mam wrażenie że to jest klucz do wygrywania, czekać i czekać i jeszcze raz czekać na dobrą rękę i dobrego flopa i prawdopodobnie znajdzie się jakis jeleń i nas sprawdzi i bedziemy do przodu.
Narazie małe stawki i mały bagaż doświadczeń więc pewnie za jakiś czas zmienie zdanie. HEJ

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”