[NL][5] QJ

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

[NL][5] QJ

Postautor: gama » 25 kwie 2011, 22:09

Mała prośba o ocenę tego zagrania, czy wg Was jest to dobrze rozegrana ręka, bo ciągle chodzi mi po głowie :) Głównie chodzi mi tutaj o flop (czy poprawny był mój call z drawem do strita) i turn - powinnam zrobić call, od razu allin, czy może raise był słusznym zagraniem? rezultat będzie później, żeby nic nie sugerować.

No-Limit Hold'em, $0.05 BB (9 handed) -

BB ($8.36)
UTG ($5)
UTG+1 ($4.70)
MP1 ($5.26)
MP2 ($5.14)
MP3 ($7.04)
CO ($4.95)
Hero (Button) ($9.85)
SB ($5)

Preflop: Hero is Button with QObrazek, JObrazek
UTG bets $0.20, UTG+1 calls $0.20, 4 folds, Hero calls $0.20, 2 folds

Flop: ($0.67) 9Obrazek, 10Obrazek, 2Obrazek (3 players)
UTG bets $0.35, UTG+1 calls $0.35, Hero calls $0.35

Turn: ($1.72) 8Obrazek (3 players)
UTG bets $1, 1 fold, Hero raises to $2, UTG calls $1

River: ($5.72) 10Obrazek (2 players)
UTG bets $2.45 (All-In), Hero calls $2.45

Total pot: $10.62 | Rake: $0.70

Laskave
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Laskave » 25 kwie 2011, 22:27

gama pisze:chodzi mi tutaj o flop

na flopie wg. mnie ok

pewnie znajdą się tacy którzy ci powiedzą fold pf bo mimo pozycji możesz być z tyłu przeciwko AQ KQ czy AJ bo w końcu ktoś uderza z UTG czyli jego range ( chcoiaż tutaj potrzeba by statystyk ) jest raczej wąski ... ja takie QJ sprawdzam ew. w kolorze ... na flopie ok masz drawa i na turnie trafiasz ... co do turna nie wiem ... gram czasami tak czasami inaczej tutaj ew przebijałbym do 2,90 w każdym, razie bliżej 3 ... nie chcesz widzieć kolejnego trefla si? River sugeruje że mógłby mieć of koz 99 TT T9s ... albo coś z JJ+ ale wtedy by uderzał mocniej c-bet na flopie ... z drugiej strony gdyby miał seta to na turnie po twoim przebiciu powinien walnąć all-in ... stawiam go na T9s mimo wszystko :)

Awatar użytkownika
Sliwa
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sliwa » 25 kwie 2011, 22:51

Jak dla mnie to tak:
- na flopie zrobiłbym to samo co Ty czyli call. Flop moze nie wymarzony ale dobry dla nas a zarazem ten z ciekawszych, lecz majac oesd (+Qtrefl) ja call. Mysle ze UTG nie ma OP bo wg mnie betowalby więcej na takim flopie. Obstawilbym go na AKs, AQs, QK, lub tez trafil seta na flopie i wciaga do gry? (no ale tak czy siak za maly bet jak dla mnie, z takim flopem)
- na turnie raise ale wiekszy lub AI. Dozbieralismy nutsa na ta chwile, no ale jeszcze nie koniec rozdania. Ja bym po jego podbiciu zrobil raise do 3$ ale patrzac na jego stack to nie ma sensu wiec postawil go na AI. I zakonczyl rozdanie w tym momencie.
- river niby bezpieczna dla nas karta, ale mogl dozbierac fulla lub nawet karete T i przegrywamy. Takze na turnie postawilbym go na AI i ogladal co sie dalej dzieje.

Ale to tylko moja analiza, nie jakiegos wyjadacza :smile:
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Ted Forester
-#VIP
-#VIP

Postautor: Ted Forester » 25 kwie 2011, 22:51

QJo fold preflop :D Flop ok, turn można grać call, można raise. Jeśli raise to gram więcej.

Wróć do „Cash full ring”