PS 1.5$ Co z tym drawem?

Analizy rozdań poker teksas z gier heads up, 1 na 1. Cash, Sit'n Go, czy też finałowych gier turniejowych. Grasz w poker teksas? Wejdź!
bnkn
-#pretendent
-#pretendent

PS 1.5$ Co z tym drawem?

Postautor: bnkn » 28 kwie 2013, 19:41

Przeciwnik dość słaby choć agresywny, do tego wykorzystał w pełni swoje szczęście łamiąc mi QQ swoimi JJ w jedej z pierwszych rąk. Skrócił mnie do 300, po czym odbudowywałem się mozolnie przez kilkadziesiąt rozdań. Wierzymy w fulla i się składamy, czy jedziemy z nim po całości?

PokerStars-nielegalny-w-PL! No-Limit Hold'em, 1.5 Tournament, 20/40 Blinds (2 handed) - PokerStars-nielegalny-w-PL! Converter Tool from http://www.flopturnriver.com

SB (t1,560)
Hero (BB) (t1,440)

Hero's M: 24.00

Preflop: Hero is BB with 3Obrazek, AObrazek
SB calls t20, Hero bets t120, SB calls t80

Flop: (t240) 6Obrazek, 9Obrazek, 5Obrazek (2 players)
Hero bets t100, SB raises to t520, Hero calls t420

Turn: (t1,280) 5Obrazek (2 players)
Hero checks, SB bets t920 (All-In), Hero??

brzeszczot
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: brzeszczot » 01 maja 2013, 16:50

Nie wiem czy bym tego nie foldnął na flopie do takiego dużego raisa. Nawet jak Ci kolor wejdzie, to stół będzie tak brzydki, że wątpię że gość da Ci akcję.

Nie jestem ekspertem, ale wydaje mi się że oddsy w dalszym ciągu obowiązują i potrzebujesz około 29% equity na call. Nie masz tyle.

Zakładając, że każdy pik i as daje zwyciestwo, masz 25%. Założenie jest oczywiście nader optymistyczne, bo czasem jesteś dead vs fulle (co możemy skompensować tym, że czasem wygrywasz vs jego blefy mając asa high)

bnkn
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: bnkn » 03 maja 2013, 19:55

PokerStars-nielegalny-w-PL! No-Limit Hold'em, 1.5 Tournament, 20/40 Blinds (2 handed) - PokerStars-nielegalny-w-PL! Converter Tool from http://www.flopturnriver.com

SB (t1,560)
Hero (BB) (t1,440)

Hero's M: 24.00

Preflop: Hero is BB with 3Obrazek, AObrazek
SB calls t20, Hero bets t120, SB calls t80

Flop: (t240) 6Obrazek, 9Obrazek, 5Obrazek (2 players)
Hero bets t100, SB raises to t520, Hero calls t420

Turn: (t1,280) 5Obrazek (2 players)
Hero checks, SB bets t920 (All-In), Hero calls t800 (All-In)

River: (t2,880) 6Obrazek (2 players, 2 all-in)

Total pot: t2,880

Results below: [spoiler]
SB had 7Obrazek, KObrazek (two pair, sixes and fives).
Hero had 3Obrazek, AObrazek (two pair, sixes and fives).
Outcome: Hero won t2,880[/spoiler]

Tutaj mamy kolejny przykład zagrania którego nie da się usprawiedliwić niczym innym niż instynktem lub głupim fuksem. Po prostu coś mi mówiło że nie ma tego fulla, lecz kompletnie nie spodziewałem się że uda mi się to wygrać bez trafienia koloru. Ktoś tutaj "niby ogarnięty" pisał wcześniej ażeby nigdy nie bluffować na micro, zapomniał tylko że w HU z bluffem/semibluffem mamy do czynienia średnio w co drugim rozdaniu.

Awatar użytkownika
Albert
-#VIP
-#VIP

Postautor: Albert » 03 maja 2013, 21:17

Ja na flopie zagrałbym check/raise/all in. Ponieważ większość graczy otwiera rozdanie podbiciem z parami. Jest 22 kombinacji nutsów (nie liczę 99, bo z tym na 90% by podbił) i całe mnóstwo gorszych drawów. Masz nustowy flush draw + czasami wystarczy A high do wygrania. Z gorszymi drawami grałbym bet i potem według oddsów.

blade08111991
-#VIP
-#VIP

Postautor: blade08111991 » 06 maja 2013, 20:55

nie zrzucilbym tego na flopie. Wg mnie to powinnes wysypac stacka, bo pozniej nie ma juz miejsca na pas.

Awatar użytkownika
urnotindanger
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: urnotindanger » 26 maja 2013, 21:10

Albert pisze:Ja na flopie zagrałbym check/raise/all in. Ponieważ większość graczy otwiera rozdanie podbiciem z parami. Jest 22 kombinacji nutsów (nie liczę 99, bo z tym na 90% by podbił) i całe mnóstwo gorszych drawów. Masz nustowy flush draw + czasami wystarczy A high do wygrania. Z gorszymi drawami grałbym bet i potem według oddsów.

+1

Razer
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Razer » 04 cze 2013, 19:42

blade08111991 pisze:nie zrzucilbym tego na flopie. Wg mnie to powinnes wysypac stacka, bo pozniej nie ma juz miejsca na pas.

W 100% zgadzam się z agresywniejszą grą na flopie a nawet pre ale co do zbierania do koloru na turnie jestem zdecydowanie przeciwny. Z prostego powodu że board jest sparowany i możemy już nie mieć autów a w najlepszym przypadku 9 kart do koloru i 3 asy czyli raptem 12/47 co daje 25,5%. Na turnie, mamy raise 920 do puli całkowitej 2880 czyli potrzeba nam conajmniej 32% na sprawdzenie. Naturalnie analiza tyczy się przypadku w którym obstawiamy ziomka na coś lepszego niż as high :razz: :razz: :razz: w wypadku blefu lub obstawienia na flash drowa easy call więc wszystko sprowadza się do naszego reada :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

MrCoolAsFukk
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: MrCoolAsFukk » 20 cze 2013, 22:29

jesli sadzisz ze przeciwnik jest agresywny to raczej nie powinienes podbijac niskich asow preflop. tymbardziej ze masz pozniej takie problemy jak tutaj

siweropoulos
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: siweropoulos » 21 cze 2013, 16:09

Ja na flopie po jego reraisie gram tu push, ewentualnie fold jak mam na niego jakies ready. Turn juz po callu raczej bym odpuscil, chociaz gdy inwestuje tyle w pule to ciezko sie zrczuam majac ciagle raczej mocny draw :D No, ale jak mowie, nigdy tego nie calluje na flopie przy takim duzym raisie :)

Wróć do „Heads up”