[NL10] - QJs

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
Laskave
-#zwykly
-#zwykly

[NL10] - QJs

Postautor: Laskave » 05 maja 2011, 21:57

Rozdanie nie daje mi spokoju i moje pytanie o błędy na każdym etapie licytacji bo szczerze niczego nie jestem pewien :/

coolhandkai - staty po 81 próbach ... 11/7/1.1

Hand #61713796178 begins at 2011/05/05
Dealing down cards
Dealt to Laskave :Js: :Qs:
DRSS24 posts the small blind of $0.05
coolio1984 posts the big blind of $0.10
shevoman folds.
RoyFreezy raises to $0.20.
Laskave calls $0.20.
CoolHandKai calls $0.20.
rikhana folds.
re-poker_000 folds.
PandaCloud folds.
DRSS24 folds.
coolio1984 folds.
Dealing Flop :Tc: :Kc: :Ah:
RoyFreezy bets $0.20.
Laskave raises to $0.70.
CoolHandKai calls $0.70.
RoyFreezy folds.
Dealing Turn :6c:
Laskave checks.
CoolHandKai bets $2.
Laskave calls $2.
Dealing River :5h:
Laskave checks.
CoolHandKai bets $3.60.
Laskave calls $3.60.
Laskave shows :Js: :Qs:
Laskave has Straight, Ace High
CoolHandKai shows :5c: :3c:
CoolHandKai has Flush, King High
CoolHandKai wins $12.89

dzięki za ew. uwagi
Ostatnio zmieniony 13 maja 2011, 13:54 przez Laskave, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ted Forester
-#VIP
-#VIP

Postautor: Ted Forester » 05 maja 2011, 22:11

Zawsze mnie to rozwala jak takie murki mają ręce typu 53 w range'u :D Co do rozdania, to nie wiem czy na turnie, ale na river to masz super easy fold.

Awatar użytkownika
Sliwa
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sliwa » 05 maja 2011, 23:12

Jak dla mnie to może jeszcze większy raise na flopie może do wysokości aktualnej puli? Chociaż tak czy siak nie wiem czy ten frajer by zrzucił tego fd. Turn też bym callnal ale na river już byłbym skłonny do foldu i pewnie tak bym zrobił.

hermes06
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: hermes06 » 06 maja 2011, 02:15

Ted Forester pisze:Zawsze mnie to rozwala jak takie murki mają ręce typu 53 w range'u :D

81 rąk to jest żadna próbka i na dobrą sprawę korzystanie ze statystyk może w tym momencie tylko zaszkodzić. Ja traktuję tego gościa jak unka nie nita.

Uwagi do rozdania:
1. Koniecznie zmień konwerter, ten jest beznadziejny: nie widać pozycji graczy, stacków, wartości puli na danym streecie; okropnie to nieczytelne.

2. Jakie uzasadnienie dla callowania pre flop? Dużo bardziej wolę tu fold lub 3bet, średnio mi się usmiecha grać z spekulacyjną ręką z tej pozycji, gdy mogę wylądować w multipocie, który często tworzy się w wypadku minraisów lub dostać 3bt od jakiegoś ogarniającego squeezer za plecami.

3. Większy raise na flopie - jeśli jakoś się zahaczyli na flopie, to możesz mieć pewność, że na tym limicie nie odpuszczą TP czy FD, nie mówiąc o mocniejszych rękach, ściągaj vaue.
Na turnie wolę bet/fold - dalej możesz ciągnąć value od słabszych rąk, a nie chcesz tu rozdawać darmowych kart. Jeśli dostaniesz rasie, zrzucasz z czystym sumieniem.
Na river dla mnie snap fold - on tu nie powinien betować czegokolwiek innego niż flush.

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 06 maja 2011, 06:29

hermes06, świetna analiza!

Dla mnie to easy fold preflop, nie dość że bez pozycji, to nawet nie Ty otwierasz.

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 06 maja 2011, 10:22

Też uważam, że hermes06 zawarł praktycznie wszystko w swojej wypowiedzi.
Ja jako cash donk zagrałbym fold pre, ale jeżeli już bym był w rozdaniu to zabetowałbym turn. Tak to dokładasz nie wierząc w kolor tak czy siak więc czekasz żeby wyciągnąć jak najwięcej na dość niebezpiecznym boardzie za co zostałeś ukarany.

maji
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: maji » 06 maja 2011, 18:18

zamiast call pf 3bet i po flopie większy raise. Tylko to, Hermes wyczerpał sprawę.

Wróć do „Cash full ring”