[NL][5$][FR]QQ czy wchodzić all in przed flopem??

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
Malv20
-#aktywny
-#aktywny

[NL][5$][FR]QQ czy wchodzić all in przed flopem??

Postautor: Malv20 » 29 sty 2008, 16:23

Starting a new hand (#1315897477)
Texas Holdem NL 100/200 - 2008-01-26 21:54:03 Server
Table Auckland, 129836843 Trny: $5+$0.50 ID: 1105535721 Place: 14 Win: $0
Seat 1: Malv20 ( 3,080 )
Seat 2: 13glog ( 3,560 )
Seat 4: jackie d 1 ( 990 )
Seat 5: Manni50 ( 2,290 )
Seat 6: SalvoComplicazio ( 5,000 )
Seat 7: terry101 ( 2,190 )
Seat 8: napster31 ( 3,680 )
Seat 9: bueler ( 910 )
Seat 10: ispahan ( 2,380 )
bueler posts Small Blind 100
ispahan posts Big Blind 200
Dealing cards
Your cards Qh Qc [Malv20]
Malv20 raises 600
13glog folds
jackie d 1 folds
Manni50 folds
SalvoComplicazio folds
terry101 folds
napster31 folds
bueler folds
ispahan goes All-in 2180
Malv20 calls 1780
Dealing Flop 6s 6h 4c
Dealing Turn 6s 6h 4c As
Dealing River 6s 6h 4c As Kc
ispahan shows Ac Kd
winner-brak-polskiej-licencji! is ispahan 4860
#EOG.
Ostatnio zmieniony 21 paź 2009, 13:05 przez Malv20, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
TommyTSW
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: TommyTSW » 29 sty 2008, 17:06

Jak sie lubi gry losowe to jak najbardziej, nie z takimi kartami się wchodziło......gdy przeciwnik daje all-inn i ma sie dwie damy na ręku trudno sie powstrzymać ;)
Ja zdecydowanie jestem zwolennikiem wprowadzania takiego rozwiązania do pokera :mrgreen: oczywiście sporo osób tego typu rozdania krytykuje nie bo jest to dla nich niewygodne :lol:
Ostatnio zmieniony 29 sty 2008, 17:16 przez TommyTSW, łącznie zmieniany 1 raz.

Malv20
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Malv20 » 29 sty 2008, 17:15

Tym bardziej żę szcególnie w turniejach ludzie są zmuszeni do bardzo szybkiej gry często widywałem nawet all iny z Ax. Jednak w przypadku AK szanse rozkładały sie mniej wiećej 60% do 40% na moją korzyść.

Awatar użytkownika
TommyTSW
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: TommyTSW » 29 sty 2008, 17:19

Im więcej osób w turniejach tym więcej kamikadze zwróć uwage co się dzieje w turniejach min Unibetu gdzie bierze udział ok 5 k graczy.
Tam na samym początku to mało kto patrzy co ma na ręce i już idzie all-in ;)
Wczoraj byłem świadkiem na paradise-brak-polskiej-licencji! jak gracz z 23 podjął all-inn z gościem który miał AA i wygrał partie :)

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 29 sty 2008, 21:48

TommyTSW pisze:Wczoraj byłem świadkiem na paradise-brak-polskiej-licencji! jak gracz z 23 podjął all-inn z gościem który miał AA i wygrał partie

nawet z AA nie można być pewnym niczego na prefolpie, nie ważne czy to AA QQ nigdy nie wiadomo, ale all in tutaj jest przynajmniej uzasadniony, bo przy 23 to ciężko wytłumaczyć, a jeszcze trudniej wygrać ale to już przecież piękno pokera

Awatar użytkownika
visnia
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: visnia » 29 sty 2008, 23:49

Co do tematu - nigdy. Jestem zdecydowanym przeciwnikem all-in na preflopie, szczególnie z QQ gdzie głupia para KK czy AA bije Cie, często też dochodzą np. jakieś śmieszne dwie niższe pary a Ty masz tylko dwa outy, które polepszają Twój układ. Raise jest jak najbardziej wskazane - allin nie, ponieważ jak już zauważył TommyTSW jest to wtedy totolotek a tego w pokerze bardzo nie lubie. Nawet z AA boję się wchodzić allin preflop bo nigdy nie wiem co mnie spotka ( jakieś flushe, strity to częsta sprawa ) btw. skoro przeciwnik wchodzi allin wiadomo, że nie ma 72o na ręku...

Malv20 pisze:Tym bardziej żę szcególnie w turniejach ludzie są zmuszeni do bardzo szybkiej gry często widywałem nawet all iny z Ax. Jednak w przypadku AK szanse rozkładały sie mniej wiećej 60% do 40% na moją korzyść.

tak jednak jak on trafi swojego outa szanse masz jak 1:9 ... warto przemyśleć

davidian
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: davidian » 30 sty 2008, 11:33

Ja juz sam nie wiem jak rozgrywac ta reke :) Chociaz nie ukrywam ze czesto daje all-in preflop tak samo z K,K grajac freeroll albo sie podwoje albo wypadne z gry.Slowplay czesto konczy sie wygraniem nie kogos kto mial A,A ale jakiegos typka ktory mial conectory i wycisnal strita lub flusha :D

szczasiek
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: szczasiek » 31 sty 2008, 22:42

prawie nigdy nie wchodze allina na preflopie bo karta zmienną jest. Wolę poczekać do tego flopa max turna i wiedzac ze nikt mnie raczej nie przebije albo ma male szanse na to podbijam takiego kolesia lub sam wchodzę all-in.

Krzysiek0912
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Krzysiek0912 » 01 lut 2008, 20:13

Wszystko zalezy gdzie jestes umieszczony na stole. Gdy siedzisz zaraz po rozdajacym to powinienes minimalnie podbic i sprawdzic ludzi czy cos maja jesli nikt nie podbil twojej stawki to ja bym wszedl wtedy all in. Oczywiscie jezeli na stole nie pojawilaby sie jakas wyzsza karta albo 3 karty o tym samym kolorze. Ale wedlug mnie nie warto wchodzic odrazu all in. Z drugiej strony jak wejdziesz all in to zmiejszy sie liczba graczy a z nia szansa na twoja wygrana wiec bardzo ciezko jest powiedziec jak ja bym zagral. To zalezalo by od tego w jakiej sytuacji jestem jaki to etap turnieju i jak graja przeciwnicy

Matma88
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Matma88 » 21 lut 2008, 16:41

Jeżeli masz QQ to musisz stwierdzić fakt, że im mniej osób wejdzie do rozdania będziesz miał większe szanse na wygraną!!
Wprzypadku gdy trafisz na kolesia z AK to masz troche lipe ok. 50 na 50. no może z twoją przewagą...
Ale w przypadkach gdy koleś będzie miał nawet Ax to już masz sporą przewagę procentową. Więc myślę, że na dłuższa metę się zwróci....
Gorzej wygląda sytuacja, jak do rozdania wchodzi więcej osób.... twoja para mocno traci na wartości.

tryko

Postautor: tryko » 21 lut 2008, 20:15

Ja nigdy nie wchodzę ALLIN na preflopie, no chyba, że gram na jakimś freerollu, ale jak gram na cash to staram się unikać takich akcji ;) bez względu na to czy mam AA, KK, czy QQ ;)

tlpmsoul
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: tlpmsoul » 21 lut 2008, 20:34

Ale to przeciez wszystko znowu zalezy od polozenia w jakim sie znajdujesz... Czasem warto a czasem ,nie tak jak ktos powiedzial wyzej - inaczej jest w turbo turniejach gdzie takie QQ to marzenie , jak ludzie wchodza z Ax Kx ... Na stolikach jak masz tilta i juz jestes w niemocy i zostaje ci np ta resztka pieniedzy no to tez w sumie mozna zaryzykowac ... Gorzej jak ma sie kontrole nad gra i takie glupie all in z QQ moze wytracic cie z dobrego rytmu .. Wszystko zaleeezy :)

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 21 lut 2008, 21:16

oczywiscie zalezy to tez od twojej sytuacji. Czy jest to turniej o jakas duza stawke no i oczywiscie jaka jest faza tego turnieju. Osobiscie jednak dlugo zastanawialbym sie nad wejsciem za wszytsko z taka reka, bo wystarczy ze jakis farciarz zagralby z A4, na flopie as i lezysz...

dedoel
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dedoel » 22 lut 2008, 00:04

z AA nigdy al in przed flopem? jak mozna nie sprawdzic all in przed flopem z AA gdy grasz z jedna osoba tylko ? jedyne kiedy takie cos bym zrobil to w satelitce

Grzegorz14
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Grzegorz14 » 04 mar 2008, 21:39

Jak dla mnie to sprawdzenie All-In'a z parą typu QQ KK AA na PreFlopie nie wchodzi w gre... Wiem że to boli ale ja pasuje takie zagrania.... ( Chyba że mój stack w porównania do jego jest przynajmniej jak 5:2) Można zgarnać napewno sporą sumke w krótkim czasie... Ale akurat w tym przypadku zdajesz sie już TYLKO na szczęście a nie na skill ;p

Awatar użytkownika
komix22
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: komix22 » 04 mar 2008, 22:10

Mi się dzisiaj zdarzyło 2 razy przegrac z QQ.
Jeżeli jest to jakiś freeroll w którymgra dużo osób to wchodzę bez zastanowienia all inn przed flopem jeżeli jest to coś znaczącego np. sit&go ze sporym buy-inem to raczej nie polecam wchodzenia all inn nawet z parą AA czy KK chociaż ciężko jest taką rękę zrzucic.

damian0012
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: damian0012 » 05 mar 2008, 09:03

ja jestem przeciwnikiem gry all-in na pre flopie z QQ i nizszymi nawet z AA bo flop to loteria i nigdy nie wiadomo co on przyniesie....
a jezeli juz wchodzisz all-in z QQ to zawsze jakis 'ekspert' sprawdzi Cie majac w rece A.....

dedoel
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dedoel » 05 mar 2008, 09:17

sprawdzi cie i bedzie mial mniejsze szanse, musicie zrozumiec ze przegrywanie to czesc gry, nie da sie ciagle wygrywac, wejscie z QQ na jakies AQ,AJ czy jakakolwiek nizsza para czy jakikolwiek as z czyms to jest dobre zagranie, co prawda moze sie trafic KK lub AA to wtedy mamy ciezko bardzo lub AK to wtedy mamy cos kolo coin flipa, ale generalnie jesli nie ma zadnych przeslanek ze typ ma cos naprawde naprawde mocnego czyli AA to wchodze all in, pare razy sie nadzialem oczywiscie ale na dluzsza mete jest to dobre zagranie

tegas
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: tegas » 05 mar 2008, 18:03

jesli chodzi o gre na pieniądze to nigdy nie gram all in na pre flopie ale w turkach zdarzało mi się z AA przegrac i to mnie nauczyło cierpliwosci

popek1990gd
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: popek1990gd » 05 mar 2008, 19:59

ja jak dostane QQ JJ KK to zawsze podbijam 3xbb+1bb od kazdej osoby ... Przeważnie dobrze na tym wychodze ...

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 05 mar 2008, 20:00

Ja jestem zdecydowanym przeciwnikiem wchodzenia z takimi kartami, owszem mozesz grac ostro ale zeby sprawdzic all ina to troche przegiecie, jest tyle kart ktore moga Cie pobic ze szkoda gadac...

popek1990gd
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: popek1990gd » 05 mar 2008, 20:11

mlody20 pisze:Ja jestem zdecydowanym przeciwnikiem wchodzenia z takimi kartami, owszem mozesz grac ostro ale zeby sprawdzic all ina to troche przegiecie, jest tyle kart ktore moga Cie pobic ze szkoda gadac...

no to z czym lepiej sprawdzic allina wiadomo AA,KK,AK,no i moze AQ i chyba tyle tego . QQ to bardzo dobra ręka :mrgreen:

maks.c4
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: maks.c4 » 05 mar 2008, 22:07

A czy nie uważacie, że skoro większość tutaj piszących nie sprawdzi all-in nawet z QQ na ręce to czy to nie będzie marnotrawstwo mocnej ręki. Może lepiej zaczekać na flopa i z QQ mamy duże prawdopodobieństwo overpair, może też nam pyknąć set, co przy pasywnym pre-flopie może nam o wiele ułatwić wciągnięcie do licytacji graczy ze słabszą ręką.
Przykład z przed chwili dosłownie:
W PartyPoker na stoliku 0.02/0.04$ dostaje KK. Koleś podbij 2xBB, spokojnie wchodzę. Dochodzi flop rainbow 3 K 6, czekam, on podbija, wchodzę slowplaying. Dochodzi 9, czekam, on podbija już znacznie, wchodzę slowplaying. River: 10 - czekam, on podbija, ja go przebijam, on all-in. Sprawdzam, a on pokazuje AJ. Pytanie, czy wszedłby all-in na początku rozgrywki?
--------
Kolejny przykład, też z przed chwili:
Dochodzi mi na ręke AA, lekko podbijam, jeden wchodzi, flop blotki xx7 - czekam, on też, turn - 8, podbijam, on wchodzi i river 7, ja czekam on all-in... Spasowałem. On pokazuje 88. Gdybym wszedł pre-flop all-in, to albo zabrałbym malutki blindy, albo on by wszedł i bym wszystko przegrał. :roll:

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 06 mar 2008, 11:15

Maks ok tylko ze my tutaj mowimy o wchodzeniu all in pre flop. Czyli zanim zobaczysz flopa. Jezeli mowimy o przykladach to wczoraj mialem sytuacje gdy jeden z graczy zagral all in przed flopem z QQ a ja majac AK na rece po krotkim zastanowieniu sie sprawdzilem go. Na flopie doszedl krol i moj przeciwnik stracil caly stack.

Co do AA to gdzies juz na forum byla dyskusja ze majac AA na rece wlasnie najlepiej doprowadzic do all ina ze strony przeciwnika przed flopem. Dzieki temu eliminujesz graczy ze slabszymi kartami ktorym normalnie moglyby dojsc jakies cudowne strity. A watpie ze gdybys zagral i 3/4 jego stacka pre flop to by wszedl z para 88.

Jezeli chcesz przykladu to pokaze Ci tez jak mozna przegrac z KK na rece grajac wlasnie tak jak Ty slow: (ja to ten z lewej;) )

Obrazek
Ostatnio zmieniony 06 mar 2008, 11:18 przez Mlody, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
maximus86
-#VIP
-#VIP

Postautor: maximus86 » 06 mar 2008, 11:15

ja pierwszy all ina nie pakuje ale w takiej sytuacji jak tu też bym wszedł... w szczególności że byliście tylko we dwoje w grze a więc szanse były duże... taki to już los z tymi wysokimi parami na ręce nie zawsze się wygrywa na nie...

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”