ręce startowe

Dział dla graczy rozpoczynających przygodę z pokerem. Tu poznasz zasady pokera oraz możesz zadać choćby najbanalniejsze pytanie.
JaToJa
-#zwykly
-#zwykly

ręce startowe

Postautor: JaToJa » 25 kwie 2011, 13:45

mogłby mi ktos opisac z jakimi raczkami najlepij wchodzic zeby bylo oplacalne w zaleznosci od pozycji...

Awatar użytkownika
Mikael
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Mikael » 25 kwie 2011, 14:31

Na niemal każde stronie o pokerze znajdzie się jakiś artykuł na ten temat, więc wybór masz ogromny.

elk1111
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: elk1111 » 25 kwie 2011, 14:35

takie karty jak AA czy KK podbijaj bez pozycji po podbiciach staram się wejśc ALL IN (ja podbijam 4 bb)
QQ czy AK podbijam ze wszystkich pozycji i przebijam chyba że jest więcej niż jedno podbicie

adamwww
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: adamwww » 27 kwie 2011, 12:11

To zależy czy grasz MTT S'n'G czy zwykły Cash.

maxaugust
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: maxaugust » 28 kwie 2011, 17:15

elk1111 pisze:takie karty jak AA czy KK podbijaj bez pozycji po podbiciach staram się wejśc ALL IN (ja podbijam 4 bb)
QQ czy AK podbijam ze wszystkich pozycji i przebijam chyba że jest więcej niż jedno podbicie

Krótko, zwięźle i na temat!!!

Tylko trzeba być niezwykle cierpliwym.

foxx
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: foxx » 30 kwie 2011, 03:06

Poza samą ręką i pozycją musisz wziąć jeszcze pod uwagę:
- dotychczasową akcję
- jacy przeciwnicy podejmowali te akcje
- jacy przeciwnicy grają po tobie
- kto jest na SB i BB
- na jakim limicie grasz :twisted:

Myślę, że nie jest dobrym rozwiązaniem tworzenie stałego zestawu zakresów dla poszczególnych pozycji, nie wyobrażam sobie takiej gry. Przykład: jestem na SB, do mnie foldy mam Q2s i robię raise w celu kradzieży BB. W kolejnej ręce jestem na BU i robię fold mając K4s jeżeli SB lub BB jest agresywny mimo, że to lepsza ręka niż poprzednia i lepsza pozycja - uznaję, że zbyt duże ryzyko napotkania obrony ponieważ dwie kradzieże pod rząd mogą irytować agresywnego gracza, który w ten sposób może mnie zmusić do foldu mając gorszą od mojej rękę (wystarczy, że 3betuje). Więc może lepiej zapoznaj się z czynnikami, które wymieniłem i postaraj się brać pod uwagę coraz więcej zmiennych przy każdej kolejnej decyzji.

JaToJa
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: JaToJa » 02 maja 2011, 09:19

jezeli chodzi o mtt i sng to juz chyba mam opracowane raczki startowe w zaleznosci od poziomu... ale niestety w cashu te raczki wogole sie nie nadaja i wlasnie chodzi mi o raczki rozgrywane w cashu

shaamiaan
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: shaamiaan » 22 cze 2011, 00:15

zarejestruj sie na spam tam masz cala tabele rak startowych, w zaleznosci od pozycji i od tego czy ktos juz sprawdzil lub podbil

matima
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: matima » 21 lip 2011, 16:34

W przypadku 6 osób na micro stawkach.

Przebij gdy:

Jeżeli wszyscy przed tobą pasowali:
1,2 AK AQ AJs KQs 77+
3 AK AQ AJ AT KQ KJs 55+
BTN,SB,BB AK-AT A9s-A2s KQ KJ KTs QTs JTs 22+

Jeżeli ktoś przed tobą limpował:
Dla każdej pozycji:AK AQ AJs KQs 77+

Jeżeli ktoś przed tobą przebił:
Dla każdej pozycji: AK AQ 99+

Roman9200
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Roman9200 » 21 lip 2011, 18:33

Mam male pytanie nie dotyczace tej rozmowy, ale jakos nie chce mi sie robic nowego tematu :) moglby mi ktos wytlumaczyc badz przetlumaczyc skroty :) wiem co to sng, ale skrot jak np mtt, sa jeszcze jakies inne ?

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 21 lip 2011, 18:45

Jak sam dobrze napisałeś, to nie temat do tego, a nabijanie postów na siłę , na prawdę nie jest opłacalne...

Awatar użytkownika
toadie3k
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: toadie3k » 21 lip 2011, 19:03

Roman, skrótów jest mnóstwo, tu masz je wypisane http://tnij.org/mqbt

sry za off-top

Wróć do „Podstawy pokera”