[NL][5$]QQ

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
titanum
-#VIP
-#VIP

[NL][5$]QQ

Postautor: titanum » 04 lut 2011, 12:28

everest-brak-polskiej-licencji! Poker $5.00 No Limit Hold'em - 10 players
The Official 2+2 Hand Converter By DeucesCracked Poker Videos

JahMatheus (BTN): $3.56
iddy65 (SB): $2.27
Socratesso (BB): $4.90
SUCATIMILLA6 (UTG): $1.51
Clamaran81 (UTG+1): $5.00
cuarzo (UTG+2): $13.04
Hero (MP1): $5.44
V4T69 (MP2): $7.28
LeOlivierS (MP3): $4.77
garcea007 (CO): $3.25

Pre Flop: ($0.08) Hero is MP1 with Q:club: Q:diamond:
SUCATIMILLA6 calls $0.05, 2 folds, Hero raises to $0.23, 5 folds, Socratesso raises to $0.77, 1 fold, Hero calls $0.54

Flop: ($1.62) 7:spade: 8:club: 2:spade: (2 players)
Socratesso bets $1.05, Hero calls $1.05

Turn: ($3.72) 2:diamond: (2 players)
Socratesso bets $2.05,

statystyki kolesia po 555 rekach.
VPIP/PFR/ST/3-BET/FOLD TO 3-BET
AGG-F/FLOP CB/FOLD TO F-CB/H
Obrazek

Przeciwnik jest mega agresywny. Czy takie zachowanie naszego przecinika powinno mnie przekonać do spasowania dam na takim boardzie? a może już preflop powinienem był się zastanawiać nad udziałem w grze po takim przebicu bo to przeciez było 3x moj bet.
No chyba że damy to zawsze na stacki jak najwczesniej czyli pf lub flop ?
Ostatnio zmieniony 04 lut 2011, 12:45 przez titanum, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ted Forester
-#VIP
-#VIP

Postautor: Ted Forester » 04 lut 2011, 12:38

Mega agresywny? 18/8 3bet 3.7? Agresja 1.6.

Ogólnie ja nie umiałem nigdy zrzucać dam i zawsze jak wrzucałem stacka preflop, to w najlepszej sytuacji miałem flipa przeciw AK.

Tutaj on raczej nie ma AK, ale na takim boardzie wydaję mi się, że nie możesz zrzucić, bo przeciwnik tak samo zagra 99-AA.

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 04 lut 2011, 23:40

Ted Forester pisze:Mega agresywny?

z tą agresja to chyba pomyliłem z tamtym rozdaniem i dlatego tak napisałem.

na jego bet wrzuciłem stacka, river nieznaczący nic a koleś pokazał AA

po tym rozdaniu dużo się zastanawiałem czy powinienem był zrzucić i poczekać na klarowniejszą sytuacje bo jego bety mocno dawały do zrozumienia że chce się stackować czyli ma może seta albo AA,KK w sumie to też tak myślałem ale jak tu wyrzucić damy
wydaje mi się że w perspektywie NL5 mając taką rękę zawsze AI?

A co gdybym np. miał JJ, TT ? i znalazł bym sie w takiej sytuacji ??

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 05 lut 2011, 16:19

Ostatnio miewam sporo takich sytuacji. Na PF 3betuje mnie gracz tight, na flopie także bardzo agresywny. Tym czasem ja mam na łapie QQ albo JJ, na flopie trafiam overpair i co teraz? Dochodzę do wniosku, że na flopie z czystym sumieniem uciekamy z rozdania. Rzadko trafimy tam na AK, częściej jednak jesteśmy z tyłu. Co innego grając z LAGiem, bardziej loose graczem, ale koleś o takich statystykach, którzy konsekwentnie wyciąga kasę z Ciebie jest wart naszego respektu i nie ma co się wdawać w niepewne walki. Lepiej jednak poczekać na klarowniejszą sytuację. Bo tutaj stackowanie się do taka zgadywanka, która na dłuższą metę nie będzie opłacalna.

Wróć do „Cash full ring”