Cześć,
Już kilka razy stałem przed problemem "poprawnego" rozgrywania stritów po flopie przy możliwych drawach do koloru.
Przypuśćmy ostatnią standardową (hipotetyczną) sytuację.
Blindy 50/100 7 osób przy stole.
ja na middle +1 z QJs (pik), do mnie 1 limp z utg od gracza loose aggresive.
Ja 3bet dostaje call od BB i limpera.
Na flop KT9 w tym K9 kier, pula 950.
Jakie powinno być 'standardowe' rozegranie z mojej strony po takim flopie?!?!
Z jednej strony jestem z przodu... ale za chwilę mogę być dużo z tyłu.
Ja w tym wypadku zrobiłem continuation beta ale trochę większego niż 2/3, bodaj za 700.
Jak rozgrywacie takie flopy!?!?
[FR] [NL] [FREEZOUT] QJ
-
ludzki
- -#zwykly

[FR] [NL] [FREEZOUT] QJ
Ostatnio zmieniony 13 paź 2009, 17:47 przez ludzki, łącznie zmieniany 2 razy.
- mx
- -#zasłużony

ludzki pisze:ja na middle +1 z QJs (pik), do mnie 1 limp z utg od gracza loose aggresive.
Na flop K89 w tym K9 kier, pula 950.
nie widze strita xD ale jak rozegrac ... rainbow nie trafia sie czesto
- alekspolak1
- -#VIP

no tak jak powiedzial mx tu nie ma strita z tego co napisales
ale jak to rozgrywac to zalezy od wielu rzeczy po pierwsze jaki ma zakres rak twoj przeciwniki bo np jak wchodzi czesto ze suited connectorami w takie raisy to nalezy uwazac callujac raise pre flop pokazuje slabosc a wiec napewno wysokich pp nie ma..... a wiec optymalnego rozwiazania nie ma w takich sytuacjach nalezy kierowac sie intuicja.... jednak moim zdaniem odradzam slow playowac. poniewaz lepiej malo zarobic niz duzo stracic !!
- mx
- -#zasłużony

-
ludzki
- -#zwykly

bet za 3/4 lub 2/3 puli by dac marginalne oddsy ale i tez zbytnio nie odstraszyc ... to jest raczej standard
też mi się tak właśnie wydaje dlatego jeśli to ja raisuje preflop, to zazwyczaj daje continuation bet.
le jak to rozgrywac to zalezy od wielu rzeczy po pierwsze jaki ma zakres rak twoj przeciwniki bo np jak wchodzi czesto ze suited connectorami w takie raisy to nalezy uwazac callujac raise pre flop pokazuje slabosc a wiec napewno wysokich pp nie ma..... a wiec optymalnego rozwiazania nie ma w takich sytuacjach nalezy kierowac sie intuicja.... jednak moim zdaniem odradzam slow playowac. poniewaz lepiej malo zarobic niz duzo stracic !!
ja bardzo sobie cenię slow play... ale nie przy tak mokrym flopie bez nutsów
-
pappek
- -#aktywny

Re: Jak rozgrywać strita przy mokrym flopie
ludzki pisze:Cześć,
ja na middle +1 z QJs (pik), do mnie 1 limp z utg od gracza loose aggresive.
Na flop KT9 w tym K9 kier, pula 950.
Jakie powinno być 'standardowe' rozegranie z mojej strony po takim flopie?!?!
Z jednej strony jestem z przodu... ale za chwilę mogę być dużo z tyłu.
Ja w tym wypadku zrobiłem continuation beta ale trochę większego niż 2/3, bodaj za 700.
Jak rozgrywacie takie flopy!?!?
nie napisales jakie macie stacki, nie napisales co zrobil koles z utg po flopie. ale generalnie to jestes bardzo do przodu. dostałeś wymarzonego flopa teraz musisz go spieniężyć myśle ze 2/3 to optymalne uderzenie, 3/4 może kogoś z parą odstraszyć, jak ktoś ma flash drawa to musial bys uderzyc bardzo mocno zeby zrzucil ręke tak za pule minimum, tak wiec po uderzeniu za 2/3 moze ktos z top pair sie pokusi na jakiegos raisa a to juz Ci daje otwartą drogę do zgarnięcia wiekszej ilości zetonów
-
ludzki
- -#zwykly

nie napisales jakie macie stacki, nie napisales co zrobil koles z utg po flopie. ale generalnie to jestes bardzo do przodu. dostałeś wymarzonego flopa teraz musisz go spieniężyć myśle ze 2/3 to optymalne uderzenie, 3/4 może kogoś z parą odstraszyć, jak ktoś ma flash drawa to musial bys uderzyc bardzo mocno zeby zrzucil ręke tak za pule minimum, tak wiec po uderzeniu za 2/3 moze ktos z top pair sie pokusi na jakiegos raisa a to juz Ci daje otwartą drogę do zgarnięcia wiekszej ilości zetonów
opisana przeze mnie sytuacja wydarzyła mi się kilka razy i nie jestem w stanie przypomnieć sobie wszystkich szczegółów... dlatego też pytałem dość generalnie (choć wiem, że złotego środka nie ma i wszystko zależy od struktury stołu, stacków, blindów)
tak jak napisałeś 2/3 puli to fajny zakład dla kogoś z top parą... ale za mały dla gracza z drawami do koloru, a z drugiej strony zakład wielkości puli raczej wystraszy gracza z top parą (zakładając w miare równe stacki, a nie shorta).
i tak źle... i tak nie dobrze
- barthek
- -#VIP

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”