[NL 50]QT vs AQ

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 5-6 osobowych.
Awatar użytkownika
barthek
-#VIP
-#VIP

[NL 50]QT vs AQ

Postautor: barthek » 26 wrz 2008, 10:49

Najciezszy moment tego rozdania to jak dla mnie bet jegomoscia po flopie.. na turnie doszlo mi tyle outow, ze umowmy sie iz bylem niewyrzucalny :twisted:

PokerStars-nielegalny-w-PL! Rozdanie nr 20703220966: Hold'em No Limit ($0.25/$0.50) - 26/09/2008 5:40:48 ET
Stół 'Echemmon' 6-max Miejsce nr 6 to rozdający
Miejsce 1: barthek ($46.80 żetonów)
Miejsce 2: ARW668 ($23.75 żetonów)
Miejsce 3: Lucky24445 ($68.05 żetonów)
Miejsce 4: tygolf25 ($39.25 żetonów)
Miejsce 6: qqkkaa222 ($9.70 żetonów)
barthek: wpłaca małą ciemną $0.25
ARW668: wpłaca dużą ciemną $0.50
patience70: nie gra
*** KARTY WŁASNE ***
Gracz barthek otrzymał [Qh Th]
Lucky24445: pasuje
tygolf25: podbija $1.50 do $2
qqkkaa222: sprawdza $2
barthek: sprawdza $1.75
ARW668: pasuje
*** FLOP *** [As Js 5h]
barthek: czeka
tygolf25: zagrywa $2.50
qqkkaa222: pasuje
barthek: sprawdza $2.50
*** TURN *** [As Js 5h] [9h]
tygolf25: zagrywa $7
barthek: sprawdza $7
*** RIVER *** [As Js 5h 9h] [Kd]
tygolf25: zagrywa $5
barthek: podbija $10 do $15
tygolf25: sprawdza $10
*** POKAZANIE KART ***
barthek: pokazuje [Qh Th] (strita, od Dziesiątki do Asa)
tygolf25: pasuje rękę
barthek wygrał $53.50 z puli
*** PODSUMOWANIE ***
Łączna pula $55.50 | Prowizja $2
Stół [As Js 5h 9h Kd]
Miejsce 1: barthek (mała ciemna) pokazał [Qh Th] i wygrał ($53.50) z strita, od Dziesiątki do Asa
Miejsce 2: ARW668 (duża ciemna) spasował przed Flop
Miejsce 3: Lucky24445 spasował przed Flop (nie zagrał)
Miejsce 4: tygolf25 nie pokazał [Qs Ad]
Miejsce 6: qqkkaa222 (rozdający) spasował na Flop
Ostatnio zmieniony 10 paź 2009, 23:15 przez barthek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rzepa
-#VIP
-#VIP

Postautor: rzepa » 26 wrz 2008, 11:32

oj wejscie na flopie za 2,5 gdy w puli jest 9, na flopie ten gracz nie chcial odstraszyc pozostalych przeciwnikow.
zagrales troche jak calling station, i tight gracz,
turn pula 18,5 , 7 aby grać , jak sam powiedziales tyle outow, ze hoho.
na river to przycfaniaczyles,
ale i tak najwiekszym bledem przeciwnika bylo zagranie na flopie, 6,5 w puli bet za 2,5 , co to w ogóle za bet , no i sie zemscilo.

Awatar użytkownika
barthek
-#VIP
-#VIP

Postautor: barthek » 26 wrz 2008, 12:15

pod calling station to tak troche chyba za mocno podciagasz.. chociaz na flopie to oprocz inside'a to nie mialem za duzo (bo na runner runner kolor liczyc raczej nie mozna bylo).

z tym cwaniactwem na river to mnie zaciekawiles.. chodzi ci o check-reraise? nie moglem uderzac bo to byloby oczywiste ze zbieralem do strita.. koles z top para od razu by zwial.. fakt ze troche ryzykowalem check z jego strony (a tym samym 15$ zarobku mniej), ale poker to poker :mrgreen:

a jak ty bys rozegral reke? bo ze przeciwnik popelnil blad serwujac za male bety i dajac drawowac to juz wiemy ...

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 28 wrz 2008, 14:49

Moim zdaniem przestraszyl sie na flopie tego ze mozesz rowniez miec asa moze z J albo ze zbierasz do koloru dlatego nie zresowal tak mocno chcac sie upewnic na turnie ja bym na flopie juz raisowal o pule dla pewnosci gdybys wszedl to na turnie raise o pule bys juz napewno nie wszedl nawet z tyloma outsami

Maciejjas
-#VIP
-#VIP

Postautor: Maciejjas » 28 wrz 2008, 18:46

Poflopie pot odss miales slabe no ale udalo sieTObie i tylko gratki a na kolor po flopie miales jakies 22:1 zetrafisz

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 28 wrz 2008, 19:01

hmm jak dla mnie to po prostu miales bardzo duzo szczescia i tyle.

Co bys zrobil gdyby na river pojawil sie Ks? Pamietaj ze nie zawsze oplaca sie dorzucac do puli swoje pienidze liczac jedynie na lucky inside draw'a. Po turnie caly czas miales reke na zrzucenie no ale na river Ci przyfarcilo i powiedzmy ze zwyciezcow sie nie osadza:P

nh sir;)

Awatar użytkownika
barthek
-#VIP
-#VIP

Postautor: barthek » 29 wrz 2008, 07:44

@maciej
wiem, wiem.. wiem jakie sa szanse na runner, runnery

@mlody
no powiedzmy ze tak.. reka byla do zrzucenia juz na flopie, ale cos mnie podkusilo zeby grac dalej.. na turnie pokazaly mi sie jakies outy, wiec po wrzuceniu kilku $ do rozdania chcialem zobaczyc ostatnia karte, cobym spal spokojnie po nocach :mrgreen: to ze mi draw wszedl to byl fart i zdjae sobie z tego sprawe

dlatego wrzucilem ta reke do analiz.. suck outs, lucky river, blad przeciwnika, moj fart, dobra gra? sam juz nie wiem :D

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 29 wrz 2008, 10:48

skoro wygrales to dobra gra:P ale nie chce byc tutaj jakims znawca czy sie madrowac ale sporo by bylo do poprawienia w Twojej grze jezeli chcesz osiagac lepsze wyniki :P

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 29 wrz 2008, 11:07

A mi się bardzo podobało to rozegranie plus trochę farta z trafieniem układu, ale tylko trochę bo patrząc na liczby to:
> flop - brakuje K do strita, ok. 16% szans na trafienie K i przy puli 9$ sprawdzasz za 2.5$ co daje oddsy lepiej niż 3.5 czyli bardzo dobre, można sobie pozwolić na sprawdzenie ;)
> turn - brakuje czerwa do koloru (9 kart) i króla lub ósemki do strita (6 kart) = ok. 30% na trafienie którejś z tych kart i w dodatku sprawdzasz za 7$ przy puli 18.5$ co daje oddsy powyżej 2.5 więc bardzo dobrze to określiłeś byłeś praktycznie niewyrzucalny przy tych liczbach :P
> river - to co w pokerze lubię najbardziej czyli udane check-raise :D poza tym przebił tylko za 5$ (przy wcześniejszych 2.5$ i 7$) co wskazywało prawie na 100% że ma top pair, może dwie pary jakieś, a on Cię jeszcze sprawdził po raise ;)

Obyś miał więcej okazji uczestniczyć w tak miłych dla oka rozdaniach ;)

Awatar użytkownika
barthek
-#VIP
-#VIP

Postautor: barthek » 29 wrz 2008, 12:48

@spiegol

no i dzieki wielkie! o taka onalize rozdania mi chodzilo.. pot odds oraz implied odds bardziej biore zawsze na czuja i bardziej kieruje sie subiektywnym odczuciem w kwestii ilosci outow oraz wysokosci podbicia niz licze w locie dokladne wartosci (nie do konca zreszta bym potrafil - ogolnie wiem o co chodzi, ale dokladnie raczej tego nie liczylem nigdy). to co ty bardzo ladnie obliczyles jest tylko potwierdzeniem moich obliczen 'na oko' i ze oplacalo mi sie wchodzic.. nie jestem tylko pewny do konca czy aby na flopie mialem te 16% - jak dla mnie troche mniej.. dlatego, w moim odczuciu, to byl najciezszy moment tego rozdania dla mnie..

MosQ
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: MosQ » 14 paź 2008, 14:15

Według mnie miałeś sporo szczęścia z tym jego śmiesznie małym betem na flopie bo gdyby był wyższy to ja bym raczej juz na Twoim miejscu zrzucał. A gość nie wiem na co liczył- i nie przekonuje mnie tu jego obawa o AJ czy innego A. Reszta rozegrana w porzadku ogólnie duzo szczęścia a miarę jako tako wykorzystanego. Ale trzeba przyznać że nie często będziesz mial okazje zbierac i zbierać, przeciwnik okazał słabość i za to zapłacił.

Nie można rozgrywać pasywnie tope paira przy takim układzie!

Wróć do „Cash short handed”