mam do Was następujące pytanie. Jest szansa, żeby w jednej z lokalnych rozgłośni radiowych w zachodniej Polsce pojawiła się audycja o pokerze. Stacja ma zasięg lokalny, więc dla osób spoza tego miasta byłaby możliwość słuchania audycji przez internet.
Jestem po wstępnej rozmowie z redaktorem naczelnym. Na razie ma wątpliwości, czy taka audycja nie będzie promować pokera. Według mnie audycja będzie miała bardziej charakter publicystyczny. Jeśli chcielibyśmy trzymać się przepisów ustawy hazardowej co do przecinka, to promocją pokera może być też rozmowa o tym sporcie np. jak to miało miejsce w audycji ,,Za, a nawet przeciw” w ,,Trójce”. Zresztą, czy rozmawiając np. o ,,dopalaczach” w ten sposób ich się nie promuje? W jakimś sensie tak, więc idąc tropem myślowym ustawodawcy, też powinni tego zakazać. Niestety mamy głupie prawo (chodzi mi o pokera), które jest tworzone przez osoby, nieznające tematu.
Ale do rzeczy. Mój pomysł na audycję jest taki. Co tydzień poruszałbym jeden główny temat, np. związany z najlepszymi graczami on-line, live, zbliżającymi się ważnymi turniejami, prawodawstwem pokerowym w innych krajach. W audycji chciałbym również rozmawiać z naszymi pokerzystami, przedstawicielami Polskiego Związku Pokera, PFPS, jak zmienić wizerunek pokera w Polsce. Ale nie będę zdradzać wszystkich pomysłów i tematów
Moje pytanie do Was jest takie: czy bylibyście zainteresowani taką audycją? Czy słuchalibyście jej? Czy radiowa audycja o pokerze ma w ogóle sens (według mnie, tak
Czekam na Wasze opinie na forum. Jeśli będzie zainteresowanie i rozwieję ostatecznie wątpliwości naczelnego, to audycja ma szansę się pojawić. Wtedy oczywiście się o tym dowiecie. Dodatkowo proszę Was o zagłosowanie w sondzie na ten temat, na stronie http://www.uzpokeropen.weebly.com
Temat pojawi się również na innych forach, więc mam nadzieję, że zbiorę sporo opinii.
Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, do usłyszenia