QQ NL10

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
brzeszczot
-#pretendent
-#pretendent

QQ NL10

Postautor: brzeszczot » 19 cze 2013, 21:59

Grabbed byHoldem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
SB ($4.44)
BB ($18.82)
UTG ($14.67)
UTG+1 ($14.75)
UTG+2 ($10)
Hero ($10.32)
CO ($10)
BTN ($10)

Dealt to Hero Q:diamond: Q:heart:

UTG raises to $0.30, fold, fold, Hero raises to $1, fold, fold, fold, fold, UTG calls $0.70

FLOP ($2.15) K:spade: 3:diamond: 3:spade:

UTG checks, Hero bets $1, UTG calls $1

TURN ($4.15) K:spade: 3:diamond: 3:spade: Q:spade:

UTG checks, Hero bets $2, UTG folds

Hero shows Q:diamond: Q:heart:

Hero wins $3.95

Kolega 19/16 po 60h. Dotąd na 3bet raz callował a raz 4betował.
Robię ten 3bet, bo skoro on daje akcję, to niech da.
Co do postflopu, to nie mam info, więc biorę go za średniego gracza.

Flop - drawów nie ma za wiele, King jest scary, mogę repować, zawsze będę tu cbetował jako blef, więc cbetuję teraz mając średnią rękę. Nie chcę cbetować wysoko bo mam value od 99+, może jakichś AQ/AJs. Zbyt dużym betem się wyizoluję na Kx.
Gość raczej nie ma AA, bo by 4betował.

Turn - nuts. Zastanawiam się czy bet ma sens. Co on może mieć, że sprawdzi. AQ jak jakimś cudem on tam ma, to odpuści. Parki 99+ foldują. Plus fakt, że 2nd barrel jest mocną linią (stosunkowo). Nie mam info, żeby ryzykować twierdzenie, że on tu zagra float, niestety...
Value jest od AK, w sumie on mógł to tak rozgrywać na flopie. Ale myślę że spokojnie mogłem grać tu check i raise rvr, bo AK na trzecią beczkę folduje (u średniego gracza tych stawek, chyba, IMO). A skoro mam dwa streety value, to dajmy pograć słabszemu zakresowi.

Turn - magia. Tyle że zastana

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 20 cze 2013, 09:36

Na flopie trochę większy cbet, tak do 1.3$. Turn natomiast faktycznie warto tutaj zagrać x/call, bo najczęściej dostajemy tutaj bet i to nie mały od wielu rąk, chcących na siłę przejąć pulę. Na river gram wtedy mały value bet, coś koło 1/3 pot, żeby podkusić do błędu - albo call albo raise. Taką linią myślę można najwięcej wyciągnąć :)

brzeszczot
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: brzeszczot » 20 cze 2013, 10:22

Hm...

Trochę ciężko będzie zagrać c/call z pozycją :)

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 20 cze 2013, 10:38

Aaaale ja głupi, sorry, źle spojrzałem :D To wtedy as played, można ewentualnie poczekać tego turna behind i zobaczyć co się stanie na R - po checku będziemy mniej wiarygodni i może coś tam nam zapłaci :)

MrCoolAsFukk
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: MrCoolAsFukk » 20 cze 2013, 22:55

60h to jest nic, ja mam po tylu rekach czasem staty 14/12 a innym stole 40/35, nie sugeruj sie za bardzo tak malą próbka.
turn zdecydowanie bet, jak ma jakas srednia parke to spasuje, ale pewnie i tak by ja spasowal na river. moze tez flusha czasem miec
ciagnij value na turnie od KQ(malo prawdopodobne) i AK bo jak spadnie czwarty pik to juz nie beda placic

I troche bez sensu twoje uzasadnienie odnosnie flopa. ze chcesz repowac krola? ale wszystkie gorsze rece od krola i tak bijesz. wiec to wcale nie tak dobrze ze repujesz krola, bo te rece spasuja :mrgreen:
no i to ze zawsze tutaj blefujesz wiec betujesz tez QQ jest slabym argumentem. to jest nl10, nie musisz specjalnie dbac o takie rzeczy jak balans, nawet na duzo wyzszych stawkach :mrgreen:

blade08111991
-#VIP
-#VIP

Postautor: blade08111991 » 22 cze 2013, 19:11

za mala probka by patrzec na staty ;d Flop to standardowy cbet. Turn to dobry bet. Kazdy As pik by mogl nas sprawdzic a i Krole by sie nie zawachaly ld Well played.

brzeszczot
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: brzeszczot » 25 cze 2013, 08:28

Dzięki wszystkim!
Jeśli nie będę dbał o balans, to cbet mi spadnie do 40% i będę łatwy do rozszyfrowania. Poza tym bezsprzecznie jakieś parki i FD mogą sprawdzać, więc betuję. A poza tym - kto mi broni uczyć się balansu na NL10. Dojdę do NL100 to mi będzie potzebne, lepiej uczyć się wcześniej i taniej.

Wróć do „Cash full ring”