Radiowa audycja o pokerze

Wiadomości, informacje, poker w TV...
DonJaqb
-#zwykly
-#zwykly

Radiowa audycja o pokerze

Postautor: DonJaqb » 18 sty 2011, 21:50

Witam serdecznie wszystkich,

mam do Was następujące pytanie. Jest szansa, żeby w jednej z lokalnych rozgłośni radiowych w zachodniej Polsce pojawiła się audycja o pokerze. Stacja ma zasięg lokalny, więc dla osób spoza tego miasta byłaby możliwość słuchania audycji przez internet.
Jestem po wstępnej rozmowie z redaktorem naczelnym. Na razie ma wątpliwości, czy taka audycja nie będzie promować pokera. Według mnie audycja będzie miała bardziej charakter publicystyczny. Jeśli chcielibyśmy trzymać się przepisów ustawy hazardowej co do przecinka, to promocją pokera może być też rozmowa o tym sporcie np. jak to miało miejsce w audycji ,,Za, a nawet przeciw” w ,,Trójce”. Zresztą, czy rozmawiając np. o ,,dopalaczach” w ten sposób ich się nie promuje? W jakimś sensie tak, więc idąc tropem myślowym ustawodawcy, też powinni tego zakazać. Niestety mamy głupie prawo (chodzi mi o pokera), które jest tworzone przez osoby, nieznające tematu.

Ale do rzeczy. Mój pomysł na audycję jest taki. Co tydzień poruszałbym jeden główny temat, np. związany z najlepszymi graczami on-line, live, zbliżającymi się ważnymi turniejami, prawodawstwem pokerowym w innych krajach. W audycji chciałbym również rozmawiać z naszymi pokerzystami, przedstawicielami Polskiego Związku Pokera, PFPS, jak zmienić wizerunek pokera w Polsce. Ale nie będę zdradzać wszystkich pomysłów i tematów

Moje pytanie do Was jest takie: czy bylibyście zainteresowani taką audycją? Czy słuchalibyście jej? Czy radiowa audycja o pokerze ma w ogóle sens (według mnie, tak :-) ? Może macie jakieś swoje propozycje dotyczące takie audycji? Jestem otwarty na Wasze sugestie. W końcu to ma być audycja dla Was i o Was.

Czekam na Wasze opinie na forum. Jeśli będzie zainteresowanie i rozwieję ostatecznie wątpliwości naczelnego, to audycja ma szansę się pojawić. Wtedy oczywiście się o tym dowiecie. Dodatkowo proszę Was o zagłosowanie w sondzie na ten temat, na stronie http://www.uzpokeropen.weebly.com

Temat pojawi się również na innych forach, więc mam nadzieję, że zbiorę sporo opinii.

Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, do usłyszenia

ToJa
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: ToJa » 19 sty 2011, 23:18

jestem oczywiście za bardzo dobry pomysł . No w końcu coś bedzie sie działo w strone pokera w tym kraju

Awatar użytkownika
maybeturek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: maybeturek » 20 sty 2011, 07:56

Bardzo fajna inicjatywa z Twojej strony. Już masz stałego słuchacza.
Powodzenia

Ian
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Ian » 20 sty 2011, 12:44

Pomysł ciekawy. Osobiście jestem jak najbardziej za tą inicjatywą. Z pewnością słuchałbym regularnie audycji przez internet. W sondzie zagłosowałem. Także pozostaje czekać co z tego wyjdzie.

-Santiago-
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: -Santiago- » 24 sty 2011, 23:13

Żeby tylko wam ustawa nie zablokowała pomysłu! Ale pomysł rzeczywiście dość ciekawy!

Cannabis
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Cannabis » 27 sty 2011, 17:05

:D

bardzo dobry pomysł ;)

Wróć do „Wiadomości pokerowe”